Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / !!!!!!!!!!!!!!!!Mame doma agresora!!!!!!!!!!!!!!!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
evina
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 17:26
- Nahlásit

Já osobně si myslím,že pokud se pes bojí a budeš ho chtít převrátit na záda,tak v této extrémní situaci by po tobě mohl i vyjet.Zvlášť pokud nebudeš vědět jak psa správně chytnout a nebudeš mít na něj dostatek síly.

Majda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 17:26
- Nahlásit

Aida
Co myslíš tí fyzickým - lidským - způsobem?
Kachně je skoro třináct let. Nevím, jestli má dost síly porazit hovawarta. Když neporazí, bude na tom hůř. A jestli se pes bojí, je potřeba přemýšlet proč se bojí. Asi bych typla, že v tom může být právě nejistota paničky.

kachna
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 17:28
- Nahlásit

hmmmm.....
ona toho po nem sice hodne opakuje ale vrcet ho na jineho psa jeste nevidela

kachna
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 17:37
- Nahlásit

majda
hele ty toho vis asi hodne o psech .......... ted jsem se vratila z prochazkya vsecko bylo v poho asi proto ze jste mi tady poradily............. no proste jsem uplne nemyslela na to co se stane a nic tomu psovineudelal ( posadila jsem si ho a cekala az projduo byly jsme od sebe okolo 2 m a ten pes nebo suba na nej porad stekala a vrcela a on nic nedelal) nebo jsem ho snad mela miti volne ale na voditku to je jasne

Majda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 17:42
- Nahlásit

Kachna
To je pokrok. Udělala jsi to dobře. Hlavně v klidu, musí z tebe cítit jistotu. Jen tak dál. Taky můžeš zkusit ho zabavit a natáhnout na sebe, když se někdo blíží. Pocvičit dva tři povely a moc pochválit a odměnit. Mezitím ten někdo druhý přejde a tvůj pes bude šťastný, že jste si pohráli.
Rozhodně bych to zatím nezkoušela navolno. To se musíš s dotyčným, koho potkáš nejdříve domluvit, abys věděla, co je to za člověka a za psa, aby nedošlo ke konfliktu. Taky je dobrý vybrat bezpečný místo na hry, aby nemohlo psy třeba něco přejet.

kachna
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 17:51
- Nahlásit

majda:
hmmmmmm to jsem jednou jsme na cvicaku cvicili poradovku a chtely aby si psi na psi nejak zvykali nebo co tak nas tam porad obchazeli nejaci psi dost blizko a ja ho krmila piskotama aby si jich nevsimal . Ted uz asi vim koho se na cvicaku zeptam o pomoc( jenom aby jsme cvicili najednou ta ma totiz psa s kterym se predtim snasel ale pak se porvali o zradlo a zase nic ale ten jeji pitbul psy ignoruje)
A asi je kravina zacit cvicit agility vid??????????

Majda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 17:58
- Nahlásit

Kachna
Proč by to byla kravina? Oba se společně vyblbnete! Každá aktivita dobrá. Navíc byste se mohli trochu sehrát a dát dohromady. Máme taky pár překážek na cvičáku a i když necvičíme agility, nevynechám příležitost si se psem zablbnout něčím netradičním. Nejhorší je stereotyp.
K tomu tvému - porvali o žrádlo - na to pozor, musíš se vyvarovat situací, kdy by mohl být konflikt - například právě pamlsky nebo hračka, aport. To je u kořistníka poukázka na rvačku. Hlavu vzhůru, ono to půjde
A ještě jsi mi neodpověděla jak je to s tou druhou fenkou?

kachna
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 18:10
- Nahlásit

majda
o promin noveho psa mame uz asi 14 dni . Ben nikdy nebyl sam a nedalo se s nim na cvicaku cvicit vzdycky kdyz videl jinou fenu popr. poddajneho psa malem mi urval ruku ale ta fenecka (taky hw) ma uplne jinou povahu a to po rodicich s kazdym se mazli a se vsema kamaradi . praveze mi ted prisel dopis od chovetelky a radama at ho nezanedbavam, at kdyz potkam ciziho ma ukazovat zuby ..... a to alespon do 3 let a ze ho nemam nechat vyrustat po jeho.......... protoze ji svobodova na vystave vykecala ze jsme si koupily stene........
a jak ho mam potrestat kdyz pri ukazovani zuobru bruci????

Majda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 18:22
- Nahlásit

Kachna
Na tebe vrčí při ukazování zubů? Já bych ho tedy zpočátku netrestala. Snažila bych se ho uklidnit a vysvětlit mu, že se nic neděje. Když to budeš v klidu opakovat a pak ho za správné chování odměníš, bude to prima. Zkus mu říkat nějaký povel, když mu jdeš prohlížet zuby. Třeba - tak Beníčku - ZUBY - a pak v klidu ho posaď a pomalu mu odhaluj pysky nejdříve z jedné strany, pochval ho, pak z druhé strany. Snaž se na něj mluvit klidným a vemlouvavým hlasem - to je šikovný pes, ten má hezké zoubky.... prostě mluv, tvůj hlas ho uklidní. Zkusila bych to prostě nejdřív po dobrém, ne po zlém. Na trest je vždycky dost času. Buď laskavá, ale rázná a důsledná. Když něco vyžaduješ, musí to splnit. A buď trpělivá, úspěch se určitě dostaví. Trest a vyhubování musíš správně načasovat, ale jen když to po dobrém nepůjde. Ben by měl pochopit, že to myslíš vážně.
A teď k tomu mimču. Ty budeš vychovávat oba pejsky? Je to náročné. A co tvoji rodiče? Máte pejsky v bytě?

kachna
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 18:33
- Nahlásit

majda
tak ted jsi me nepochopila . Ode me si necha pridlidnout zuby vsechno . on vrci kdyz ja s cizi osobou ukazuju zuby proste vrci jenom kdyz je tam cizi osoba zuby mu pocita kontroluje skus atd. ( na specialkach mi jeste rozhodci dal cajc ale s povahou na hrane)
A nasi fenku jsem odmitla cvicit tak se s tim mamca nejak vyporada.mne totiz zbejve cas jenom na bena mam totiz moc skoly .A dalo mi dost prace naucit Bena jenom na tu zkousku ZZO.

kachna
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 18:38
- Nahlásit

jo a bydlime na venkove a psy obcas poustime i dovnitr (kdyz je v noci slejvak tak si ho dame dovnitr na chodbu mi ho totiz nezavirama a ten blbec vzdycky spi venku)
A ja normalni ze ve dne moc nehlida a kdyz je tma tak steka jak blazen ja vzdycky nemuzu usnout
(bydlime ehm v lese konkretne na hrade na kopci tak okolo sebe nemame moc sousedu se psy)

Majda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 18:43
- Nahlásit

Kachna
Aha, tak to jsem blbě pochopila. Tak pokud je tam cizí člověk, tak to asi souvisí se vším tím, co jsme tady probírali. Je to asi nejistota, možná strach z toho cizího člověka. Zkusila bych to odbourávat, aby si pes zvykl, že tohle je normální, že mu budou prohlížet zuby. Začala bych se známými lidmi, na které je pes zvyklý. Zkus někomu říct taky na cvičáku, abyste nasimulovali tu situaci na výstavě, a pokud bude vrčet, zkus zákazový povel NE, NESMÍŠ. Já jsem svého psa naučila na tenhle povel, a když se blíží situace, o které vím, že by mohl vrčet nebo reagovat agresivně, už předem ho upozorňuju, že nesmí, a funguje to. Musíš to říkat rázně.
Myslím si, že všechno souvisí s tím, jak se chováš ty. Pokud se budeš chovat sebejistě, pes se uklidní. Už to tady bylo na fóru napsáno, že z nejistoty a strachu pramení zas jen strach a nejistota. Je toho na tebe asi moc. Každý pokrok můžeš brát ale jako úspěch. Doufám, že u vás na cvičáku jsou rozumní lidi, kteří ti poradí. Jestli jsi už udělala ZZO, tak to jste šikovní. Můžeš zkusit ještě ZOP.
Je dobře, že mamina bude cvičit fenku, oba bys asi časově nezvládla. Pokud se budeš chtít na něco zeptat - tady je mail
majda.sladkova@seznam.cz
Zkusím ti odpovědět. Někdy člověku stačí, když se vypovídá a všechno jde hned líp.
Čucháš taky s pejskem?

kachna
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 18:58
- Nahlásit

majda
no jasne ze jo na stopovani je uplne zavislej. jjakmile vytahnu postroj hned vi oc jde celkem mu to jde ale jenom kdyz nefouka muc vitr nebo na nasi stope neslo nejake zvire

Anonymní
# Zasláno: 18 Lis 2005 20:02
- Nahlásit

dostala jsem ale i rady,že ho mám v takové situaci,když vyjíždí a neposlechne na "fuj", dat na záda.mně se ale tohle řešení nelíbí,zdá se mi přehnané a na takovou situaci nevhodné.pravdou je,že je to můj 1. pes a tak nevím jestli to cítím dobře.

nels
předně promiň, jetsli ti to napíšu moc příkře, ale nemám moc ve zvyku balit věci za každou cenu do hezkých slovíček.
co se ti, prosím tě, nelíbí na "položení na záda" poté, co pes neposlechne tvůj zákaz a dál vrčí na jiného psa???? to nechápu. v jiné diskusi jsem se dočetla, že máš RR. To je pes nesmírně silný, nesmírně inteligentní a také jakožto samec v tvém případě velmi často dominantní, což se v pubertě projevuje někdy až moc. na co chceš probůh čekat? teď je mu 7 měsíců a už si určuje, kterého psa k sobě pustí a tobě stejně jemu nejsrozumitelnější trest přijde přehnaný, když to nedělá na každého psa. mě přijde přehnané, že si to vůbec v tomhle věku dovolí a že mu to víceméně toleruješ. chceš čekat až mu dál naroste sebevědomí i fyzická síla a začne se tak chovat ke všem psům jako v kachnině případě? na to už si musíš odpovědět sama.

ad povalení a křehké ženy, které to nezvládnou - tohle mi přijde trošku směšné tvrzení. osobně znám dívčinu nijak extra silnou, která převalí svou tibetskou dogu jakoby nic. a škubnutí s 20m stopovačkou? ani se u toho nezapotí. a o tom to je, pořídit si zvíře, na které mám. na to jsou jen dvě možnosti, když trvám na velkém a silném psovi: buď se ten grif prostě naučím nebo budu ve výchově taková, že ho nikdy nebudu potřebovat. ale rozhodně se nebudu vymlouvat, že na to prostě jako žena nemám - v tom případě jsem si měla pořídit pudla.

což samozřejmě nesměřuji na třináctileté děvče, které jak sama píše, je přecitlivělé. kachna se nejdřív bude muset naučit sebejistotě a trošku dospět, pak s tím nebude mít nejmenší problém a pes to vezme.

Artemis
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 20:24
- Nahlásit

Souhlasím s Majdou. Nezvládnutých howíků mi prošlo rukama dost na to, abych považoval tvůj nápad s dalším psem, k ještě neukázněnému, za naprostý risk. Když nad tím ztratíš kontrolu, bude tě to mrzet. Nejhůř z toho vyjdou zase jen ti psi.

Azoráček
# Zasláno: 18 Lis 2005 20:45
- Nahlásit

Kachno odkad jsi?

kachna
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 21:37
- Nahlásit

Azoracek
docela by me zajimalo proc to zajima tebe ...................... ................................................. jsem z okoli prestic

Majda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 22:12
- Nahlásit

Artemis
Tak to je už passé, protože už mají štěně doma 14 dní. Máš pravdu, už jsem viděla hodně howíků. Musím říci, že většina z nich byla rvavá a dominantní. V dospělosti jsou to krásní velcí psi (tedy většinou). Myslím, že je to taky jedno plemeno, které doplatilo na módní vlnu. A ještě k tomu pokládání psa na záda. Znám jednu útlou subtilní holčinu, která má tak odhadem 50 kg,(možná i s postelí) (myslím, že jí je 18). Přesto se svým dospělým howíkem flákne o zem, když začne nastupovat na psy. Pes se jí podřídí a zas chvíli funguje jako hodinky. Není to jen v té síle, je to právě v tom grifu a hlavně v psychice. Pes to prostě zkusí a když vidí, že to panička myslí vážně, podvolí se.

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 07:47
- Nahlásit

Pozor, ja som tiez pisala, ze svojho novofundlandskeho psa (tazsieho nez howavart alebebo RR) v pohode zvalim na zem, ak urobil nieco zle a treba ho potrestat. Ak sa vsak boji, toho psa nepolozi na zem nikto, len za cenu obrovskeho nasilia, ktore ja nie som schopna vyvinut. Takze pokial sa jej pes boji, tak pochybujem, ze ho da na zem. Je jednoduche slahnut na zem aj s bernardinom, pokial si mu vodca, a vie, ze urobil zle. Ale so psom, ktory sa boji a musi mat na ociach predmet svojej bojazlivosti, pochybujem, ze ho zlozis na zem, ak ma viac ako 50kg.

haha
# Zasláno: 19 Lis 2005 09:42
- Nahlásit

pigie
to máš pravdu normálně převalím všechny psy když chci ovšem na veterině když mají strach tak bych s ním musela fakt šlehnout což mám strach abych mu ještě víc neublížila a upozorňuju že třeba obyčejnýho malýho bígla jsme při odběru krve drželi tři

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 09:57
- Nahlásit

haha
Presne o tom hovorim, som rada, ze nie som sama, co to nedokaze. Ide o to, ze dalo by sa to velkym nasilim, ale fakt sa bojim, a vobec, ale vobec to nie je jednoduche.

Majda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 10:01
- Nahlásit

Jo to je fakt, na veterině například, když se pes bojí, je vystresovaný, tak je problém ho fyzicky zvládnout. Určtě jste to mysleli jako příklad, protože na veterině bych s ním zrovna o zem nemlátila. Tam je spíš na místě uklidnění psa, ale samozřejmě důslednost ano. Když se pes panicky bojí, je to těžké. Ale tady se mluvilo o trochu jiné situaci, jestli se nemýlím. Kachna právě není zatím podle mě v roli vůdce, je moc mladá a pes jí nebere.

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 10:11
- Nahlásit

Majda
To ano, ale ja som predtym pisala o tom, este kedysi davno, zo zaciatku, ze pokial sa pes boji ostatnych psov, tak ho proste neprevali. To len, aby si to zapametala a nesnazila sa ho prevalit v nevhodnej chvili, ak nie je dostatocny vodca pes ju moze pohryzt.

Ja som sa tak snazila ukludnit psa, vid vyssie prispevok na prvej strane. Chcela som ho polozit, aby sa uz konecne ukludnil a vedela som, ze toto je ten pripad, kedy psa nepolozim. Raz staci zistit, a potom uz viac ani skusat nemusis

haha
# Zasláno: 19 Lis 2005 10:37
- Nahlásit

Majda
[b]pigie[/b
právě že pokud ještě je nutné na veterině psa položit tak většinou není zcela zdravej a fakt se bojím abych mu neublížila ještě víc ,u některejch psů mi vet dokonce leze po zemi protože není možný udržet tancujícího psa na stole , hrozí že by si ještě víc ublížil,sice vím jak převalit i velkýho psa ale v některejch situacích to prpstě nejde ,jinak rozhodně bych neradila převalovat 13 letý holce třeba naštvanýho hovavarta prptože jestli jí úplně neuznává mohlo by to fakt blbě dopadnout,mě se víc osvědčuje na psa pořádně zařvat než se sním někde venku v blátě a před lidma válet po zemikdyž už mi fakt hrozně moc vytočí tak by to možná bylo lepší i pro to děvče ,níže zmiňovaná ušní metoda

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 10:44 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

haha
Ale co s nim, ked sa boji, tak ze nereaguje ani na to, ze na neho jacis, ani ze ho ukludnujes, ani na nic. A proste potrebujes prejst okolo veci, ktorej sa tak boji? Co s tym? Ako mu ukazat, ze sa toho nema bat a nema stekat ako sialeny? Ze so mnou mu nic nehrozi? On sa sice poberie za mnou, ale 10 metrovym oblukom...

Nikdy nebol bojazlivy (nedovericivy to ano a velmi), ale az teraz pri tom cirkuse som zistila, ze je predsa len nieco, co ho totalne rozhodi. Nastastie toto je zatial jedina vec, na ktoru sme prisli, ze na neho takto ucinkuje.

Majda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 10:50
- Nahlásit

pigie
haha
souhlas
Určitě je na veterině potřeba jiný přístup.
Souhlas i s tím, že když se pes bojí, nechce do podřízené polohy. Je to logické - neměl by možnost ústupu, takže se vlastně situace jen zhorší, pokud bychom chtěli psa položit. Pokud na to fyzicky nemáme, tak radši zapomeňme, špatně by to dopadlo. Pokud ale svého psa ZNÁME, tak určitě najdeme jiný způsob, který na něj funguje. Rozhodně bych ho netahala za uši.
Situaci je lepší aspoň trochu předvídat a přerušit myšlenky psa v zárodku. Je to ale pořád o tom, že musí mít svého psa člověk přečteného a zvládnutého. U Kachny je to o pozici ve smíšené smečce. Myslím, že rozhodně není nad svým psem. Možná v normálních situacích jsou kámoši a jsou na stejné úrovni, v situaci složitější a stresovější je Kachna až za psem. Ale možná se mýlím. Pořád mám pocit, že je málo informací k tomu, abychom správně poradili.

