| Autor |
Zpráva |
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:26
- Nahlásit
Tinta76
Hmmmm...
nemethova5
Jasně, já neříkám, že nemaj dobrý maso a zeleninu, ale to co se dováží k nám do obchodů, tak je fakt hnus - maso i zelenina. Všechno chutná naprosto jednotně asi jako amarouny
Ale v létě jezdíme přímo do Polska na trhy a tam se dá nakoupit kvalitně, já teda beru jen z ekologickýho zemědělství, většinou tam kupujeme zeleninu a ovoce.
Globálně vzato, ale v ČR máte jedno z nejkvalitnějších mas a mléčných produktů v Evropě, takže na krámě jiný maso a mlíko atd. prostě nekupuju.
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:29
- Nahlásit
Gerda
no vidíš, tak bude mít zdravé pamlsky, nevím jak jsou játra sama o sobě tučná, ale neměla by být a krom nich tam uz jsou jen vločky a pár vajec takže jsou to velmi dijetní pamlsky.
Jinak jak píšeš s tou kámoškou u mě to bylo stejně, kamarádky maminka dala pouze na mě, já chodila vysvětlovat, že čokoláda jako pamlsek není ok, že je pes tlustej a nesmí mu dávat nic kromě jeho žrádla. Ona mu denně kupovala takové ty pamlsky od Pedigree, navíc ho měla jako dítě, směl všecko.
Jinak dneska to tu ani moc nesmrdělo tak nevím čím to je, ale Áres je malá kua, protože se vůbec nenamáhá kvůli mě zvednou z pelechu. Zmetek.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:32
- Nahlásit
Eldoguerono hele to mas pravdu,jinak mi tady mame primo obchod cz tvister,co dovazi maso ,ale jen drubeze a to je masicko!!!jj,je to prave z malochovu a je fakt vynikajici a jinak to mame za humnama,kdyz chce mama neco jineho,jo a maji moc dobry vyrobky z ryb a ryby a uzeniny,jeeee,uz zase slintam,si vzdycky vzpomenu na teleci parecky,mnam!!jo to mas pravdu,mame jako opravu kvalitni,vsak mame taky nejprisnejsi normy,kdyz se clovek podiva,jinak opravdu pestovani a chov na dobre urovni maji,jezdime tam i pro nakladacky a maji obrovsky krasny kvetaky.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:33
- Nahlásit
tak decka,co rikate,se nejak roztrhl s tou praci pytel,ja nebudu vedet co driv,kam driv!!!
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:37
- Nahlásit
nemethova5
pani, vybírejte dle prachůch, když máte tolik nabídek.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:39
- Nahlásit
nemethova5
Já to mám do Polska stejně daleko jako do Frýdlantu, takže asi 10 minut
Ryby - jó, jó tak ty si tam taky dávám a grilovaný kuřátka, to je fakt žrádlo
V létě tam bereme jahody, páč je tam maj vždycky minimálně o 5-10 kč levnější než jsou nejlevnější jahody u nás. A rajčátka, takový veliký červený, šťavnatý - to tam uměj. Právě, že je to od malejch soukromníků, je to úplně něco jinýho než umělá zelenina v Penny atd.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:39
- Nahlásit
jbatpani cus!!!no hele,prachy a hlavne zazemi,to je pro me priorita!ne abych nekde mrzla pri maringotce nekde a mela tam ctyri stupne na vratnici jak na argosu a litala porad jak zbesila
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:41
- Nahlásit
Eldoguerojo a zelenina jako blato taky,no jo slavny penny market,mi taky radsi berem od malochovatelu a malopestitelu,no jo,jahody klasika,to tam maji fakt levnejsi.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:50
- Nahlásit
nemethova5
jasný no, trochu úroveň...
hele a co ten magor Amin?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:52
- Nahlásit
jbatten tu lital a rval jak tur,ze mam vzit okamzite micek,ze potrebuje hrozne moc behat a aportovat,no presne magor!no za ctyri dny ma rok!!jj,uroven,to mas recht.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:53
- Nahlásit
kejtlin
řeší se žrádlo a diety, jinak nic
celý týden???
tak o tom bych tady mohla psát do nekonečna
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:54
- Nahlásit
nemethova5
ho úplně vidím!
rychtyk jak blbís. ti psi jsou strašní kreténi, proč my je máme?!
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 15:57
- Nahlásit
Tinta76
to je zřejmě jenom můj problém ...
ale ne, ja to mam podobne
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:01
- Nahlásit
leyenda
OK, váš problém
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:11
- Nahlásit
jbatpry,aby jsme se fakt nenudili!!!!
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:15
- Nahlásit
leyendaahojky!
ja to beru tak,pokud je o zvire dobre postarane,jak ustajeni,tak vyziva,tak mi neni lito,kdyz jde na porazku,proto ja treba neuznavam velkochovy a zvirata na rostech!!!slepice v klecovych chovech a dalsi veci,mam trochu jine priority a ted se do me damy klidne pustte a rozcupujte me na kousky,ze mam rada maso a ze mi to neni lito.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:20
- Nahlásit
perníčky upečený, nespálila jsem ani jeden plech
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:26
- Nahlásit
nemethova5
Souhlas, není důvod se k hospodářským zvířatům chovat jak k lopatě, ale na druhou stranu je třeba si uvědomit, proč zde ty krávy, býci, prasata a slepice jsou, že.
V pohodě si z prasete udělám řízek, z bejka svíčkovou a slepici s chutí slupnu na paprice i s vajíčkem
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:28
- Nahlásit
Eldoguero
na druhou stranu je třeba si uvědomit, proč zde ty krávy, býci, prasata a slepice jsou, že.
taky si myslím, to je jak dostihy, jak proti nim ochránci zbrojí, kreténi, ale nebejt dostihů, nebyli by ani angličtí plnokrevníci...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:30
- Nahlásit
Eldogueroja taky a vim,ze to zvire bylo s laskou opecovavane,kam bych asi dosla,kdybych furt nad tim premejslela,co to zvire,jako vegetarian a nastesti ani vegan ze me nebude,mam rada maso a k hospodarskym zviratkum mam velice kladny vztah,kdyz jsem si sama vychovala pasika a ne jednou a mam skveleho reznika,starsiho pana a ten ma tu lasku taky,udela to bezbolestne a rychle a netrapi to zvire.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:33
- Nahlásit
jbatjj pani,oni to maji v krvy,vzdyt by umreli chudaci,pro to prece zijou pro dostihy.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:33
- Nahlásit
nemethova5
ted se do me damy klidne pustte a rozcupujte me na kousky,ze mam rada maso a ze mi to neni lito.
no, ja se do tebe poustet nebudu, to je kazdyho soukroma vec, co ji. Nemam rada lidi, co me presvedcuji, ze maso clovek potrebuje a ze mi deti bez mlika a masa nevyrostou, pripadne budou neduzive a blbe. Proto se ja nestaram o to, co kdo ji, kazdy podle sveho vedomi a svedomi. Muj muz maso ji a pes taky a nemam je proto min rada.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:35
- Nahlásit
leyendamate spravnej nazor na vec pani!svagrova taky nepapa maso a kvuli tomu prece nebudu na ni zla,hele,taky kazdyho vec,co papa,mas recht pani,ja jim vsechno a s mirou,ted bohuzel mam dietu,mam zlucnik v ri.i!!!
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:36
- Nahlásit
jbat
to je jak dostihy, jak proti nim ochránci zbrojí, kreténi, ale nebejt dostihů, nebyli by ani angličtí plnokrevníci...
a co by se stalo, kdyby nebyli? ciste teoreticky?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:40
- Nahlásit
leyenda
Pani, už se u vás neupalujou balíčky? Můžu vám vyslat posla s tílkem a mikinou?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:41
- Nahlásit
leyenda
a co by se stalo, kdyby nebyli? ciste teoreticky?
nestalo by se nic...čistě teoreticky
ale, ze světa by zmizela jedna s forem krásy....
...taky by nemusela být Mona Lisa...taky by se prd stalo ne
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:42
- Nahlásit
Jimmi
a co budem děcka dělat, až dojde ropa? Dyť my vůbec nebudeme mít jogurty....
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:43
- Nahlásit
Gerda
už se u vás neupalujou balíčky
, to ste krasne napsala
ne, momentalne je klit a 2x tydne dostavam obvykly naklad uctu a slozenek
jste hodna, pani, a hlavne se nevosidte na postovnym , dejte mi to dystak na mejl, tady to zapadne, a ja vam to hnedka poslu
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:45
- Nahlásit
leyenda
co by se stalo, kdyby nebyli? ciste teoreticky
jenže jsou. vyšlechtili se pro dostihy v době, kdy greenpeace nebyli a lidi se ke zvířatům v mnohém chovali hůř než teď.
a že teď jsou, tak se má s chovem dělat co? vystřílet? protože je nikdo chovat nebude, pokud nebudou vydělávat, je to byznys jako každej jinej. bohužel.
to samý krávy, třeba ty na maso - kolik chovů se muselo vystřílet, když vypukla epidemie BSE? a některý ne proto, že by byly nakažený, ale proto, že nebyl "odběr".
kdyby všichni lidi přestali jíst maso, myslíš, že by lidi chovali prasata a krávy jako mazlíčky...? a to neútočím, pani, jen říkám svůj názor.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 16:46
- Nahlásit
leyenda
co by se stalo, kdyby nebyli? ciste teoreticky?
no nebyli by dostihy, jak už bylo napsáno, že
To bychom se mohli zeptat, co by se stalo, kdyby nebyli psi plemene xyz a pochybuju, že kdokoliv z přítomných lidí by yse vzdal toho svého plemene, já teda ne!
A člověk je v zásadě typický všežravec, tudíž pojídání masa je normální, stejně jako pojídání zeleniny. Otázkou spíš je proč konkrétní člověk maso nejí, kecy typu maso je vražda mě fakt nadzvedávají. V tom případě jsem masový vrach
|