| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 12:16
- Nahlásit
Gerda
my nevykládej, že v celý praze nejsou tenisový kurty
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 12:19
- Nahlásit
Biluška
my máme kurty kousek od baráku, vždycky tam chodíme a hledáme míčky psadaný okolo. Nikdy nic nenajdeme. Kamarádky labrador je schopnej tam i v metrových závějích vyhrabat igelitku míčků za procházku. Pablb.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 12:20
- Nahlásit
Biluška
Prosím tě míčky se nekupují, pro míčky se chodí na kurty
Jo tam já chodim. Vyšlu psa a on prohledává křoví a najde jich vždycky min 15. Pak ofšem nastoupí ségra tenistka a táta tenista a Bajkonůrovi min 2/3 zabavěj, že jsou ještě hratelný. To jsem aplikovat v rodině, kde nejsou tenisti
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 12:22
- Nahlásit
Biluška
a tenisáky brousej pejskům žoubky prej. že je v nich ňákej písek či co, v těch chlupech. že to pro pejsky nejni dobrý.
což ale Blbísovi jako fakt neumím vysvětlit!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 12:24
- Nahlásit
jbat
a tenisáky brousej pejskům žoubky prej. že je v nich ňákej písek či co, v těch chlupech. že to pro pejsky nejni dobrý.
A tak to máš jedno, maj umřít na obroušený zuby, nebo na ránu traverzou do týla?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 12:29
- Nahlásit
Biluška
A tak to máš jedno, maj umřít na obroušený zuby, nebo na ránu traverzou do týla?
no jasně, máš ty pravdu. ať si daj.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 12:29
- Nahlásit
Biluška
Nedostane žádný trest, půjde do ústavního léčení, kam nebude docházet, což se pořádně potrestat nedá ... Asi tak.
Ale po pravdě, pokud se dostane do zařízení, odkud není úniku - fyzicky, pak z toho může být doživotí jak vyšitý, které by jinak nedostal. Protože pokud Tě někdo bude stále prohlašovat za nemocného a společensky nebezpečného díky nemoci, pak se nevztahuje žádná amnestie, doba odpykání trestu atd. Prostě tam shniješ.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 12:41
- Nahlásit
Vlčáčková
To jo. Ale pokud toho souseda nezabije tou sekerou, ale bude ho třá jenom dlouhodobě terorizovat tak ho do žádného ústavu nedostanou nikdy To tam spíš skončí ten soused co se proviní tím, že se v osm večer ještě kouká na televizi
Jsem vedle takového hajzla bydlela v paneláku Čtyři roky neustálého terorismu - do zámku nalité vteřinové lepidlo takže jsme se nedostali domů, kočárek na chodbě pochcaný, o pár týdnů později rozřezaný, hajzl soused-domovník, který u nás zvonil dvacetkrát za den. Přišel, zazvonil, oznámil mi, že přišlo vyúčtování a že mi ho za hodinu přinese. Za hodinu s ním přišel. Za další hodinu zvonil znova, aby se mě zeptal essi s tím vyúčtováním souhlasím, nebo essi mám nějaké námitky. Pak dal dvě hodiny pokoj a potom přišel znova, aby mi řekl, že Horáková ze čtverky námitky má, že to bude sepisovat a essi já opravdu nemám.... to byl normálně dokonale promyšlený psychický teror. Po roce ze mě byla troska, která se klepala strachy při každém zazvonění a bála jsem se vycházet z bytu, v hrůze, že se zase nedostanu dovnitř Nenaskytnout se šance koupit barák tak jsem ho fakt asi vzala tou sekyrou a měla bych konečně klid v pavilonu č.5 . Mezi námi, při tomhle životním tempu tam stejně skončíme
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 12:47
- Nahlásit
Biluška
to si děláš prdel? Co to bylo za ču*áka???????? A proč jsi mu nedělala něco podobnýho?
hele asi ste ho měla zabít normálně hned, to je okavidně chybovej kus, dávno prošlej, co s tím... pojala bych to jako recyklaci odpadu...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:02
- Nahlásit
jbat
Nedělám. Byl v tom baráku domovník, s ženskou na byťáku jedna ruka. Děsnej hajzl. Bývalý trestanec - šel sedět za to, že našel manželku s milencem a oba je děsně zmlátil. Těžký ublížení na zdraví. V base řekl bachařovi, že je komunistická svině a přišili mu ještě jakýsi politický paragraf. Po revoluci dostal velký odškodnění jako politický vězeň, byl rehabilitovaný, nebo jak se tomu říká a byl velký kápo. Jo a taky dostal invalidní důchod, páč měl z toho krimu děsně podlomený zdraví (do šestého patra vyběhl po schodech rychleji než vyjel výtah ) . Já se do toho baráku nastěhovala těsně po rozvodu, sama s dvouma malýma děckama. A on hned začal, jenže jsem ještě nevěděla, že to dělá on. Po stěhování zůstaly na chodbě z práce půjčené banánovky (v sobotu, v pondělí je kluci měli odvézt). Srovnané u zdi, nikde nezavazely. On hned začal, že to musí okamžitě zmizet a že prý si stěžuje soused, že jemu by to nevadilo... (samozřejmě, že vadili jemu, ale to jsem zjistila až o pár let později). Další týden ve schránce anonym - že nemám venčit psy u baráku a že po nich mám uklízet (jsem uklízela vždycky, před anonymem i po něm). Pak mu začal vadit kočárek na chodbě (kočárkárna v baráku samozřejmě dávno zrušená...). Do toho neustále psal petice a stížnosti (v tom byl fakt dobrej, vyrobil i tři denně). Když měl petici na někoho jiného (třá na kluky co kouřili před vchodem) a já jsem mu ji odmítla podepsat tak vyrobil vzápětí několik proti mě...+ nacpal to vteřinové lepidlo do zámku... Jsem přesvědčená, že ostatní lidi co podepisovali petice proti mým psům na tom byli stejně. Prostě psané z donucení. Snad každý týden jsem byla předvolavaná před komisi kde jsem dokládala, že moji psi jsou výstavně velmi úspěšní a proto pravděpodobně nemůžou smrdět tak, že smrad leze "ostatním nájemníkům" až do ložnice. Dohnal to tak daleko, že mi zakázali používat výtah. Respektive mohla jsem jezdit já, ale nemohli jezdit moji psi. Protože prý tak strašně smrdí, že další lidi po mě nemůžou jet . Vzápětí vyrobil další stížnost s tím, že moji psi (v baráku byli moji dva, jeho dva malí knírači a kříženec jorka v sedmém patře, jinak nic) chodí čůrat na zeď odpočívadla mezi čtvrtým a pátým patrem (my bydleli v šestém). Na tu zeď chodil on a normálně ji ochcával . Bylo to pochcané tak cca do metru. To by prostě žádný pes nezvládl, ani doga nechčí tak vysoko . Když jsem před komisí pracně prokázala, že a) mám dvě feny a ty jak známo nohu nezvedají a za b) byl předvolán veterinář, který potvrdil, že žádný pes nemůže značkovat tak vysoko tak to začal házet na kluky- puberťáky co se houfovali a hulili za vchodem. Že prý tam chodí oni.....
Tohle bylo naprosto nekonečné. Byla ze mě fakt troska co se bála každého šustnutí. Vzchopila jsem se až poslední rok a začala jsem mu to vracet. Pak už se to dalo, ke konci jsem měla dokonce chvílema pocit, že se bojí on mě . Ale ty tři roky byli fakt peklo na zemi
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:03
- Nahlásit
Náš stát je tak dokonalej, že vězně platí ze svého i když vězeň pracuje u soukromníka. Sice mu platí míň, než je minimální mzda cca o třetinu, ale platí. Z toho si vězeň hradí pobyt ve vězení a dluhy, které má venku. Bohužel nepracují ti, co pracovat chtějí, protože nemaj kde pracovat. Vězeň má povoleny dva balíky ročně o váze 5 kilo. Víc nesmí. Stát by ušetřil, kdyby vězni mohli chodit ve svém spodním prádle, mohli nosit své teplákové soupravy a své obutí, měli své ručníky a hygienické prostředky. Stát by jim uhradil jeden mundůr, kterej by měli na pobyt na návštěvní místnosti (aby je odlišili od návštěvy) a pro případný výjezd ven. Takhle fasujou trencle, ponožky, teplákovky, mundůr, boty, přezůvky... Tohle všechno je zbytečné. Stát nás lakuje jak to maj vězni přepychové. A oni jedí z hliníkových ešusů, do kterých už mnozí z vás ani žrádlo psům nedaj, teplá voda jim teče 2x denně a koupaj se 2x týdně. Pokud tam maj své prádlo a ručníky, tak to perou v kyblíku zvonem kdo ví čím. Kdyby mohly rodiny poslat mýdlo a jiné věci, bylo by to fajn. Do balíku, který musí vážit maxilmálně 5 kg i s obalem se toho moc nevejde. O tom, že by se někdo v base napravil je zbytečné se bavit. Na cimře je jich i 18 a je to taková míchanice. Od autonehody, přes podvody, po vraždy. Kdo ještě něco neumí, se naučí. Mám ve vězení přítele. Chvilka nepozornosti ho stojí 8 let života. Je tam už 6 let a někteří se po výstupu stihli vrátit už 2x. Dozorci vyvolávají mezi vězni rvačky a ti pak dostanou nášup. Začnou se rvát dva je to jako ve smečce, rvou se pak všichni. V tomhle státě je bordel všude a ve všem. Těžko říct, kde začít uklízet.
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:10
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=UcT4paZfflg&feature =fvwk
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:17
- Nahlásit
monika
Dokážeš si představit co za rvačky a obchody by tam byly ohledně oblečení? A ešus obyč má moje dcera na tábor.Nic proti a to jim jídlo chceš dávat na talíř?
Ale jinak si napsala dost podstatných věcí s čím souhlasím.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:17
- Nahlásit
monika
hele ale já jsem docela ráda, že to tam mají takovéto a ne tak přepychové, jak nám říkaj, protože to by mě sakra sralo.
když moje máma po bouračce, kterou zavinil 20 letej smrad v dodávce půl roku nemohla na nohy a zůstali jsme bez příjmů, já nemohla ani pravidelně do školy, protože jsme neměli na bus a bydleli jsme v baráku, co nebyl omítnutej ani zevnitř ani zvenku a ten zmrd nemusel zaplatit ani korunu (resp. musel, ale neudělal to)
a šel si na pár měsíců sednout... no jeblo by mě, kdyby se měl v té době líp než my!!!!
Vězení je prostě vězení. Ne hotel.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:26
- Nahlásit
Kdo má obleček manmat a vyfotí mi ho? Nebo kdo má nějakej jinej obleček ve stejným střihu? Prosíííííím!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:27
- Nahlásit
Maky a Trix
A proč si nechceš obkreslit ten Mařkovo????!!!!!! Má krásnej! I mikinu!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:28
- Nahlásit
monika
Věřím ti. Jenom mi teda není jasné proč nás stát lakuje pohádkama o tom jak vězni stávkují páč mají 3x týdně kuřecí...
Kdysi jsem četla v magazínu Práva reportáž o ženské věznici. Byli tam fotky. Byli na nich pokojíčky zařízené líp než mají moje děcka. Fakt krásné, upravené pokojíčky, koberce, obrázky na zdi.... a co víc, bylo tam pár míst pro ženské s DĚTMA. Mohli mít ty děcka u sebe. Bylo to nějak podmíněné tím, že to museli být mimina, tuším do dvou, nebo do tří let, starší děcka už ne. Ale dost pochybuju o tom, že se ty mimina koupali dvakrát týdně a že jim krupicovou kaši dávali do ešusů.... asi to bude jak kde...
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:29 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
Gerda
Já vím, že má krásnej, ale já ho chtěla dodělat do neděle... Uf... už jsem se zmiňovala, že soustavně nestíhám?
v nedělu totiž jedeme kérsinkovat a bude zima, kor když čokl půl dne jen stojí...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:34
- Nahlásit
Maky a Trix
už jsem se zmiňovala, že soustavně nestíhám?
zmiňuješ se neustále, je to tu asi nějaká móda... ))) A na stránkách si ho obkreslit nemůžeš?
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:37
- Nahlásit
Biluška
Jsou rozdělené do skupin I. nápravná II. atd.
a v té nejlehčí to možná může vypadat tak jak popisuješ.
Ale v každým případě tam mají co jíst neteče jim na hlavu a nemrznou a neřeší problémy jako jestli budou mít na uhlí na celou zimu nebo co jíst před výplatou.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:37
- Nahlásit
Gerda
pokud je to moda, tak chci být out už jsem to trochu vymyslela, snad to vyjde jak potřebuju... jen si pořád nejsem jistá rozměrama, pokaždý, když psa měřím, tak měří jinak poslední hodinu nechce stát. Vždycky ho zvednu a když mu pustím zadek, tak se svalí do boku a na záda a šermuje na mě packama je to náročný, tyhle věci
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:42
- Nahlásit
Maky a Trix
a víš, co všechno mu máš změřit, jo?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:42
- Nahlásit
Biluška
Jo, jo. A proč Tě ten domovník tak miloval? Co mu vadilo? Já měla zase bláznivou bábu, která ani v baráku neměla co dělat. Jen tam měla dceru, které poroučela. A taky se s tím nedalo nic dělat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:43
- Nahlásit
laguna
Jsou rozdělené do skupin I. nápravná II. atd.
a v té nejlehčí to možná může vypadat tak jak popisuješ.
Asi jo. Si mlhavě vzpomínám, že mi někdy někdo vyprávěl, že nějaký jeho příbuzný seděl, už nevím za co. Ale to "vězení" byli takové ty unimobuňky spojené do jednoho celku. Stavba z papundeklu. Na oknech sice byli mříže, ale vězni měli víceméně svobodu pohybu po tom areálu. A ven chodili na vycházky (volně). Museli splnit nějaké podmínky pro tu vycházku, to už nevím jaké.Ale vím, že mě to tenkrát naprosto šokovalo, že si chodí volně po venku. Byla to 100% ta nejlehčí nápravná skupina a měli to být právě lidi co způsobili autonehodu a tak podobně.
a neřeší problémy jako jestli budou mít na uhlí na celou zimu nebo co jíst před výplatou.
To je fakt.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:44
- Nahlásit
Gerda
jo. Už jsem ho jednou na obleček měřila, měli mu dělat na míru...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:44
- Nahlásit
Gerda
já mohu dát vzorky brit care ,chceš?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:45
- Nahlásit
Já netvrdím, že to má bejt hotel. Je to trest, tak ať pykaj o tom žádná. Jen mě štvou ty bláboly o tom, jak to tam funguje a jak se maj skvěle na náš účet. Na náš účet se má skvěle ten, co se dostane k penězům, které na to vězeňství má bejt použito.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:53
- Nahlásit
Vlčáčková
A proč Tě ten domovník tak miloval?
To nevím, lavískoval mě od prvního dne co jsem se přistěhovala
Co mu vadilo?
Všechno. Doslova všechno. Počínaje psama (ač jsem měla dva a on taky dva), přes kočárek na chodbě (který hrozně zavazí, ale stejně velký stolek na kytky o patro níž nezavazí vůbec - paní tam bydlela roky), až po papírové krabice ve sklepě (v mojí kóji). Jeden čas mu dokonce vadilo, že tu svoji kóji nezamykám (se mi rozbil zámek, nový jsem kupovala asi měsíc, páč to pro mě prostě nemělo prioritu. Kdyby mi někdo šlohl třešňové kompoty tak si toho nejspíš ani nevšimnu . Ale jeho to děsně sralo a pětkrát denně se mě chodil ptát kdy už si to konečně zamknu).
Časem jsem přišla na to, že stejným způsobem terorizuje ještě dvě ženské. Všechny jsme byli osamělé ženské - já s malýma děckama, druhá úplně sama a třetí sice s chlapem, ale někde na montáži v Azerjdbajdžánu, nebo kde. Ostatní rodiny obtěžoval jenom tím, že tam běhal, ať mu podepíší ty petice. Když někdo řekl, že nepodepíše tak sklapl podpadky a příště ho vynechal. Ale na nás třech si teda zgustnul To se nedá ani popsat, to bys prostě musela zažít. Bylo fakt k zešílení jak se o nás "dojemně staral"
Mi třá spalo batole po obědě (starší holka už byla ve školce), já si skočila o patro výš k sousedce pro Avon a klíče jsem nechala ve dveřích (schválně, abych je neztratila). Po cca pěti minutách se vrátím zpátky a klíče nikde. Už jsem ani nepanikařila, na jistotu jsem zvonila u něho. Jasně, že je měl. A ještě mě seřval, že nemůžu klíče nechávat takhle ve dveřích, co kdyby mě někdo vykradl Za bílého dne, v šestém patře, v zamčeném paneláku a během pěti minut Leda tak on
Přišlo mi, že životy nás tří bere prostě jako svoje dislokované pracoviště
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:54
- Nahlásit
monika
Na náš účet se má skvěle ten, co se dostane k penězům, které na to vězeňství má bejt použito.
to určitě. je to asi hrozný, bejt "na druhý straně", tím myslím tebe, ale nám tehdy taky nebylo dobře a myslím, že i spoustě jinejm.
rozhodně bych ale nechtěla být v tvé kůži.
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:55
- Nahlásit
Gerda
A proč si nechceš obkreslit ten Mařkovo????!!!!!!
Chci, gde ho najdu??
|