Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 5976 . 5977 . 5978 . 5979 . 5980 . 5981 . 5982 . 5983 . 5984 . 5985 . 5986 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
bonc
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:58
- Nahlásit

kachna_
moc cukru -> moc škrobu -> moc kyseliny mléčné -> překyselení střev -> toxiny do krve -> vznik aminů = "příbuzný" bílkovin -> uvolnění různejch látek na který jsou velmi citlivý vlásečnice v kopytech
né doslovné, ale snad srozumitelné
nejde ani tak o množství sežraného, ale o nezvyklé množství (samozřejmě směřem nahoru). Má to vliv nejen na kopyta, ale i na ledviny, kyselina mléčná se hromadí ve svalech atd.

bonc
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:03
- Nahlásit

Známý taky koňovi pořídili jako hračku kozu. Koza sežrala vše dostupné, vyžrala se do šířky 3 koz a pak začala trénovat jízdu na koni. Kozím cílem bylo dojet na koni ke stromu kterej ohlodala kam dosáhla. Kůň si poslušně stoupnul ke kontejneru s hnojem, koza vyběhla kontíkem nahoru a vyskočila koňovi na záda. Kůň zamířil ke stromu. Co jsem jí znala tak nikdy nedojela

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:07
- Nahlásit

bonc

mazééééc, já chci taky takhle blbou kozu

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:07
- Nahlásit

Sem byla dneska na kanysce. Mají tam mooooc čananou výzdobu, takový hvězdičky z barevných papírů. Fakt hezký. Odmítli mi jich asi tak milion dát, ale poradili mi jak se dělají. Průšvih je, že mi to vysvětlovaly klientky....dvě s alzhajmrem a jedna se stařeckou demencí... No já na to přijdu jak se dělají, já na to přijdu Už na to padlo asi osm archů papíru

bonc
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:09
- Nahlásit

Eldoguero
páč ten doplatil na nenažranost a nerozchodil několikanásobnou (během 4dnů opakovaně 3krát) koliku
to je právě vono, voni jsou fakt degeni a nemaj klapku - schvácení kopyt je druhym nejčastějšim důvodem úmrtí u koní - po kolice. A všechno to je ze žrádla...

Akky0Aime
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:11
- Nahlásit

páá jdu do kina na harryho za 50kč v palace pá pá pá

bonc
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:13
- Nahlásit

Biluška
No já na to přijdu jak se dělají, já na to přijdu Už na to padlo asi osm archů papíru
plnej barák zvěře a neví nudou coby
no jó, to sou ty živnostníci!!

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:16
- Nahlásit

bonc
von byl co se žrádla týká úplně blbej a navíc se mu podařilo (dodnes je mi záhadou jak) votevřít si bednu s jádrem, člověk měl normálně co dělat s tím systémem votvírání, ale kůň ne. ¨
Jednou mi třeba prošel krz vohradník na zahradu, jen aby moh požírat hrušky, naštěstí jsem byla doma...
Vím, že huculové jsou taky takový prasata, ale když já mám vůči nim prostě nějakou slabost
Teda u nás ve vesnici na statku mají frísany (mimo jiné),nádhernýho plemennýho hřebce a asi 4 kobyly, ale ten hřebec je prej hroznbá svině, prej kdo k němu vleze, ten zas rychle letí. Je tohle u frísanů normální, jsem myslela, že jsou v podstatě hodný, třeba jako kladrubáci, s těma jsem v životě neměla s hřebčákama problém

jbat
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:19
- Nahlásit

Eldoguero
že jsou v podstatě hodný, třeba jako kladrubáci, s těma jsem v životě neměla s hřebčákama problém

no většinou jsou, ale to máš jak s psama...
jinak frísáky miluju. moc. spolužačka si teď koupila kobylku, takovej moderní typ, ty už nejsou tak rousatý, ale je tak sladká... tříletá, hrozně hodná...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:23
- Nahlásit

jbat
můžu se zeptat kolik cca za ní dala? nemusí to být přesně, jen aspoň zhruba, abych měla představu za kolik se teď prodávaj. Tady ty degeni ve statku maj asi tisíc koní a kromě frísů, noriků, belgiků, asi tří kladrubáků a ardena maj asi milion kříženců co vozej na jatka, tak se mi s nima nějak nechce jednat

