| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 18:53
- Nahlásit
Nic, žádný spoďáry nebudou, aš po desáté . Zatím obdivujte pýžo, to vám do večera vystačí
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 18:54
- Nahlásit
takže děcka. rozhodla jsem se, že všem svým pedagogům pošlu link na blůčko, neboť se tam každým dnem dozvídám věci, které nás nikdo neučil, nebo učil jinak. myslím, že by budoucí veterináři neměli žít v omylu.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 18:55
- Nahlásit
Maky a Trix
takže děcka. rozhodla jsem se, že všem svým pedagogům pošlu link na blůčko, neboť se tam každým dnem dozvídám věci, které nás nikdo neučil, nebo učil jinak. myslím, že by budoucí veterináři neměli žít v omyl já myslela, že tu školu chceš udělat
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 18:56
- Nahlásit
makrel
třá dostanu vyznamenání.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 18:58
- Nahlásit
Maky a Trix
Paní, když vás tu vidím, jsem dneska nechala pitvat Theušku . Vet tam nic nenašel, akorát zánět žaludku. Je možný, aby někdo takhle rychle umřel na zánět žaludku?
Pořád nad tím přemýšlím a jediné co mě napadlo tak jsou takové ty lepené tyčinky pro hlodavce. To fšichni mylákovali, takže jsem je kupovala fakt hodně. Tak plus mínus jednou týdně. Už dřív mě napadlo essi v tom nebudou nějaké svinstva, páč jsem potkala třá čokoládové, sýrové a pod. Snažila jsem se kupovat hlavně ty ovocné a zeleninové, ale párkrát měli např. okurkové, medové, oříškové.... Že by to způsobovalo tohleto? Jinak už prostě fakt nevím
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 18:59
- Nahlásit
Biluška
a příčina smrti byla jaká? Jako na zánět žaludku zvíře neumře.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:02
- Nahlásit
ketty
Ty vado, takový krásný štěnce...se obávám, že po svátcích bude takovejch smutnejch obrázků mnohokrát víc.
Biluška
To pýžo je příšerný, fakt megamasakéro!
Díváme se s mařkou na kočičího prince, dyš sem byla malá, vypadala sem jako žaneta fuschová, jen víc plešatá sem byla...
Nezapomeňte zítřejší procházeči, že v jednu je sraz u omv před odbočkou na slivenec.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:06
- Nahlásit
Maky a Trix
Nic jiného než zánět žaludku se nenašlo . Cíleně jsem ho poslala ještě jednou kouknout po parazitech a říkal, že teda pár kokcidií, ale že rozhodně ne v takovém množství, aby způsobili nějakou nemoc
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:08
- Nahlásit
Gerda
viid nadherny a ze sou to skoro mana ty dva mana je zrovna bila ...me se mooc liibi jako ten hnedej a ten cernej ze je mana jojo uz ted toho je ze se nasli vyhozene stenata a podobne ... mazec neska me to zavalilo na FB
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:09
- Nahlásit
Biluška
to je blbé. Přijde mi to dost nepravděpodobné. jako všechno, jedy, nemoci, úrazy, všechno by měl poznat... a mělo by to bejt znát.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:11
- Nahlásit
Biluška
ty tyčinky jsou lepený medem-prý, je tam dost umělin no tak je možný, že jim to neprospívalo
pýžo m i nejde otevřít
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:13
- Nahlásit
Biluška
tak pýžo se mi už otevřelo, no to je dost hrozný, tak řekni, že chceš příště něci pro psy, kdyby koupili za cenu pýža třá piškoty bylo by to lepší
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:13
- Nahlásit
Maky a Trix
to je blbé. Přijde mi to dost nepravděpodobné. jako všechno, jedy, nemoci, úrazy, všechno by měl poznat... a mělo by to bejt znát.
Nenašel fakt nic . Ještě mě napadá - jsem v tom pokoji ten den stříkala savo proti plísni. Jenom na jeden malý flek u okna, takže moc toho nebylo. Ale smrdělo to tam (tím savem). Že by jí mohlo vadit tohle?
kejtlin
ty tyčinky jsou lepený medem-prý
Prý....ale osobně tomu nevěřím
pýžo m i nejde otevřít
Se snaž, ho normálně vidím.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:15
- Nahlásit
Biluška
kdyby, tak najde veterinář třeba bronchopneumonii.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:15
- Nahlásit
Biluška
Náš zakrslej krolík býdně zhynul na nějakou genetickou dědičnou mozkovou poruchu 6měs.pak začal furt chodit dokruhu do leva třepala semu hlavička(prej neléčitelný) a do tří dní byl na věčně zelené jetelové pasece
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:16
- Nahlásit
Maky a Trix
Takže jsme zase na začátku, akorát ji zbytečně rozřezal
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:17
- Nahlásit
Biluška
je to fakt divný, bereš je vždycky ze stejnýho chovu?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:20
- Nahlásit
Biluška
akorát ji zbytečně rozřezal
Prosim tě todle by mne sralo nejmín,jak jinak bys chtěla zjistit vocogo..můj názor je,že jim fšem prostě z vás dříf nebo pozdějc jebne
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:22
- Nahlásit
Maky a Trix
je to fakt divný, bereš je vždycky ze stejnýho chovu?
Ne, každej byl úplně odjinud.
Hele co plísně? Těch totiž máme v baráku dost slušnou sbírku, můžou králíkům vadit plísně? Vím, že činčily nesnášejí chlor, tak essi něco na stejným principu....?
davidkova renata
Prosim tě todle by mne sralo nejmín,jak jinak bys chtěla zjistit vocogo
Vím, že jinak to prostě nejde, ale va mi to
.můj názor je,že jim fšem prostě z vás dříf nebo pozdějc jebne
Sem nějako nepochopila, asi si sedím na vedení
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:23
- Nahlásit
Biluška
Sem nějako nepochopila, asi si sedím na vedení
taxi poposedni
jakože než žít s váma,tak to radši vodejdou za králičí duhovej most )))
ale nevim proč jen králííícííí..joo sou věci mezi nebem a zemí
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:24
- Nahlásit
davidkova renata
můj názor je,že jim fšem prostě z vás dříf nebo pozdějc jebne
Ovšem u nás nikdo nebude bádat proč,já mám obavu že mě nachaj supům jak v Nepálu. (du to zas vobjet,asi omarodím)
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:25
- Nahlásit
Biluška
to by našel. Hele, pokud ti vet nebyl schopnej říct příčinu smrti, tak je něco špatně. Možná neumí pitvat, možná ho nenapadlo udělat ještě další vyšetření (mikroskopem, mikrobiologie...). Ale zatím jsem nepitvala zvíře, na kterým bychom neurčili příčinu smrti. To je prostě základ a cíl každý pitvy.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:28
- Nahlásit
Maky a Trix
mě když pitvali čivu, tak taky na nic nepřišel, naopak, že tak zdravou čivavu už dlouho neviděl, zřejmě selhání organismu a chodím ke kvalitnímu veterináři je zkušený a odborník na malá zvířata
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:30
- Nahlásit
kejtlin
zvíře prostě nepojde jen tak. Pokud selhání organismu, tak tam najdeš aspoň srdeční selhání, který je nejčastějším nálezem, aspoň z mých zkušeností a to prostě poznáš. I kdyby byl sebevětší odborník, neznamená to, že umí pitvat. To je zase práce jinejch lidí. Běžnej vet skoro nepitvá. Já mám za sebou tři semestry pitvání, takže nějak tuším, ale věřím, že když to někdo běžně nedělá, může leccos přehlídnout.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:31
- Nahlásit
Maky a Trix
Tak on je ten vet už starší pán v dost důchodovém věku....na rovinu, s opravdu nemocným zvířetem bych jela jinam. Tenhle je hrozně hodný, pro moje reparáčky by se roztrhal a prakticky všechno dělá jen za náklady, nebo úplně zadara (pro mě teda). Jenže byl jediný, koho jsem mohla o Vánocích otravovat s pitvou. Spolu s ním pracuje jeho syn, to je fakt špička, už mi iks psů stáhl hrobníkovi z lopaty. Ale je dost háklivý na své soukromí, v životě bych si ho nedovolila otravovat s pitvou o Vánocích, by mě zabil
Napadla mě i verze dát Theušku do mrazáku a na pitvu ji odvézt v pondělí,ale to Mášenek dost řval . Je fakt, že vzhledem k té zvláštní příčině smrti se mi taky dost příčilo dát ji hned vedle masa pro celou saň i pro nás
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:33
- Nahlásit
Biluška
hele, třeba k těm plísním, plísně vylučujou toxiny, ale ty většinou poškozujou nějakej orgán. Játra, ledviny... a otravy jsou většinou chronický. Mě nic nenapadá, jediný, co tak mor a tam je naprosto prokazatelná pneumonie.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:35
- Nahlásit
Maky a Trix
prohlédl naprosto všechno, já teda byla z toho v hajzlu a přes slzy neviděla, ale kamarádka tam byla se mnou a říkala, že všechny orgány prohlídnul, rozřezal, dal si záležet, feně bylo 17 měsíců byla mladá a naprosto zdravá, jen den přetím nechtěla moc jíst, ale dostali tenkrát pamlsky tak jsem to přikládala tomu, že se najedla piškot, střívek, froliců, že má dost a ráno kolem 5 hodiny už byla mrtvá, spala se mnou na polštáři, vzbudilo by mě, kdyby se třeba dusila nebo něco, prostě nic se nenašlo
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:35
- Nahlásit
Maky a Trix
Mor mě napadl taky. Ale mor v prosinci? Odkud? Čím? Žádní komáři a pod nám tu momentálně nelítají. Esme umřela v lednu, Pickwick v říjnu - opět měsíce bez hmyzu.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:39
- Nahlásit
Biluška
to si pleteš, mor nepřenáší hmyz, to je myxomatoza. Mor se přenáší vodou, krmením, i na ošetřovateli. třeba.
kejtlin
To, že prohlídne všechno orgány neznamená, že něco pozná. Nemluvě o tom, že pokud teda nepřišel na nic, tak měl odeslat vzorky na všechny možný vyšetření.
Mě osobně by teda diagnoza "nic se nenašlo" nestačila, ale osobně bych si zvíře teďkonc vypitvala sama a nebo ho potom poslala někomu k nám na patologickej ústav.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2010 19:44
- Nahlásit
Maky a Trix
já bych neměla na to pitvat vlastního psa i kdybych to uměla, tak asi neumí pitvat.
nevím možná mi nabízel, že odešle vzorky fakt nevím já byla v prdeli a v šoku za mě jednala kamarádka
|