| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 09:27
- Nahlásit
11111
no jak píšeš na práci a na blbnutí- to je přesně ono- jsou věci,který se nepůjčují na hraní, pokud se s nimi chce cvičit.........aby byly vzácné a pes byl nabuzenej.....
mmj- klacek je ochoten nést celou procházku, činku by nenosil ani kdybych se po....
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 23:02
- Nahlásit
Tak jsme byli na tý Jaggyně a žádný dobrý zprávy nemáme. Dělali nám základní vyšetření, odběr mozkomíšního moku a magnetickou rezonanci a výsledek je katastrofa - mozečková degenerace. Onemocnění speciálně u stafordů, neléčitelný, nedá se stabilizovat a bude to jen horší. Porucha prý spočívá v tom, že v mozečku jsou buňky, který odpovídají za rovnováhu a jemu ty buňky odumíraj, takže se mozeček zmenšuje a rovnováha bude horší a horší. Nejhorší na tom je, že on na to neumře, ale my sami budeme muset usoudit, kdy už to bude moc a musíme ho uspat. Prognózu nám neřekli - dožívají se 7-10 let, ale může se to i nečekaně zhoršit. My to máme v počátku, ale vyhlídky jen špatný. A bez plavání a bez obojku, takže stahovák už vůbec ne. Bude chodit na kšírách, dokud teda bude schopnej chodit...
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 23:04
- Nahlásit
Ale na klinice byli výborný, přístup výbornej, šli se s námi i projít, aby to opravdu viděli, postupně vyřazovali všechny možný choroby a všechno s náma probírali. Pesan skoro nebyl ve stresu, všechno nám vysvětlili, ale stejně jsem bulela jak želva...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 08:12
- Nahlásit
mishi
Tak to je mi líto. Jak je teď starý?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 08:16
- Nahlásit
mishi
Vem si to na druhou stranu tak-aspoň má nemoc, která nebolí. Horší rozhodování by asi bylo, kdyby měl nějakou degenerativní chorobu páteře nebo něco takového, co bolí a ten konec byste museli rozhodnout s ohledem na to, jak moc pes trpí a jestli TEĎ už je to nesnesitelné. A nechávali byste tak jako tak odcházet trpícího psa. Takhle bude jen nemohoucný...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 10:22
- Nahlásit
mishi
to je fakt hrozný... ale věřím, že mu zajistíte skvělej život, určitě má ještě kus před sebou.
Mucholabka
no, nebolí - to sice ne, jenže pokud si dobře pamatuju, tak ten pes k tomu má ještě i těžkou dysplázku
|
11111
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 13:44
- Nahlásit
Mishi :
to mě moc mrzí. Jsou na to nějaké léky, nebo se nedá ničím držet?
Držím vám palce, at je pesan co nejdéle a co nejvíc v pohodě....
|
11111
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 14:31
- Nahlásit
holky, u Mulleorvé jsou prý 3 sbt od chovatele, co s eo ně moc nestaral. možná by stálo za to se sní spojit a šoupnout je na bull v nouzi? Neznám podorbnosti.......
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 15:59
- Nahlásit
Uf, to byl teď adrenalin. Jsem u našich s Buckou a Ferdíkem, musím jim vyvenčit, nakrmit a pohlídat jejich tři psy-Emmu, Draka a Fifinku. Emma--Bucka jsou spolu znepřátelené na smrt a Ferda--Drak jsou znepřátelení na smrt. Tak jsem svoje zavřela do sklepa a tři od našich jsem vyhodila ven. Sedím u kompa, zjišťuju si novinky a najednou slyším temné vrčení-Bucka šla po chodníčku a za ní Emma se zdviženým ocasem a vrčela šíleně moc. Za nima šel Ferdík a za Ferdíkem Drak. Hned jsem ty svoje zavolala domů a zabouchla za nima dveře. Emma pak vrčela i na mě a trošku se ještě klepu adrenalííín, hajzli. Teď sedím zamčená, Drak se snaží dobývat domů a poškádlit Ferdíka. Potřebuju pětibřitou traverzu
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 20:24
- Nahlásit
Léky na to nejsou, říkal, že naopak by mu mohla spousta léků uškodit... Prý se k němu máme chovat jako doteď, hlavně žádné omezování. Musí zůstat aktivní, takže chodit na procházky, hrát si na zahradě s Barčou apod. Jediné omezení je plavání - to už prostě nezvládne, prý spousta psů s touhle nemocí umřelo na utopení. A nosit kšíry, aby byl stabilnější. jakákoliv náprava chování ke psům tímpádem padá, nemůžu mu škubat hlavou a pochybuju, že mu domluvim slovně.
Jsem ráda, že vim, co mu je. Veti byli výborný, všechno mi popisovali, ukazovali, vysvětlovali. Říkali, že už tam měli asi 40 stafů (dokonce i jednoho papírovýho pitbula, což sami nechápou, když je to nemoc stafů - ale i kříženců se stafem). Dr. Hanzlíček se věnoval výzkumu týhle nemoci někde v zahraničí, ale na nic se nepřišlo. A neumí to léčit ani nikde jinde. A další výzkum v nedohlednu. Je to genetický, ale pes může být jen nositelem...
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 20:27
- Nahlásit
S tou displázkou se to zhoršuje, nemůžem chodit na dlouhý prochajdy, takže nevim, jak to budem mít s kondičkou... Do toho nám přišli na měkký patro, prý mu to přesahuje do hrtanu a proto tak blbě dýchá (takže to není srdíčkem) - má tam jen malou škvírku. Prý to zatím není až tak zlý, ale časem to můžeme snad operativně odstranit.
Nebude trpět, ale myslim, že sám pozná, že něco není v pořádku a že pro něj bude utrpení, když nebude moct běhat. Už teď vidím, jak je z toho zmatenej... A já se bojim toho, že nepoznám, kdy už to pro něj není plnohodnotnej život, protože o něj samozřejmě nechci přijít....
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 20:29
- Nahlásit
Mimochodem, celou dobu byl hroznej hrdina, po ordinaci běhal bez vodítka, byli jsme s vetem i na prochajdě, se všema kamarád, ale když mu napichovali kanylu, najednou zazmatkoval a začal se hrozně vzpírat, takže jsem odcházela s kropenatejma gatěma a trikem a myslim, že budou muset malovat. Krev stříkala všude. Trumbera... Ale zvládl to výborně! Je to pašák.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 20:30
- Nahlásit
Mucholabka
Koukám, žes měla veselo. Jak to dopadlo?
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 20:35
- Nahlásit
Mě teď napadá, jak jste tu mluvili o těch hračkách... My jsme měli gumu od vozejku a ta vydržela hrozně dlouho, ale teď jí oba rozcupovali, tak šla do popelnice. Ale drží nám takový to těsnění, co se tam ještě někam strká. Uzly všechny roztrhal. Jo a ještě nám drží takovej ten míček z tvrdý gumy. Kdysi jsme měli i hvězdu z tohodle matroše, ideální na přetahování, ale už to nemůžu nikde sehnat... Teď přemejšlim, co koupit za nový hračky, páč nám všechny odešly (když nepočítám plyšovýho psa, kerýho furt tahá v tlamě). Nikdy jsem nezkoušela obušek, ale teď pro nás asi přetahování moc nebude, tak nevim.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 22:45
- Nahlásit
11111
Kde, kdo, co??
|
11111
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 07:30
- Nahlásit
bullvnouzi
mrkni se na lidi .cz je tam k tomu dost informací. Jsou tam 3 SBT a jedne minibulík ( minibulík má srdeční vadu ) .
Hlavně ten minibulík by měl najít fakt fajn pány ( děsím se toho, aby s ním někdo pak nekryl a nevyužíval ho ((( )
mishi
prodloužené měkké patro je prevít - to máme taky. Ale nás to zlobí hlavně na jaře , když jsou alergeny - to se někdy i jakoby dusí, když mu zapadne a hcrčí u toho.
Najhorší je, že ty s nemocí nemůžeš nic dělat (( A vy s tou dysplazkou k tomu
Jak píšeš o tom uspání. Toho se děsím taky, že nepoznám, že Bena nechám žít dýl, než ho bude naplnovat a bavit a bude moci ... že ho nechám žít tak dlouho, až to srdíčko nezvládne samo od sebe a Ben se mi udusí. A nejvíc se děsím toho, že u toho bude sám a já mu nebudu moci nijak pomoci.
Musíš to jak ty tak já poznat a rozhodnout se včas...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 09:02
- Nahlásit
11111
Hmmm, nemyslím si, že jsou to zrovna bulls v nouzi. Až budou k darování, můžeme o tom uvažovat.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 09:33
- Nahlásit
bullvnouzi
copak? daruji za menší obnos?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 10:03
- Nahlásit
Mel
Očividně to není taková krize, aby psi ptořebovali nutně nové majitele. A pokud je majitel bývalý schopný chtít takové částky, měl by být taky schopný si za ty částky nové majitele najít sám.
Nejsme inzertní server.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 13:50
- Nahlásit
11111
No, v tom případě jsme na tom asi líp... Není to lehký, viď? A vy máte jakou prognózu?
Jinak teď jsme se vrátili z poměrně dlouhý prochajdy - trochu jsme se zapomněli, páč jsem poprvý v životě našla asi pět hub. Gastona jsem měla střídavě na flexině a střídavě na volno a docela OK. Ale neměli jsme žádnej rušivej element.
Mimochodem, dneska jsem jim koupila obří uzel a Gastoňákovi ještě hračku z vinylu bo jak se tomu říká a teď tu lítá jak blázen s oběma hračkama v držce. Jen když se s Barunou přetahovali, viděla jsem na uzlu krev, tak jsem jim to vzala a Báře už po druhý tekla krev kolem krčku zubu (prostě u dásně) a furt toho stejnýho.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 14:08
- Nahlásit
bullvnouzi
tak už jsem si to taky našla... taky myslím, ža akutně se domov nehledá
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 14:19
- Nahlásit
Mel
Podle mě je to nějaká množárna psů s PP. Fena předkus, pes bez koule, tzn. oba k ničemu. Tak šup uděláme srdceryvný výstup a ještě si přivyděláme.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 15:00
- Nahlásit
bullvnouzi
Mel
jasan, já měla info, že tam jsou 3 sbt a pak minibulík. nic víc jsme k tomu neměla. ¨Ted už vím jak to je....
mishi
prognoza u nás? bude se to zhoršovat, záleží an tom, jak rychle . dá se to držet léky na určité úrovni, ale ne trvale.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 18:20
- Nahlásit
Všechny vás, zdravím, vrátili jsme se z Polska, Ferdík má pohár z třetího místa na výstavě. Sport jsem mu zmrvila-skok o stěnu, začalo se na 160, pak jsem dala rovnou 250, to bylo v pohodě, byl úplně mačo a nedařilo dokonce mu ani vypáčit peška, všude plno krve a tak...pak jsem debil řekla 290 a třikrát se zastavil u stěny a dál nešel, takže nic...měla jsem pak dát 260 a jít po 10 cm i za tu cenu, že ho unavím, to by těch 290 dal v pohodě...ale zas na to, že jsme oba stěnu viděli poprvé to bylo OK.
Drak dostal zákus od nějakého psa z Pardubic. Poslala jsem bráchu pro něco do auta, odešel s Buckou, Draka jsem držela a dělal kolem sebe bordel-jako spousta jiných psů. Najednou jeden český pes převrhl lavičku, pána nechal vlít někde v dupie a už to jelo. Drak měl chudák koš, držela jsem ho za obojek a za ocas v luftě, pak mi přišel nějaký týpek pomoct, chytl ho za zadek a za nohu, já mu dala druhou nohu stranu a jiní týpci páčili toho druhého, akorát jim to moc nešlo. Naštěstí vzal Draka jenom za kůži a ani neprokousl, bude to mít akorát oteklé. Ale poshazované byly všechny lavičky a stoly kolem a všichni se přišli podívat a brácha přišel, až bylo po všem. To zasbyl skandál s Drakošem
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 18:25
- Nahlásit
Mucholabka
A co na ti ten týpek, kterej za nim vlál?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 18:34
- Nahlásit
mishi
Byl v pohodě. Tam se to bere trochu jinak než na ulici jsme si pak docela pokecali.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 18:52
- Nahlásit
Mucholabka
Tak to jo. Nějaký fotečky přihodíš?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 19:20
- Nahlásit
mishi
Už na nich pracuju, ale moc jich nebude, se třema psama to byl strašný shon, pořád jsme měnili psy a lítali s nima do auta, z auta, jsem úplně vyřízená.
Natož ještě fotit.
Zatím dám posudky
Ferdík
Velmi pěkný černý pes s dobrou hlavou, odpovídajícího formátu, s dobrým pohybem, aktivní, temperamentní.
Drak
Velký a velmi silný pes červené barvy, dobrá hlava,masivní kostry i svalstva, hůře ovladatelný ve výstavním kruhu.
Bucka
Velmi pěkná fena silné kostry, masivního osvalení a hrudi všeobecně, dobrý formát, dobrá hlava, silný krk, přes mohutnost dobrý pohyb.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 19:50
- Nahlásit
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 20:31
- Nahlásit
Mucholabka
a jak jste přežili cestu?