| Autor |
Zpráva |
jbat
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 13:59 - Změnil/a: jbat
- Nahlásit
impact
Nezáviď.
Jj, to muselo přijít. Přeplácení půl megáče půlmegáčem ti ale závidět nebude asi nikdo vůbec nikdy.
Marush
ehm ehm... nemáš i pro debily bez rajčete?
edit a máš sovůůůů hůůůů.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:00 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
jbat jinak se vyplatí ty banky obejít...
Tak to určitě, ale zatím je ještě na to čas. Musím nejprve počkat, až se konečně odstěhuje Lukášův bratr s rodinkou, až doplatíme auto a až si pozvu odhadce a zjistím, jakou ten barák má vlastně hodnotu. Chci jen info pro představu. Mrknu na tom netu
impactMůžu ti dohodit toho svýho. Je z Ká eM.
Jo? A on je z toho wystenrótu?
Edit: Jo, a ještě mi jde o to, aby mi nemusel nikdo ručit. Chci ručit tím barákem.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:01
- Nahlásit
impact
A jednala jsem tehdy pod solidním tlakem, protože to vypadalo, že půjdu pod most. Vím, že to nebylo ideální řešení, ale včil už to asi nevrátím.
hele to je úplně jasný, stejnak přeplatíš, vždycky přeplatíš, a jeslti na 30letý hypošce přeplatíš o čtvrt nebo půl mega, je asi fuk, protože nikdy nebudeš stejnak schopná dát ty prachy dokupy tak, abys na tom neprodělala. Máma moje taky furt chtěla, abych si dala splátky větší a neplatilo to 20m, ale třá jen 15 či deset let. Pro mě je ale megarozdíl, jestli měsíčně platim 5, nebo 10 tisíc, raději platim pět, i když budu platit dýl a přeplatim o víc.
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:01
- Nahlásit
jbat
ehm ehm... nemáš i pro debily bez rajčete
jen gusík,ale poslala jsem ti ho...abys věděla s kym béš mít tu čest,představ si normálního zla´táka a pak si tu představu zvječ na velikost Kiry vod kejtlin
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:03
- Nahlásit
Marush
vééélikej jééé, krááásnej.
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:05
- Nahlásit
du majte sa
|
impact
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:06
- Nahlásit
jbat
A věříš, že je mi to naprosto šumák? Fakt si z internetových válečníků hlavu nedělám.
pawLINka
Jo, to je von a neručí mi nikdo. Ručím barákem. V podstatě jsou hodně vstřícní i stran dalšího čerpání hypo, posunutí plateb a takový ty srandy okolo.
Gerda
protože nikdy nebudeš stejnak schopná dát ty prachy dokupy
No právě.. Když si zvážím, essi cpát někomu nájem a nebo "jen" riskovat že nebudu schopná splácet a přijdu o domek, tak mám prostě jasno. Nikdo mi nikdy nic nedá v tomhle směru, tak se čék prostě musí postarat, jak umí, no.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:09
- Nahlásit
impact
Jé, tak já se pak ozvu až to bude aktuální. Snad to bude brzo a né až budu mít fósa po kolena.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:13
- Nahlásit
impact
No právě.. Když si zvážím, essi cpát někomu nájem a nebo "jen" riskovat že nebudu schopná splácet a přijdu o domek, tak mám prostě jasno. Nikdo mi nikdy nic nedá v tomhle směru, tak se čék prostě musí postarat, jak umí, no.
to jo, ale žes mohla třeba přijít na ještě lepší variantu a nepřeplácet jako blázen. ale pod tlakem a v časovým presu nejde řešit a zvažovat vůbec nic, to je vcelku jasný.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:23
- Nahlásit
pawLINka
simtě neplaš, Gerdička s Impact jsou jednočlověk, vy budete dvoučlověk, to dělá strašně moc.
My jsme dostali hypotéku 2mega v krizi (červen 2009), na 85 % částky, zajištěnou domkem.
