| Autor |
Zpráva |
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 15:29
- Nahlásit
Monty
nejlepší jsou ti jéééééé a začnou hladit psy, ti skáčou pochopitelně a je málo těch co si toho nevšímají, ostatní at´ neskáče, at´ neskáče a pořád je hladí, já dělám že nic, jdu dál a pak je třeba zavolám, nebo kdfyž vidí, že se jde dál tak jdou i sami
all
paní v knihovně se mě ptala kolik mám psů já na to že 13 a ona mi řekla, já myslela, že to budete snižovat, když si ten pán xy stěžuje, já na to, že zrovna kvůli pánovi xy je rozhodně snižovat nebudu naopak, budu jich mít ještě víc-to asi ne, ale říct jsem to mohla, tak knihovnice neřekla už radši nic.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 15:34
- Nahlásit
kejtlin
nebo miluju, když mám malou na volno, snažím se jí přivolat a ti lidi na ní začnou ťuťu ňoťovat, to bych je přizabila. Malá má sice docela pěkné přivolání, ale má lidi strašně ráda a sem tam tomu ťuťu ňuťu teda podlehne...
paní v knihovně je trochu vadná, ne? to se jich asi budeš zbavovat, kvůli nějakého kreténa???
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 15:37
- Nahlásit
hancaw
nejhorší je že si to umím živě představit jak je to s těma zkouškama prosím tě? psala jsem ti maila a ty nic kuju
Se omluvuju paní, mě bylo včera tak blbě, že jsem neměla ani tužku . Dneska už se těma mailama prokoušu, slibuju
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 15:37
- Nahlásit
Monty
paní v knihovně je trochu vadná, ne? to se jich asi budeš zbavovat, kvůli nějakého kreténa???
ona je taková, hlavně aby byly dobrý sousedský vztahy apod. a vše lze řešit domluvou a nechápe, že já mám názor, že rozbití huby je sice primitivní, ale stále nejúčinnější.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 15:40
- Nahlásit
kejtlin
hlavně aby byly dobrý sousedský vztahy apod. a vše lze řešit domluvou
aha, takže nejlepší by asi bylo domluvit se na tom snížení počtu psů, jo? tada jako podle ní
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 15:43
- Nahlásit
Biluška kuju pani jsem koukala na tvoje stránky na plavání a je tam plovoucí Gina na fotce. tak jsem se pokochala páč Gerda mi slíbila CD a ještě jsme se od té doby pořádně nesešly!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 15:43
- Nahlásit
Monty
aha, takže nejlepší by asi bylo domluvit se na tom snížení počtu psů, jo? tada jako podle ní
no asi jo, to totiž navrhoval i pán xy, jenže to mu neprošlo, ptž nikde ve vyhlášce není psáno kolik můžu mít psů a psi jsou v dobré kondici, nejsou týraní, chodím s nimi na procházky, pohybují se venku po zahradě a věnuji se výcviku, a taky platím poplatky ze všech takže může leda hovno
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 15:46
- Nahlásit
kejtlin
paní v knihovně se mě ptala kolik mám psů já na to že 13 a ona mi řekla, já myslela, že to budete snižovat, když si ten pán xy stěžuje, já na to, že zrovna kvůli pánovi xy je rozhodně snižovat nebudu naopak, budu jich mít ještě víc-to asi ne, ale říct jsem to mohla, tak knihovnice neřekla už radši nic.
