Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2682 . 2683 . 2684 . 2685 . 2686 . 2687 . 2688 . 2689 . 2690 . 2691 . 2692 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:36
- Nahlásit

Neessi
jejda, ale to už jsi zase úplně jinde , to tedy jako jsou úhybné manévry jak hrom, ale špatné . Myslí, že chápeš, že mi jde o objektivní význam těch vlastností nikoli o subjektivní vyjádření pocitů různých lidí. Zkus znovu, prosím. Vezmi to tak, že geniální matematik, řekne o úloze , že je neřešitelné ( tedy nemá řešení) a za půl hodiny použije jiný výraz a řekne, že je nevyřešitelná - podle Tebe to asi znamená něco jiného, než že nemá řešení ( je neřešitelná ) , já se ptám , co to tedy podle Tebe znamená

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:41
- Nahlásit

mac1
helejtea mě eště napadá stran tý rovnice.. gdo vůbec má právo určovat ,zda je neřešitelná či nevyřešitelná? Kdo to může o tý rovnici s klidným svědomím říct dyš nemůže vůbec tušit zda se gdy dogestí či nedogestí genyální matematyk aby jednu či druhou varyjantu potvrdil či vyvrátil
ty woe to je mazééééc,kam se se*ou pracácííí,budem tu do velikonoc bo mám eště několik nelineárních,ale zato praktyckých votázek

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:42
- Nahlásit

Biluška
jak by asi bylo lamě v Yokohamě

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:43
- Nahlásit

Tak zas du,nebo po mě budete chtít ňáký řešení.

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:44
- Nahlásit

davidkova renata
dogestí či nedogestí genyální matematyk jsi psala , že už geniální matematici nejsou , bo neměli tu čest a spáchali harakiri poblitím v álejich
bo mám eště několik nelineárních,ale zato praktyckých votázek

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:45
- Nahlásit

jablunka
Tak zas du,nebo po mě budete chtít ňáký řešení.
já bych s tim tak nechvátala bo je možný,že se vokáže,že to řešení bud nemá nebo se s nim počká na genyjálního matykáře,takže vás s tim nigdo votravovat nebé

Ebony
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:47
- Nahlásit

mac1
já jsem měla z češtiny dvojku, tak ti neporadím

a navíc, s některými už opravdu nehodlám nic na vážné úrovni řešit, protože když se to budu snažit vysvětlit jako Neesi, tak budu tady za blba, když se to nebudu snažit vysvětlit, tak budu za stejnýho blba, protože se bude brát, jako, že stejně vím prd...takže je mi to úplně vážně u prdele

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:48
- Nahlásit

davidkova renata
Bé konec svjeta,to snat víte,a třá to už nestihne...tagže ta rovnice f tom přípatku bé neřešitelná či nevyřešitelná??
to se zeptej mac1,ta nadhodila příklad o rovnici
já jen vysvětlila gramatické významy .Sama bych použila lepčí příklad: jsou na týhle foře názory na pracáky neřešitelné nebo nevyřešitelné?
Pokud by se většina zde domnívala,že jsou neřešitelné a objevil se fakt nějaký machr,který by to postavil na faktech a důkazech,tak by to bylo řešitelné.Ale protože se sem nikdo takový nedostaví,tak je to nevyřešitelné.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:48
- Nahlásit

mac1
jsi psala , že už geniální matematici nejsou , bo neměli tu čest a spáchali harakiri poblitím v álejich
njn...to sem f tom rozrušení zapomněla,ale jeden moch třá podvádět a poblití moch přectírat...vostatně co můžeš čekat vod někoho gdo nemá tu čest

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:52
- Nahlásit

Neessi
já jen vysvětlila gramatické významy
njn..ale vzniklo to příspěfkem sali a to zcela jasným,vázaným k určité konkrétní situaci.Tož sem nelineárně myslela,že oba výrazy neřešitelný a nevyřešitelný se jaxi budou vázat právě k tý situaci a né k někaký rovnici bo to mi přišlo nelogycký..logycky
jsou na týhle foře názory na pracáky neřešitelné nebo nevyřešitelné?
noo já nevim,ale mě to přišlo vyřešený v momentě,gdy se sali snížila k nelineárnímu výrazivu a dle mne to zcela jasně definovala oněma podkategoriema!

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:02
- Nahlásit

mac1
jejda, ale to už jsi zase úplně jinde , to tedy jako jsou úhybné manévry jak hrom, ale špatné .
Příklad jsi vymyslela ty.já nikam neuhýbám,pravidla v češtině jsou jasná. Meleš pořád kolem dokola o významu a zapomínáš ,z čeho byl tvar příd.jm.odvozen.Tak naposledy-ze slovesa řešit.
Jsou způsoby dokonavé a nedokonavé. Řešit -nerovná se vyřešit. Neřešitelný nerovná se nevyřešitelný.Ona ta předpona "vy" mění nedokonavý způsob na dokonavý.
Já sice nechápu,co ti na tom není jasné. Kurňa,vždyť jsou takovéhle rozdíly i v němčině,angličtině,francouzštině,latině....
Víš co,vem si do ruky Pravidla českého pravopisu a najdi si to tam,nebo se zeptej nějaký kvalitní češtinářky.Já nejsem pedagog a fakt na tohle nemám trpělivost.Kdybych měla někoho učit,tak jedině s rákoskou v ruce,asi ,naštěstí psi chápou rychlejc a bez rákosky.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:06
- Nahlásit

Tak Hektor dnes opět nedorazil a nedorazí, celé to spíš vyznívá že jsem tažena do osobních záležitostí, o kterých se dalo jen něco náznakově tušit, ale když napíšeme smsky

-Tom ho mal vziat dnes k tebe. Doposial neprisiel a neviem sa s nim cely den spojit.

-...Snad se mu nic nestalo...

-ja dufam ze stalo

UFFF. Tak si asi podle mě ti dva něco vyřizujou a pes je záminka...on byl vždycky cholerik a nikdy se se mnou nebavil právě kvůli tomu, co si myslím o jejich chovu...a najednou by mi měl vézt psa, to pak musí být krajní nouze. A bude v tom něco jiného než výpověď z objektu jedenácti psům.

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:06
- Nahlásit

davidkova renata
njn..ale vzniklo to příspěfkem sali a to zcela jasným,vázaným k určité konkrétní situaci

hm,teď jsi na to kápla.Jenže Sali to pochopila a na nic se nemusela ptát,jí to bylo jasný,že v tom je rozdíl.

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:07
- Nahlásit

mac1
jak by asi bylo lamě v Yokohamě
Smutno by jí bylo, moc smutno. Proto taky volá domů a nemá kábl, páč tam určitě byl ten náš šmejd Texál a kabely od founu překousal To on dělá furt

davidkova renata
šavle odmítám, po šavlích mě dycky pálí žáha Hlasuju pro klacky, eventuelně lyžařské hůlky

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:07
- Nahlásit

Neessi
no tak jo, máš pravdu, bude-li na přechodu řízeném světly červená stát houf barvoslepých ( pozn.: používám to obrazně , není třeba sem dávat odkaz na daltonismus apod.) , co budou mít problém s rozlišením červené a zelené ( jestli znají pořadí světel, též neberu v úvahu, jde jen o ten pricip subjektivního a objektivního významu slova) oni půjdou, protože mají zelenou, půjdeš také přímo pod kamion, protože v tu chvíli červená znamená zelenou , chápu Tě dobře ? Jdu si nalít zelené víno

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:09
- Nahlásit

Neessi
Ty woe ( to je zoufání, ne nadávka) tak mi už konečně vysvětli ten rozdíl !!!! Neřešitelné znamená , že to nemá řešení. Nevyřešitelné znamená ?????

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:14
- Nahlásit

Mucholabka
Tak Hektor dnes opět nedorazil
gdo je zas Hektor??????
Neessi
teď jsi na to kápla.
to mě nepřekvapuje,to bude tim nelineárnim přístupem
Biluška
Smutno by jí bylo, moc smutno. Proto taky volá domů a nemá kábl, páč tam určitě byl ten náš šmejd Texál a kabely od founu překousal To on dělá furt

nešouplas do tý bábofky aji krapet marjány?
mac1
bude-li na přechodu řízeném světly červená stát houf barvoslepých ( pozn.: používám to obrazně , není třeba sem dávat odkaz na daltonismus apod.) , co budou mít problém s rozlišením červené a zelené ( jestli znají pořadí světel, též neberu v úvahu, jde jen o ten pricip subjektivního a objektivního významu slova) oni půjdou, protože mají zelenou, půjdeš také přímo pod kamion, protože v tu chvíli červená znamená zelenou , chápu Tě dobře ? Jdu si nalít zelené víno

no dyk řikám,mazééééc vůbec nevim cos tim chtěla říct ,nalej si modrýho portugala rači

helejte všicííí s linkama i bes..du čučet na Vesničku ,sou tam hodně zajímavý ,i neřešitelný situace ,tak zejtra béme pokračovat,tydlety akademycký kydy to je moje

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:15
- Nahlásit

tak dost češtiny , napsala jsem dotaz na Ústav pro jazyk český Akademie věd, tady se stejně odpovědi nedočkám ( možná bys Neessi mohla do politiky ) , až dorazí odpověď, dám ji sem , slibuji všem jednoduchým

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:17
- Nahlásit

mac1
napsala jsem dotaz na Ústav pro jazyk český Akademie věd
teeda vy ste hlava,pane wachmajstr..

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:19 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

davidkova renata
gdo je zas Hektor??????
Hektor

je brácha od Draka

a měla jsem ho na 3 měs. hlídat popř mu najít rodinu.

Příp Drak úplně vpředu, Hektor úplně vzadu.

S tím, že Hektor má úplně stejný osud jako Drak, jak říkávám, polovička vrhu jí umrzla a druhou polovičku jí lidi vrátili.

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:20
- Nahlásit

davidkova renata
Ne jenom kytrónovou kůru. Ale byla dost stará (starší, postarší, dříve narozená... češtináři si laskavě doplní dle chuti, aby to v tom měli lineárně jasno )

Taky du sledovat estli si Otík umyl uši

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:23 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

sou na týhle foře názory na pracáky neřešitelné nebo nevyřešitelné?
Neřešitelné, protože Michal odmítá přelakovat Cira na výstaváka, přestože tento je snášenlivej, leč vyřešitelné (edit - trapný řešitelný překlep), neb bych mohla Cira přelakovat sama

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:30 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit

mac1
na přechodu řízeném světly červená stát houf barvoslepých
vzhledem ke zvukovému signálu na semaforech pro chodce by museli být ještě hluší.

Ty woe ( to je zoufání, ne nadávka) tak mi už konečně vysvětli ten rozdíl !!!! Neřešitelné znamená , že to nemá řešení. Nevyřešitelné znamená ?????

Pokud nejsi dyslektička,tak už jsem ten rozdíl popsala 3 x-tak si to přečti. Pokud jsi-tak se ti omlouvám a v tom případě není třeba ti cokoliv vysvětlovat,protože je ti to k ničemu.Nechtěla jsem být hrubá a nepoužila jsem příměr třeba ze svého oboru.
Pokud budeš mít zhoubný nádor a v místní nemocnici ti řeknou,že je to pro ně neřešitelný,tak je stále šance,že na klinice jej označí ,že je pro ně řešitelný.Takže máš šanci,že se z toho vylížeš.Pokud na klinice označí nádor jako nevyřešitelný,končíš.
Budeš chtít raději slyšet výraz "neřešitelný" nebo "nevyřešitelný"

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:31
- Nahlásit

davidkova renata
Právě jsem utopila Mášenka ve sklepě ve studni
Otestoval moji druhou bábofku, teda tu první co se napřed nedopekla a pak krapet připekla . Napřed ji kritizoval, že je "krapet křupavá". Pak hodil kus Orině a když přiběhly ostatní saně tak je vyhodil se slovy "no vy nedostanete, Orina je jediný pes, který tohle pokouše"

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:41
- Nahlásit

Neessi
umím číst i celkem slušně chápu, stačí mi číst jednou , rozdíl jsi mi nevysvětlila , vztahuješ to k nějakému subjektu a na tom se točíš , neuběhnu maraton, protože po prvních 300 metrech běhu bych chcípla, podle mě to ovšem neznamená, že maraton je neuběhnutelný , podle Tebe asi ano, netřeba se dál dohadovat , odborníci poradí.

argosek
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:41
- Nahlásit

Neessi

Pokud budeš mít zhoubný nádor a v místní nemocnici ti řeknou,že je to pro ně neřešitelný,tak je stále šance,že na klinice jej označí ,že je pro ně řešitelný.Takže máš šanci,že se z toho vylížeš.Pokud na klinice označí nádor jako nevyřešitelný,končíš.

ne ze by na tom nejak zalezelo, ale ten vyznamovy rozdil vznika tady "že je pro ně řešitelný." a ne ve vidu slovesa.

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:49
- Nahlásit

mac1
možná bys Neessi mohla do politiky

Tak tohle jsi teda fakt přehnala.Měla jsem tě poslat do prdele hned,když jsi se začala rejpat v příspěvku pro Sali.

argosek
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:49
- Nahlásit

Neessi

a kdyz se nad tim zamyslis - z prikladu, ktery jsi uvedla, vyplyva, ze existuji problemy, ktere jsou neresitelne, ale vyresitelne - coz, je podle meho nazoru - alespon bez pouziti psychotropnich latek - nemozne. kdyz uz si clovek bude hrat s doslovnymi vyznamy, tak opacne by to mozne bylo, ale vysledek by byl stejne absurdni

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:53 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Mucholabka
ty jo,to je taky kus
polovička vrhu jí umrzla a druhou polovičku jí lidi vrátili.

kachna_
Neřešitelné, protože Michal odmítá přelakovat Cira na výstaváka, přestože tento je snášenlivej, leč vyřešitelné (edit - trapný řešitelný překlep), neb bych mohla Cira přelakovat sama

neessi
Pokud na klinice označí nádor jako nevyřešitelný,končíš.
no jo...todle zní logicky...akorát je tam teda vazba a to zásadní na tu kterou nemocnici.. a ne na ten nádor mi přijde..
že je to pro neřešitelný
páč co se stane dyš na klinice voznačej věc za nevyřešitelnou,ale f Jůesej to za doláče řešej páč tam to pro ně řešitelný je.Takovejch přípatků je dost,furt se pořádaj sbírky na různý děti co by tady humříli,ale f Jůesej jim za doláče zachráněj život nebo ne?

Neessi
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:53 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit

argosek

Chlapče,tady je to o češtině.Kdo chce,pochopí,kdo ne ,napíše do akademie a možná to uzná.Příklady jsou jen pomocné k tomu,aby se význam výrazu rozlišil.
slovesný vid nedokonavý = neohraničený -neřeším
slovesný vid dokonavý = ohraničený- nevyřeším

<< 1 ... 2682 . 2683 . 2684 . 2685 . 2686 . 2687 . 2688 . 2689 . 2690 . 2691 . 2692 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání