| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:17
- Nahlásit
čus zase nasraný při pondělku
tady je vobleva ,akorát že jak tu byl asi metr těch sraček bílejch tak ted je tu metr těch hnědejch a půl metru vody
Sali
moh bejt naprostej klid
no přesně tak ,páč taghle je to naprosto jasný...ale zase vo čem bysme se celej víkent hádali...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:19
- Nahlásit
Alexa
posílám vám sem ten hovnocuc já
no ty woe,myslim,že právě fčas!!!!!!!!bych řekla,že za minutku dvanáct!
ale ta stahi mi taky sere ,jaxi to představuje,má snad taky nějaký povinnosti stran vývozu ,ne?? To tu málem přeteklo a vona si je zas nafouklá asik..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:19
- Nahlásit
davidkova renata
Tu je taky obleva Ale zatím je bílo. Až to všechno zhnědne tak se zcvoknu, páč psy budou zase jak prasata
jablunka
Paní, to bé chtít tachyjon, bez něho se evidentně dohromady nedáte
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:23
- Nahlásit
Biluška
davidkova renata
A u nás chumelí jakoby se nechumelilo, už je mi z toho zle.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:28
- Nahlásit
Mucholabka
tak nějakej bílej snih pošli sem do prahy,ale né k davídkoví,ale ke mě a k gerdě,ta pracuje kousek od mého domu a ta má zimu a sníh ráda
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:29
- Nahlásit
brezen2008
protože nemusíte jezdit autem....já jsem ráda, že to slezlo.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:30
- Nahlásit
Biluška
Až to všechno zhnědne tak se zcvoknu, páč psy budou zase jak prasata
začni montovat ty kotečky
budeš mít okapávací zonu.
Až večer psy do poslete uschlý a odrolený.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:35
- Nahlásit
Sali
...ty jo a to se těším. Na jaře jdeme do baráku a konečně ten prasopes nepotáhne denně litry hnusu a kila bahna domů na koberce...
Odkapávací zóna, to je ten správnej výraz.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:36
- Nahlásit
Sali
to nejde Napřed se musí zbourat kus zdi. Musí se odvézt suť. Pak se sem musí nějak dostat domíchávač (což netuším jak, ať to řeším jak to řeším tak sem prostě neprojede) a vybetonovat podlahu. No a pak teprve smontujeme kotečky co nám leží už dva roky rozebrané v chlívě. Stavěla je taková firma-nefirma,pověstná svou flinkavostí a blbě odvedenou prací Tomáš vyslovil takové nejasné podezření, že ty tenké účka (áčka, íčka, prdlačku vím co to vlastně je) se budou ohýbat a nebudou držet V tom případě skončí slavná firma před soudem a budeme se deset let hádat o peníze Proč já musím dycky nalítnout nějakému debilovi
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:41
- Nahlásit
Biluška
Já si nechala dodat komplet všechno i s podlahou a jsem vysmátá
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:49
- Nahlásit
Neessi
kdyz myslis. ostatne, ja nerikam, ze resitelny a vyresitelny jsou stejna slova - jen ze to, ze nejsou ve vztahu, do ktereho je tu stavis. tak ci onak - dobre rano
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:50
- Nahlásit
náš problém je ten, že nejdřív s epostavily dvorový kotečky, a pak teprf baziliška zbourala zdi,
a k tomu ještě tahle zima oddělala betony
takže nás čeká to samý co Bilušku, zbourat zbytky těch starejch zdí/kůlen, vybetonovat znova podlahy, a znovuzfunkčnit uzavření těch částí dvora, aby se tam dakly dát boudy a bylo to zas funkční coby bezpečnýa proti úniku zabezpečený kotec
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:50
- Nahlásit
Mucholabka
a n na kolik to vyjde?
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:56
- Nahlásit
Ahoj všicí, to je zase hnusně, fšude samý černý s*ačky.
Alexa
pani konečně se toho něgdo ujmul, vzhledem k charakteru debat uš byl nejvyšší čas!
Biluška
Garfield
kotečky jsou výborný, my máme vopravdu moc pěkný, bytelný, akorát že jsou čuby stejně nasáčkovaný v baráku takže je fšude bordel. Holt ňák jsme si to asi blbje zařídily...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:56
- Nahlásit
brezen2008
3 kotce na 52 tisíc.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:59
- Nahlásit
Zdravím včechny, co měli iluze o naší policii, nezdravím Mucholabku, která mě včera poobědvala . Kolegyni u nás v práci ukradli z nezamčené šatny věci v hodnotě asi 2000 Kč. Nevím proč, ale hlásila to, nemáme kamerový záznam, nevíme kdy se to stalo, netušíme kdo to mohl být.
V neděli přišla do krámu vyšetřovat policie. Na otázky jsem odpovídala až do chvíle, než se zeptal, jestli je v tu teď nějaký zákazník, který tu byl v pátek před těma dvěma týdnama mezi čtvrtou a šestou... Nechtěla jsem se na něj podívat tak ošklivě, ale mám pocit, že když odcházel, byl o hvězdičku menší.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:08 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit
Mucholabka
Já si nechala dodat komplet všechno i s podlahou a jsem vysmátá
No to já původně taky
U té pseudofirmy byl objednaný plot + 6 kotců. Už před dvouma rokama. Skásli zálohu 100.000,- a zmizeli. Pak se čas od času objevili, řekli "přijedem v úterý" a zase na měsíc zmizli. Ve finále přijeli (asi s půlročním zpožděním), vykopali asi tři díry na sloupky (a při té příležitosti odstavili sporák do prostřed kuchyně, aby se dostali k nějakému vypínači na silnoproud, nebo co, houby sem jim rozuměla. Když odjeli tak sporák nechali krásně trčet uprostřed ). Jelikož byli čtyři a pouze dva obsluhovali to výkopátko co dělalo ty díry tak se další dva pustili do mícení ostružin, bezu a podobných fujtajblíků co jim prý budou zavazet při stavbě (no to by asi zavazeli, to měli pravdu). Při té příležitosti mi jeden nabídl jestli nechci zkácet tu starou jabloň co padá uprostřed zahrady. To jsem chtěla, páč do toho stromu uhodil blesk, půlka byla ulomená a celé se to povážlivě kácelo k zemi. Byl to poměrně velký strom. Pan Zajac šel a strom podřízl. Asi ze dvou třetin. Pak se na to vykašlal. Já si toho vůbec nevšimla. Večer firma odjela a než odjeli tak přišli za mnou a oznámili mi, že z Bruntálu je to sem daleko, že když denně dojíždějí tak ztrácí hodně času a že by teda pár dní zůstali u nás. Jestli tady je kde přespat. V té době jsme v baráku měnili všechny dveře, natírali se futra a tak. Prohlásila jsem, že to vůbec nepřipadá do úvahy. Nechci čtyři cizí chlapy v baráku ani za normálních podmínek a ne tak když nemám dveře ani na záchod a do koupelny. To si prostě vůbec neumím představit. Navíc teda na takovéhle jednání od najatých firem nejsem zvyklá a to ani v případě, že majitelem firmy je můj kamarád
Chlapi šli za Mášenkem a domluvili se s ním, že v neděli, jak pojede do Bruntálu pro děcka tak se staví u nich a převeze jim sem nějaké skládací lehátka, že oni dojedou v pondělí. Mášenek byl krapet v šoku, ale jelikož předpokládal, že se domluvili se mnou tak souhlasil. Když jsem to zjistila tak jsem firmičce okamžitě vypověděla smlouvu a poslala jsem je do háje. Telefonicky s majitelem V pondělí ráno dva z těch chlapů normálně dorazili k nám (já byla doma, ale ještě v županu). Když jsem je viděla z okna tak jsem se letěla obléct. Oni mezitím chvíli klepali (zvonek nevedem) a pak začali normoš brát za kliku. Kdyby bylo odemčeno tak mi asi vlezou dovnitř, uvaří si kafe a počkají až přijdu domů, nebo co Jelikož odemčeno nebylo tak se usalašili na lavičce pod oknama, vybalili chleba se sádlem a termosku s kafem a čekali na mě. Ještě se cítili strašně uraženě co po nich řvu a vyhrožuju policií.
Ze 100.000,- jsme dostali zpátky 38.000,- . Zbytek prý jsou ty kotce co máme složené v chlívě a co fakt vypadají dost pofiderně.
Nakonec část z nich jsi viděla, v jedné té hrůze bydlí Gozéra
P.S. Jsem zapoměla říct jak to dopadlo s tou jabloní. Asi týden po té jejich akci jsme měli cvičák. Při stavbě parkuru si jeden z přítomných tatínků co sem přivezli dítě všiml, že ten strom je podřezaný a tak nějak nakřivo. Ten vůl ho prostě nechal do tří třetin podřízlý a šel pryč. Kdyby přišel nějaký silnější vítr tak by to spadlo. Třebas na děcka, třebas na psy..... třebas bysme měli štěstí a spadlo by to jenom na kladinu za dvacet litrů, která stála hned pod ním
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:14
- Nahlásit
Sali
ale nikdy jí trvale nevyřešíme, vždy se to jen pořeší v tom konkrétním výstupu,protože hlavní problém je hlavní protagonista a jeho přístup ke světu, čili situace z hlediska dokonavosti patová, neřešitlená
podobne to citim take, jenze je to - kdyz se to vezme striktne - nepresne. operuje se totiz s tim, ze "neresitelne" v sobe v zakrytu nese "domnele" - tedy kdyz nekdo rekne "neresitelne", mysli tim vlastne "domnele neresitelne" - pripadne "za daneho stavu znalosti/podminek neresitelne".
jsou vsak ulohy/problemy, ktere vyresit nelze - nejde o to, ze nikdo neprisel na to, jak je vyresit, naopak se da ukazat, ze vyresit nejdou - a zajimave je, ze tyto se pak nazyvaji ulohami neresitelnymi, i kdyz by podle toho, co tu pisete mely byt nazyvany nevyresitelnymi.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:25
- Nahlásit
Biluška
Já vím, no, vysvětlovala jsi....já jsem platila až potom, co všechno dovezl, ani zálohu nechtěl,, byla jsem strašně překvapená, bylo to až ze Zubří a myslím, že ho můžu doporučit-tu podlahu teď nemám úplně srovnanou, protože výhledově by se to do roka mělo stěhovat zas jinam, tak se teď nebudu prdět s betonem-pak pod tím bude zámkovka.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:27
- Nahlásit
Sali
takze je to cele o tom, ze kdyz napr. neesii rekne "neresitelna", nema tim na mysli "neresitelna situace", ale "situace neresitelna za urcitych podminek". stejne by se ale dalo zachazet se slovem "nevyresitelny" - ktere na me ale pusobi divne, neprijemne me taha za usi.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:55
- Nahlásit
pripadne "za daneho stavu znalosti/podminek neresitelne".
argosek
ano, když by se zásadním způsobem změnily vstupní podmínky, mohla by se situace za této konstelace trvale neřešitelná změnit na situaci vyřešitelnou, a vid nedokonavý se tím změní na vid dokonavý/úspěšně dokonaný.
Nevyřešitelná situace je průser, neb vid dokonavý zde v sobě skrývá potenciál trvané ohraničenosti, a neúspěšnosti, a´t se změní co se změní, a´t se dělá co se dělá....
neb situace trvale neřešitelné v sobě přesto obsahují dílčí podsituace krátkodobě řešitelné až vyřešitelné, že.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:04
- Nahlásit
Biluška
no, vzhledem k tomu, že chlap měl živnost na stavební eletriku, a že jsem něco staveb s ním objezdila,
tak do týhle situace bych se snažila vůbec nedostat...protože lidi kolem trochu znám, tedy ty typy lidí....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:09
- Nahlásit
Sali
Mě to letos čeká znova. Budem stavět kotelnu, nový kotel, předělat topení, nová vložka do komína, možná i nový komín...
Sami to dělat nemůžem, to je jasný. Zvát si na to nějakého místního matlu a strávit měsíc tím, že mu budu podávat cihly, to se mi už vůbec nechce. Takže nezbývá než najít firmu. Po zkušenostech s těma Zajacovýma z toho mám neskutečnou hrůzu
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:11 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
Sali
Nevyřešitelná situace je průser, neb vid dokonavý zde v sobě skrývá potenciál trvané ohraničenosti, a neúspěšnosti, a´t se změní co se změní, a´t se dělá co se dělá....
ale to preci neni pravda. tak se da argumentovat pozitivne, ale ne negativne (tahle veta nezni moc dobre - nevim, presne jak se vyjadrit, takze priklad). jakmile neco vyresim, ukazu, ze to je resitelne. ale tim, ze neco nevyresim, neukazu, ze to je neresitelne. to ale pro nas neni podstatne, to jen - alespon podle me je ukazka toho, co znamena tvuj argument. ja nevim, jaky je v tomto pripade jazykovy uzus - treba mas pravdu a to pouziti takove je - ale pak je nelogicke.
neresitelnost => nevyresitelnost
pokud se nebudeme bavit o zenu samozrejme .
pokud je neresitelnost vlastnosti problemu, pak vzdy implikuje nevyresitelnost problemu. to, co ty a neessi (a pokud mate pravdu a ta slova se pouzivaji, jak rikate, tak i ti, kteri urcuji pravidla naseho jazyka) delate, je to, ze zatimco nevyresitelnost spojujete ciste jen s "problemem" samotnym o sobe (ulohou, situaci), tak k neresitelnosti uz prirazujete "problem" za urcitych podminek.
ostatne, kdyz budu vychazet ciste z vyznamu sloves "resit" a "vyresit" - ukazu nadno, ze existuji "resitelne" a zaroven "nevyresitelne" ulohy, zatimco opacne ne. - coz je presny opak toho, jak to slovo vykladas.
--- opravil jsem to tucne ve slove nevyresitlne. v rychlosti mi to predtim vypadlo
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:19
- Nahlásit
ta pajda je svina, pokakala mi skoro novou perinu - a to dneska ma ne uplne pevna hovnika. ona to dela schvalne, pac vi, ze po vycisteni ji dostane. mucholabko, pocem, potrestej ji!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:20
- Nahlásit
pokud je neresitelnost vlastnosti problemu, pak vzdy implikuje nevyresitelnost problemu
ano, implikuje globální nevyřešitelnost, ale už nezakazuje dílčí vyřešitelnosti.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:26
- Nahlásit
Nemám rád zimu, nemám rád sníh, nemám rád mokro úplně všude. Chci léto, sluníčko, kytičky a veget v houpací síti
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:27
- Nahlásit
ostatne, kdyz budu vychazet ciste z vyznamu sloves "resit" a "vyresit" - ukazu nadno, ze existuji "resitelne" a zaroven "nevyresitelne" ulohy, zatimco opacne ne. - coz je presny opak toho, jak to slovo vykladas
tam se můžu dostataž do argumentace,
že sloveso řešit v sobě neskrývá úspěch,
to řešení je jak podstatné jméno neobsahující kvalitu, tak i průběžný kvalitativně nehodnocený děj,
řešitelnost je nedokonavá, může být i trvalá, neukončitelná a trvale neúspěšná, a přesto v ní mohou být podjednotky vyřešitelných dílčích úkolů.
Není jasně dána kvalita temínu, jen průběh v čase. Vše je vlastně konsensus v komunikaci, a efekt doplňkových dat.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:29
- Nahlásit
Dobré pracovní ráno všem, co tají, všem, o mají mokré botky, všem, co jsou neřešitelní a nic nevyřešili, i všem, co maj svátek! A to je v sobotu StaHijová a dnes Můdr! Děfčata všecko nejléépči!!!!!!!!!!!!!! A tady máte dortik:
Stran těch vidů dokonavejch a nedokonavejch neřešitelný a nevyřešitelný - jazykový nuance tam sou, chápla bych to tak, že u neřešitelnýho se můžeš pokoušet to řešit, stále máš naději s nejistým výsledkem, u nevyřešitelnýho je to takovej ten konečnej stav, kdy už naději nemáš a věcí se přestáváš zabývat. Takhle bych to chápla. Něco jako Neřeš nesmysly! a povzdech To stejně nevyřešíme....Ale už mi to přijde jako velmi jemné jazykové nuance, nicméně to je na češtině takový pěkný, že si s tim jazykem můžeš hodně hrát.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 10:30
- Nahlásit
Sali
hele zenska! - tohle jsou strasny nepresnosti. co si predstavujes pod "globalni nevyresitelnosti"? jako ze to neni vyresitelne pro kazdeho? pak s tebou souhlasim, ale to, co pises, nema souvislost s tim, co jsem napsal ja. pokud slovem globalni myslis obecne (ve smyslu platne, pro vsechny instance), pak je to, co jsi napsala nesmysl.
jakmile totiz hovorim o neresitelnosti jako vlasnosti ulohy samotne, pak je samozrejme tato uloha neresitelna za kazde situace! ja nevim, jak uz to jinak vyjadrit. ja te chapu - ale nemuzeme se shodnout, protoze pod slovem resitelnost si predstavujes neco trochu jineho nez ja. ja vychazim stale z presneho "mapovani" sloves resit a vyresit na "resitelny" a "vyresitelny", ale mam pocit, ze u tebe a nessi pripona "-telny" udela s kazdym tim slovesem neco trochu jineho - resp. akcentuje trosku jinou polohu slovesa "resit" (u slovesa "vyresit" neni zadny problem - to vidime stejne)
|