bonc
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:23
- Nahlásit

Eldoguero
hele co vim tak u koní to tak neni, že by nějaký plemeno mělo blíž k agresi než jiný. Spíš jenom některý plemena jsou klidnější a jiný drajvovější, některý jsou citlivější a jiný tvrdší, jedinej kdo má k tomu trošičku sklon jsou arabi - jako jediný si dokážou vytvořit jakou takous fiksaci na člověka (ale se psem neporovnatelně slabší) a pak naopak jiný lidi neberou vůbec. U koní je to ještě víc o osobnosti a životní zkušenosti toho jedince než u psů. Tim že jsou lovná zvěř a né šelmy tak si nesmí dovolit dělat v životě chyby, pokud se jednou setkají s tím že je něco ohrožuje, daj si na to po jediný zkušenosti mnohem většího majzla než pes - no a pak už jenom záleží na nátuře jak to pojme...

jbat
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:25
- Nahlásit

Eldoguero
můžu se zeptat kolik cca za ní dala?

je to neobsedlá kobyla narozená v ČR, rodiče import z Holandska, stála 75 000,- ale je v tom trocha známostí...

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:33
- Nahlásit

bonc
- jako jediný si dokážou vytvořit jakou takous fiksaci na člověka (ale se psem neporovnatelně slabší)
Na tohle mě upozorňovala bývalá majitelka Bajíška když jsme ho kupovali. Respektive když jsme se děsně hádali o jméno . Tak říkala, že je úplně putna jak mu budem říkat, páč kůň na to stejně neslyší, nemá fixaci na člověka a tak...
Nevím essi mám nějakou vyjímku či co, ale Břéťa se fixuje docela slušně . Chodí mě vítat k bráně když přijedu domů, jak se mihnu ve dveřích, nebo v okně tak tam hned je a čumákuje...je teda fakt, že mám pořád po kapsách jabka a chleba a uplácím . Holt láska prochází žaludkem

A uš mám jednu tu zvězdičku, vypadá to fakt dost dobře. Vám to vyfotím, abyste se taky namlsaly a mohly si taky zapatlat celý stůl lepidlem a zničit asi tak milion papírů

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:38
- Nahlásit

bonc
Tohle je mi všechno jasný, ale třeba u těch kladrubáků mi furt vtloukali do hlavy ve Slatiňanech, že si na nich cení právě toho charakteru, a že jsou jakoby "hodný". Totéž mi říkali i o frísanech, já měla norika, ten byl pohodář, ale na hlavu si teda fakt srát nenechal, když jsem ho přivezla, chvíli jsme si vyjasňovali kdo bude co řídit, hodně mi v tomhle pomohla kámoška co dělala takovýto natural horse-man ship a pomohla jak prakticky, tak i hodně moc radama. Ale třeba náš Mišák se jakmile zjistil, že teda budu rozhodovat já a ne von, strašně na mě upnul a třeba, když si na něm chtěl někdo zajezdit, tak nemoh, protože kůň stál jak solnej sloup a žral co bylo v dosahu jeho huby, nebo se o mě opřel hlavou a vzdychal a stál, jak trubka. Takže, když jsem fakt chtěla někoho svézt, musela jsem jít s ním a klusat po louce jak debil no a Mišák radostně běhal za mnou, moooc mě to bavilo
Dřív jsem jezdila víc koní, ale většinou to byly takový "anonymní" jízdárenský, nebo hřebčínový kobyly. Kromě huculskýho 3letýho hřebečka, ten byl naprosto nepřekonatelnej a opravdu osobnost a asi proto bych chtěla zase huculáka. To s tím frísákem mě právě hodně překvapilo a je fakt, že kůň blbne, už když jde jen člověk vokolo jeho výběhu.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:40
- Nahlásit

jbat
děkuju, jo tak to ty ceny budou asi pořád víceméně stejný

hancaw
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:43
- Nahlásit

Hmmm tak můj Boban je teda závislák par excellance ale pozoruju na něm změny s věkem dřív byl na mě fixovanější teď - je mu 25 let si spíš vystačí sám ani ostatní koně moc nemusí. Né že by ubližoval ale je protivnej když ho někdo moc prudí tak se snaží schovat třeba za křoví třeba když ho bubá gólije jako pase

jbat
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:46
- Nahlásit

hancaw
třeba když ho bubá gólije jako pase

není bubá, je přece nejlepší!!!

hancaw
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:50
- Nahlásit

Jbat si počkej na fotku - ona totiž předstírá že ho jako nepase ale číhá až se kůň hne a pak hned dělá že ho strašně moc pase jen jí musím přeposlat z mobilu naštěstí Bobanovi je to tak nějak šumák a když už má toho pasení dost tak se právě jde schovat

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:52 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

Mišák se s našima psama snášel naprosto luxusně, hlavně argentiny, ty měl fakt rád, moc mi chyběj právě společný vyjížďky se psama, to byla bomba
Ostatní koně taky moc nemusel, ale to bylo asi tím, že byl celý život v podstatě sám jen s člověkem.
Když ho jeden bláznivej NO chtěl pást, tak se s ním začal honit po louce. S AD jsme hráli takovou hru na lov divokých dog sem jela na koni a dogy běželi vedle něj a cílem bylo chytit je do lasa (vodítka) nebo zapíchnout oštěpem (prutem), Argo mi ho vždycky bral, Mišák jim bránil ho předběhnout, tak, že běžel s hlavou dole a když přidali, tak po nich jakože chňapal. V životě si neublížili, to byla fakt prdel s nima. Ale třeba sousedovic kočky házel přes plot zpátky k sousedům, voni ty mrchy vždycky přežily ten leteckej den

jbat
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:53
- Nahlásit

hancaw
ona totiž předstírá že ho jako nepase ale číhá až se kůň hne a pak hned dělá že ho strašně moc pase

to je krafka...

hancaw
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:54
- Nahlásit

Jo ale já teď nemůžu přijít na to jak sem mrsknout ten obrázek

ketty
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:57
- Nahlásit

helejte malej velkej bady

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:57
- Nahlásit

ketty

To je psī rojeniii ))

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 15:59
- Nahlásit

jbat

Cus, dolace mi zatim z huby ani vod nikud jinad nepadaj, bohuzel teda ale bylo by to cool

jbat
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 16:00
- Nahlásit

zuzanarosakova
Cus, dolace mi zatim z huby ani vod nikud jinad nepadaj

seš nezajímavá teda...

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 16:04
- Nahlásit

jbat

seš nezajímavá teda

Ja vim, proto se snazim zviditelnit s silenou uklizeckou

ketty
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 16:07
- Nahlásit

zuzanarosakova
jojo rojili se hezky

hancaw
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 16:10
- Nahlásit

Tak! a obrázek nebude bo mi to nejde!
Eldoguero u nás to bylo taky tak - se starým psem když byli ještě oba mladíci tak so hráli na honěnou - napřed letěl kůň štván divým čuklem přes celou ohradu vzadu se vyměnili a zase kůň hnal psa trubky když jsem na něm jela tak si ale nehrál - pracoval a dělal že je důležitej

jbat
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 16:17
- Nahlásit

zuzanarosakova
Ja vim, proto se snazim zviditelnit s silenou uklizeckou

prachy josu prachy, pani...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2010 16:19 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

hancaw
Náš kůň měl pocit, že musí pracovat jen v zápřahu, on dřív tahal v lese dřevo, tak to v něm asi zůstalo. Naše vyjížďky byly fakt jen relax, protože Mišák měl chronický alergický astma a tak pro něj přicházela v úvahu vyjížďka povětšinou jen v kroku. Ty štvanice u nás probíhali stejně, chodili jsme na louku, všechno vypustili, vyhulili asi krabku cigár a tak za hoďku zavolali a šlo se domů

<< 1 ... 5976 . 5977 . 5978 . 5979 . 5980 . 5981 . 5982 . 5983 . 5984 . 5985 . 5986 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání