| Autor |
Zpráva |
Atusch
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 11:24
- Nahlásit
Ahoooj, co všichni děláte ? Jste s čoklama venku? Taky bych měla jít...
Jinak Bůch včera i spal, asi 3hodiny... Třeba takto hodný i dnes...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 11:26
- Nahlásit
Atusch
Cau! Prosimte, jak jsi delala ty jatrovy pamlsky, co mela Gerda na klikru? Dik
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 11:36
- Nahlásit
zuzanarosakova
dělám to z 1Kg jater, asi půl kila vloček, 2-3 vajíčka
Vzala jsem ovesný vločky rozemlela je, játra taky rozemlít smíchat, přidáš vejce, můžeš přidat bylinky a česnek, zamícháš to, naleješ na plech (je praktické mít pečící papír) tak půlcentimetrovou vrstvu.
A pak peču asi na 180 stupňů cca 20-25minut
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 11:46
- Nahlásit
Atusch
A kde ty vlocky a maso meles? Mas nakej mlejnek jo?
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 11:55
- Nahlásit
zuzanarosakova
my máme takový sekací mixér. Ale jestli máš mixér nebo kuchyňskej robot tak to hod do něj a mělo by to zvládnout
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 11:59
- Nahlásit
Atusch
Nakej robot mam, ale jeste jsem ho nevybalila z krabice za dva roky, co bydlime tak nevim, jestli to klapne, spis asi probehne pet centrum a suseny maso
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 12:02 - Změnil/a: Atusch
- Nahlásit
zuzanarosakova
tak ho vybal, játra to rozemele určitě a vločky taky a když ne, tak je nemel není to nutnost :-D
náš mixér vypadá takto a šlo to v něm
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 12:03
- Nahlásit
zuzanarosakova
na klikr sou spíš lepší "měkký" pamlsky než sušený maso nebo piškoty, ty čoklid dlouho žvejká a lepí se mu na patro
třá srdce uvařený je super
ze sušenýho doporučuju plíce, daj se nakrájet na minikousky a Bajša je miluje, ale je to teda hnus smradlavej
anebo jedině nějaký měkký hotový pamlsky, mně na nich ale vadí ta chemie v nich - vzhledem k tomu, že při klikání se toho spotřebujou kila:-/
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 12:07
- Nahlásit
Baysha
ty játrovky jsou ve všech směrech ideál Ale plíce Bůch taky rád, jenže fakt slušnej smrádek, se pak mezi lidma div nestydím
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 12:08
- Nahlásit
Atusch
no však jo, já jenom nabízím adydasce alternativy bych taky pekla játrofky, dybych měla troubu
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 12:15
- Nahlásit
Baysha
jo to docela chápu a kdy bude trouba ?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 12:16
- Nahlásit
Atusch
Baysha
Ja mam pocit, ze ten nas robot je na delani fresh dzusu a co kdyz normalne uvarim jatra a nakrajim na minikousky? A kdyz uvarim kilo jater, tak uz jim pak vecer asi nebudu davat zrat, nebo jen treba tvaroh se zeleninou a trochu, kdyz jejich vecerni davka je 500gramu..?
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 12:21 - Změnil/a: Atusch
- Nahlásit
zuzanarosakova
Jestli to je něco jako odšťavňovač tak tam játra určitě nedávej!
upřímně řečeno jsem ještě játra nevařila, jako ve smyslu, že bych je hodila do vody. Ale tak teoreticky by to taky šlo.
Na tom klikání sežerou fakt kilo jater? To jim asi dej fakt jen tvaroh s ovocem a nebo menší dávku. Uvidíš jak budou hladový
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 12:29
- Nahlásit
Atusch
trouba bude někdy po novým roce, až přijdou prachy ze stavebka a uděláme kuchyň
zuzanarosakova
obávám se, že se ti ze samotnejch jater potentujou
jinač uvařit a na kousky nakrájet můžeš cokoliv, nedělala bych to teda s kuřecíma játrama, ty budou i po uvaření mazlavý, ale třá vepřový játra, srdce, maso hovězí, kuřecí... vyzkoušej a uvidíš
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 12:32
- Nahlásit
zuzanarosakova
hele a ani tyčovej mixér nemáš? tím by to taky mělo jít rozhňahňat
|
impact
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 12:37
- Nahlásit
Atusch
No já s čoklidama jdu. Včera jsme nebyli, tož dneska musím. Sice je tu asik -14, ale co už.
Nejhorší na tom je, že jsem měla i ty venkovní včil už tři dny doma. A jestli to do rána nepoleví, budu je muset všechny nechat doma aj jak pojedu zítra do práce. To nechci ani vidět, jak ten barák bude vypadat, až se vrátím.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 12:50
- Nahlásit
Baysha
ty ji fakt chceš?
jo, já si jí asi koupim, stejně jako tu první, stačí jen počkat, až to bude v pejprbeku za páďo, tu první sem si kupovala za plnou cenu, ale jelikož tam byla vlastně vykopčená poradna, u této počkám na nižší cenu a pak si ju určitě koupím. Tedy pokud tam nebude příliš velká kapitola léčitelství...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 12:58
- Nahlásit
zuzanarosakova
simtě ty přece musíš mít robot....mi neřikej, že jako estrádní spratek nemáš doma ani sekáček...vemu teda zbytek pamlskůch, co mám od Atuš, ale se sebezapřenim teda, jo? Dnes to nakoupim a pokusim se večer eště upíct. Na cvičení sou ty jaterníky ideál.
Děcka, tak ta naše suseda má už teho čokla. Sem ho dnes viděla, jak šli domki z odběru. Vypadá přesně jako Maryje, ale je světlej. Susedě někdo nakecal, že je to čivava s jazvečíkem. Na psu už je teď evidentní, že bude velkej min jako Maryje. Tak sem jí s čoklem vzala k nám, Maryje se vyděsila, že u nás štěnec bdue bydlet, podarovala sem susedu kilem hovězího, sklenicí pangamínů a sklenicí Atušovejch pamlskůch s tim, že ho má učit už teď hned na jméno a přivolání. Ten štěnec je jakýsi hubený...nemám ráda hubená štěňata, mám ráda kulatá a kožnatá štěňata.
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 13:01
- Nahlásit
Atika
no ale jeho vyvencis atd on pak jeste pulhodiny pisti.......a ani dat ho k sobe nepomaha rve i pod dekou..........no uvidim jak to bude dal atd tak ej tu porad v novem a je to dedula noo tak to snad chvili preziju....ze proste rano se ted nebude spat trening na mimi
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 13:01
- Nahlásit
ketty
hele pani, liška dědek je výbornej, má děsně roztomilej výraz a nepřekonatelný uši ))))
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 13:03
- Nahlásit
Gerda
zas je myslím lepší štíhlé štěňo než oplácané, krs klouby a vůbec... to je jak u harantůch, babky se rozplývaj nad faldíkama, ale pro mrně je mnohem lepčí bejt míň faldíkatý
ale esi je vyloženě vyhublý, tož to je blbé
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 13:05
- Nahlásit
Gerda
zuzanarosakova
mám ještě něco zamrazeno, klíďo vám je nechám, ale nevím jak vám je dát, kdybyste si to vymyslely včera dala bych je Gerdě...
Impact
taky se chystám ven, ale jelikož se chystám už pár hodin nevím nevím jak to dopadne.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 13:07
- Nahlásit
Baysha
neřikám tlusté, řikám kožnaté, takové jako bytelné, pořádné, ne tenké a hubené...tendle, třá je to jen rys po nějakejch plemenech, ze kterejch je, mi přijde prostě mic tenkej...jako že by kor teď na zimu, pod tou kůžičkou nějakou vrstvičku mít moch...Ale trochu ho nacpem tim pangamošem, masem, jaterníma pamlskama...navíc to tu má s kym vyběhat, štěnce tu má na hraní v různejch velikostech, tak ať si dá, blbounek.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 13:10
- Nahlásit
Atusch
jen to nechej Áťovi a Velkému Zlu, stejnak ti za tudle várku eště dlhuju prachy, pokusim se dnes taky péct. Stačí, když koupim úpa normální vobyčejný játra? Přídu do krámu a řeknu - prosimvás máte játra? Takový ty velký červený....
Jo? Takhle to řeknu? A vločky jako vločky a neee mysli, jo? A vajce a jaký byliny? Opakuji - jaký byliny? Na česnek prdim...jako kašlu na něj, sem chtěla říct .-)))))
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 13:13
- Nahlásit
Zdar dámy.
Se mi asi povedlo prodat pozemek za 4 mega. Není můj, je kamaráda, ale že prý mi dá provizi. Tak jsem mu řekla, že chci 3 %. Jsem zvědavá, jestli to vyjde, doufám, že jo, protože jsem s penězma nyní v pr...čicích. Tak né, že někdo nepřející mi na to udělá voodoo a zhatí mi to!
On to prodává jak dlouho a nic. A já to včera inzerovala a dneska už mám zájemce. Tak bych řekla, že ten člověk, kterému to dal předtím, se mu na to pěkně vykašlal.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 13:13
- Nahlásit
zuzanarosakova
Baysha
tyčovej mixér nemáš?
Ten nedoporučuju docela to stříká
Máte limit do kdy je zkrmíte?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 13:14
- Nahlásit
Gerda
Kup si kuřecí játra. Mají tu výhodu, že jsou malinký a tudíž je nemusíš krájet .p . V podstatě jsou takový pokrájený samy o sobě . Když koupíš vepřový, nebo hovězí tak je to velký kus a musíš to pokrájet, což je práce navíc
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 13:15
- Nahlásit
Gerda
ale fšak jo, já to beru vyloženě přes labroše, kde "musej" bejt mimina prdelatý, chovatelé to cpou pod tlakem krupičnejma kašema a tak...
ale esi je to vyhublý nenasvalený, tak je to určo špatně, kór na zimu
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 13:17
- Nahlásit
Vlčáčková
vůůůůduju vůůůduju, aby tvoje procenta octla se na mééém účtě. Čááááry máry vůůůdůůůů, ať jsou moje moje moje moje...ale mohlo to bejt víc než tři. Ach jo.
laguna
Máte limit do kdy je zkrmíte?
daj se do mrazáku a sou anlimitit.
Biluška
tě řikám, že můj pes se po kuřecim drbe. Nedám kuřecí, chci červený játra a pak je pokrájim, než je narvu do sekáčku.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2010 13:19
- Nahlásit
Baysha
No ja jom davam vareny jatra normalne pul kila kazdymu se zeleninou, tak myslis, kdyz to sezerou po kouskach na klikru bez zeleniny teda, ze se potento?
|