Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / !!!!!!!!!!!!!!!!Mame doma agresora!!!!!!!!!!!!!!!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
kachna
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 19:26
- Nahlásit

Ahoj všichni,
potřebovala bych poradit s takovou drobnosti . Můj 15ti měsíční hovawart vyjizdi na psi a obcas i na cizi lidi. Kdyz mu byl rok tak vyjizdel jenom na pesany starsi nebo stejne stary jako on a jenom na psy velkych plemen. Ted uz to neresi a vyjizdi i na stenata(vynechava z toho jenom psy kteri mu hned ukazujou to ze jsou ve smecce pod nim ) . Na fenky vubec nevyjizdi jenom na psy a to tak ze kdyz uz jsou moc blizko u sebe (3m ) tak uz tak jakoby vrci . Na nekteri pesany je na cvicaku uplne vysazenej. Treba na kamosky psa pred mesicem to uz vypadalo ze se spolu zase usmirili (jezdili jsme spolu na kole) ale pak se popkaly o zradlo a zase se nesnasi.
To s tema lidma ehmmm : v urcitych situacich mi na ne proste zavrci . Jasne ze jenom na cizi lidi . Na cvicaku uz vsechny bere jako rodinu (jenom ty lidi jo) ale kdyz si ho privazu a nejsem u nej tak na ne vrci. A taky mi nechce cizim lidem ukazovat zuby ne ze by je kousl ale vrci . Taky se ozve treba kdyz jsou ty lidi na nej moc hrrrrrrrrrr nebo kdyz vi ze se na nej neco kuje(a to ten nas blbecek vzdycky pozna)
Proste ho chci zbavit toho vseho a mit zase doma andilka
!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DIKY ZA RADY!!!!!!!!!!!!!!

Ebony
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:03 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit

no já nevím, pes kterej se andílkem nenarodí, tak prostě nebude, což neznamená, že musí napadat psy a lidi, kdy se mu zamane, jen nepočítej s tím, že se s nimi bude dalece kamarádit a hopsat po parku......
je to jen a jen o důslednosti, pes evidentně nemá jistotu v tom, že jeho psovod je ten pravý "vůdce", tak se snaží tuto roli převzít, a řešit situace za něj, někteří samci jsou dominantní, a je jen na tobě, jak se s tím popereš, prostě mu to musíš zakázat, v momentě, kdy začne dělat ramena, mu sdělíš, že tohle tedy NE, ale není to o síle a o bití, je to spíše o psychické převaze, možná by ti pomohlo si s ním v krizové situaci zacvičit poslušnost a důsledně trvat na přesném provedení cviků, čímž částečně odvrátíš pozornost psa a taky si ho tím rovnáš pod sebe, ale to jsou jen obecné rady, bez znalosti konkrétního psa a situace, víc od internetu nečekej.....

nels
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:13
- Nahlásit

Ebony

já mám podobný problém,jenom že ten můj(7 měs.) nevyjíždí pokaždé,jenom někdy a na někoho.snažím se to řešit tak jak popisuješ.dostala jsem ale i rady,že ho mám v takové situaci,když vyjíždí a neposlechne na "fuj", dat na záda.mně se ale tohle řešení nelíbí,zdá se mi přehnané a na takovou situaci nevhodné.pravdou je,že je to můj 1. pes a tak nevím jestli to cítím dobře.co myslíš?

kachna
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:22
- Nahlásit

nels:
mně právěže jedna paní řekla ze kdyz proste na psa zavrci ze ho mam uplne brutalnim zbusobem dat na zada(tak aby proste jsem hona tu zem uplne hodila ) Nikdy jsem to nezkusila protoze jsem se 1. bala ze ho neunesu
2. mi to proste prislo brutalni (ale kdyz ona ma taky hovawarty no nevim

birma
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:24
- Nahlásit

kachna
A co uděláš když tvůj pes na cizího psa zavrčí?

