| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 20:56 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
uf
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 21:02
- Nahlásit
Neessi
Chlapče,tady je to o češtině.Kdo chce,pochopí,kdo ne ,napíše do akademie a možná to uzná.Příklady jsou jen pomocné k tomu,aby se význam výrazu rozlišil.
dobre, teticko, je-li to o cestine, pak, at do me hrom uhodi, pokud neresitelny problem jest resitelnejsi nez nevyresitelny problem. jiste - citim tam ten rozdil, ktery vy mate na mysli, ale nejsem si jisty, zda ma tento cit oporu v jazyce. uplne nejvice totiz citim, ze rict "nevyresitelny problem" mi trha usi, zatimco "neresitelny problem" je pohladi..pricemz vyznam je stejny, nebot pokud je neresitelnost vlastnosti problemu, nevyresitelnost ji svou silou rozhodne neprekona.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 21:02
- Nahlásit
Mucholabka
.. kámošce ukradli pitbully.
To de? Gde?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 21:05
- Nahlásit
argosek
dobre, teticko, je-li to o cestine, pak, at do me hrom uhodi, pokud neresitelny problem jest resitelnejsi nez nevyresitelny problem. jiste - citim tam ten rozdil
slovesný vid nedokonavý = neohraničený -neřeším
slovesný vid dokonavý = ohraničený- nevyřeším
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 21:06 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
uf
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 21:07
- Nahlásit
Mucholabka
Z mýho gangu to nigdo nebyl, my kradem jenom bordery a přerostlé kokříky
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 21:10
- Nahlásit
Neessi
privlastek shodny = zajimava kniha
privlastek neshodny = kniha strycka jedlicky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 21:10 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
uf
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 21:16
- Nahlásit
Neessi
ale vazne - kdyz to odvozujes od vidu, jeste vice se odvracis od vyznamu, ve kterem jsi ty dve slova pouzila. jako analogii bych pouzil "zakaz stani" a "zakaz zastaveni" - nenech se zmast tim, ze vid slovesa stat je stejny jako vid slovesa resit a vid slovesa zastavit je stejny jako vid slovesa vyresit, protozeee
pokud ma ridic stat, musi NEJDRIVE zastavit - tzn. neni mozne porusit zakaz stani a neporusit zaroven zakaz zastaveni (pokud auto nebylo preneseno na misto zakazu teleportaci) - u reseni problemu je to opacne - aktu vyreseni vzdy predchazi akt reseni. pokud tedy nemuzeme resit, neni mozne ani vyresit. pokud je tedy nejaky problem neresitelny, je i nevyresitelny. (pokud tyto dva privlastky budeme striktne odvozovat od obsahu prislusnych sloves)
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 21:22 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Biluška
uf
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 21:32
- Nahlásit
argosek
privlastek shodny = zajimava kniha
privlastek neshodny = kniha strycka jedlicky
Dnes je tu kurz češtiny? A na velká písmena není zaměřený?
Nebo je to zase na Nessi?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 21:33 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
uf
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 21:56
- Nahlásit
MÁM JE!!!!!!!!
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 22:13
- Nahlásit
argosek
ale vazne - kdyz to odvozujes od vidu, jeste vice se odvracis od vyznamu, ve kterem jsi ty dve slova pouzila. jako analogii bych pouzil "zakaz stani" a "zakaz zastaveni" - nenech se zmast tim, ze vid slovesa stat je stejny jako vid slovesa resit a vid slovesa zastavit je stejny jako vid slovesa vyresit
sim tě neblbni si hlavu.Ta analogie se ti dvakrát nepovedla,ale chápu,že se musíš Pravidla silničního provozu naučit,aby ti vrátili řidičák.Takže to neřeš,páč to nevyřešíš .Podstatné je to,že to pochopila Sali a ta pitvat umí,narozdíl od tebe
A jestli mne chceš posílat taky do politiky,tak tě pošlu do prdele stejně jako mac1
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 22:53
- Nahlásit
Neessi
sim tě neblbni si hlavu.Ta analogie se ti dvakrát nepovedla,ale chápu,že se musíš
ty ses koukam dneska nejaka podrazdena . ta analogie se mi povedla - spis bych videl problem na prijimaci
Podstatné je to,že to pochopila Sali
ale jiste pochopila, to ovsem neznamena, ze tva zdejsi argumentace je spravna.
a ta pitvat umí,narozdíl od tebe
kazdy umime pitvat neco jineho
A jestli mne chceš posílat taky do politiky,tak tě pošlu do prdele stejně jako mac1
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 22:57
- Nahlásit
Neessi
no a abych si taky trochu rypnul - neboj se nic, k tomu, abys byla dobra lekarka, nepotrebujes byt sbehla v logice .
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 23:23
- Nahlásit
Neessi
Tak tohle jsi teda fakt přehnala.Měla jsem tě poslat do prdele hned,když jsi se začala rejpat v příspěvku pro Sali no to jsi klidně mohla a můžeš kdykoli, zejména, když Tě to uklidní. Ono mi to je stejně fuk. Můžes také napsat seznam nedotknutelných osob (je-li jich víc) kterým se nesmím ( případně další se nesmí) "rýpat" v jejich příspěvcích a brát je prostě jako axiom, pokud Tě to uklidní. Ono mi to stejně bude fuk. Také jsi mi mohla ukázat, že jsem jednička, když jsme u těch politiků ....oni politici také neodpovídají na položené otázky, ale mluví o něčem jiném a reagují občas poněkud hystericky , když se jejich slova někomu nezdají , tak čemu se divíš ? Jasná otázka: Neřešitelný = nemá řešení, nevyřešitelný = ( doplň, stačí 1-2 slova a ne 10 či kolik příspěvků o slovesných videch ) .....možná nějakou bylinku na uklidnění
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 00:23
- Nahlásit
Koukám, že se tu řeší čeština.... mám jí dost s klukem dyslektikem, takže se do vaší debaty zapojovat nebudu .... jdu spát, ráno budu opět péct, protože mi všechno se*rali
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 05:19 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit
argosek
nepotrebujes byt sbehla v logice .
Logika je jiná kategorie než lingvistika,na rozdíl od lingvistky se nedá naučit,ale nějak s ní taky nemám problém.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 06:05
- Nahlásit
mac1
Také jsi mi mohla ukázat, že jsem jednička, když jsme u těch politiků ....oni politici také neodpovídají na položené otázky, ale mluví o něčem jiném a reagují občas poněkud hystericky , když se jejich slova někomu nezdají , tak čemu se divíš ?
Je vidět,že s tím máš dost osobních zkušeností,jen není vidět,do kterého tábora politiků patříš-nejspíš někam k Ráthovi podle tvého stylu.Protože jsou pro tebe dvě různá slova (neřešitelný a nevyřešitelný)totéž,neznamená to,že znamenají totéž pro ostatní.Ale to je tvůj problém.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 06:06
- Nahlásit
Bodré ráno fšeeeeeem,tady už taky leje a taje a je to nechutný.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 06:20
- Nahlásit
Dobré ráno všem
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 07:01
- Nahlásit
Dobré ráno
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 07:14
- Nahlásit
dobré ráno všem
tady je sucho,po sněhu
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 07:59
- Nahlásit
noo já nevim,ale mě to přišlo vyřešený v momentě,gdy se sali snížila k nelineárnímu výrazivu a dle mne to zcela jasně definovala oněma podkategoriema!
davidkova renata
pozor, k výrazivu lineárnímu! páč už to bylo svinsky třeba, na nelineární myšlení v linkách, vzhledem k absenci společné datbáze, společného poolu dat, to tady zjevně nebvylo, a "vůz-koza syL" se slibně rozjížděl.
Kdybych v samém začátku absorbovala fakt, že majorita diskutujících nezná slangový pojem v pracovní kynologii, kdy "pracákem" se rozumí téměř vždy NO, a přeneseně pak jen ta plemena vyjmenovaná v FCI kategorii pro IPO, nebo prostě v ČR bývalá plemena svazarmovská, u kterých skutečně existuje chovatelský výstup praciovních chovů a odchovů,
moh bejt naprostej klid, neb se pak mohlo dodefinovat obecne pojeté pracáka pro ostatní kategorie a byli bysme taky tam, kde jsme teď, ale bez flamewaru, a nasranýho lidu.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:01 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
Krásné jarní ráno. Doufám že už to vydrží a bude jen tepleji a tepleji a tepleji a ty bílý sra.ky zůstanou kde jsou.
Koukám čék tu pár dní neni a tady už se to málem pere
Tak holki klííííd a protože tu Stahi neni posílám vám sem ten hovnocuc já
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:05
- Nahlásit
Sali
Alexa
holky kdyby byla zas akce o víkendu ,dejte vědět díkys,dastymu to nějak už chybí
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:07
- Nahlásit
Dobré ráno všem, kterým leje a taje. U nás sněží jak o život, už se v tom nedá chodit.
Zjistila jsem kde jsou ukradení piti, teda spíš kdo se kolem nich točil, a náhodou se to doneslo ke mně aniž bych věděla že jsou to oni, až včera když mi to řekli mi docvaklo. Zajímavé je, že ukradli i asiata, ke kterému se bojím jenom přiblížit, natož ho šlohnout.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:10
- Nahlásit
Příklady jsou jen pomocné k tomu,aby se význam výrazu rozlišil.
přesně tak, jedině moje drahá kolegyně chápe, oč se jedná (pošli mi nějaký biopsie za tu podporu, ale NE cytolky, na ty nemáme akreditaci!!!)
my tu situaci s tou pozůstalou a naprosto neadekvátními vstupy a nadlimitními výstupy sice řešíme a řešit budeme dlouhodobě, a krátkodobě to vždy vyřešíme jako třeba te´d, když se vyřešil pohřeb a krmení na tento měsíc, vyřeší se sociálka, vyřeší se přepisy smluv na energie a byt,....
ale nikdy jí trvale nevyřešíme, vždy se to jen pořeší v tom konkrétním výstupu,protože hlavní problém je hlavní protagonista a jeho přístup ke světu, čili situace z hlediska dokonavosti patová, neřešitlená
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 08:16
- Nahlásit
Čus fšem
Odjíždím opět k doktorce,páč sem zase chcíplá.
Asi bych potřála spíš psychólka.
|