| Autor |
Zpráva |
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 18:38
- Nahlásit
Baico
dasty je v tomhle počasí cvok ,bo se vyválí na chodníku,jakou má radost,holky v tom lítaj jak na koursingu,prostě jsou mimo,ale já jsem jenom ráda
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 18:41
- Nahlásit
ted tu je všude sníh a potom zas lidi budou mít plno vody ,včera se to zasekávalo v černošicích a lidi to museli bourat,aby to šlo dál
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 18:41
- Nahlásit
Dneska něcé málo přes 10 km v hlubokém sněhu. Já nemůžu ani pohnout nohama. A to jsem se vezla.
Snažím se nahrát video na Stream, ale máme nějaký zdechlý internet.
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 18:55
- Nahlásit
Mucholabka
ty košíky se sněhem vypadaj jak krmítka
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 18:56
- Nahlásit
Mucholabkakudma si jela,prosim te?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 18:56
- Nahlásit
miisha
Ještě klapky na oči a mám z nich koníky
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 18:57
- Nahlásit
Potřebovala bych poradit s velmi nepsím tématem, takřka úplně atypickým tématem. Asi proto si s ním nevím rady
Zcela hypoteticky si zkuste představit následující situaci:
Vedle sebe v rodinných domcích žijí dvě rodiny - A a B. Cca stejného věku, obě rodiny mají po dvou dětech. Sousedky A a B spolu normálně vycházejí, občas si půjčí olej, nebo mouku, občas pokecají přes plot při pletí mrkve. Rodina A má dceru, řekněme třá A1. Rodina B má stejně starou dceru B1. Dcera A1 rozhodně není svatá, je to normální puberťačka, relativně normálně vychovávaná. Dcera B1 rovněž není svatá, ba spíše naopak. B1 je falešná, sprostá a nevychovaná. Zachází tak daleko, že přijde-li na návštěvu do rodiny A tak nepozdraví , prostě projde kolem dospělých a jde za A1 . O zdravení na ulici vůbec nemluvě. Mluví sprostě (poměrně dost nevybíravě) a celkově její IQ dosahuje poměrně mizivých hodnot. Ve škole prolízá se čtverkama. Matka A tedy nebyla nijak nadšená když se dcery A1 a B1 kamarádily. V létě se pohádaly kvůli nějakému klukovi a společné kamarádce C1 a přestaly se spolu bavit. K velké radosti matky A . Po čase začalo být dífce B1 smutno (jiné kamarádky na malé vesnici nejsou) a na jistém internetovém foru pro děti napsala A1 vzkaz, že se omluvuje a že by se zase chtěla kamarádit. A1 ji slušně, byť stroze odmítla. Následoval sprostý vzkaz od B1, ve kterém mimo jiné bylo zmíněno "pošlu na tebe svoji mámu a to je postrach". Pak se pohádaly na téma, která z nich miluje hocha M (ani jedna) a která je s ním těhotná (pevně doufám, že ani jedna ). Nicméně matka B na dceru A1 skutečně nastoupila. Odchytila si ji na ulici a sdělila jí zhruba následující " Dcera B1 svěřila matce B, že A1 ve škole i mimo školu pomlouvá matku B a pokud s tím tato ihned nepřestane tak jí matka B dá takových pár facek až se z toho A1 po...e". A1 byla poněkud zaskočená, páč o pomluvách B1 by teda něco věděla (viz těhotenství s hochem M), ale v případných pomluvách matky B teda nejede. Pár týdnů nato byla matka A v kadeřnickém salonu matky B pro nový melír. O celé věci zatím A nic nevěděla, A1 se nesvěřila, B to považovala za vyřešené a A rovněž nic neřekla. Salon B se nachází přímo v jejich rodinném domku. A tam přišla večer, cca kolem osmé (po předchozí dohodě), B již měla vykoupané děti a dcera B1 dostala za úkol přečíst pohádku a dát spát malého syna B2 (asi čtyři roky). A jedna lehce padala brada, páč B1 zná jako malého, nevychovaného spratka - viz popis výše. V rodinném prostředí se B1 chovala jako vystřižená z červené knihovny. Svou matku oslovovala "maminko", popřípadě "maminečko" (několikrát). Např "maminečko, tak B2 už spinká" (na návštěvě u A, měla-li dojem, že dospělí neslyší mluvívala o matce, fotrovi a otravném bráchovi - v tom nejlepším případě). Nebo "jdu ti popřát dobrou noc maminko...pusinku...". A jedna padala brada a nestačila zírat, ale nechala to bez komentáře. Dnes se A1 svěřila A s oním incidentem o pomluvách B a rovněž předložila vzkazy od B1 na onom foru.
Konec popisu, následují otázky.
Má A jít za B a říct jí, že jestli ještě jednou bude vyhrožovat děcku A1 tak dostane do dršky ona?
Má ji říct, jak je její roztomilá holčička chová mimo rodičovský dozor? (A předpokládá, že B stejně neuvěří, je přesvědčená jak má vzornou a hodnou dceru, vždyť ji přece oslovuje maminečko)
Nebo to má nechat plavat a neriskovat dobré sousedské vztahy?
Mimochodem, znáte nějaké děcko (reálné děcko, ne létajícího Čestmíra), které matku oslovuje maminečko?
Podotýkám, že B1 a A1 je jedenáct let.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:03 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
Biluška
Mimochodem, znáte nějaké děcko (reálné děcko, ne létajícího Čestmíra), které matku oslovuje maminečko?
Odpovím ti pouze k tomuhle,protože mě tak děti oslovují zcela běžně.jen Terezka si to poterezila na mamčátko.
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:07
- Nahlásit
Mucholabka
myslelas poníky...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:07
- Nahlásit
jablunka
Fakt jo? Já jsem takhle mamce řekla leda v případě, že jsem něco nutně potřebovala koupit .
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:13
- Nahlásit
Zdar žumpo, sněhem zapadaná,ledem obalená
http://hobby.idnes.cz/video-s-cerstve-napadanym-sn ehem-si-poradi-i-motorove-kolecko-s-pluhem-1zc-/ho bby-domov.asp?c=A100108_142513_hobby-domov_mce
tohle je bombový,lepčí než fréza co ječí a prdí
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:15
- Nahlásit
Biluška
Fakt jo? Já jsem takhle mamce řekla leda v případě, že jsem něco nutně potřebovala koupit .
V tom případě sem mamušenka.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:39
- Nahlásit
Biluška
tož matka tvrdí, že žádné takové dítě nezná a to jich zná hodně - učitelka v MŠ a prý se s tím zatím nesetkala, ale prý by jsme to naše Matičko mohli za to vyměnit - eště jí nedošla pointa, páč Matičko je z Šaška a královny
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:41
- Nahlásit
Biluška
Hledala jsem ji, ale nenašla
tak to je škoda tak příště a nebo na agi
Jináč momentálně vypadá taktonc - nechápu proč jí Kamila neostříhá nějak jinak než na Clarka
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:42
- Nahlásit
mucholabka tvý psi znám,chci fotku sání,na kterejch jedeš
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:43
- Nahlásit
leila
Matička je taky dobrý
S narozením Lály se z mojí máti stala Bábina (do té doby byla Mamula). Mamula jí nikdy nevadila, Bábina jí vadí značně, ale nic s tím nenadělá Hlavně od té doby co jsem jí jednou volala do práce a přítomného přimáře se zeptala jestli mi může k telefonu poslat Bábinu V práci už jí tak říkají taky
V zásadě je na tom líp než můj taťka, který byl batolící se Lálinkou překřtěn na Dědiše. Náklaďák je od té doby Dědišauto
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:44
- Nahlásit
leila
nechápu proč jí Kamila neostříhá nějak jinak než na Clarka
Nevím. Jí řekni, ať tu pumu přiveze ostříhám ji na Bibinku
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:49
- Nahlásit
Biluška
Matička je taky dobrý
ale budemem mít po srandě až jednou zkoune šaška a královnu
S narozením Lály se z mojí máti stala Bábina
chudák tvoje maminečka copak ji musíš furt připomínat že huž není z nejmladších??
Nevím. Jí řekni, ať tu pumu přiveze ostříhám ji na Bibinku
pche Bibinka byla čananá když bývala stříhaná jako puma teďka je čananá ale chybí ten správnej střih stejnak nečananější střihy mají švédové a finové
Naše maminka už umí pár triků koukej a tatínek je typickej pumák - moje panička moje moje http://www.youtube.com/eifoszan#p/a/u/1/yq_ozJD0Zf 8
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:57
- Nahlásit
leila
chudák tvoje maminečka copak ji musíš furt připomínat že huž není z nejmladších??
jo, to má za to, že mi furt říká "já ti nevím,ale v tvým věku bys už snad neměla nosit ty ponožky s lebkama"
pche Bibinka byla čananá když bývala stříhaná jako puma
No jo,ale víš co to dalo práce? Takhle ji sjedu strojkem a máme na půl roku klid obě
a tatínek je typickej pumák - moje panička moje moje
A když to jenom vypadá jako moje tak je to MOJE. Všecko co vidím je moje
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 19:59
- Nahlásit
leila
Ten trik je boží Taky to chci naučit saň, jak se to učí? .
Ale jinak je to houby puma, ten pes po ní vyjel a ona ho vůbec nekousla Od té bych štěně nechtěla
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 20:01
- Nahlásit
Biluška
jo, to má za to, že mi furt říká "já ti nevím,ale v tvým věku bys už snad neměla nosit ty ponožky s lebkama"
počkej až ti to začnou tvrdit tvé děti Taky matce občas říkáme že tohle by ve SVÉEM VĚKU už nosit neměla
No jo,ale víš co to dalo práce?
pamí právě že vím, moc a moc co dva měsíce 3h
A když to jenom vypadá jako moje tak je to MOJE. Všecko co vidím je moje
Právě to budee pumička jak malovaná su ráda že jsem našla ještě rozmunou chovatelku v tom mooořeti
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 20:03
- Nahlásit
Biluška
Taky to chci naučit saň, jak se to učí?
tak to nevíme, ale zjistíme a pak dáme vědět
Ale jinak je to houby puma, ten pes po ní vyjel a ona ho vůbec nekousla
no joo je v tomto nějaké divná, ale spoléhám na to, že právě ten drajf veme po té pumě co do ní kousla
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 20:06
- Nahlásit
leila
no joo je v tomto nějaké divná,
A neštěká . Nechceš si to radši rozmyslet
počkej až ti to začnou tvrdit tvé děti Taky matce občas říkáme že tohle by ve SVÉEM VĚKU už nosit neměla
Dostanou přes dršku
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 20:25
- Nahlásit
leila
http://www.youtube.com/eifoszan#p/a/u/1/yq_ozJD0Z f 8
pekne videjko, proc ta pani s tema divnyma pudlikama rika furt Třinec?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 20:29
- Nahlásit
Ste jak blbé, to sem musíte dávat slovní úlohy???????????!!!!!!!! Eště že ty rodiny nemají bazén, ze kterého to jednou trupkou vytejká pomalu a napouští se rychle, potažmo nejezdí vlakem z bodu a do budu b. Nemám nápojku, čtu vás až teď. Maryje je jak rozpustilé štěňátko, miluje sních.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 20:35
- Nahlásit
A k tomu oslovování - maminečko sem řikala mamce, když jsem dělala strašlivý matčí trest - schválně sem na balkoně zoufalým hláskem volala Maminko do hlavy ne, prosímtě maminečko už ne. Ale to jsem ještě byla malá. Dnes řikám Matičko předrahá, proč si mě víc neřezala.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 20:43
- Nahlásit
Biluška
tož jsem hodila dotaz - pak ti hodím odpovědi
A neštěká . Nechceš si to radši rozmyslet
je maličká eště jí dávám šanci, třá se ještě projeví
Dostanou přes dršku
to jako že nebudeš týrat jen psy ale i děti
lucYnka XIII
pekne videjko, proc ta pani s tema divnyma pudlikama rika furt Třinec?
To vis dneska uz vydavaji za pudla kdeco jo a Třinec tož to nevím Asi že je blízko Ostravy
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 20:46
- Nahlásit
Gerda
Eště že ty rodiny nemají bazén
Sou to socijálně slabé rodiny páč obě matky jsou óesvéčé a tudíž musí živit každá rozvětvenou romskou komunitu a pět důchodců
maminečko sem řikala mamce, když jsem dělala strašlivý matčí trest
To se nepočítá, počítá se to jenom když ji tak normálně oslovuješ, třá s otázkou "maminečko, co bude k večeři?"
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2010 20:48
- Nahlásit
leila
to jako že nebudeš týrat jen psy ale i děti
Už dávno je týrám, ale nepíšu to sem ale na forum cz-dítě.cz
lucYnka XIII
s tema divnyma pudlikama
To sou z útulku pani, víte?
|