Mě to dělal pes jako hodně malej a nejsem moc hrdá na to jak jsem ho to odnaučila, ale dneska si na vodítku nic nedovolí a bez vodítka si hodně rozmyslí, jestli jsem dost blízko na to, abych ho mohla potrestat.....

kachna
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:35
- Nahlásit

nels:
mně právěže jedna paní řekla ze kdyz proste na psa zavrci ze ho mam uplne brutalnim zbusobem dat na zada(tak aby proste jsem hona tu zem uplne hodila ) Nikdy jsem to nezkusila protoze jsem se 1. bala ze ho neunesu
2. mi to proste prislo brutalni (ale kdyz ona ma taky hovawarty no nevim

nels
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:37
- Nahlásit

birma

já souhlasím když to dělá na všechny psy,ale když se tak chová jenom v určitý situaci,tak to musí mít podle mně nějaký důvod,třeba strach....a jestli se bojí,,tak je to moje chyba a nemůžu ho přece ještě takhle trestat

kachna
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:38
- Nahlásit

No birmo ja proste skubnu s voditkem a reknu FUJ a to uz ne nej asi nezabir nebo co on si proste neda pokoj

birma
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:40
- Nahlásit

nels
záleží na tom, proč to dělá. Jestli se bojí tak bych ho netrestala. Můj pes to ze strachu nedělal.

kachna
jestli na to nereaguje, tak bych možná přitvrdila, ale neznám tvýho psa a vždycky záleží na situaci.....

kachna
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:44
- Nahlásit

Ale podle me se to stupnuje podle toho jak moc jsem treba i ve stresu on ten muj blbecek kdyz jsem delala zkousky tak vyjizdel uplne brutalne

birma
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:45
- Nahlásit

kachna
no pokud na něj přenášíš stres tak se nediv. Prostě se nesmíš stresovat dopředu a pokud si něco zkusí, tak to řešit až v tu chvíli, ne že uvidíš psa a začneš hned vyšilovat co se jako bude dít....

kachna
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:48
- Nahlásit

birma:
a muj pse ten ma pro strach odelano vzdycky je hrozitansky najezenej .ale jsou tam i horsi psi okolo nekteryho muzu ale okolo nekteryho jinyho proste ne jeste to sice nemam vymapovany ale brzo asi budu

birma
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:52
- Nahlásit

kachna
Naježenej může být i ze strachu - to rozhodně neznamená, že se nebojí. Já bych to svýmu psovi netolerovala, ale to všechno závisí na tom z jakýho důvodu to dělá, jak moc tě uznává.....

Ebony
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 22:04
- Nahlásit

jestli že si nejste jistý, že pes se opravdu nebojí, tak bych to zkusila s tou poslušností, prostě přeskočit na jiný program, ale důsledně trvat na plnění povelů, odvést pozornost, pokud je pes opravdu dominantní, tak by to chtělo důrazněji upozornit, že tohle ne
ale jak jsem řekla, po internetu , když psa nevidět, se těžko radí

kachna
myslím, že to spolu nemáte vyřešený, pokud pes vyjíždí , když seš ve stresu, může to znamenat, že v té chvíli si myslí, že nejšeš schopná zvládnout situaci a snaží se ze sebe udělat šéfa, tím že převezme např. v jeho pohledu ochranu smečky na svá bedra, takže se musíš hodit do klidu a dát mu najevo, že se nic neděje a i kdyby se dělo, tak to vyřešíš sama, ale jak říkám, pokud nebudete mít vyjasněné vztahy, půjde to těžko

ono na povalení pozor, pokud to nebudeš schopna zvládnout fyzicky, a stane se, že psa nepřevalíš i když se budeš snažit, může taky dojít k tomu, že pes zjistí, že nemáš ani na to, aby sis ho podřídila, a bude to možná ještě větši průser,

já bych naopak vyhledávala tyto situace a důsledně psa za vrčení nebo jiné krávoviny dusila, asi z něj neuděláš miláčka na hraní, ale donutit ho, že si psů nebude všímat bys měla zvládnout