haha
# Zasláno: 19 Lis 2005 11:37
- Nahlásit

pigie
když se bojí osvědčilo se mi a všechny psy jsem tímhle způsobem naučila že možná ač jsou nejistí nedělají mi takový to zmatkovací lítání a uskakování že by třeba mohli skončit pod autem apod.že jsem ho při projevu strachu napomenula ,okřikla ,jako za nežádoucí chování, např.co je to ,co děláš apod. případně škubnout vodítkem ,psi se naučili že reagují na neznámou věc ted už jenom tak že otočí po mě hlavu ,třeba při dělbuchu apod. a koukají co na to říkám ,načež já mu už klidně řeknu třeba to jsou blbci viď apod.on do mě šťouchne čenichem a jde se dál, i při všem co je nové kouká na mě co já tomu říkám,není dobré psa hladit a uklidňovat protože tím ho ve strachu ještě podporuješ ,prostě chovat se tak aby poznal že blbne zbytečně

Majda
rozhodně nejsem tyran kterej rve za každou blbost psa za uši ,ale používám to občas třeba v případě že mi pes přeběhl silnici pod kolama aut když na něj zavolala dcera souseda z protější strany ,opravdu si zapamatoval že takhle teda ne ,nebo prostě v takový situaci která je tak vážná že by mu třeba mohlo jít o život ,tak použít to párkrát v životě ,dost ho to překvapí a funguje to ,jina ku kachny si myslím to co ty ,jsou kámoši ale ve smečce jsou si tak na rovno

Majda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 11:41
- Nahlásit

haha

Jednou jsem psa zatahala za ucho, když mě vůbec nebral na vědomí. Vůbec to nečekal, tu bolest, není na to ode mně zvyklý, a tak okamžitě zareagoval, ale podíval se na mě takovýma vyčítavýma očima a přitom vykvíknul. Už jsem to zatím nemusela nikdy opakovat.
Víš v této souvislosti musím říct, co mě asi ovlivňuje, že to tahání za uši,nemám ráda - viděla jsem trénovat jednu psovodku, která se pohybuje po výběrákách. Trestala tak svého psa celý trénink. Nemohla jsem se na to dívat. Nejradší bych jí nafackovala a taky vytahala za uši.
Tak to jen na vysvětlenou. Vždycky si na to totiž vzpomenu...

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 11:46
- Nahlásit

haha
No, ale to som robila a on panikaril stale, tak som sa nastvala a cvicila som s nim, ako by sa nic nedialo, ale on bol uplne mimo. Tak som ho ukludnovala, furt nic. Nereaguje vtedy na nic. Stalo sa to len raz, neboji sa delobuchov, zvlastnych zvukov. Aj ked stretneme divneho cloveka za tmy, tak sa sice boji, ale nie takto neovladatelne, ked clovek pride do svetla, alebo ho konecne uz zaciti, tak sa jeho postoj zmeni. Okolo toho cirkusu uz prechadzame bez stekania, uz chce si to tam aj prezriet, ale je vidno, ze sa toho este riadne boji. Fakt nechapem, coho. Minule som ho uz nacapala liezt pod maringotku za kacickami. Myslim, ze by mu dost hodne pomohlo sa s danou vecou hned oboznamit, tak ako vzdy, ked napr. daju novy putac na chodnik. Sice zastane a pozera, ale potom pomaly pride a onucha a je to v pohode. Ale cirkus je velky a ohrada obrovska a myslim, ze ho drazdi, to co je vnutri. Mozno citi, ze su tam zvierata (netypicke, cudzokrajne) v klietkach a z toho ma strach. Ked ja najavo strach nedam ani neukludnujem, tak to nema ziaden efekt, teda v tomto pripade. Jaci dalej ako sialeny a drzi ma na ociach len tak bokom, kedy konecne od tej veci budem utekat prec. Ked ja som prisla k pokladni, tak moj pes sedel 20m odomna a to zvycajne nezachadza odo mna dalej ako na par metrov.

Nevidim v tom nejaky extra problem, nikdy som necitila potrebu psa ukludnovat, nebolo to potreba, ale takto vydeseneho som ho este nevidela. Tak preto sa pytam, co robit, ked zlyhava vsetko, co poznam.

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 11:48
- Nahlásit

Majda
Myslim, ze tahanie za usi pouzivat cielene a bezne je sprostost. Ja to tiez pouzivam len za vynimocnych okolnosti, ked potrebujem psa uputat na seba (pri haravych fenach).

Ale pouzila som to mimochodom aj pri tom zmienovanom cirkuse a absolutne nezabralo, by som mu musela asi ucho odtrhnut, aby na mna reagoval. Najhorsie na tom je, ze pes steka, aj ked mu zavriete papulu, aj ked sa musi pozerat na vas, ked ho drzite a divate sa mu do oci, aby sa uz preboha ukludnil a on stale to svoje a prekonava vas silou, aby nestratil kontakt s tou obludnou vecou, ktorej sa tak boji...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání