| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 12:57
- Nahlásit
brezen2008
napadá mě Vanish?? Myslím, že dělají něco na čalounění, ale nevím jistě.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 13:04 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
brezen2008
na to pozor!!! Už som myslela že Belka má na mále, keď mi zožrala melté maso. Prežrala sa ho, dostala z toho mastného takú bličku, že skoro umrela a ja s ňou od strachu. Dva dni blila a nevedeli sme to zastaviť, pankreas sa jej zbláznil z takej vysokej hladiny tuku v krvi.
Doktorka mi po odbere krvi vravela, že také výsledky ešte nevidela. Takú vysokú úroveň nevedel ani ten stroj odčítať.
Dva dni neudržala v sebe ani lyžičku vody.
Potom nasledovali kapačky, antibiotika. Peniaze za rengen čo sme dali pre istotu urobiť (bala som sa či nemá niečo v červách ako Dasty) som radšej ani nerátala.
Nemá aj on tiež niečo s pankreasom? Mohla by si sa opýtať, alebo skúsiť dávať pankreolan po jedle, či by mu to nespravilo lepšie na trávenie.
Belka ho má teraz na dlhodobejšie užívanie, tak dúfam že to nebude mať nejaké následky. Ale netušila som že pes nevie kedy má dosť a že sa dokonca môže jedlom aj otráviť.
To všetko stihla teraz pred velkou nocou, takže som sa aspoň cez velkú noc nenapchávali, by nám nebolo blbo.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 13:06
- Nahlásit
brezen2008
viem si to predstaviť, a to Bela pol dňa grcala na nový drahý madrac len čistú vodu. Pregrcala nám durch celú postel. V noci obliečky a cez deň prehoz, deku, madrac.
Sa to sušilo týždeň. Nakoniec sme ho obrátili
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 13:12
- Nahlásit
brezen2008
Mastnotu dostaneš pryč jarem. Neředěným. Normálně ho nalej na ty fleky a vem to kartáčkem.
JInak dobré poledne fšem.
Gdo se tu ptal na toho šelťáka z útulku? S jinýma psama se snese v pohodě.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 13:57
- Nahlásit
Biluška
Gdo se tu ptal na toho šelťáka z útulku?
Fajka se ptala. Jí sem pošlu.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 14:17
- Nahlásit
Biluška
Gdo se tu ptal na toho šelťáka z útulku? S jinýma psama se snese v pohodě.
Jáááááá, OK děkuji info předám dáááál.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 15:13
- Nahlásit
čus hajzli ,konec pomlouvání!!
gdo sem dával toho psa co tam je do 30. března????? Vypadá to jako háásky nebo jako karelák??? Esi mi votkejvete to druhý,písnu buchtě co má čubu,je moc hodná,tudle sem jednoho vydrápal f útulku a vona psala a psala až se jí ho povedlo udat,přestože byl prudérní.
Gdo tu dělá do Jimlína u Loun?
že tu někdo je? Bych se potřála voptat zda by nebylo jedno místečko pro NO.Jinde mi to nevyšlo
du za chvíli dřít,koukejte mi vodpovjedět na co se ptá,m nebo vám to tu zamknu,pindalové!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 15:37
- Nahlásit
Gerda
to je dobře, že ti čuba tak pěkně čmuchá,
Kobra měla včera přímo leteckej den, prostě si nad osením lítala jako kolibříček, pěkně mi tím nasrala, a přešla přitom jeden předmět...
asi měla na půlhodinovce pocit, že to půjde cvalem a s prstem v nose, a předvedla něco tak bezbřeze rozlítanýho, co od ní neznám, že jsem na ní údivem ani nedokázala zaječet hrůzou.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 15:42
- Nahlásit
davidkova renata
Nevypadá, vypadá jako bordera
Sali
Nechoď na stopy, ti šmejdi už zase stříkají obilí kdejakým sajrajtem
Ale přišla jsem na to, že když zavolám na okresní rostlinolékařskou správu tak mi řeknou kde se v posledních dnech lilo nějaké svinstvo. Tudíž před každou vycházkou volám, zakreslím si do mapy kudy se nedá jít a vyrazíme
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 15:43
- Nahlásit
Biluška
Ale přišla jsem na to, že když zavolám na okresní rostlinolékařskou správu tak mi řeknou kde se v posledních dnech lilo nějaké svinstvo.
myslíš, že vědí i o soukromnících?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 15:46
- Nahlásit
Biluška
vypadá jako bordera
uš to nehul
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 15:46
- Nahlásit
Sali
Čoveče mám pocit, že jí to děsně baví! Je z toho úplně vytlemená, dokonce když to šlapu - nechávám jí, aby se na to koukala a eště jí lákám, že bude stopičkaaaaa - ječí a vzpíná se na vodítku. A taky po skončení stopy je radostná k hraní s tim peškem, na což mi normálně prdí. Nedáme příští víkend zase nějakej průčuch? Pozorovala sem zlepšení, když ta stopa byla o něco míň prokrmená - jako to znamená, že ne každej krok, ale ob jeden. Že se míň zamotávala. Ale asi je to taky tim, že jsem čekala jen malou chvíli a nenechala stopu pořádně "vysmrádnout" těch 15 minut. Což teď o víkendu potrénuju a celý to zvlnim
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 15:47
- Nahlásit
davidkova renata
Vypadá to jako háásky nebo jako karelák???
já to vidim spíš na tu korelu, ale ještě nikdá sem je neviděla naživo.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 15:47
- Nahlásit
davidkova renata
Přijde mi to zvíře karelovatý a akitovatý....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 15:57
- Nahlásit
PetraK
myslíš, že vědí i o soukromnících?
Jo, o všech. Fšichni jim musí hlásit když chtějí někam něco nastříkat. Je na to nějaká vyhláška.
Ale třá ten blbeček co mi loni otrávil psy nahlásil úplně jinou látku než tam ve skutečnosti nalil Patrně to nebude až tak vyjímečný případ - prostě nahlásím něco neškodného co mi bez problémů povolí, pak si tam naleju co chci a kdyby něco tak se budu ohánět papírem, že jsem tam lil to neškodné co mám úředně povolené
davidkova renata
uš to nehul
Ty to nehul, ti říkám, že v tom jasně vidím borderu Nevýstavní, ošklivou, pracovní. Úpa skoro stejnou měla loni v útulku Dáša Fišerová. Nakonec se zjistilo, že je dokonce s papírama
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 16:01
- Nahlásit
Biluška
tom jasně vidím borderu
ty si pako ,dyk to má z bordery akorát barvu,má to dlouhý nohy,je to velký a tak vůbec,du dřít
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 16:03
- Nahlásit
Biluška
prostě nahlásím něco neškodného co mi bez problémů povolí, pak si tam naleju co chci a kdyby něco tak se budu ohánět papírem, že jsem tam lil to neškodné co mám úředně povolené
no tohodle se bojim, ale stejně si nedovedu představit, že by to ten náš přemoudřelej zemedělec i vůbec hlásil. Dělá na tom poli, podle toho jak ho zrovna co napadne, tak tomu moc nevěřím, družstvo asi jo, ale tendle těžko. Loni taky přikohátal hubit vojtěšku, páč zrovna bylo hezký počasí a von měl čas.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 16:03
- Nahlásit
davidkova renata
dyk to má z bordery akorát barvu,má to dlouhý nohy,je to velký a tak vůbec
Cák sou bordery ňáký prťavci?
No tak dobře, má to širokou hlavu, to ony nemaj.
du dřít
Di, ať nedřu furt sama
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 16:05
- Nahlásit
davidkova renata
je to korela- číhni...
http://pikimusta.webpark.cz/naschov.html
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 16:06
- Nahlásit
PetraK
no když to nenahlásí tak ho můžou popotahovat a to až na óenvé . Musí to hlásat každý, i soukromník, počínaje nějakýma metrama čtverečníma. Čili když ty pokropíš jahody fujtajblem proti slimákům tak nemusíš. Ale kdybys ty jahody pěstovala na půl hektaru tak už musíš. I když je to pořád tvoje zahrádka.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 16:11
- Nahlásit
Biluška
tak ho můžou popotahovat
hm tak u nás spíš popotahuje starosta na óenvé, dyš se probere z vopice, než aby se tam něco pořádnýho dělalo.
a propó slimáci - loni tam u nás hubil tu vojtěšku, že by to rovnou vzalo i ty svině španělský, tak to ani náhodou. To už dříf scípnul bolševní, ale tydle slizoidi ani prt. Sem doufala, že to s nima kapek zatočí, ale smolikof.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 16:26
- Nahlásit
PetraK
Proti slimákům zabírá pouze mechanický sběr
Dám jim mezi jahody placaté šutry, nebo prkna. Oni pod to ráno zalezou, já jdu, posbírám, vyhodím. Nosím je do lesa. Prý zdechnou když je nahážeš do slané vody, ale já na to nemám žaludek
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 18:19
- Nahlásit
Jůůů děcka, právě začalo grilování! Už mám klobásu a džus. Bo sem blbá, že sem dnes přijela autem. Jinak tu sou dva sudy píva. Ale stejnak pívo nepiju. A citrusa tu nemají. Tak bych stejnak pila džusa tak jako tak. Maryje asi taky dostane kousek klobásky. Dnes je moc hodná. Náš šéf se jí bojí, bo dneska nejdřív seřvala Garpa, dyš jí chtěl vočuchávat, a pak si s nim šla hrát na zahradu. A šéf se lek, jak řvala na Garpíka. A vůbec mi to neva, bo je to jedinej pes, kerýho si nedovolí vyhánět od svýho stolu, dyš má jídlo, a dává mu přednost ve dveřích. Blahosklonně si jí dycky odvolám sama ))))))
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 18:51
- Nahlásit
Biluška
Dyk to je akita more.
Na slimáky nejlíp zabírá, když je posolíš, rozpustí se. A pak přijdou jiní slimáci a ty posolené spapají.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 18:54
- Nahlásit
Mucholabka
Dyk to je akita more
no vyloučit to nelze,ale že by to ankaras nepoznala dyš jí má??
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 18:55
- Nahlásit
davidkova renata
Tak to upřesněneme, bude to akitoid.
Jinak už nám geodeti vyměřili pozemek a budeme mít mít 1320 metrůch. To už by šlo.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 18:56
- Nahlásit
Mucholabka
bude to akitoid.
tož to pak jo
budeme mít mít 1320 metrůch
to bude kotcůch
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 19:11
- Nahlásit
davidkova renata
Každý můj kotec má teď 3×2, to je 6 m2. Počítejme barák 10 krát 12, to je mínus sto metrů, a zbude místo na 200 kotců, dejme tomu že někteří psi budou snášenlivější, takjich budu mít 300, a navíc ve dvou patrech, to vchází všeho všudy 600 psů. Kurňa, kdo to má živit, už ten pozemek nechcu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 19:14
- Nahlásit
Mucholabka
to vchází všeho všudy 600 psů. Kurňa, kdo to má živit
no a to eště nepočítáš s palandama ,budeš jen množit,at se živěj navzájem,no ni? Dyk se to tak dělá..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2009 19:45
- Nahlásit
Gerda
o víkendu stavíme, čuchat budem, ale kvečeru. DFomluvíme se operativně v pátek.
Biluška
chodím louky nebo hnědý.
Stříkání sleduju, vidím koleje a kapičky.
|