Já onehdá potkala jednu paní s kníračem, venčili jsme spolu a ona se ptá kolik jich vlastně mám. Přiznala jsem, že patnáct. Paní zalapala po dechu a povídá "no, ale štěňata prodáte, ne?" Když jsem jí vysvětlila, že štěňata už jsou dávno prodaný tak vypadala, že budu muset volat koronárku
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 15:52
- Nahlásit
Kachna_, Baico a jiní zemědělci
Můžete mi, prosím prosím smutně koukám, nějak polopatisticky napsat postup kde, kdy, jak a kam mám přihlásit kozu Žanetu, aby byla zaregistrovaná tam,kde musí být? Nikdo mi to totiž není schopen odpovědně říct Vet ví akorát, že to musí být někde na ministerstvu zemědělství a že mi ji bez toho přihlášení nemůže naočkovat. Vet. správa mi sdělila, že to mám udělat NEPRODLENĚ a prý se to hlásí na nějakém Holasově kopci, nebo to byl možná Holý kopec, už nevím. Každopádně nevím kde to je a na koho se tam mám obrátit Zkoušela jsem to včera tady na kopci za dědinou, křičela jsem do všech světových stran, že přihlašuju Žanýnu k registraci a nic
Otázka na zemědělce číslo dvě - jaký je rozdíl mezi angorským králíkem a teddy králíkem. Když dám do gůglu "angorský králík" vyjíždí mi neustále tedíci a jsou taky takoví chlupatí Tak nevím . Je to to samé, nebo není? Jsem si vždycky myslela, že není, ale už jsem volajaká zmatená
Otázka na zemědělce číslo tři - znáte nějakého solidního chovatele angorských králíků? Chci náhradu za bojového malokrálíka . Chci angoráka, děsně se mi líbí. Ze zveráku nechci. Chci mláďátko, ideálně samýcu, aby nebyla tak bojová jako tenhle
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 15:53
- Nahlásit
hancaw
Gerda mi slíbila CD
eště že si to připomněla! Normálně bych se na to vyprdla, ale u davítkový na rajčeti už je to stažený, jestli cheš hned akutně, koukni k davítkový.
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 16:04
- Nahlásit
davidkova renata
miluji sníh miluji zimu miluji sníh miluji zimu miluji sníh miluji zimu
a ještě jedu na hory jupí jupí jupí.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 16:27
- Nahlásit
laguna
nedráždi ji, rupne jí céfka a budem se s ní tahat
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 16:36
- Nahlásit
Biluška je to portál ministerstva zemědělství - portál farmáře - registr zvířat po přihlášení získáš potvrzení že jsi malofarmář a stájový deník
Gerda nevím jak se dostanu k Davídkový na rajče pošli mi prosím kudy tam kuju!
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 16:37
- Nahlásit
já teda zimu nenávidim, je mi zima i v létě, když zaleze slunce!
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 16:44 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit
teď jsem se pobavila i naštvala:
pobavila jsem se tím, že si kočka asi spletla Sophi asi s myší nebo já nevím, utíkala za ní a jak se Soph postavila tak na stranu tak utekla.
A naštvala jsem se, že mi jedna ženská, chce pořád namluvit, že od té doby co mám malou, tak je Monty smutný
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 16:47
- Nahlásit
Biluška
Když jí rupne céfka tak skončí na LDNce se bojíš že by ses o ní musela starat jo?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:11
- Nahlásit
Monty
že mi jedna ženská, chce pořád namluvit, že od té doby co mám malou, tak je Monty smutný
Naštvati se je zdravé, ale já bych jí poslala do prdele
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:19 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Biluška
Na tu registraci se ti můžu zeptat Lukáša. Ideál by bylo, kdybys mu zavolala, on ti všechno vysvětlí... Jestli chceš tel číslo, tak písni mejla.
Výhodou registrace je i to, že máš pak zadara očkování...
Edit: Ještě si zjisti, jestli někdo v okolí nemá registrované hospodářství a nemá doma kleště na registraci. Jsou totiž 3 druhy známek a na každé jsou jiné kleště. Jestli nemáš nikoho v okolí, tak si je budeš muset koupit. Známky si nacvakneš sama. Doporučuju ty známky nejužší, podlouhlé. Na kozí malé ušiska mi přijdou nejlepší.
Problém číslo dvje -
Angora je něco jiného než teddy. Teddy je chlupatý míň a je to takový hobby plemeno, který chovají panelákový lidi. Angory se chovají normoš na výstavy a tak. Angory jsou ale docela složitý co se srsti týká. Musíš je stříhat. Kámoška si zrovna angoru pořídila a hodlá je chovat.
Tím se dostávám k problému číslo tři - gdybys chtěla, tak znám tady v okolí chovatele. Pokud se tedy bavíme o normoš angorském králíkovi...
Jinak teddy je míň chlupat - má spíš límec - nevím jestli se stříhají. Angora je chlupatá celá a musíš ji stříhat (pak si můžeš uplést svetr).
Gdybys chtěla vědět něco víc, tak mi písni mejla, tady se v poslední době moc nezdržuju...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:30
- Nahlásit
cau decka,cau decka,prochajda s pani darinkou a s jejima belackama nadychanyma byla upa luxusni,akorat byla kratka,pani darinka,musela vyzvednout z hokny svojeho muzicka,amin samozrejme chtel nastupovat s nema do auta a chtel se povozit az z toho rval,hajan to mel na haku a po dlouhe dobe delal odmitacku potravy,aby ho nekdo nahodou neotrul,jinak muzu rict zodpovedne,ze pani darina ma pesany,ac maly pekne zvladnuty,to byla sranda jak si pekne vsici ctyri poletovali.pak jsem sla ke kamosovy na pivo,na pokec,jen mi rekl,jestli ho nahodou nese.u,kdyz se tu stavim jednou za uherskej rok.no a objevili s hajan s aminem veverku,ale byla nejaka mrnava,takovy nedochudce!
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:35
- Nahlásit
Hotovo! Počasí je mi fuk, ale nesnáším EXCEL!!!!!!
Du dom, čauuu
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:37
- Nahlásit
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:39
- Nahlásit
to je vec vsecky ctyri udrzet v klidu!hlavne amina,to je divocak!
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:42
- Nahlásit
nemethova5
tak ty psi jsou ale brutálně nadejchaný
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:46
- Nahlásit
zuzanarosakovajo a to jste je nevidela nazivo!to jsou krasni nadychanci,fakt klobouk dolu,jde videt,ze psama zije tak jak ja,no a taky jsem cumela,bo amin je neduverivej,a sel k ni a mazlil ses ni a dokonce si k ni lehl.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:48
- Nahlásit
zuzanarosakova
tak ty psi jsou ale brutálně nadejchaný
To sou bižóni od Biškodamiškové Sem je poznala, páč jsem je jednou viděla v Brně na intercanisu
pawLINka
Šmarja to je složitý. Nechci Žanetě dělat žádné díry do ucha a už vůbec si kvůli tomu nebudu kupovat žádné kleště Už samotná ta pošahaná registrace mi přijde úplně na hlavu Ať mi všichni políbí šos i se známkama
Ad angora - může ta tvoje kámoška dohodit nějaké mládě? Ideálně hned, nechce se mi čekat do bůhvíkdy
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:50
- Nahlásit
Biluškano jsou to kluci kamaradsti a je s nema sranda i s darinou.
hele,ty chces koze delat diru do ucha,no to mi prave na tom va,ze se jimstrkaji nejaky znamky do usi,si myslim,ze to neni nic prijemneho.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:52
- Nahlásit
Biluška
Jenže když tu kozu registruješ, tak dostane reg. číslo. A to číslo je vytlačené na známkách, který musí mít v uších. Prostě jí dáš náušnice, no. Ale ono to složitý není, pošlou ti poštou co a jak a jestli chceš, tak písni ten mejl a pošlu ti to číslo na Lukáša. Ten se v tom dobře orientuje, ptž registroval i několika známým..
Angora - můžu zkusit tu chovatelku. Kdyžtak mě urguj, ju?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:55
- Nahlásit
nemethova5
Jenže jak jinak chceš ta zvířata označit? Čipem? To by si ale chovatel nemohl dělat sám doma a dost by se to prodražilo. Ta známka stojí cca 5 Kč a kolik čip? Navíc se musí registrovat i kusy, které jdou na porážku - ty dostávají jednu známku.
Bohužel známky jsou na prd v tom, že když se blbě cvaknou - na okraj ucha, může si ucho roztrhnout. Nám se zatím nic takového nestalo. Jen už několik známek ztratili, ale to se jen vyžádá duplikát a nahradí se.
Ještě mají výhodu známky v tom, že ve stádě je hned poznat, co je např. jehnička a co beran, ptž je to i barevně odlišené.
Bohužel, je to prostě zákon no... Psy také máme zaregistrované...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:56
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
teď si spolu hrajou, jo jo je to hromádka neštěstí
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 17:56
- Nahlásit
Biluška
Tobě přijde pošahaná registrace, ale my jsme byli ještě na katastru na nějakou výzvu udat místa, kde máme chlívky, přístřešky, ovčíny apod. Oni si to zaznačili a bylo. Netuším k čemu to je, ale chtěli to po nás.
|