Majda
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 22:14
- Nahlásit

Mám zkušenost, že když jsem psa vydusila za věci, které mě vadily, například právě vrčení na psy, tak chodil pak jako hodinky. Pak se mohl přetrhnout, aby mi vyhověl. Zkrátka myslím, že to tady bylo řečeno, pes se bojí, proto vyhrožuje - vrčí, ježí se, a ty mu to svým stresem, kterému nerozumí (asi) rozhodně neusnadňuješ. Souhlas s tím, že pes začíná přebírat pozvolna velení. Nemá z tebe asi jistotu, že situaci zvládáš. Jak já znám hovawarty, tak v 15 měsících je to ještě štěně. Dospívají později.V situaci, kdy vrčí na psy, bych mu to rozhodně tak, jak psaly holky, zakazovala. A to razantně. Ale nesmíš se ho bát. To pes vycítí a podle toho se chová. Jste tedy asi dohromady pěkně nejistá dvojka. Kolik ti je? Podle psaní odhaduji tak do patnácti let, nebo se mýlím? Možná v tom bude hrát roli i tvůj věk. Ale všechno to jsou jenom dohady, protože problémy nepopisuješ přesně, takže se bez znalosti situace dá těžko radit. V tomhle věku určitě tvůj pes zkouší dělat na ostatní psy ramena. Jestli nechceš mít rváče, tak mu to nedovoluj. A myslím, že strach v tom hraje taky roli. Ale to už je tady taky napsáno.

evina
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 22:19
- Nahlásit

Mě pes dělá to,že jakmile někdo přistoupí do výtahu,tak se může zbláznit.Sápe se na vodítku a štěká.Vím,že nechce nic udělat,je to ještě půlroční štěně ale je to nepříjemné.Vždy ho ale rázně usadím...řeknu "sedni" a pes se úplně zklidní.Myslím,že je to hodně o chování člověka,pes by neměl cítit nejistotu nebo bezradnost ze svého pána!

kachna
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 22:34
- Nahlásit

Majda
no teda brzo mi bude 13 ale fakt nevim jak jsi to poznala

kachna
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 22:41
- Nahlásit

Fakt uz do predu se bojim co se bude dit jestly ho zvladnu nebo ne . ( ja jsem hrozne precitlivela holky ze cvicaku mi rikali ze se mu bude jeste hodnekrat menit povaha ale ted mam silny kecy ale kdo vi co se bude dit pak ) Takze ho mam dusit to je takovy to jak se ten pes vezme za tu kuz na krku ze jo
A mam vice chodit mezi psy????????

Majda
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 22:42
- Nahlásit

Kachna
No tak trochu zkušenost, cítím z tebe trochu pubertu. Neber to ve zlém, jsem o dvě generace jinde, tak to ber v klidu. Jen si myslím, že právě věk v tom taky může hrát roli právě proto, že pes si myslí, že je na tvé úrovni. Nevím, jestli se nevyjádřím špatně, ale je dost často (existujou samozřejmě výjimky) vidět, že psi děti neberou jako vůdce smečky. Je to i docela logické, protože z nich necítí autoritu jako z dospělého. To ale neznamená, že to tak musí být vždycky. Ale z hovawarta vyroste poměrně velký pes, věřím ti, že se bojíš ho otočit na záda. Kdybys totiž nevyhrála - nepřemohla ho - jak už bylo psáno výše, tak by se tvoje pozice ještě zhoršila. Mám také zkušenosti, že děti - promiň - nebývají důsledné a také jim chybí někdy trpělivost věci dotahovat. Mám zkušenosti se svými dětmi, tak to neber jako mentorování. Pes musí mít z tebe respekt, musí vědět, že to, co říkáš, taky myslíš vážně, a že musí poslechnout. Je to určitě v tvé osobě, v tvé osobnosti, jak psa zvládnout. Nesmíš se ho bát. To by byl začátek konce a mohly by příjít velké problémy. Pes to prostě zkouší, protože dospívá. Držím ti palce. Ujasni si, v jaké situaci problémy přicházejí a přesně ji popiš. Jinak jsou rady na houby. Všechno, co tu píšeme, jsou jen dohady. Tak si to srovnej v hlavě, jak to asi je.

kachna
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 22:42
- Nahlásit

ehmmmmmmmmmm no nic ted se musim jiti ucit

Majda
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 22:46
- Nahlásit

Kachna
Měl by ti někdo dospělý pomoci. Někdo, kdo má klidného "vychovávacího" psa. Takového psa, který se hned nenechá vyprovokovat k rovnání tvého "štěněte". Pokud by tvůj pes bez důvodu na něj vrčel, měla bys ho srovnat. Stačí drbanec do obojku vodítkem. Je dobré mu vytáhnout stahovák za uši, nesmí být ale nastaven na stahování, ale do druhého oka. Pak ten drbanec - škubnutí většinou stačí. K tomu doprovodné NE, a uvidíš, že se to zlepší. Nesmíš se ho bát!

kachna
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 22:47
- Nahlásit

diky za vse ja se hrozne stydim zeptat se na cvicaku protoze i pride ze tam jsem za idiota a vsechno mi porad opakujou a maj hrozne hodny psy tak (jsem proste pecitlivela)

birma
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 22:51
- Nahlásit

kachna
Jestli si si jistá, že nevrčí ze strachu, tak bych ho být tebou vážně potrestala.
Akorát si nedovedu představit, že bys ho zvládla povalit na záda, nebo ho pořádně vytahat za kůži na krku ( jestli to dokážeš tak ti skládám poklonu, protože já sem na holku dost velká a se svym psem - 40 kilo- bych teda měla co dělat). Pokud ho vážně budeš chtít potrestat, tak ho spíš plácni přes čumák, nebo ho třeba pořádně zatahej za ucho. Ale musíš si bejt jistá, že se neobrátí proti tobě, pokud tu jistotu nemáš, tak mu klidně nasaď košík.....

Majda
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 22:55
- Nahlásit

Kachna
Nestyď se na cvičáku. Určitě se tam najde někdo rozumný, kdo ti pomůže. Udělej to hned, dokud se nestane nějaký problém. Uvidíš, že tě neukousnou. A pokud bude mít někdo hloupé řeči, tak jsou hloupí. Neboj, nevěřím tomu, že by ti někdo nepomohl. Zkus se přestat stydět a co nejdřív se zeptej.
Držím ti palce. Neboj všechno se naučíš, žádnej učenej z nebe nespadl. A buď chytrá, hloupejch je všude dost.

Anonymní
# Zasláno: 18 Lis 2005 07:49
- Nahlásit

žanda- kachničko,jak píšou holky, sama to nezvládneš, potřebuješ k sobě hlavně ty psy a to takové,co poslechnou a nejsou rvací. S tím položením na záda- nejsem si jistá, zda to fyzicky zvládneš, protože já jsem drobnější postavy a měla jsem co dělat,abych se naštvanýho staforda složila.....zase jde o grif,i to se naučíš,ale mě to moc nezabralao,můj pes se mě vzdá....pak leží ani nemrkne,jenže stejně zase vyjede,když dostane příležitost. Chce to velikou důslednost, a po vyškubání hned začít cvičit ...tedy to se osvědčilo mě......a musí to jít ráz na ráz a musí s tebe být v tu chvíli cítit,že jsi tady pánem ty a žádný voloviny mu trpět nebudeš.
Je to ale na delší dobu,nečekej po týdnu báječné výsledky.....
Moc držím palce!

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 08:00
- Nahlásit

Vidim, ze tu sa viedla zaujimava diskusia. Ja sa spytam blbu otazku, ale fakt nic nezabera, ked sa mi pes boji. Z vecera do rana u nas postavili cirkus a vecer sme sli okolo. Svetla, hudba a tak. Vonku stali ludia. A moj pes sa bal (obcas sa boji divnych ludi za tmy, hrbacov a tak, ale veci malokedy a zvycajne sa da k nim doviest, ocucha a je happy, ze to nie je nic nebezpecne) a stekal na vsetkych naokolo. Tak som ho najskor ukludnovala, nebral ma na vedomie, potom som zvysila hlas, potom som vrieskala. Nic z toho nezabralo. Tak som proste vysla a presla okolo cirkusu, pes velkym oblukom za mnou, stekal, chvost medzi nohami, proste panika. No, sice som to vyriesila tak, ze som ho tam brala pri kazdej prilezitosti a teraz ide v pohode aj tesne okolo, ale vidim na nom, ze je neisty a tu vec by tak ako vzdy rad preskumal celkom z blizka (do arealu ho pustit predsa nemozem). moja otazka znie, co s takym debilkem robit?

Mimochodom kachna, pokial sa tvoj howavart boji, tak ho neprevalis. Ja mam 27, silu velku, ale ked sa mi pes boji, na zem ho nepolozim (to je upozornenie a ber to ako fakt, musela by som mu nohy zlomit, aby som ho dostala na zem). Inak, ked nieco zle vyvedie, tak sa zveze na zem skoro sam...

Argo
# Zasláno: 18 Lis 2005 11:21
- Nahlásit

ahojky,no je pravda že trest za nevhodné chování na některé psi funguje ale jsou psi tací ktery si to spojí jinak a agrese narustá.Příklad:Pes vrčí a vyjíždí po psovi ja ho potrestam tim že vyškubu,položim na záda a podobně,takhle to bude pokaždé ,jsou psi ktery se to timto odnaučej a jsou psi u kterych se to tímto odnaučováním vystupnuje.Proč?Protože pes si spojil,cizí pes v blízkosti znamená bolest,hněv paníčka,radši ho zaženu.A proto muže tak reagovat.Dopuručuji se psem cvičit v přítomnosti cizích psu a trvat na provedení cviku a hlavně dělat psovi příjemné věci v blízkosti psu,hry hlazení a byt mu stoprocentním šéfem,pes si brzo spojí cízí psi rovná se příjemné věci.

kachna
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 15:44
- Nahlásit

Ty jo to jsem ani netusila ze sem pride tolaka rad nebojte hned v nedeli to na cvicaku zkusim ale ted mi chovatelka napsala ze by kvuli nasemu novemu stenatku(fence-nastesti ) by ve snaze ochranovat ji mohl byt jeste ostrejsi???????? je to pravda

Aida
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 16:53
- Nahlásit

kachna
Nechápu, co ti přijde brutální na tom, že psa položíš na zem (i když bys ho měla shodit, toho psa to zas tak nebolí). Jestli jsi někdy sledovala psy mezi sebou, tak je to normální dorozumívací prostředek a rozhodně pro psa pochopitelnější, než kdybys ho trestala fyzickým - lidským - způsobem...

Majda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 17:25
- Nahlásit

Kachna
Vy sï berete další štěně? Tomu nerozumím. Ty nemáš ještě zvládnutého jednoho psa a budete mít dalšího? No potěš. To nemáte rozum?
K věci: stát se může, že bude tvůj pes ochraňovat štěně a bude napadat ostatní psy. Ale to je teď těžké říci.
Promiň, ale nepovažuju za rozumné brát si v téhle situaci dalšího psa. Nové štěně se naučí od tvého psa nejdříve hlavně ty neplechy. Možná nebudou tady na diskusi lidi souhlasit, ale myslím, že je potřeba vychovávat každého psa do určité míry zvlášť. Mám s tím svojí zkušenost, to mi věř. Dva psi - to už je smečka, a budeš béčko. No nevim nevim, třeba jsem to špatně pochopila

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání