| Autor |
Zpráva |
Sijes
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 15:53
- Nahlásit
reneeska
to ona je. Se těším na tu Křivonosku. Musím pořádně prozkoumat, jak se učí tahat, skákat na uzel a tak. Jes to nikdy tak moc nebavilo. Tohle dělo potřebuju zaměstnat
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 15:59
- Nahlásit
Sijes
Ti poradím, chceš?
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:05
- Nahlásit
bullvnouzi
mno jasně. Já to tady nechtěla tahat. Taky proto, že někdy názorná ukázka 5 minutová vydá za 10 stránek. Taky už na to tady asi budou nějaký témata,co. Ale já ani nevím pořádně, na co učit skákat, kvůli zubům a tak. Nebo jak si to chystat, protože je fakt hodně mladá - kvůli kloubům. Alé třeba povely určité můžem trénovat i na zemi.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:07
- Nahlásit
kočky, poraďte mi jak na to. Mám kamarádku, nejhodnější holka pod sluncem, mě strašně blízká,vždy mi pomohla. Měla pitku, hodnou, skvělou fenku, po dobrém zvládla úplně vše, byla klidná na pita od mala, dětičky by mohla snad i kojit. Ale bohužel věk tu byl, odešla do psího nebe. Teď si pořídili druhou. Péro z gauče slabý slovo, k neutahání, tvrdohlavá palice, dost těžko zvladatelná, povely nemíní vnímat, no plný ruce práce je s ní. Furt něco okusuje, nejvíc i lidský ruce, rukávy atd....Pro lidi co měli zlatíčko je to šok. Já bych jí pořádně utahala a hlavně neodpustila ani Ň,chodila s ní na cvičák ( v jejím věku je jí skoro půl roku- náš pes už měl sranda zkoušky za sebou) ale jak mám přesvědčit kamarádku, že musí přitvrdit a otěže z ruky už nepustit? Očekávám při tomto stavu za chvíli pohromu,ale zatím jsem s ní "rázný" hovor nevedla,jen vždy upozorním,ať si to nenechá líbit a hezky s ní zacvičí. Nemáte v Praze někoho,kdo se výcviku pitásků věnuje? Nám stačil klasika cvičák....
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:14
- Nahlásit
žanda
No nechceš se obrátit na Mel? Jestli by ti neřekla, kam chodí? Nebo sarax?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:19
- Nahlásit
bullvnouzi
my chodíme s žandu na stejnej cvičák
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:21
- Nahlásit
skoro půl roku- náš pes už měl sranda zkoušky za sebou
Jako jaké? Pokud vím, dají se dělat o 10 měs.
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:22
- Nahlásit
žanda
No já z vlastní zkušenosti vím, že člověk hlavně strašně rychle zapomíná. Co sem si pořídila nového psa, tak jsem taky srovnávala a Ten první mi přišel jak byl zlatý, hodný.....až pak sem matně lovila z paměti, jak sem z ní vlastně byla kolikrát hotová, že dělala to nebo ono....a to neumřela věkem - to už bych si na to ani nevzpoměla Ale nakonec sme to zvládli a byla s ní pohoda. Mě hodně pomohli individuálky. Na cvičáku při výcviku ani není čas řešit konkrétní problémy u konkrétního psa, když člověk neví jak na to.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:22
- Nahlásit
Mucholabko, to byly fakt sranda zkoušky, jako ukončení kurzu a možnost jít mezi ty mírně pokročilé- zkoušky na nic, ale uměl základní věci.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:25
- Nahlásit
Sijes, já vím,že si člověk málo pamatuje a když srovnává asi není úplně spravedlivej,ale tohle je fakt tornádo. Náš kraken taky nebyl klidný štěnátko,ale nepamatuje se, že by něco okusoval,nebo někoho věčně kousal,ač třeba z radosti. Byl docela závislák a neutíkal,tahle něco vidí,nevidí,neslyší ,kde má pána je jí fuk-příliš samostná potvůrka. Houkneš fuj a je to jako bys jí řekla, si to klidně vem (
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:29
- Nahlásit
žanda
Ano,tak to byla ta první. Prostě samorost! Bez kontaktu na pána. Stopovačka byla naše kámoška. Odehnat ji od koňských hoven bylo přijít o nervy.... Já si ji brala až v 7 měsících, teď už vím, že to tam už prostě bylo! S touhle je to naopak, táhne se za mnou jak smrad - i když už se taky otrkává, ale ruce jsem měla po 5 minutách, jak kdybych prolezla křovím. Šla strašně do ruk ve hře. No už nejde!
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:30
- Nahlásit
žanda
No ale zvládli jsme to. Doma bylo bezproblémové soužití, na lidi na psy zlatá a v polích holt stopovačka. Plus jsem se snažila dělat co nejvíc aktivit, aby se ten kontakt vytvořil. Získat si ji.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:32
- Nahlásit
Sijes
Tož dáme nějak scuka...
Jinak teda ti vřele doporučuju počkat s větší zátěží minimálně do roka. Máš gaučáka, tže ho nepotřebuješ honit do zátěže, aby byl v kondici na výstavy co nejdřív nebo tak. Jinak já osobně jsem vcelku ráda, že jsem k těmhle psím sportům čichla, až je Máfo dospělej. Byla bych určo děsně netrpělivá.
Nevím, ale být tebou, tak se do toho roku radši věnuju vlastní komunikaci se psem a výcviku. Než něco přepísknout. A nemyslím, že bys na to pak potřebovala nějaký spešl povely. Ona na to bude mít, protože je to prostě pitka a sportovec a má to srdce. I když trochu střelený.
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:37
- Nahlásit
bullvnouzi
To jo. Já to nechci přepísknout, o tom žádná. Jen třeba si udělat představu co konkrétně to vyžaduje a pak si to rozplánovat, promyslet. Prostě výjimečně dopředu a ne žádná hurá akce, jak je mým zvykem Zatím děláme jen výšlapy a teď se hodně snažím chodit po městě (i když nerada) a učíme u nohy, míjet se s lidma, psama....už nějaké ty základní povely i venku. Před 3 týdnama neuměla ani sedni.....
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:38
- Nahlásit
Mamba kraví na letišti.
Kraví celá smečka.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:40
- Nahlásit
Sijes
Tož to jak nespěcháš, tak si nachystej otázky a proberem to na Křívě a nebo cestou na Křívu. Kde je ta pawLINka? Já asik pojedu s váma. Nevíš, na kolik nás ta cesta vyjde?
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 16:46
- Nahlásit
bullvnouzi
chvílema to vypadá, že jste jim něco dali! Cesta nevím....to musí pawLINka. Utíkám za troubou dneska prý zas hospodařila....
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 17:17
- Nahlásit
Hele a jak je to s těma čarodkama?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 17:39
- Nahlásit
žanda
Jo, tak to jsme taky dělali, něco jako klubové postupovky
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 20:59
- Nahlásit
bullvnouzi
Ahoja, celý den jsem byla plně vytížena. Teď mám konečně chvilku času. Takže - čarodějnice se přesunují na příští sobotu, protože ve středu se to některým nehodilo.
Cesta na Křivku nevím, protože jsme na nový auto dostali teprve dneska značky, takže ještě nevíme kolik žere. Ale se starým autem vyšla cesta tak na 1000 Kč. Teď to bude víc.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 21:02
- Nahlásit
pawLINka
Hele, nepadají náhodou Delině chlupy? Ferdovi začaly padat masivně a objevila jsem, že se mu jeden vnitřní steh dere na povrch, takže opět tři sta z místa kdyby aspoň třista.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 21:04
- Nahlásit
bullvnouzi
Víš o tom, že máš fanklub na mujpes?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 21:08
- Nahlásit
Mucholabka
Ne-e, Delči chlupy nepadají - teda zatím ne.
Naopak jí krásně zarůstají otlaky, který denně mažeme...
S těma stehama - nezatěžuješ ho moc? Mi připadá, žes mu dala zátěž moc brzo...
Já s Delčou začínám pomalu - jen chodíme denně tak 5 - 15 km a to je vše. Žádný lítání nebo tak. A u Ferdy bych byla opatrná ještě víc vzhledem k těm stehům. Ale já jsem přecitlivělá, protože vím co je to 3x psa nechat přešívat, a pak se to stejně zase rozjede....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 21:12
- Nahlásit
pawLINka
Venkovní stehy se zahojily, jen tam zůstal jeden, kterým je přistehovaná kůže zevnitř k okostici, je to dost hrubá nit. A konce té niti se začaly drát na povrch, jinak venkovní stehy má venku snad už 14 dní, nebo víc než týden určitě.
Kdybych ho nezatěžovala, tak nás tady všechny a všechno sežere a vylezlo by to tak jako tak.
Čím jí ty otlaky mažeš? My máme višňák, a taky se hezky zahojil ocas, má tam růžovou kůžičku, a otlaky se lepší.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 21:15
- Nahlásit
Mucholabka
Mažu na radu vetů framykoinem. Prostě antibiotika. Ale dokáže to fakt divy. Některý otlaky už zarostly, některý se zlepšily. Jen jeden mi dělá dost starosti...
bullvnouzi
Ty voe - co těm lidem pořád děláš???
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 21:18
- Nahlásit
pawLINka
Hm, framykoinem-to mi vet asi na to nedá-říkal ten můj, že ten viŠňák kůžičku podráždí tak, že začnou růst nové chloupky. Včera jsem psa vykoupala v šamponu medicinálním veterinárním, je fakt supr, měla jsem ho i na ty bulíky. No, zajdem a uvidíme, třeba se pes jen čistí.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 21:30
- Nahlásit
Mucholabka
Ten framykoin mi vetové doporučili a já jsem ho vyhrabala doma... Ale fakt jsem s tím spokojená, protože po mazání přestaly být tak vysušený a začala hned růst nová srst.
bullvnouzi
Tak prý ta cesta vyjde orientačně kolem 400 na jednoho (když pojedeme 4)
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 21:59
- Nahlásit
Mucholabka višňák používám docela často- my máme furt něco na těch nohách ( z alergie a hned je tam pak po krakenově léčbě nějaká díra)-už se zase těším na léto, (doufám,že letos po léčení to bude lepší) -ale že by nějak výrazně rostly chlupy- sem si nevšimla,ale hojí rychle a snad fakt fšechno ) Taky je úžasněj na rozervaný nebo naříznutý polštářka na tlapách. Jen taky krásně smrdí po magi, tak že psům dost chutná.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2008 08:36
- Nahlásit
pawLINka
Příští sobotu, tj. třetího? A můžeme se třá ukázat na chvilku bo je to jen pro domácí? A jak to bude probíhat? Můžu vzít čoklís?
Mucholabka
Víš o tom, že máš fanklub na mujpes?
Ty ve já na ten server ani nechodím. Co to je za blbečky?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2008 09:01
- Nahlásit
bullvnouzi
Jak to bude probíhat ani pořádně nevím. Prostě oheň, špekoně a tak. Psíky brát budeme, ale budou zavření, protože nevím jak by to vypadalo, kdyby byli všichni puštění
Ale přijet můžeš. A klidně i jindy než na ty čarodějnice. Třá tuto sobotu vysvětlit Sijes tahání
|