| Autor |
Zpráva |
želva
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:13
- Nahlásit
děláte nebo trénujete tenhle psí sport?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:33
- Nahlásit
želva
Jelikož jsem si teď přečetla, že je to určeno "jen" pro psy výstavní, tak neděláme Děláme klasickou poslušnost, která je v podstatě stejná jako obedience, ale přístupná všem hafíkům.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:37
- Nahlásit
Venuše
ježiši tak to nevím tak díky
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:42
- Nahlásit
Venuše
No já to tak pochopila, dala jsem si to do vyhledávače, a tam to bylo
|
želva
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:43
- Nahlásit
Venuše
a zeptám se na blbou otázku: máš na nějakou klasickou poslušnost odkaz? díky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:44
- Nahlásit
Venuše
ééé? Pro psy výstavní? Mi se to hrozně líbí, ale buďme k sobě upřímní, na takové výkony nemám.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:45
- Nahlásit
Mucholabka
no mi taky ne, ale chtěla jsem to s darčou zkusit
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:46
- Nahlásit
dalsia "blba" otazka : je v tom nejaky rozdiel?
Ja som si vzdy myslela, ze obedience je proste poslusnost in English? Ale asi sa mylim...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:46
- Nahlásit
želva
Yasně, za zkoušku nic nedáš. Akorát budou nervy v kýblu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:47
- Nahlásit
Bela
Podle mě je to eště přesnější a je těch cviků víc-ale nevím...A myslím, že v Česku se to ani nedělá, nebo se mejlim?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:50
- Nahlásit
Mucholabka
Já teda začala číst jen začátek toho odkazu, ale byly tam úkony jako u norm.poslušnosti, jako chůze u nohy, sedni, lehni, zůstaň, aport apod.,no a když jsem se dostala k titulování a odměnám, tak tam bylo, že pokud je to pes tak musí být v plemenné knize a musí mít obě koule. Tak se to přestala číst
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:52
- Nahlásit
želva
Těch je spousta, ale já nejsem tech.tip, takže to sem neumím vložit. Ale jiní tady jsou šikulky, tak ti určo poradí
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:53
- Nahlásit
Venuše
A pokud je to fena, tak v plemenné knize být nemusí... jsem v tom novém časopise četla, že tam je i vysílačka na předem určeném místě-to je na mě holá věda.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:54
- Nahlásit
Venuše
To neva, nemusíš s tím nic dělat, stačí když si adresu označíš nahoře v řádku ctrl+c, pak umístíš kurzor do bílého pole pro psaní odpovědi a dáš ctrl+v, fakt žádná věda
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:55
- Nahlásit
Cílem obedience (OB) je naučit psa spolupracovat s psovodem a udržet ho pod kontrolou. Zvláštní důraz je kladen na vztah mezi psem a psovodem a na schopnost psa pracovat ve vzdálenosti od psovoda.
To sem našla na http://www.planetarough.wz.cz/raady/rad%20obedienc e.htm
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:57
- Nahlásit
Mucholabka
Jojo, díky, já to mezitím zkusila a vyšlo to , ouplně jednoduchý.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 16:58
- Nahlásit
To nechápu, proč by nemohl jít slepý nebo hluchý pes-když už se jim povede nějak se s psovodem sladit, tak je to přeci úspěch, ne?
Jinak myslím, že tohle jsou pravidla pro vrcholové soutěže, ale cvičit to může každý, kdo má k tomu chuť a zázemí.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:00
- Nahlásit
Mucholabka
V Psím sportu? Ten se mi ještě nedostal do ruky, ale já myslím, že bude stačit chvilku sledovat diskuzi na téma nový časopis Psí sporty, a budu stejně vědět obsah
Fena taky musí
A co to má být vysílačka na předem určeném místě?
|
želva
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:01
- Nahlásit
Venuše
díky, takže mi nee, jelikož mám voříška
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:02
- Nahlásit
Mucholabka
Ba právě naopak, u slepého nebo hluchého psa nebo pána je to navýsost vrcholový výkon.No ne?
To by se mělo hodnotit.A navíc tam ta spolupráce určitě funguje eště líp-si myslím.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:03
- Nahlásit
Venuše
Jako že pes na povel utíká a utíká a zastaví na tvůj povel tam, kde je kuželka a potom na tvůj povel musí znova vyběhnout a zase na tvůj povel zůstat v předem označeném místě, ty mu můžeš dávat povel vlevo a vpravo. S tím mám problém i já, jsem levák a nikdy jsem se s levou a pravou stranou nesžila, natož pes, týjo.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:06
- Nahlásit
Mucholabka
Tak to taky nic, když už utíká, tak prchá rychle, a proč by se měl zastavovat že??? A navíc sem slepá jako patron, takže nějaká kuželka v dáli je pasovka
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:08
- Nahlásit
To je z tvojeho odkazu
Povely: „Vpřed!“, „Stůj!“, „Vpravo“, „Vlevo“ (a/nebo signály rukou), „Lehni!“, „Ke mně!“
Provedení: Pes je vyslán ke kuželce, která je vzdálena asi 10 m. Pes dostane povel „Stůj!“ a má se zastavit u kuželky v prostoru o průměru dvou metrů od kuželky. Po třech sekundách dostane psovod pokyn poslat psa do prostoru 3x3m, který je ohraničen kuželkami v rozích a je vzdálený asi 25m od výchozího místa. Když pes dosáhne tohoto prostoru, dostane povel „Lehni!“. Na pokyn se psovod odebere směrem k psovi. Přibližně 2m od psa dostane psovod pokyn otočit se, po 10m se otočí znova a jde znova k místu startu. Po dalších 10m dostane pokyn přivolat psa za chůze.
Prostě to nejde, pro boha živého, vždyť to nejde.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:29
- Nahlásit
Mucholabka
Tak to je mazec, tohle by těžko chápal mluvící a slyšící člověk, né tak pes , to je mazec.
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:43
- Nahlásit
Tak se mrkněte na video z MS, ať se pokocháte. Ale je to děsná nuda (jenže mně přijde nudná i normální poslušnost). http://obeissancecanine.free.fr/videos.htm (je to odkaz z toho článku). Nebo si přečtěte články Aničky Shönenberger o švýcarské obedience.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 18:45
- Nahlásit
Vubec jsem o tom neslišela přečetla jsem si to až v tom novém časáku a zdá se mi to hrozně těžký.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 19:06
- Nahlásit
KaTachyon
tak jsem na to jukla a lehké to opravdu není
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 19:07
- Nahlásit
Venuše
Jelikož jsem si teď přečetla, že je to určeno "jen" pro psy výstavní, tak neděláme
Kdes to četla? Já mam pocit, že v psích sportech psali, že je to pro všechny, i pro voříšky...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 19:09
- Nahlásit
rendik
Já to četla v tom odkazu, co je na téhle stránce nahoře. Anebo jsme to špatně pochapila
|
venda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 19:48
- Nahlásit
taky bych chtěla obedience zkusit, ale myslim, že to u nás nikdo moc nedělá, našla jsem i zkušební řád obedience, ale to je všechno, mě by hlavně zajímalo, jak u psa vzbudit to "nadšení pro věc" ale kdyby to tu chtěl někdo učit tak jsem první kdo se hlásí
|