| Autor |
Zpráva |
mishi
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 09:38
- Nahlásit
Tak se marně snažím přečíst celou diskuzi od začátku... Už jsem na stránce 25 a teda vám povim, že mě pěkně pálej očiska...
Jinak my jedeme zítra do toho Brna, tak se od pondělka psychicky připravujem. Už jsem sehnala penízky a odpolko půjdu bojovat s dekou do auta (ale máme opěrky, takže dobrý) a hlavně s navigací (s tou to bude horší).
Upe vidim, jak vezmu tu deku a oba psi se mi narvou do auta a já s nima budu zápasit.
Četla jsem, že se psama hodně jezdíte autem, tak se chci zeptat... My jezdíme rádi, ale ještě jsme nejeli tak daleko (máme to 300km), takže jak často dělat přestávky? A když zvládá v pohodě kratší vzdálenosti, zvládne asi i ty delší bez prášků, že jo? Jsme měli problém jen jednou a to mu byly 4 měsíce a bylo fakt vedro.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 09:51
- Nahlásit
mishi
Přestávky psům děláme, když je potřebujeme my. Vždyť 300 km není moc, to máš dvě a půl hodinky.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 10:24
- Nahlásit
Včerejší procházka. (foto je hnusný z mobilu..)
Deluška mi nesla hrušku:
Kravičky:
Kámošky největší:
Pojídačky hrušek a lovec myší:
Mmmyšššičkááá:
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 10:50
- Nahlásit
pawLINka
Téda, holky supeeeer.
PS: Sorry, ae ten Tom je magor.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 11:03
- Nahlásit
bullvnouzi
Ťomík a magor? Néé, to si ho pleteš
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 11:08
- Nahlásit
A ještě pár fotek nedávno ze štěrkáče (taky mobil):
Pšíííšeuááá:
Klacíček:
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 11:10
- Nahlásit
Mucholabka:
Dík, myslela jsem si, že to zvládne. Jen to asi nedáme za dvě a půl hodinky, radši počítám s tím, že kolem Brna bude zase nějakej problém.... Navíc pojedu pomalejc, když povezu Gastoňáka a mamku, která pravidelně sleduje stav tachometru. Nechápu, že jí to baví.
Pawlinka:
Fotky jsou nádherný! Hele, já se to tu snažim dočíst, abych se blbě neptala, ale stejně - jak starý máte psy? A kolik?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 11:15
- Nahlásit
pawLINka
To samé co Tom dělá i Buca-vytrhává drny ze země. Akorát předevčírem se setkala s úspěchem a ulovila 4. Včera podhrabala ohniště a nenašla žádného potkana.
Jsem si už říkala, jak se má Deli. To bohužel Sala se mi takhle nesnese, jedině když jsou všichni na vodítkách a jde se ven-ale aspoň tak. Nebo ty svoje mám na vodítkách a Salu k tomu můžu pustit po poli na volno. Vlastně ona skoro pořád chodí navolno, neutíká, jen za cizíma psama. Přes kotec se celkem dá, hlavně s Ferdíkem je to lepšejší den ode dne, Buca kolem ní chodí po špičkách, to není dobrý.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 11:33
- Nahlásit
My z Gastonem na volno nezvládáme, jakmile je nějakej rušivej podnět, vyletí a nedá se odvolat. Fakt se snažim ho naučit, aby chodil kolem psů v pohodě, ale asi dělám něco špatně.
Hlavně už i ví, kde je jakej pes za plotem a má pár vybraných (vlastně většinu), po kterých prostě startí, piškot nepiškot, prostě ho nezajímám a musím ho odvlíct. Mi je jasný, že jsem musela něco zanedbat. Dokud jsme byli ještě s bývalým přítelem, bylo to celkem OK, mě teda nikdá nebral tolik, ale jsem ho odvolala (i když párkrát zdrhnul), ale s ex chodil jen na volno a psů si nevšiml. Teď je jenom se mnou a asi se ňáko bloknul bo co. Najednou mi chce startit i po některých fenách. Takže chodíme na prochajdy na vodítku a vylítáváme se na zahradě s fenulí bernardýna a sousedovic labroušem, kterej mu kupodivu nevadí.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 11:41 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
mishi
Jakej pičkot? Dej si ho na delší vodítko, nech ho, ať ho tahá za sebou a běž trénovat k těm plotům. Vyletí, přivoláš, neposlechne, přišlápneš vodítko, vycukáš, přivoláš, poslechne, odměníš.
A jako klidně ho vycukej fest. Ty seš snad vůdce a on tě poslechne. Má houno co startovat do psů.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 11:45
- Nahlásit
mishi
Tak na ulici si nesmí nic dovolit ani Sala, ani Ferdík-párkrát mu urvi hlavu a na piškot ať se nesnaží ani pomyslet.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 11:58
- Nahlásit
Chodíme na flexině... Stopovačku jsme roztrhli, ale to bylo asi tim, že jsem jí neuměla používat. Jooo, to bylo ještě za dob neinternetu. Jsem ho na tý stopce tahala furt do lesa, aby si jako zvykl na srnky a tak, ale konec jsem držela v ruce. Jsem trouba. Furt jsem motala vodítko z křoví. Ale pomohlo to, pesan běhal po lese a srnky ho nezajímaly. On poslouchal, není to o tom, že by to neuměl, ale v době jeho puberty (aspoň mi to tak přišlo) jsme se s ex rozešli a pesan byl dost rozpolcenej, tak to napravujem. Takže já skočim koupit stopku a odpolko začnem.
Jen nevim, jak ho trestat. Jak teď furt lítáme od veta k vetovi a furt nám něco nacházej, nechci ho třískat přes zadek (kvůli DKK, často padá), do toho máme nemocný srdce a teď ještě jedem na neuro, takže si říkám, co když má něco i s páteří, já ho něčim přetáhnu a dodělám ho. Ale zítra už snad budem vědět. Jsem cíťa, co? Ale vodítkem škubu, i když tam furt mám to co kdyby?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:01
- Nahlásit
mishi
Máme 3 pitbully - Aaron (zrzoň) 5 let, Jessie (hnědá feňule) 2 roky a Delliria (flekatá kravička) 4 roky.
Kromě toho máme ještě Toma - německý pinč, kterému bude za tři týdny 6
Na dvorku jsou ještě dva vořeši.
Jinak mrkni na www.pitbullove.estranky.cz - tam se o našich hafech dozvíš víc..
Mucholabka
No Buca je moc šikovná, že takhle loví potkány. Tom nemůže, protože mu Lukáš zakazuje hrabat na zahradě. Tak hrabe jen na polích a různě když se začne nudit.
Jinak s tím chozením na volno. My chodíme v podstatě jen bez vodítek, protože psíci slušně poslouchají a nemáme s tím problém. Delda sice zpočátku taky chtěla utíkat a vrhnout se na každého protijdoucího psa, ale už je to OK a nemáme s tímhle žádný problém. Spíš mají problémy ostatní když vidí takovou smečku...
Musím se s Del pochlubit, protože se mi zdá, že srst se jí už lepší. Začíná houstnout a je taková pružnější... Snad to vydrží.
Budu muset nabít baterky do foťáku a něco nafotit.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:02
- Nahlásit
mishi
Z kama jsi?
Jinak bít psa je hloupost. Používej způsob co ti popsala bullvnouzi... Nejlepší je psa vycukat.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:10
- Nahlásit
No, jestli chodíš na prochajdy se smečkou tří bullů tak to se stav u nás. Tady se totiž razí taková divná zásada, že všichni chodí na volno a bez košíků a páníčci kecají a někdy páníčka ani nevidíš. Jako už jsem se naučila, že Gaston sedne a čeká a já vylejzám a hledám páníčka a odhánim psa, ale minule mě jeden pán dostal, když venčil psa (vodítko pro jistotu neměl ani v ruce) a kočku. Kolem psa jsme prošli v pohodě, Gaston ani neštěkl, ale normálně kočka šla proti nám, tak jsem před ní couvala a řvala na toho chlapa a chlap jen stál a koukal, protože psa pustit nemohl. Kočka vystartila po Gastonovi, tak jsem ho táhla pryč a kočku odkopla (a Gaston po ní chňapl) a víte, co pán na to? Že jak to, že nemá náhubek! Říkám, že ho mám na vodítku a že kdyby měl psa na vodítku on, tak tu kočku zpacifikuje a on že vodítko mít nemusí, že tam je doma. Na veřejný cestě! Mi upe zvedl tlak. Ale kdyby viděl tvojí smečku, tak by si to třá rozmyslel.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:11
- Nahlásit
pawLINka:
Z Liberce. Tak já koupim i jinej obojek pro jistotu, páč je šikula a vyvlíká se. A stahováku se furt bojim...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:13
- Nahlásit
mishi
Bohužel nerozmyslel. Takových zážitků máme spoustu i přes to, že jakmile někoho vidíme, tak si psy dáváme k noze a pokud tam jde i pes, tak je dáme na vodítka. Často se nám stává, že nás například přijde nějaký pes "sežrat". Bohužel ti špatní jsme my, protože je logické, že jakmile se takový hrdina chce pustit do jednoho, tak se do něj chce pustit celá smečka no... Lidé jsou různí a nedá se s tím nic dělat. Já se s takovými omezenci buď nebavím a nebo je naopak setřu, ale tak i tak se to stane příště znova..
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:15
- Nahlásit
mishi
Proč se stahováku bojíš? Stahovák je nejúčinnější právě když je daný na nestahování, protože když cukneš na stahováku, trvá dlouho než se to krk psa dozví - nejprve se stáhne, a pak teprve působí škrcením. Když ho zapneš na nestahování, tak se nepříjemně zaryje do krku, ale tlak hned povolí. Na stahování nedávám nikdy... Jen zezačátku Del když jsem si nebyla jistá jak je šikovná ve vyvlíkání obojků...
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:18
- Nahlásit
On se právě z obojků vyvlíkne... Zapře se a je to. A upřímně, ani ti nevim, jak to funguje. Máme ho doma, ale nevim, jak se dává na stahování. Navíc si nejsem jistá, jestli je dobrý ho škrtit, když má problémy se srdcem... A když by nebyl na stahování, tak už je jedno, jetsli stahovák nebo obyč obojek, nebo ne? Při škubnutí se zaryjou oba...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:20
- Nahlásit
mishi
Dej mu dva, jeden na stahování na jistotu aby se nevyvlíkl a jeden na nestahování, aby se neškrtil .. bude fungovat ten nestahovací, ten stahovací to bude jistit .... sice se to trošku motá, ale člověk je klidnej že mu pes nefrnkne a nezlomí mu stahováním vaz
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:23
- Nahlásit
mishi
Není to jedno... Kovový obojek působí na krk víc než třá nylonový nebo kožený. V podstatě čím širší obojek, tím je to pro psa příjemnější a tah méně cítí/méně mu vadí. To, co píše reneeska, je dobrá varianta a můžeš to zkusit.
A hlavně bacha na rozdíl mezi škrcením a vycukáním. Je v tom velký rozdíl.
Vím, že tvůj pes má problémy, ale zase nemůžeš nechat ho aby si dělal co chce. Připadá mi, že ti hezky vládne a měla bys to změnit. Lze to i bez násilí...
|
11111
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:31
- Nahlásit
mě zabírá čapnout Bena za ucho a škraňu. To ej hned jako beránek. Při vycukání se mi pak dávil a kašlal.
včera jsme měli pokrok.
šlapu si to na takový fakt prudky kopec. Ben leze předemnou na flexině, já se čumím pod nohy.
Vylezu nahoru a tam psán se psem a Ben u psa. Stojí a najednou vylítne ve snaze zadupe psa do země a vládnout , já připravena ho chytnu, zahodím a seřvu. Pak ho ještě od sebe odeženu pryč. On si lehne a tváří se jak oukroepk největší. Omlouvám se pánovi. Pán v pohodě, prý je to normální, že se psi moc nemusejí a že má truhlíka, co leze ke všem, tak alespon bude poučený a že je vidět, že mám psa vychovanýho že poslouchá, že leží na místě, že jeho by utekl nazpátek k němu.
No bavíme se a pak on sám řekl, jestli to ještě nezkusíme. Tak já přivolala Bena a dala mu šanci a on normálně si čuchnul a pak odkráčel v klidu.
Tak snad s trpělivostí docílíme toho, čeho chci...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:33
- Nahlásit
11111
Pokud se pes při vycukání dáví a kašle, tak jde o škrcení a ne o cuknutí...
|
11111
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:41
- Nahlásit
pawLINka.
no já ho jenom vycukla dozadu, nedusila jsem ho. Mám normální obojky - ne škrtáky, ale ani ty široké - ten mám jeden z hofera, jinak mám rogzácké nebo obyč nylonové 2 cm široké.
možná sjem to dělala blbě, ale normoš jsem cukla rukou zpět a pes se mi strhnul dozadu a hned jsem ruku povolila. Jakože ejnom rychlý trhnutí, ne stálý tah. Neumím popisovat..
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:54
- Nahlásit
pawLINka
Tak já koupim stahovák a zkusíme to... Asi bude lepší jít nejdřív do lesa, aby si na to zvykl, že? Nebo s ním mám jít rovnou kolem zahrádek a psů?
Začnem v pátek, dneska to do zveráče už nestihnu a zítra jedem na Jaggy, takže uvidíme, jak to všechno bude a estli si nás tam nenechaj do pátku. Pak stejně hodlám udělat nájezd na zveráč, páč nám odešly všechny hračky, včera jsem vyhazovala i pneu, už jí rozervali. Ale vydržela nejdýl. Vlastně ne, ještě tu máme nějaký těsnění, který bylo kolem nějakýho kola. O to se furt přetahujou a ne a ne to prasknout.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:55
- Nahlásit
mischi-jak píše Reneska- taky máme dva, jeden od magu-tam můžeš mít i polostahovák aby se ti nevyvlíkl- jednu dobu měl ten náš taky divnou ) hlavu a vlastně je používám i dneska - to je široký obojek a druhý stahovák- a mě to funhuje taky, pokud je pohoda chodí na širokém, když ne, mám čím cuknout- já mám tedy ještě dlouhý vodítko, 2 karabiny a každej obojek je zapnutej sám o sobě- cukám tím,čím je třeba ( mě se 1 karabina prostě neosvědčila,protože se vždy nějak pochroumala a pes byl pak na volno a vždy někde u hlavní silnice a nebo ve skrumáži psů.....
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:57
- Nahlásit
mischi- ještě k zahrádkám- já tedy neměla stopovačku,ale delší klasický vodítko a chodila jsem do vilkové ulice cvičit-všichni psi z ulice řvali jako protržený- a řvou do dnes,když tam jdu- ale tam jsme se naučili jít v klidu kolem plotů...........
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 12:59
- Nahlásit
žanda
já osobně myslela tyhle dva obojky na jednom vodítku připnutý
Jinak taky mi psi chodí na polostahovákách, mám je raději než obyč co dle mě přes tu šišku přetáhne
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 13:01
- Nahlásit
reneeska
já teď koupila nedávno v magu s nápisem-ten na stahování není,ale je taky snad po dlouhé době první,který přetáhnout nejde...........
ještě ke klasickému stahováku- já si koupila svařenej, mě ty obyč občas praskly.........a tenhle máme už asi 4 roky a to je držák tedy )
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 13:04
- Nahlásit
pawLINka
Pokud se pes při vycukání dáví a kašle, tak jde o škrcení a ne o cuknutí...
No, myslím si, že už umím se psem škubnout, ale dáví se mi taky...
|