| Autor |
Zpráva |
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 11:54
- Nahlásit
impact
aspoň byste ušetřila za energyje, dybyste smažila na psovi. Esli to teda nejni týrání.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 11:59
- Nahlásit
Pumpa
Beztak by mi je obratem sežral.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 12:46
- Nahlásit
maso naflákaný do mrazáku, beru axu a gošu a jedu k vodě
zuzanarosakova
neboj, my ti pomůžem, já když jdu se smečkou ven, tak mám na jedný ruce třeba 200kg, teda na vodítkách a psi si nedovolí zatáhnout, jdou v klidu, protože kdyby ne, tak jedu po břiše, ale kdybych to přežila byl by mazec, možná ti i poradíme a předvedem že i pako pes může jít klidně.
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 13:06
- Nahlásit
[b]Výzva dnešního BLESKU
Sdělte to v diskuzi, nebo pište na tip@blesk.cz[/b]
Dnes 11:40
Tři měsíce v útulku a pokud o psa nikdo neprojeví zájem, utratit ho! Zdá se vám to kruté? Takhle chce problémy se zaběhnutými psy řešit místostarosta Kutné Hory Václav Vančura.
A našel by zřejmě pochopení i u některých poslanců. Třeba komunista Jan Klán (27), který si za vychloubání délkou svého přirození vysloužil přezdívku Kláda, prý takový postoj chápe. Rezolutně proti se ale postavila místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (VV).
Starat se o opuštěné a nalezené psy je pro město finančně náročné a tak se kutnohorští zastupitelé snaží najít řešení.Vančura, který je dokonce veterinář, navrhl pečovat o ně tři měsíce a pak je utratit. Zastupitelstvo to nakonec neschválilo a je to i v rozporu se zákonem o ochraně zvířat. Změnit by to museli jedině zákonodárci a zdá se, že někteří poslanci by nebyli proti.
Klasnová věnovala peníze a krmení
„Dovedu pochopit, že to místostarosta potřebuje nějak řešit,“ řekl v rozhovoru pro bolševické Rádio Halo Futura poslanec KSČM Jan »Kláda « Klán. Jak to řešit jinak. Klán by třeba navrhl i větší zdanění nejrůznějších plateb, které s chovem domácích mazlíčků souvisí.
Názory kolegy ze Sněmovny ale pobouřily Klasnovou. „Takové názory jsou naprosto absurdní. Naštěstí si myslím, že většina lidí má humánní cítění. Naopak by bylo potřeba zpřísnit zákony proti týrání zvířat,“ řekla Blesku Klasnová. Sama má doma dva pejsky a proto se do kutnohorského útulku vypravila s krmením a šekem na 50 tisíc korun.
Co si myslíte o nápadu utrácet po třech měsících nechtěné psy v útulcích? Jaké jiné řešení, aby útulky měly dost peněz, navrhujete? Sdělte to v diskuzi, nebo pište na tip@blesk.cz
Autor: Eva Hofrichterová, Oldřich Tichý
|
impact
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 13:11
- Nahlásit
Klán by třeba navrhl i větší zdanění nejrůznějších plateb, které s chovem domácích mazlíčků souvisí.
Takže já, jako zodpovědný majitel, navíc sbírající nechtěné čokly, budu platit víc na daně, aby se stát mohl postarat o ty, jejichž majitelé jsou šmejdi? Ty vole, to si dělá prdel????
Autor: Eva Hofrichterová
Jeeee, víte kdo to je?
K tuté slečně jsme přestěhovali Moulinku.
A má se mooooc fajné.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 13:34
- Nahlásit
impact
Takže já, jako zodpovědný majitel, navíc sbírající nechtěné čokly, budu platit víc na daně, aby se stát mohl postarat o ty, jejichž majitelé jsou šmejdi?
myslim, ze jina cesta nebude, ledaze se na to vezmou penize z vseobecnych dani, ktere zakonite budou chybet jinde,
nevim jak by ty penize za soucasneho stavu (ne)evidence coklu chteli dostat z tech, co si porizujou a pak se nestaraj, kdyby mel kazdej pes cip a evidencni kartu, ve ktere by byl uveden chovatel, kazda zmena majitele a umrti psa a byly vysoky pokuty a treba i trest odneti svobody za vlastnictvi/prechovavani/mnozeni neevidovaneho psa, bylo by tech utulkovych mozna min , taky by se musela opustit ta filozofie "pes do kazde rodiny"
|
impact
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 13:46
- Nahlásit
leyenda
No právě. Mě zaráží, resp. nasírá, že vymyslí to, že já, jako relativně slušný ( ) pejskař, to budu platit, ale nejde souběžně s tím s návrhem, jak to udělat, aby k opouštění psů nedocházelo.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 13:59
- Nahlásit
impact
no, vzdyt tohle by meli vyresit jako prvni, jak to udelat, aby tech bezprizornich psu bylo co nejmin, a potrestat ty, kteri to zavinuji, jenze to se jaksi nikde nedoctes, na to zadny petice nejsou...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:11
- Nahlásit
Ty vooooleeeeeeeee! Mám za sebou nejhorší zážitek v životē!! Koky se mi málem utopil!! Tahala jsem ho z vody, mobil v hajzlu, klíče v hajzlu, ale Kokánka jsem zachránila!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:14
- Nahlásit
zuzanarosakova
Jak se může retrívr utopit?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:18
- Nahlásit
zuzanarosakova
Ježišmarjá, pani!
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:22
- Nahlásit
Biluškaházela jsem Rockymu aport a Rambíka jsem držela za obojek, Rocky už držel aport a já uklouzla a Rambík se mi vysmek. Vlítnul do vody a skočil na Rockyho a začal mu aport brát, pri tom ho asi tak trikrat potopil. rocky se asi napil nebo lekl, nevim, ale začal hrabat na místē a klesat. Rambíka jsem odvolala, ale Rocky byl furt na místē a plácal kolem sebe, už mu koukal jen čumáček. Začala jsem zouvat pohorky a v tu chvíli už byl Rocky uplnē pod vodou. Když jsem k nēmu doplavala byl tak 20cm pod vodou. Vytahla jsem ho a dotahla ke brehu. A Rambík kolem nás radostnē plaval a myslel si, jak je to super akce, že panička je ve vodē
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:24
- Nahlásit
zuzanarosakova
to jsem neměla ráda, když psi začli takhle po sobě ve vodě skákat a lézt, taky jsem se bála, že jeden druhého utopí.Můj současný do vody neleze, takže mám klid
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:26
- Nahlásit
makrel
Já se ted dost bojim, že Koky už nebude chtít do vody a zrovna když se tak hezky rozplaval
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:27
- Nahlásit
zuzanarosakova
voni vědi, jak tě dostat do vody
ale jinak, eště že to takhle dopadlo
|
Biluška
Člen |
- Nahlásit
zuzanarosakova
ty bláho, to je divný. Mě se psi ve vodě taky občas servou o aport, většinou to udělá Puma. Někoho chytne, ten jde pod vodu, ale vzápětí vyplave a jede se dál. Ještě jsem neslyšela o tom, aby se takhle někdo utopil
Vím o psech co třá skočili uhřátí do vody a dostali infarkt, ale tohle...?
|
makrel
Člen |
- Nahlásit
zuzanarosakova
si myslím, že když ho necháš a nebudeš ho tam posílat, tak tam zase půjde.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:32
- Nahlásit
zuzanarosakova
Já se ted dost bojim, že Koky už nebude chtít do vody a zrovna když se tak hezky rozplaval
Toho bych se nebála. Pár dní ho k vodě neber, nepřipomínej mu to a on rychle zapomene.
Pumice mi takhle loni v létě pokousala Bonku. Bony se dlouho bála do vody, dva roky jsem ji učila, že voda nekouše . Potom se konečně osmělila, plavala za mnou, najednou se tam objevila žárlivka Pumice, chytla Bonku za krk a strčila ji pod vodu. Taky jsem si myslela, že už Bonu do vody nedostanu. Přišli jsme za týden a Bony skákala do vody jako první
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:35
- Nahlásit
Biluška
No já to taky nepochopila, furt jsem ho volala, ale plácal se tam na místē a klesal. Furt jsem si myslela, že to dá, ale když zmizel pod vodou, tak jsem si myslela, jestli se do nēčeho nezamotal, tak jsem pro nēj šla. A fakt jsem ho tahala, když byl tak 20cm pod vodou. Vytáhla jsem ho nad hladinu a poslala smērem breh, ale šel zas pod vodu, musela jsem ho na mēlčinu dotáhnout. Na brehu pak stál, klepal se a chrchlal vodu
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:37
- Nahlásit
zuzanarosakova
makrel
si myslím, že když ho necháš a nebudeš ho tam posílat, tak tam zase půjde
myslim si to samý, ale fakt bych ho tam neposílala, ani na vodu nijak neupozorňovala, prostě normálka jakoby nic.
Třá moje čuba do vody ani omylem, dobrovolně nejde, leda tak v potůčku po tlapičky. Když je echtovní vedro a fakt se rozhodnu, že se má namočit (stínu nemaje), jde na vodítku povinně.
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:40
- Nahlásit
Asi byl chudák dezorientovanej jak mu byla hlava přišlápnuta. Ještě že to dobře dopadlo! Já mám fšechnu zvěř vodomilnou i kokoura a koňa - ten se koupe i f únoru a i se mnou na hřbetě
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:43
- Nahlásit
Gerda
na začátku mi pes do vody odmítal vlézt, teď ho neupozorňuju, neposílám ho tam a když je vedro,jde se napít nebo namočit nohy. To je asi maximum a nenutím ho, je mi to celkem jedno, jestli plave nebo ne.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 16:04
- Nahlásit
makrel
přesně, jediný, co Máňa ve vodě miluje, je tahat zu potoka klacíky. Když je mělko, klidně lítá potokem jak šůs, ale dál než po bříško nejde. Musí furt chodit po dně. Jak nemá půdu pod nohama, nejde. A já už to mnohokrát podělala tim, že sem jí do vody vzala násilím-na vodítku nebo na přivolání, takže plavec už asi nebude, ale neva, aspoň se brodí. Vim ale zcela jistě, že kdybych jí uplavala, nepůjde za mnou.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 16:07
- Nahlásit
zuzanarosakova
Možná jak se napil tak dostal nějaký šok, nebo tak něco. Ale tohle fakt slyším prvně
All
Sezona sklizně třešní začala Letos jsou obzvlášť vydařené. Nacpala jsem si bříško, včil se pro jistotu nebudu vzdalovat moc daleko od vécé . Gdo chce, přijeďte si natrhat
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 16:08
- Nahlásit
Gerda
Vim ale zcela jistě, že kdybych jí uplavala, nepůjde za mnou.
za mnou asi taky ne a ani to nezkouším, nebudu ho takhle stresovat. Kdysi dávno když jsem byla ještě mladá a blbá, tak jsem to chtěla zkusit s prvním psem, co taky nešel do vody, zkoušela jsem přebrodit řeku a on akorát lítal po břehu a měl málem infarkt, ale do té vody stejně nešel, teda jen tam, kde se postavil. Holt někteří vodu nemají rádi a lámat přes koleno to nebudu.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 16:20
- Nahlásit
Biluška
Si nezapomñ dát pak mlíko
jinak ja taky nechápu, jak se to mohlo stát, on se jakoby dostal do vertikální polohy a tak šel ke dnu a nezvládal se nējak dostat do polohy, ve ktery by mu šlo plavat. no ale hlavnē, že to prežil bobíšek malej, byl to hroznej pohled, jak mu čumáček mizel pod vodou
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 16:20
- Nahlásit
makrel
ale to já jí asi klidně postresuju, když budu vědět, že je to brodivá záležitost. Už sme to i dělali - potok s kluzkejma kamenama, byla sem ráda, že sem tam sebou něřízla, na čokla sem fakt teda koukat nemohla, měla mnohem lepší stabilitu než já, prostě sem šla, druhej pes taky, druhej čék taky, nic, co by mařka neměla v pohodě přejít, prostě sme pokračovali, vona hvíli dělala fórky, viděla, jak se vzdalujem už na další louku, dala si pěknýho spěcha, aby nás doběhla. Vlastně od tý doby brodí v pohodě i po bříško )) Třeba kdybych jí ulavala, by do vody vlezla...ale pochybuju, to asi ne. Sice rozmazlená je, ale tolik na mě vázaná neni.
Biluška
čééérešnikčýýýý! Mňáááááááám!
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 16:31
- Nahlásit
Gerda
ale to já jí asi klidně postresuju
tož to já ne, už tak mám doma psycho, co se ze všeho hroutí, holt nevýhoda některých útulkáčů.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 16:44
- Nahlásit
makrel
mařka je taky útulkáč taky se ze všeho hroutí, ale spíš krs mě, jak já se ze fšeho hroutim. Mě s timhle pomohla hodně davítková, kerá mi furt nadává, ať se nehroutim, takže mařka už se taky hroutí mnohem míň a je s mnohem víc věcma v pohodě. Třá i s tim, že jí smradlavá Nána pořád kouše do hlavy, dává jí bodyčeky, velkym zadkem jí odhazuje z cesty a tim samym velkym zadkem si na ní v autě sedá. A nedejbože jí vítá, což mařena nesnáší ze všeho nejvíc, bo ta smradlafka se dycky rozeběhne, řve jako blázen starý a jak se přibližuje, tak pořád radostně řve Mánince do ucha něco jako - NAZDÁÁÁÁÁÁÁÁÁR TY VOLE STARÝÝÝÝÝÝÝ JEDÉÉÉÉÉÉÉM NA PROCHÁÁÁÁÁÁÁSKŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ. Takže maryje buď ohluchla, nebo už si zvykla )))
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2010 16:46
- Nahlásit
Gerda
Hele ale Davídkojc rikala, že už jí čokl nesmrdí
|