Až to budete řešit, tak si banka udělá odhad vlastním odhadcem. Tzn. že pro banku z toho uděláte potěmkinovu vesničku nejkrásnější. Pro odhadce pro sourozence a daně (ten stejně budete potřebovat), z toho uděláte rujnu nejrujnovatější, vykopete starostromy, osekáte staroomítky...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:25 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
Brý poledněěě dnes ráno sem velmi křičela na pakoně na stopě,že je demntní autista načež mi v hrůze zalehl lom což považuju za ůspěch,páč ho aspon našel(von jako ví kde je,ale zas skouší coby kdyby jak to vodrbat a hraje děsného kreténa)přesně jak pravil klasik Blbý pes opakuje stále ty samé chyby,chytrý pes vymýšlí stále nové!!!O VELKÝ PSE TY TO VIDÍŠ.:mad ále krzevá ta půjčky líty líty já budu mít opačný problém prodat tady ten polorozpadlý hrad aspon za cenu cihel a hlíny a následně zakoupit v té samé ceně aspon kozí chlívek,sem ochotna sbalit dřevorubce na dobu určitou by mi postavil srub(páč v tady tý záplavový oblasti max vodplavu do jinýho okresu prej dřevo plave.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:26
- Nahlásit
kachna_
Gerdička s Impact jsou jednočlověk, vy budete dvoučlověk, to dělá strašně moc
To teda. Nejvíc asi to, že jednočlověk má svůj bejvák a dvoučlověk má každej půlku.
jbat
to jo, ale žes mohla třeba přijít na ještě lepší variantu a nepřeplácet jako blázen. ale pod tlakem a v časovým presu nejde řešit a zvažovat vůbec nic, to je vcelku jasný.
Ještě, že si s něčím takovým nemusím dělat hlavu.
pawLINka
Jasný. Kdykoliv.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:26
- Nahlásit
kachna_ tak si banka udělá odhad vlastním odhadcem
Ale já bych ráda měla představu, jakou má ten barák hodnotu.
Potřebuju ho totiž koupit od 2 lidí. A musím hlavně tetičce nabídnout nějakou částku, za kterou chci její část koupit.
Tzn. že pro banku z toho uděláte potěmkinovu vesničku nejkrásnější. Pro odhadce pro sourozence a daně (ten stejně budete potřebovat), z toho uděláte rujnu nejrujnovatější, vykopete starostromy, osekáte staroomítky...
na 85 % částky,
No, a tomuto třeba vůbec nerozumím. Jakože dejme tomu, že barák má hodnotu např. megáč a tobě dali jen 850 tisíc? Nebo jak tomu mám rozumět?
A co když chci z té hypošky nejen koupit ten barák, ale taky ho spravit? To s ním pak nemůžu ručit, když si chci půjčit víc, ne?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:30
- Nahlásit
danajasa
tady tý záplavový oblasti max vodplavu do jinýho okresu prej dřevo plave.
vy ste v záplavový oblasti? A kam poplujete? Lumíre, mohu k tobě do loďky?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:31
- Nahlásit
pawLINka
A co když chci z té hypošky nejen koupit ten barák, ale taky ho spravit? To s ním pak nemůžu ručit, když si chci půjčit víc, ne?
No a co myslíš, že s tím dělám já? U mě to teda byla podmínka. Aby mi dali hypo. Že ho zkulturnim. Obzvlášť jim vadila absence kuchyňské linky a hajzl na dvoře. Ale dali mi na to, no.
Ne dali, půjčili.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:33
- Nahlásit
impact
Počky, ještě jednou mi to vysvětli.
Jakože příklad - chci koupit barák v hodnotě melounu, ale potřebuju další půlmegáč, abych ho dala do kupy. Půjčí mi ten meloun a půl nebo ne?
Obzvlášť jim vadila absence kuchyňské linky a hajzl na dvoře.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:36
- Nahlásit
pawLINka
No, a tomuto třeba vůbec nerozumím. Jakože dejme tomu, že barák má hodnotu např. megáč a tobě dali jen 850 tisíc? Nebo jak tomu mám rozumět?
jo. Ale my o víc nežádali, část jsme měli svojí
to vůbec netušim.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:36
- Nahlásit
pawLINka
No mě půjčili, ale pohybovala jsem se podstatně níže. Ale nebyl to problém. Páč tím, že ho opravíš (za peníze, který ti půjčí a ze kterých jim zaplatíš úroky ), ten barák zhodnotíš a kdybys neplatila a měli ho prodat, tak ho prodaj líp samozřejmě.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:37
- Nahlásit
impact
Ale dali mi na to, no.
Ne dali, půjčili
A to je ta chyba
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:41
- Nahlásit
impact
Aha, aha. Jsem právě na té kalkulačce na netu na tohle narazila. Nechtělo mi to půjčit víc, než je hodnota baráku. Ale tohle už je pak asi na konkrétní domluvě.
Jsem tam ty částky plácla, ať se to kdyžtak dobře počítá. Mám ale strach, že ta barabizna takovou hodnotu určitě bude mít. Minimálně ty pozemky určitě. A co jsem se tam tak dívala, tak si nemůžeme dovolit půjčit si víc... Tak aby to ještě nedopadlo tak, že koupíme jen část od tetičky... Jenže když ten barák spravíme, tak mu zvýšíme hodnotu, a pak budeme muset vyplácet moc peněz Lukášovým sourozencům...
Nemůže to být třeba jednodušší?
No nic, už mi z toho dneska fakt hraboší, jdu radši z práce dom. Musém obrátit seno na fotbalovém (!) hřišti , a pak do KM na cvičák.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:41
- Nahlásit
kachna_
No na dar jsem je nedokázala přesvědčit.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:42
- Nahlásit
pawLINka
Nemůže to být třeba jednodušší?
A to je ten barák, co v něm bydlíte? Brácha už se stěhuje? Proč si nepořídíte vlastní?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:42
- Nahlásit
impactNo na dar jsem je nedokázala přesvědčit.
Máš špatný metódy.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:44
- Nahlásit
pawLINka
To jo, měla jsem se s tím týpkem vychrápat, viď?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:45
- Nahlásit
impact
Jo, ten. Už se budou stěhovat, čekají jen až jim připojí plyn.
Lukáš z tama prostě nechce. Má představu, jak ten barák přestavět, má tam svoje chlívky a dobrej pozemek. Bohužel ho nezdolám. Už jsme se kvůli tomu asi milionkrát pohádali a já jsem pochopila, že se prostě budu muset podřídit. Nemám ten barák ráda, ale když si představím, jak by se to představilo, tak by to v něm mohlo být hezký a byla bych spokojená.
Klíčem k úspěchu je především zbavit se jeho bráchy s manželkou (harantíci mi neva).
Jinak já bych nejradši koupila barák někde úplně jinde.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:47
- Nahlásit
Gerda
Lumíre, mohu k tobě do loďky?
Zajisté zde v povodí řeky Moravy sem ochotná ukecat tesaře na stavbu hausbotu dokonce to prej frčí a velikost kopie Noemovy archy není dohledatelná v análech takže ano chci malou aršičku
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:49
- Nahlásit
pawLINka
Poslušně hlásím,že dens dem na16h bránit takže zítra pošlu sovu a mohla bych dogestit na otočku.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 14:50
- Nahlásit
pawLINka
Jestli to, co ti doporučuje impact je fin. poradce, tak se s nim prostě nezávazně sejděte, určitě se dozvíš víc, než takhle z netu.
Třeba ti doporučí založit si ty stavebka a až na nich bude nějaká částka, tak to půjde.
No a nemůžete to mamince splácet sami? Bez hypotéky? Bez úroků? že byste jen vyplatili tetičku a s mamčou udělali splátkovej kalendář?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 15:06
- Nahlásit
kachna_
Třeba ti doporučí založit si ty stavebka
Stavebky dou do háje státní podpora je fuč takže se to moc nevyplatí,já ho mám už pár let původně na nový okna a okna mám furt starý a mám našetřeno zatím tak na kličky a půlku parapetu a špagátek vod jedné žalůzie.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 15:09
- Nahlásit
Holky hlasujte Mařence, že je nejkrásnější
http://www.krmivo-brit.cz/funny-photo/contest/
|