| Autor |
Zpráva |
jbat
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:37
- Nahlásit
Gerda
normální vločky v krámě, přijdeš do železářství, řekneš, dobrý den, chtěla bych vločky, normálně vločky, i s klíčkem, jinak ty dveře nezavřu.
)))))))))))))
Eldoguero
No, ze zeleniny mám nejradši vepřový a z ovoce hovězí, nejradši tuzemský
já mám zase ze zabijačky nejrači buchty.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:38
- Nahlásit
Gerda
v žitný...
Počkej, to jsou ty vločky ty malinký placičky, co se dávaj morčatům?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:38
- Nahlásit
jbat
to je takový cukroví. nadejchaný, obaluje se ještě horký v moučkovým cukru a rozplývá se na jazyku.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:41
- Nahlásit
jbat
já mám zase ze zabijačky nejrači buchty.
To můj skorotchán - řezník taky
Jednou mi sezřal se skorošvagrem věnečky ze tří várek odpalovanýho těsta k jednomu kafi
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:43
- Nahlásit
Maky a Trix
jé, máte recept?
dám ho davítkový, ať mi to upeče, kdyš má ty suroviny...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:44
- Nahlásit
Eldoguero
To můj skorotchán - řezník taky
dobře si vybral povolání. )))
|
Tinta76
|
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:45 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
volové! právě jsem se vrátila z cukrárny
Lucie Kratochvílová
jako já ujíždím na žitňáku z DM drogerie - jsou to slisovaný žitný zrna, je to bio a stojí půl kila 25 kaček ... někomu to ale nemusí chutnat ... jinak žitnej chleba je třeba moskva, ale ta mi nejede, bo je z žitný mouky a je děsně suchá, do krku špatně leze ... vločky ovesný - ty jsou výborný z Lidlu, ale pozor ty v modrym/tyrkysovym obalu, jsou jemný skoro jako Emco, ale vo polovinu levnější, stojej 12 kaček ... já je kupuju v Německu (mám to tam 5 minut autem) a tam je maj za 35 centů
vločky z lidlu:
žitňák z dm:
davidkova renata
složitě to vypadá, já to taky nepobrala hned, založila jsem si deníček a hnedle se mě tam někdo ujal a poradil a radil hodně, a raděj a pomáhaj tam všichni všem ... někdo si řekne, že to počítat nebude, že na to nemá nerva, já z toho taky byla zoufalá, ale zase mě bavěj excelovský tabulky, takže jsem se do toho dostala celkem brzo ...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:47
- Nahlásit
Baysha
tywoe, já zas četla ňákou chytro knihu o hubnutí, fšecko tam bylo, jak říkáš, akorát s těma sacharidama a bílkovinama to bylo přesně obráceně jako že sacharidy sou uspávací, takže ty spíš večer, a naopak bílkoviny působí budivě, takže ty zase víc ráno a přes den... a fčil gdo se v tom má vyznat
esi koukneš na ty stránky, tak tam maj deníčky včetně fotek i lidi co shodili ze 120 kil na 80 ... to mluví za vše ... navíc jsou ty stránky pojatý čistě nevýdělečně (krom e-shopu s fitness výživovejma doplňkama), prostě žádnej byznys ...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:56
- Nahlásit
Eldoguero
No, ze zeleniny mám nejradši vepřový a z ovoce hovězí, nejradši tuzemský
si moje oblíbená karamátka.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:56
- Nahlásit
jbat
dobře si vybral povolání. )))
A to von zase jooo
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:57
- Nahlásit
Gerda
Hele už se někdy někomu stalo, že když jste se zeptali na původ masa, tak vás nejdřív prodavačka považovala za dementa a lidi ve forntě za vámi za debila
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:59
- Nahlásit
Eldoguero
ne já totiž kupuju maso jen pro psa a to ještě v řeznictví vyjímečně. A navíc, skoro v každým řeznictví, kde jsem byla, maj cedulky s životopisem krav a bejků. ze kterejch je maso
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 13:59
- Nahlásit
Eldoguero
že když jste se zeptali na původ masa, tak vás nejdřív prodavačka považovala za dementa a lidi ve forntě za vámi za debila
jo čuměj jak pucí a taky je dobrý když máš připomnky že rukama vod syrovejch kuřecích řízků mi de nandavat salám, to je pak tóčo když po ní chci aby si umyla ruce
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:00
- Nahlásit
Eldoguero
no já maso nekupuju, nepoznám hovězí od vepřovýho, na původ bych se ptala asi tak, jesi je to spíš z krávy nebo spíš z prasce. Bohužel sem ten harant, co za něj všechno dělala maměnka, tudíž je línej a neschopnej si koupit i maso. naposled sem kupovala maso pro čéky před nekolika rokama, když sem se rozhodla, že poprvé v životě uvařim polífku svojemu chlapákoj. Nejvíc se mi líbilo to, co byla nějaká zadní hověží nebo co, polífka mě přišla i s tim masem asi na pětikilo, takže od tý doby už nevařim, je to zbytečný. Takže na původ masa se neodvažuju ptát )))
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:00
- Nahlásit
Tinta76
lidi co shodili ze 120 kil na 80
To se mi taky jednou povedlo, ale to sem nejedla vůbec )))) Ale to je kravina, to uznávám, taky sem to nabrala zpátky
Nejde mi doma net, tak si to nastuduju v práci až tu budu mít víc času ))) je to děsně chaotický tam na mě
Jinak kuju za odkazy na chleba, ten jim taky, ale nevěděla jsem, jestli to je přesně to ono... Vločky sem teda ale nikdy nejedla, myslela sem, že je to pro hlodafce
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:03
- Nahlásit
Koupila jsem sobě a mužovi lístky do Vídně. Abych zjistila, že nesnáší vánoční trhy. Tak já nevim...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:09
- Nahlásit
Alexa
rukama vod syrovejch kuřecích řízků mi de nandavat salám, to je pak tóčo když po ní chci aby si umyla ruce
tak to mi ani nepřipomínej
|
Tinta76
|
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:10
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Vločky sem teda ale nikdy nejedla, myslela sem, že je to pro hlodafce
ne jo? taková vovesná kaše, to je mňamka, ale tak jako ne každej vločky má rád ... někdo to nepozře, já jsem ráda, že mi chutnaj ... ty vločky totiž jsou pro mě základ, slušně ráno zasytěj, ale jsou lehký, a taky díky nim čéka nehoní mlsná ... ale jako kupovat jiný než ty z lidlu (případně emco) bych teda nekupovala, páč jak jsou levný, tak je v nich moc bordelu a to čék místo jezení furt fluše pluchy, takový vločky jsou fakt spiš pro hlodafce
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:13
- Nahlásit
Maky a Trix
to se mu nedivim, byla sem tam na vánočních trzích a bylo to něco strašnýho, nejvíc se mi z toho líbila ta cesta autem, kde nebyli žádní lidi.
makrel
tak to mi ani nepřipomínej
)))) ajoooo ty si byla otrávená )))
Tinta76
Jak se dělá ovesná kaše? Rozvaříš vločky a dáš do nich marmeládu?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:14
- Nahlásit
Alexa
rukama vod syrovejch kuřecích řízků mi de nandavat salám, to je pak tóčo když po ní chci aby si umyla ruce
no tyve, jsem takle jednou v ňákym bufáči zažila ženckou, co nandala holou rukou mastnej bramborák, zabalila ho, pak bez utření chmátla po bankofce, vrátila drobný z kasy a řekla další, nevozval se nikdo ...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:15
- Nahlásit
Gerda
Jak se dělá ovesná kaše?
jako krupicová, ale místo krupice použiješ vločky ...
|
Maky a Trix
Člen |
- Nahlásit
Gerda
ale tak měl říct, že to nemá rád! Já bych jela třeba s kámoškou! On mi řekne, že jo, že pojede rád a pak z něj vypadne, že nesnáší ty trhy. No to mě jebne... jako jsem dala dost peněz za blbý jízdenky, abych pak koukala na jeho otrávenej xicht. Se těším hlavně stavby, mám ráda velký krásný starý města. Lidi mi vadí jen někde.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
- Nahlásit
Tinta76
tak je v nich moc bordelu a to čék místo jezení furt fluše pluchy, takový vločky jsou fakt spiš pro hlodafce
No, tak to bude asi tim, my todle doma nikdy nikdo nejed, prostě mám zafixováno, že je to pro zvířata Ale koupim si ty z lídlu, teda, hm, pošlu tam mamku
taková vovesná kaše, to je mňamka
Hmm, fuj? To asi spíš s tim jogurtem Pro mě bude asi problém určit, kolik toho mám sníst, protože žeru nezřízeně moc a neznám míru A něco počítat fakt odmítám Což bude asi problém..
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:16
- Nahlásit
Maky a Trix
U hovězího jo, ale doklady od vepřovýho ti mrchy předemnou schovávaj
Alexa
To je hnus, ale jsem ráda, že to není specialita jen našeho "vesnickýho" Penny. Jednou se mě prodavačka zeptala jestli to není jedno odkud to maso je, tak jsem jí řekla, že mě ne, a jestli jí je zatěžko otevřít ten šuplík s dokladama, tak že jdu jinam. K nám se vozí mraky hnusnýho šuntu z Polska a na chuti a kvalitě je to fakt poznat, pokud si můžu vybrat, jakože můžu, tak chci český kvalitní maso.
Gerda
Hele ale zase polívka za pětikilo, to sis mohla říkat, že je to jak v Imperialu u Pohlrajcha, teda ta cena
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:17
- Nahlásit
Eldoguero
jo, no, mě to nezajímá. Já nepoznám kvalitní maso.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:19
- Nahlásit
Tinta76
no tyve, jsem takle jednou v ňákym bufáči zažila ženckou, co nandala holou rukou mastnej bramborák, zabalila ho, pak bez utření chmátla po bankofce, vrátila drobný z kasy a řekla další, nevozval se nikdo ...
To u nás dělaj vietnamci v krámě a je fakt, že nikdo se neozve. Já tam od tý doby co jsem viděla humus koutek s uzeninou nechodí, fakt by mě zajímalo, kolik je stálo povolení od hygieny
|
Monty
Člen |
- Nahlásit
ahojky defčata, podá mi někdo vejcuc, nejlépe tak za týden
|
laguna
Člen |
- Nahlásit
Gerda
no já maso nekupuju, nepoznám hovězí od vepřovýho,
Ty seš stejný pako jak já.
Naštěstí máme vše domácí a tchýně už mi to dává nadepsané.
Jen kuřecí kupuju a to celkem zvládnu.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:20
- Nahlásit
Maky a Trix
Já jo buďto mi chutná jako řízek nebo jako vobalenej hadr
|
Tinta76
|
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:22
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
jo a v tom lidlu maj ještě vločky ve žlutym obalu, ty jsou taky cajk, jsou čistý, ale nejsou tak jemný jako ty v modrym, ty jsou prostě lepčí ...
jinak já si kvůlivá tomu pořídila digitální kuchyňskou váhu, voblíbila jsem si jí natolik, že na ní psům vážim granule, aby jako moc nezahálela vločky s jogurtem vážim ještě pořád, ale jinak mám už všechno ve voku ...
Eldoguero
hnusnýho šuntu z Polska
trošku úcty k mrtvejm by neuškodilo
|