| Autor |
Zpráva |
jbat
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:16
- Nahlásit
Biluška
To do něho klidně zainvestuju, to není problém. Spíš mám strach, aby měl tuhletu vyváženou stravu a neměl schvácený kopyta, nebo nějakou jinou ošklivou nemoc
tak jelikož je to hucul, tak by mu stačilo seno a ta řepa třeba...
schvácený kopyta ne, to by ti toho Sachaumanna musel sežrat pytle a i pak nevim, neznám složení. to je spíš z jádra, že kůň zdrhne a ve futračce sežere třeba pytel ovsa...
spíš černý močení aby neměl a tak, musí mít hlavně pohyb, volnej, to je pro koně nejdůležitější a nejzdravější.
snižovat dávky, když nebude makat a tak.
ale hucul je fakt strašně odolnej, to není rozmazlenej sporťák, co se dosere z každé změny...
|
Akky0Aime
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:17
- Nahlásit
|
jbat
Člen |
- Nahlásit
bonc
hele do toho bych radši nešla: Extrudovaná směs SUPER KONDICE je určena pro výživu koní zejména pro fázi intenzivní zátěže
kde to čteš? já tam viděla "pro koně v normálním režimu nebo tak nějak"...
|
Gerda
Člen |
- Nahlásit
Akky0Aime
to je berňááák? ))) S ovčákem?? ))))
|
Akky0Aime
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:20
- Nahlásit
Gerda
ne to je jedno z těch našich šteňat NO s PP
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:20
- Nahlásit
Akky0Aime
co to je za mimino
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:21
- Nahlásit
jbat
já taky, nebylo tam žádný složení, tak jsem to hodila do gůglu a maj to na stránkách Schaumanna - todle byla hned 1. věta tak jsem to dál ani moc nestudovala
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:22
- Nahlásit
Akky0Aime
po čem to mrně je?
|
Akky0Aime
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:22
- Nahlásit
Gerda
a takhla vypadaj vlkošedý
|
Akky0Aime
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:23
- Nahlásit
Eldoguero
po Bazalka Jenebi a Berro z Lomeckého polesí
URL
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:24
- Nahlásit
Akky0Aime
a takhla vypadaj vlkošedý
A tyhlencty jsou po čem?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:24
- Nahlásit
jbat
jakto, že když kůň sežere kýbl ovsa, tak má pak "schvácený kopyta?"
bonc
super kondice a kondice je asi něco jinýho
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:25
- Nahlásit
Akky0Aime
Hm, tak to neznám vůbec, zkušky to má jen jedničky, nebo něco víc?
Vypadá pěkně tmavě ten páleňáček
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:26
- Nahlásit
Právěže Bajuška je šíleně žravej. Furt musí mít něco v hubě Sežere tunu sena a pak jde a okusuje mi stromy Tak to už mu radši dám ty granule, nebo tak něco, ať žere ty, než aby mi tu okusoval čananou borovici
|
Akky0Aime
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:26
- Nahlásit
Eldoguero
to je jeden vrh narodily se 4 znakatý a 4 vlkošedý
|
Akky0Aime
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:27
- Nahlásit
Eldoguero
Bazala má jen ZV1, Berro má IPO3
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:29 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
Akky0Aime
Tak to ten páleňák vypadá jako exteriérák, ten má teda barvičku
Gratuluju, pěkný mrňata, teď už jen super páníčky jim přeju
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:32
- Nahlásit
kachna_
jbat
jakto, že když kůň sežere kýbl ovsa, tak má pak "schvácený kopyta?"
no tak kýbl bych neřekla, pytel už je velkej průser. je to kůň od koně. nicméně překrmení jádrem se na koni většinou nějak projeví. občas fatálně.
|
Akky0Aime
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:34
- Nahlásit
Eldoguero
děkuju
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:35 - Změnil/a: bonc
- Nahlásit
kachna_
na svejch stránkách maj jenom jednu kondici a to super tak nevim
jakto, že když kůň sežere kýbl ovsa, tak má pak "schvácený kopyta?
= moc velikej příjem energie najednou. Maj schvácení i z nadupaný čerstvý trávy = hromada cukru.
Biluška
bude žrát granule i čananou borovici to že seřere litr granulý mu v roztomilé zábavičce (která fakt neni z hladu) nezabrání. Jedině bytelný oplocení
Hele ale zkus mu pohodit volně kládu kterou bude moct okusovat - ono to hajtry fakt strašně ba.
Právěže Bajuška je šíleně žravej. to je huculojdum vlastní. Udělaj všechno pro to, aby si nacpali teřich - takový koňský bíglové
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:36 - Změnil/a: ketty
- Nahlásit
kamaradka me pobavila nej je posledni veta Czizecka: larysekpitbul:včera mi přišlo maso z vetamixu ve dvou velkých plátech, já myslela že mě klepne, jsme to v deset večer sekali sekerou na kostičky,
jako jsem nevěděla jak to přijde ale tohle jsem fakt nečekala takovou obří čokoládu
A ještě jsem nemohla najít štěně, zalezlo do linky a spalo v pekáči
to jo a to ještě udělala díru v látce co je na spodku postele a teď tam má kapsu a do té leze a spí tam........
maaa vynalezaveho psa
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:36
- Nahlásit
bonc
volně kládu kterou bude moct okusovat - ono to hajtry fakt strašně ba.
anebo balonek s pamlskama...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:38 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
jbat
já chápu že se to stane, ale nechápu ten mechanismus, jako jestli se tim "otráví", nebo ta kopyta začnou růst moc rychle a ta vrchní vrstva se odloupne, nebo se na něj snese bůh schvácených kopyt... tohle nevim.
bonc
aha, moc energie. A proč jednoduše jenom neztloustne? Omlouvám se, že se ptám jak blbá. Fakt mě to zajímá a přijde mi to hrožně nelogický
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:39
- Nahlásit
jbat
jo jo, to budou čučet až Biluška nakráčí do zveríku že chce velikost hucul.
nebo by to mohla nějak vymyslet s koňskym míčem - troška kreativity a je to
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:41
- Nahlásit
bonc
bude žrát granule i čananou borovici
Dám mu do dršky
Jedině bytelný oplocení
To se bude stavět až na jaře . Essi mi do té doby tu borofici sežere tak ho fakt zmlátím
Hele ale zkus mu pohodit volně kládu kterou bude moct okusovat - ono to hajtry fakt strašně ba.
Sme tu měli skácený strom. To ho fakt bavilo . Jenže pak ho Mášenek nařezal na topení. Kůňík mu přitom rozkošně zavazel a lostomiloučce se pletl Taky mu několikrát shodil hromadu naštípanýho dřeva
Dovolím mu teda, aby si z lesa přitáhl nějaký vývrat a může si ho ohlodávat essi chce
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:46 - Změnil/a: bonc
- Nahlásit
Biluška
Dovolím mu teda, aby si z lesa přitáhl nějaký vývrat a může si ho ohlodávat essi chce jo jo, to je fakt nejlepší, lepší než krmit protihlodací grancle (to fakt existuje!) nebo matlat stromy různejma protihlodacíma sajrajtama. Vono je to fakt bafčí, prostě hlodat, ty kreténi jsou schopný si to klidně nosit jako aportky Ta moje blbka překusovala sloupky od ohrady vejpůl - celej den na tom makala, jela jak bobr. Jsem jí taky musela pořídit kládu
a vůbec, to se dělá??!! Jenže pak ho Mášenek nařezal na topení. - brát kůníkovi jeho hračtu?? že se nestydíte. i dudana mu seberou!
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:49
- Nahlásit
To ohlodávání dřeva je pro herky jak droga, náš norik dokázal stát ve výběhu hodiny a hodiny na jednom místě a cíleně likvidovat obrí vrbu co mu tam roste. Nutno podotknout, že vrba přežila koňa páč ten doplatil na nenažranost a nerozchodil několikanásobnou (během 4dnů opakovaně 3krát) koliku
Se chystám pomalu si pořádit další trávožravou vobludu a huculové se mi tuze líbej, jsou to hovada, ale správný hovada
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:50
- Nahlásit
bonc
Hele náš kůň měl jako hračku kozu a taky jsem mu ji vzali, páč koza z toho nebyla úplně vodvázaná
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:51
- Nahlásit
Eldoguero
naše koza má jako hračku koně . Nutno říct, že kůň z ní není nijak odvázanej
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 14:55
- Nahlásit