| Autor |
Zpráva |
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:01
- Nahlásit
davidkova renata
to tam dlouho nevydržíte
Já tam te´d trošku řešim s jednou holčinou bíláky. Ale když ste skorem fici odtud dostali tam banána, tak tam si chodit nebudu. Daky říkám, že jsem se tak přihefltla, jenom abych vám mohla jít na pohřep.
A přihrjate mi ty banány sem, já vám udělám takovýhle daikiry
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:08
- Nahlásit
davidkova renata
tuudududududududu dudududuuuuuuu
nenapisu! :-P
a vcra jsem koupil slecne splendy jeji prvni ksiry. velice ji slusi a take je dobre snasi. jednou jsem ji nasadil obojek a byla z nej cela nesva, zatimco na tohle si zvykla hned. ooo jak se tesiiim, az slecna splendy slecnu hyenu na trati trekove predbehne a puvabem svym a elegantnim postrojem esteticky na ni zapusobi.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:24
- Nahlásit
Alexa
u nás je to 17.10. ale ještě nevím rozhodčího
ajajajaj, tak to vidim na hárání mařenino...no, tak asi teda u bajkonůrovejch, no....uvidíme.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:28
- Nahlásit
Gerda
tak asi teda u bajkonůrovejch, no....uvidíme
U nás by to mělo být předběžně 3. října. Ale ofiko neni ještě nic jistýho. Teda kromě toho, že už nebudu vedoucí akce.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:35
- Nahlásit
Baico
U nás by to mělo být předběžně 3. října
Tak mařeně má vyjít hárání na listopad, tak uvidíme, kdybych neudělala u jedný, zkusim u druhý a pak podplatim třetí, aby mi to rovnou napsala, no.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:42
- Nahlásit
Gerda
To už to pak dostaneš za docházku
Ale Mařka je dobrá, ta to dá na poprvé
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:44 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit
Baico
Ale Mařka je dobrá
Jo, je moc dobručká, na psoledním ZZO závodě odmítla vyběhnout na Volno, poodešla tři kroky a vyčůrala se! Aport nemáme, odložení pokažený....myslim, že je čas vnutit se někam na zvv3.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:45
- Nahlásit
prosím ty zkušené velkokynology, co se chystají na různé zkoušky , co to je odvolání, jaký na to používáte povel a kdy ? ....Oba naučte (zvlášť) přivolání, odvolání, odložení, odeslání na místo. Musej to umět na první povel a kdykoli. , díky za ponaučení
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:52
- Nahlásit
mac1
co to je odvolání
To je jednoduchý, pes musí umět podat odvolání proti tvýmu povelu a odvolávat se budou k někomu z blů.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:54
- Nahlásit
Baico
, no ještě to ho budu učit
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:54 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
Gerda
odmítla vyběhnout na Volno
Aport nemáme, odložení pokažený
Jsem jenom chtěla říct, že si k nám budete moct taky přijet předem zatrénovat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:54
- Nahlásit
čus banáni, co je novýho? Řeší se něco podstatnýho krom toho, že Nána na stopě nenajde ani vlastní vocas?
co to je odvolání, jaký na to používáte povel a kdy ?
Nejčastěji používám povel "kurrrrrrrrrrrrrwatyneslyšíšcosemřeklašvihejkeměan eserminebotěpřetáhnutoulopatouažseztohoposereš"
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:55
- Nahlásit
Biluška
za prve ti tam chybi "n", za druhe mluvis o privolani, zatimco slecna mac1 se ptala na odvolani.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:56
- Nahlásit
Biluška
jo tááák , to je to sakrajděteněkamdoprdele
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:57
- Nahlásit
mac1
no ještě to ho budu učit
Ty to furt nechápeš, nikdy tady široko daleko neumí s těma psala jednat a v podstatě jim jenom ubližuje. Tak musej mít možnost odvolání se k jedinému člověkovi, který těm ubožákům rozumí.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:59
- Nahlásit
mac1
co to je odvolání
to je u které zkoušky??
?? Jako tipla bych že buď to bude jak píše BaicoTo je jednoduchý, pes musí umět podat odvolání proti tvýmu povelu a odvolávat se budou k někomu z blů.
anebo že psa odvoláš od něčeho jiným povelem než přivoláváš třá "POCEM" nebo "DI VOD TOHO HNUSNÝHO ČOKLA" prostě nechceš po psovi předpisové přiřazení k noze nebo předsednutí
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:02
- Nahlásit
Alexa
jiným povelem než přivoláváš
No tak to já mám "NEDĚLEJ"
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:08
- Nahlásit
argosek
za druhe mluvis o privolani, zatimco slecna mac1 se ptala na odvolani.
Nikoliv, na přivolání mám povel "pocemtyludro"
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:09
- Nahlásit
Baico
Já tam te´d trošku řešim s jednou holčinou bíláky
asi vim s kerou
tak tam si chodit nebudu
to né,jen chotte! Mušíme mít nějakýho zvjeda,přeciž!
Gerda
myslim, že je čas vnutit se někam na zvv3.
jen aby uš nebylo pozdě..
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:12
- Nahlásit
davidkova renata
to né,jen chotte! Mušíme mít nějakýho zvjeda,přeciž
Dobře. Ještěže jsem byla tak prosíravá, že tam vystupuju pod svým vastním jménem. Povedlo se mi zmást i Gerdu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:12
- Nahlásit
Baico
No tak to já mám "NEDĚLEJ"
no a já NESER!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:13
- Nahlásit
Tak se nám na zahradě ubytovaly dvjě kočky. Sou plachý, nejdou ani trošku blíž, bydlej pod podlahou zahradní hospody. Jedna kolegyně jim dala nějaký jídlo, takže od tý doby tu sou. Taky je tu dost psů. Asi tu nebudou mít hezkej život. Budou muset bejt furt pod podlahou. Když nebudou, olga je zakousne.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:13 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
mac1
tak už jsem to našla. Odvolání psa třá při obraně je normálka při revíru - pes štěká, psovod přijde a odvolá psa tj. zařve k noze a pes se musí přiřadit k noze a nesmí napadnout fíka. Takže v podstatě je to přivolání k noze, ale nepoužívá se po povelu volno nebo u ÍPA pro přivolání z odložení a v bježným životě je to jak jsme psaly výš
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:16
- Nahlásit
Alexa
psa odvoláš od něčeho jiným povelem než přivoláváš
mařence řikám - DI! a taky jí řikam - DI RYCHLEJC! a DI HNET! A stejnak nejde. Jen sedí a kouká. Už skoro ani nechodí. Už jí ani muflóni neba, ani daňcííí jí neba, dyš chci, aby šla, házim před ní lososáky.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:28 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit
Alexa
prostě nechceš po psovi předpisové přiřazení k noze nebo předsednutí se červenám a stydím , ale já po psech většinou ( tedy vlastně nikdy, krom těch zkoušek, co jsme zkusili ....a zvládli na výbornou :rolleyes nechci při přivolání předsednutí a kolikrát ani přiřazení k noze , stačí mi, že přiběhnou a já je přivážu nebo jim řeknu " za mnou" , ale jsou to lovečáci s loveckým výcvikem, tam je to trochu volnější , ty ZOPky byly jen odskok ( jako ukázka , že to lovecký pes zvládne bez problémů ). Jenže tohle , co jsem uvedla , to se netýkalo zkoušek, ale soužití 2 psů, kteří se do sebe občas pustili ...jako si moc nedovedu představit , že se mi servou psi a já jednoho přivolám a druhého odvolám ....mám dementy , zavolám Péto a otočí se i Robča , zavolám Robí a zase se otočí oba , trvalo mi hodně dlouho, než pochopili, že když dám oběma čekej ( při zůstan se pro ně vracím, tam nedávám nikdy jiný povel) a pak řeknu třeba "Robi hledej" a ukážu do prava, že se to skutečně týká jen Robina a Petr musí zůstat ležet , vyrazili oba, já zařvala "Péto, co to je ! měl jsi čekat" a lehli oba ......ale už pochopili , takže zase úplně mongoloidní nejsou. Takže, že bych při rvačce vydala povely " Péto ke mně" a "Robi ode mě" , to moc růžově nevidím, oni asi také ne, tak se mi neperou , asi bych je nemátla .
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:29
- Nahlásit
Gerda
DI RYCHLEJC! a DI HNET! A stejnak nejde a proč ji neřekneš "nikam nechodˇ" ! ...ona půjde , ba třeba poběží
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:34
- Nahlásit
davidkova renata
no a já NESER!
To já mám jako druhej levl. Další je :"Nech toho, nebo tě prodám!"
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:39
- Nahlásit
Baico
Další je :"Nech toho, nebo tě prodám!"
To je chyba, další levl má být "pudeš do guláše", má to mnohem větší účinnost
mac1
Mě se skury taky nervou. By si to mohli zkusit. Ale třá včera se zkusila Orina dominantit na kozu Žanetu a schytla takovej kopanec, že kdyby už předtím neměla placatej ksichtík tak včil by ho zaručeně měla . A funguje to aj bez odvolání
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:52
- Nahlásit
mi se pésci nervou, neb golije poslouchá žoltyji na slovo
Venku funguje golije jako bodygárd, začne-li se něgdo do nás nasírat, tak ho sejme a je mu jedno, jestli je to človjek nebo pes, jaký má vyznání, barvu kůže nebo velikost. Sice nezapadáme do teorii o smečce, protože se za nás tři rve člen na třetí pozici (občas s mou pomocí), ale nám to vyhovuje. Golije je na rvačky totiž z nás nejšikovnější.
Přivolání: ke mně, pocem nebo klucí piškotek. Nejoblíbenější je varijanta č. 3
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 15:56
- Nahlásit
mac1
proč ji neřekneš "nikam nechodˇ" !
protože by nešla a aspoň venku potřebuju, aby aspoň trochu šla. Ono jí to po falešce zase přejde, teď se zas chová jako idiot, tak jí to právě chci osladit trošku na tom kole, jenže stran toho kašle sem nevěděla, jesi neni srdeční, abych jí tim kolem rovnou nezabila, bo eště nikdy neběžela. Jako u kola myslim. A já nejela už cca 10 let, mohlo by nás to sejmout obě. Fčera sme zas seděly na lavičce v lese a kouřily cigára. Pak sem jí donutila běhnout za klacíkem a rychle sem se jí skovala, aby se aspoň chvilku hejbla.
|