Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / !!!!!!!!!!!!!!!!Mame doma agresora!!!!!!!!!!!!!!!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Azoráček
# Zasláno: 20 Lis 2005 21:26
- Nahlásit

Majda
No když sme byli na LVt, zkoušeli jsme jednou přenášení...to bylo něco. Víckrát jsme t oradši nezkoušeli. Naštěstí pán, co byl přenašeč, byl fakt pejskař, odpoledne když sme si dávali venku siestu k nám přišel, sedl na bobek a chvilku jsme kecali, pak se pomaloučku začal seznamovat s Azorkem, fakt pomalu, on si musí tho člověka očuchat podle svého gusta, jakmile to někdo uspěchá, vyjede. Po chvilce se dal maličko u pohladit. Jenže pak druhý den jak když na to zapomene že už si ho teb pán hladil a když šel kolem nás a on sek němu sklonil a chtěl podrbat,ohnal seTakhle to je i s mým druhým dědou ( tam kde nebydlí) když tam přijdem, babička si ho získala zakrátko a má ji moc rád, ale cizí chlapi ( hlavně starší) jsu passé. Děda se ho teda i bojí ted, po tom co se jhednou ohnal. ale děda na to moc spěchal. Když sme tam opíkali buřty, v klidku si Azorek od něj vzal a najednou ho miloval, pak ho chtěl děda pohladit a zas vyjel. Takže u něj to je takový střídavýAle ženský mu tolik nevaděj, jednou se na něj vrhla moje teta, kterou nikdy neviděl a pohoda, přežil to. Ale chlapi,( třeba i strejda), jo to se mu fakt nelíbí

Azoráček
# Zasláno: 20 Lis 2005 21:27
- Nahlásit

tam kde nebydlí
Myslela jsem u té babičky a dědy, kde Azorka nemám. Tito jsou v jiném městě, mno, spíš vesnici.

Majda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 21:45
- Nahlásit

Azoráček
Možná má něco v hlavě o čem ty nevíš, třeba se něco stalo a má s tím nepříjemným zážitkem spojeného chlapa. Anebo chlapi svojí postavou a postojem pro něj jsou nebezpeční, takže to raději pacifikuje útokem. Nakonec nejlepší obrana je útok. Holt kokr je kokr. No a možná tím, že ho babička krmí a obstarává, tak tam je jiný vztah. Je fakt, že kokři bývají dost dominantní, umínění a vzteklí, někdy i hysteričtí. Ale neber to ve zlém. Prostě je to takové plemeno. Už jako malá holka jsem byla v šoku, když jsme byli se známými na dovče a jejich pes - právě kokr, je najednou nechtěl pustit do stanu, prostě to byl najednou jeho bejvák. Nakonec je všechny pokousal, a stejně bylo po jeho. Všichni se ho báli. Dodnes si tenhle zážitek pamatuju. Určitě jsi udělala s ním kus práce. Musíš mít u něj autoritu.

Anonymní
# Zasláno: 20 Lis 2005 21:46
- Nahlásit

Azoráček
Možná má něco v hlavě o čem ty nevíš, třeba se něco stalo a má s tím nepříjemným zážitkem spojeného chlapa. Anebo chlapi svojí postavou a postojem pro něj jsou nebezpeční, takže to raději pacifikuje útokem. Nakonec nejlepší obrana je útok. Holt kokr je kokr. No a možná tím, že ho babička krmí a obstarává, tak tam je jiný vztah. Je fakt, že kokři bývají dost dominantní, umínění a vzteklí, někdy i hysteričtí. Ale neber to ve zlém. Prostě je to takové plemeno. Už jako malá holka jsem byla v šoku, když jsme byli se známými na dovče a jejich pes - právě kokr, je najednou nechtěl pustit do stanu, prostě to byl najednou jeho bejvák. Nakonec je všechny pokousal, a stejně bylo po jeho. Všichni se ho báli. Dodnes si tenhle zážitek pamatuju. Určitě jsi udělala s ním kus práce. Musíš mít u něj autoritu.

Majda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 21:47
- Nahlásit

Sory, nějak se mi to vymklo z rukou, ten anonym jsem já

Azoráček
# Zasláno: 20 Lis 2005 22:14
- Nahlásit

Majda
Ano, zkušenost blbou má, a to dost...jen zkráceně, prostě vlítnul k jednomu chlapovi na dvorek se slepicema a ten chlap šel na něj s kovovou tyčí a ne že by ho mlátil, ale vyháněl s ní ho z dvorku ven....( já se na ten dvoreknemohla dostat, byly tam jen dvířka pro slepice...
Ale to zas až zítra, ted jdu spát
Dobrou

Azoráček
# Zasláno: 20 Lis 2005 22:16
- Nahlásit

Musíš mít u něj autoritu
To si myslíš nebo to víš, že autoritu mám?

Jo a tu babičku co si oblíbil to není ta, u které bydlí. Ty má , jak dědu tak i babičku, moc rád, ale nerespektuje je. Tu, co si získal, to je moje druhá, občas tam jdem mrknout na vycházce

kachna
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 22:38
- Nahlásit

majda
fakt je to hroznej rozdil kdyz je privazanej . protoze jsem ho ucila revir a pomahal mi tam jeste jeden pan . benik ho normalne uplne miluje ale kdyz za nim sel a ja byla na druhe strane cvicaku tak na nej vrcel.no jo a prisla jsem odepla ho ze retezu a zase od nej loudil piskoty. To s tim privolanim ne ze by mi hned utekl za mamkou on si tam porad neco ocmuchaval , znackoval ,a asi po 2 minutach videl jine psy (hlavne jednu fenku) a pak ho tam vsichni odhaneli a mamka ho chytla teda trochu k ni popobjech smradoch.
a kdyz mi odejde z odlozeni tak poprve to nejak neresim jako netrestam ho nedelam si z toho hlavu . dam ho zpatky na to misto a jdu od nej jenom kousek a kdyz i podruhe odejde tak to docela zvisim hlas a takhle se to stupnuje .
kdyz mi nepride na privolani tak ho teda odchytnu posadim si ho a pochvalim a zkusim to znova na voditku . Jestly to delam blbe tak se asi prerazim !!!!

Majda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 22:38
- Nahlásit

Azoráček
myslím si, že ji máš

kachna
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 22:41
- Nahlásit

azoracek
kdyz po nem neco chci a nejsou tam psi tak je to v pohode

Majda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 22:42
- Nahlásit

Kachna
No myslím, že to není úplně dobře. Já si myslím, že by pes z odložení odejít neměl. Jakmile by odešel, hned bych ho vrátila na místo, a to důrazně. Jestli to není nějak uspěchané. Mohla by ses vrátit o krok zpátky, nedělat tak velkou vzdálenost a kratší dobu. Zas znovu prodlužovat postupně jak vzdálenost tak i dobu. Ale těžko posoudím. Rozhodně bych si z toho i poprvé dělala hlavu!
Co se týká přivolání, rozhodně bych psa neodchytávala! Já bych se naštvala, řekla mu tak čau, a já jdu pryč, buď si tady. To bych se na to podívala, aby ke mě nešel. Taky máš možnost na sebe upoutat pozornost něčím, tleskneš, plácneš na ledvinku s dobrotama, a pak utíkám a couvám. No a když pes ke mě běží, zastavím, sednu si třeba na bobek a až přijde, posadím, pochválím, odměním.....

kachna
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 22:43
- Nahlásit

majda
jak poznas jestly mas autoritu u psa (kdyz na tebe nevrci)????

Majda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 23:00
- Nahlásit

Kachna
no přece když tě respektuje a poslouchá.
Já mám strašně moc ráda svého psa, to mi věř, někdy až nekriticky. Ale musí poslouchat. Když měl takové ty pubertální úlety, přítel mi říkal, abych si to nenechala líbit. Bála jsem se, že něco pokazím, když ho tvrději potrestám, když mě ignoroval, ale mělo to přesně opačný účinek. Netrestala jsem ve zlosti, ale důsledně a rázně. A účinek - pes se mi podřizoval a skákal radostí, že mohl něco dělat. U přivolání je to vidět hned. Samozřejmě výjimku tvoří například háravé feny. To je prostě příroda a tam to chvíli trvá. Ale v zásadě musí pes vidět, že příkaz - povel myslíš vážně.
Víš Kachno, myslím si opravdu, že hodně dělá tvoje nejistota a strach, že tvůj pes něco provede, popere se atd. Úplně tě chápu, rozumím ti. Neseš svoje neúspěchy asi velmi těžko, protože je to tvůj vysněný pes. Seber se a zkus mu vládnout pevnou rukou. Hlavně psychickou převahou. Fyzická síla jde až potom. Co by pak dělali majitelky jako pigie se svým fudlákem, birma se svým cane corsem.... Psychika je moc důležitá. Nevím, jestli mi rozumíš, ale opravdu jste oba nedospělí - ty i tvůj pes. Zkus to se nad tím zamyslet a přistupovat ke svému psovi sebejistě alespoň při situacích, kdy u toho není nikdo jiný. Vyzkoušej si, jestli to pomůže, když budeš dotahovat věci, budeš důslednější. Já vím, že je to těžké, ale čím déle tvůj pes bude v nejistotě, kdo z vás dvou je šéf, tím hůř.
Budu ti držet palečky, jdi spát, zítra jdeš do školy, ať jsi vyspalá. Neboj, ono to půjde. Vždyť dnes jste udělali pokrok!

kachna
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 15:17
- Nahlásit

majda
hele vcere jsem se te chtela jeste na neco zeptat ale nasi se dole odpojili a tim padem odpojili i me . kdyz ho privolam a on nepride a ja se mu jdu schovat tak on po chvilce za mnuo dobehne a zacne me vyzivat ke hre takze na mne steka atd.
to ho mam ignorovat a delat urazenou dokud jako se nezklidni??

Majda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 16:08
- Nahlásit

Ne, já bch se neurazila, ale ustupovala bych před ním, nebo si sedla na bobek a počkala až ke mně přijde. Pak bych ho v klidu posadila, dala mu odměnu a pokud to bude možné znovu volno. Tak bych to opakovala.

handula
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 16:10
- Nahlásit

kachna

máš fotky tvýho howina? Miluju howínky, taky jednoho mám...-)

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 16:45
- Nahlásit

Já bych chtěla něco dodat k tomu vrčení a ohánění psa při hlazení cizí osobou....Jsem toho názoru, že pes by nikdy neměl dávat nesouhlas s kontaktem tímto způsobem - to by jeho pán prostě neměl dovolit. Náš pes z útulku se takto choval při kontaktu s cizími osobami zpočátku taky, ale brzy jsme ho odnaučili, že vrčet ani ohánět se prostě nebude na nikoho a hotovo. Na druhou stranu ale dle mého názoru psu musí být dovoleno vyjádřit nějak nesouhlas s kontaktem s cizí osobou.....Náš pes je vůči cizím hodně nedůvěřivý, ale pokud se na něho pokusí sáhnout úplně cizí člověk za účelem pohlazení, tak pokud pes o kontakt nestojí, před pohlazením v klidu uhne a poodejde stranou. Pokud je z tohoto gesta jednoznačně vidět, že pes to nedělá ze strachu, ale že ho prostě ten člověk nezajímá, tak to vždy respektuju. Pokud se jedná o někoho, kde je předpoklad, že se s ním pes bude setkávat častěji, tak se snažíme po chvilce o nový kontakt, např. tak, že psa hladím současně já i ona osoba a většinou už netrvá dlouho a pes přestane uhýbat a při častějších kontaktech už začne pohlazení i vyhledávat. Je to ale určitě o vzájemném respektu a důvěře pes-pán, pán-pes....

kachna
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:32
- Nahlásit

handula
no jasne ze mam ale nevim jak je sem dam ....
no jestly ho chces tak videt tak mi bud vysvetly jak to sem dam nebo se jukni na www.hovawart.cz a tam ho najdes ve specialni vystave 1.10 v milovicich a je tam V1 ve tride mladych nebo .....
jo na www. hovawarti.net a v taborech je to hajna hora 2005 1. turnus a vsude kde je napsano bendji od kralovskeho rybnika tak to je ten blbec a ty zrudy u nej si nevsimej ale lepsi by bylo kdybys mi to vysvetlila .............:

Azoráček
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:45
- Nahlásit

kachna
Nebyla jsi náhodou někdy na LVT Kolín- taky pro hovíky?Nehbáš náhodu Ládu Faigla?Chovaj taky hovíky a on sám má hovíka- Sunnynku. Na Hájný hoře právě byl. Já s ním byla v kolíně.

Azoráček
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:46
- Nahlásit

Nehbáš náhodu Ládu Faigla
Mělo tak být jestli neznáš Ládu Faigla

kachna
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:48
- Nahlásit

azoracek
LVT Kolin - podle jmena si ho urcite nepamatuju a nebudes se na me zlobit ale nevim co se na tom LVT dela takze jsem tam nebyla

kachna
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:49
- Nahlásit

A kdyz jsme u toho co to LVT je?????

Majda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 19:00
- Nahlásit

Letní výcvikový tábor. Máš krásnýho plaváka.

Azoráček
# Zasláno: 21 Lis 2005 19:25
- Nahlásit

kachna
Kachno tenhle tábor byl taky hovíckej, ale byli tam i jiní pejsjci, byl to takový tábor na pohoduvíc je na " target="_new">www.kolin.aktualne.cz

Azoráček
# Zasláno: 21 Lis 2005 19:42
- Nahlásit

kachna
Prohlížím si fotky z hájné hory, to jsi ty, na fotce s Benem na agility?( jak skáčeš přes překážku nebo děláte tunel )

kachna
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 19:53
- Nahlásit

azoracek
no to jsem ja

Azoráček
# Zasláno: 21 Lis 2005 19:58
- Nahlásit

kachna
Když tak ale prohlížím vše z toho prvního turnusu, možná to tak fakt jen vypadá, ale nevypadáte na žádný velký problémNa fotce je v klidu vedle dalších psu, nechá se přenašet!!(což my bysme nedokazali), a taky( i když to s tímhle problémem moc nesouvisí) ale v ruzných soutěžích jste se taky neumístili špatně

kachna
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 19:58
- Nahlásit

azoracek
hele mne to nejde zpustit ........ ....

Azoráček
# Zasláno: 21 Lis 2005 20:03
- Nahlásit

kachna
Co ti nejde spustit?Ty stránky? Mně teda jo...

Hele ale fakt, třeba takovej aport buřtu by u nás byl nulovej, já bych mu toho buřta ani do tlamy nestrčilaBy ho měl hned v žaludku. V jídle on nezná meze.

A nebo v závodech agi jste byli 3. přitom jsi tu říkala že odbíhá, enbo si to možná pletu....já nechci rejpat, to fakt ne, ale 12.letá s tímhle psem, no nejsou to uspěchy?Pro mě by to byl mega uspěch!!( i když to pro někoho není vubec duležité, ale víš,kolik energie a síly by mi dodal nějaky společný uspech, čím bych se mohla po té době pochlubit? Alespon něco malého...jenže nemužu nikam jezidt, poblíž žádný cvičák nemáme, respektive asi 12km, ale rodiče mi to nedovolí...a cvičák by stejně asi pro nás nebyl vhodný, nanejvýš by byl dobrý pro kontakt s ostatnma pejskama, ale určo ne na výcvik.

Azoráček
# Zasláno: 21 Lis 2005 20:05
- Nahlásit

A v celkové výsledkové listině tábora jsi byla 1.!!!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání