Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 5922 . 5923 . 5924 . 5925 . 5926 . 5927 . 5928 . 5929 . 5930 . 5931 . 5932 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 14:44 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

Gerda
No, on ví, že miminko v noci dorůstá a tak ho může ojídat každý den
Vlčáčková
Ohledně briket - nevím kolik stojí u vás, já kupuju za 48 kč, 10 kg, teď v sezoně a po novém roce mám dodavatele na 20 kč za 10 kg. Taky topím v krbovkách a výhřevnost mi přijde stejná jako u dřeva, spotřeba podle toho z jakýho je to dřeva - smrk víc, tvrdý dřevo míň. Ale v porovnání s elektřinou to vyjde min o půlku méně a teplo je takový to pravý, prostě jako od kamen

Atusch
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 14:45
- Nahlásit

Jupíííí teď mi dorazili knížky o BARFu, jak krmit štěňata a důchodce, už se těším až je prostuduju

impact
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 14:50
- Nahlásit

Vlčáčková
Jsou to dřevěný lisovaný brikety. 5ks o váze 2kg, jeden ten balík stojí 50kč. Když je echt zima, protopím 2000 za měsíc. Ale jinak max ten jeden balík. V říjnu třá jen dvě tři za den, když jsem si večer přitápěla. Ale mám malinkej domeček. 2+1, plocha asi 60-70m2. Nevím přesně. Topím zatím ve starých kamnech (jedněch) a na rok snad budou už krbovky.

impact
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 14:54
- Nahlásit

Eldoguero
Jakýho dodavatele, povídej..

makrel
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 14:55
- Nahlásit

další kalamita vážení

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:08
- Nahlásit

Eldoguero
Dodavatel za 20 Kč 10 kg? Kdo? Kde? chci ho taky.

impact
Já tedy vytopím jednu místnost jedněma kamnama. To je 55 m2, plus by to asi ještě zvládlo chodbu. Ale mám 10kg za 60 Kč nebo jiné za 73 Kč. No jo, Brno, no.
Takže kdybych měla topit v celém domě, což je cca 140 m2, tak to mám v tuhých zimách tak za 2 x 10 kg, což vychází na den skoro 300. Budu počítat 220 Kč a jsme na 6 600 měsíčně. Což mi přijde naprosto adekvátní k elektřině.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:14 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

impact
Hele to je tady u nás v Raspenavě, firma Furnier. 20 kč to bylo teda na podzim, teď mají stop stav - jakože neprodávaj jen tím topěj vlastní haly a od novýho roku zas prodávat začnou. Člověk se tam musí nechat zapsat do pořadníku a nezajišťujou dopravu. Ale mi to máme asi 15 km, takže vždycky vezmeme koš 500kg a to nám vystačí na docela dlouho. Bohužel jsme se to dozvěděli pozdě a neudělali si pořádný zásoby, takže teď topíme druhý měsíc těma dražšíma briketama. Od ledna snad zase budou tyhle.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:18 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

Vlčáčková
Myslím, že jsi z Brna, že jo? To bys měla asi hodně z ruky a nevím jestli tahle firma má někde na Moravě pobočku.
Oni vyrábějí nábytek a desky z dýhy, brikety lisujou jako přidruženou výrobu, proto toho relativně málo a taky proto mají teď stop stav. J to většinou tvrdý a kolikrát i exotický dřevo (eben a tak), takže se tím fakt topí dobře.
Ale jak jsem napsala, nezajišťujou odvoz, to musí každý sám na svý triko.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:22
- Nahlásit

Atusch
to ti došly od psích kusůch? Já je mám objednaný taky a zatím mi došel jen certifikát o canisce...

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:24
- Nahlásit

Ne, Áťo, taky nevim, co máme teď dělat, ale až přijde ten, co to sem přinesl, kousni ho, tim nic nezkazíš:

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:37
- Nahlásit

Eldoguero
Na Moravě asi nemají nic, jsem se po nich koukala. Dovoz si zajistím, s tím nemám problém. Auto uveze 300 kg jako prd. I 400 kg naložím. Zatím si jezdím cestou z práce, ale zdá se mi to drahé. Tedy ne cesta, ale ty brikety.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:12
- Nahlásit

Vlčáčková
Mají to v koších po cca 500 kg, člověk si to musí napytlovat. Ono jak je to z tvrdého dřeva, tak hůř drží tvar a líp se do nich dává vlhkost. My je dáváme do silných igelitových pytlů, v nich vydrží dlouho.
Mám pocit, že je to německá firma a možná tohle bude jediná pobočka v ČR Máme kliku, že je to zrovna tady u nás.
Zkus se mrknout jestli nemáte někdo poblíž nějakou firmu co vyrábí dýhy atp. tyhle firmy někdy mívají výrobu briket jako přidruženou výrobu, páč to dělají z odpadu. To by mohlo být levnější. Jinak v Obi budou mít určo brikety tak za 50 kč. U nás mají za 49kč 10 kg, tak si myslím, že by tě to vyšlo levnějc než za 60, to je docela pecka.

Atusch
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:21
- Nahlásit

Gerda
Ne, Áťo, taky nevim, co máme teď dělat, ale až přijde ten, co to sem přinesl, kousni ho, tim nic nezkazíš:
to je přesnýýý ))))
Maky a Trix
jojo to jsou ony, no mě přišel nejdřív časopis tak sem se zděsila, že jako nedojdou tak jsem paní hned psala mail, jako kdy je mám čekat, a prý to budou odesílat během prosince a fakt došly dneska. Asi je poslala hned

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:22
- Nahlásit

Atusch
závidím, moc jsem se na ně těšila, doufám, že dojdou co nejdřív.

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:31
- Nahlásit

Atusch
Je to zlatíčko )))

Maky a Trix
Podařilo sem i ten posranej domek složit asi napodvacátý, teď už ho rozkládat nebduu, už bych to nedala dokupy ))

Atusch
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:31
- Nahlásit

Maky a Trix
určitě, třeba je budeš mít hned zítra, nebo jim taky napiš mailíka.
Mimochodem, včera jsem ti psala tak snad to dorazilo, posílala jsem i fotky a vůbec se tomu krámu nechtělo.

Gerda má taky mailík

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:32
- Nahlásit

Atusch
nemá....

impact
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:33
- Nahlásit

Vlčáčková
Hele já mám ty moje briketky normoš ze stavebnin. A mívají je i v Baumaxu. Vloni dokonce v akci za 34kč/kg. A jsou to tyhle:

Atusch
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:35
- Nahlásit

Gerda
to teda jako má, odešlo to 16:29! Musí mííít

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:35 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit

Gerda
já to pořád pořádně neumim, ale je to pakárna. skoro se to budu bát rozložit.
Dneska jsme měli jet do Vídně. blbě jsem se koukla na čas odjezdů a bus nám o 5minut odjel. Trochu mě mrzí, že nečekali, když jsme měli místa zaplacený a navíc všude v Brně má MHD zpoždění. Tak jsem utratila zbytečně prachy za jízdenky, pohádali jsme se a já byla doteď venku se psem. A konečně můžu spát.

Atusch
koukala jsem na mail, nic mě zatím nenapadlo, zkusím se pak ještě někoho poptat, kdybys měla nějaký nový poznatky, tak napiš.

Atusch
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:41
- Nahlásit

Maky a Trix

napsala jsem chovatelce megadlouhej mail, že jako sem se toto dozvěděla, a ať mi kouká dát informace další nebo kontakt na policajta co s ním mluvila a nebo jejich veta a víš co mi na to odpověděla? přesně toto Vím , že štěňata byla brzy přikrmována ,ale v případě početnějších vrhů také štěńátka přikrmuji již od 14 dnů. Feně se samozdřejmě hodně uleví a na trhu je spousta kvalitních výrobků které se dají již u malých štěňat použít.Ale štěňata kojena určitě byla , pracovník co nám štěně předával se zmínil, že měla fena struky od štěňat hodně pokousané. Kontakt na veterináře nemám - volají sami pouze v případě zájmu o krytí.

tak nevím co mám zjistit a jak Asi to budu muset řešit sama s PČR což jsem nechtěla.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:43
- Nahlásit

Atusch
Vím , že štěňata byla brzy přikrmována ,ale v případě početnějších vrhů také štěńátka přikrmuji již od 14 dnů. Feně se samozdřejmě hodně uleví a na trhu je spousta kvalitních výrobků které se dají již u malých štěňat použít.Ale štěňata kojena určitě byla , pracovník co nám štěně předával se zmínil, že měla fena struky od štěňat hodně pokousané. Kontakt na veterináře nemám - volají sami pouze v případě zájmu o krytí.

Co řešíte?

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:44
- Nahlásit

Atusch
to je hloupé. Třeba to sama neví. A chce se ti to vůbec řešit? Ty na něm chceš určitě chovat?

Atusch
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:48
- Nahlásit

Maky a Trix
Nebudem to raději řešit v žumpě Nevím co si mám myslet. O chov vůbec nejde, mám pocit, že to věděla a neřekla. nevím.

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:48
- Nahlásit

Atusch
má a už poslala odpověď ))

Maky a Trix
Ty vado! ty umíš žít! takže krs vídeň ste se stejně pohádali, až na to, že ste nikam nejeli...no, to je bezva. A taky nechápu, že chvilinku nepočkal, kor když ví, že to nemusí bejt sranda v tomhle marastu se dostat na nádr. Moc milej šofér.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:52
- Nahlásit

Gerda
njn... čert vem ty prachy, ale zkaženej den jsem fakt mít nechtěla. Natož celej víkend... no, ale můžu si prohlížet mapu, co jsem si koupila.

Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:54
- Nahlásit

Maky a Trix
no, ale můžu si prohlížet mapu, co jsem si koupila.
...a řikat si - kde já mohla bejt, kdybych se byla nevopozdila....

Alexa
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:56 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

tak děcka před chvílí sem mluvila s Ketty a po několika hodinovým bloudění konečně před 4 dorazily do útulku, kde dostaly vynadáno že měly přijet v 1 a jedou až teď. Čokla vezou, akorát že na fotkách vypadá majinkatej a zas tak majinkatej není, je to prý bonsajofčák, je větší jak lišky. Ještě se stihl v útulku vys.... aby měla co uklízet. Tak máme držet palce, aby dojely v pořádku

makrel
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:57
- Nahlásit

Alexa
vypadá majinkatej a zas tak majinkatej není,

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:58
- Nahlásit

Gerda
no jasně. ale budu mít toho pejska na hlídání. tak si užiju s Trixou víkend.

<< 1 ... 5922 . 5923 . 5924 . 5925 . 5926 . 5927 . 5928 . 5929 . 5930 . 5931 . 5932 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání