| Autor |
Zpráva |
mac1
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 18:22
- Nahlásit
Mucholabka
Kde to všichni bydlíte, že u vás prší nevím jestli všichni,u kterých prší , ale tady Praha
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 18:24
- Nahlásit
Mucholabka
Odkud mají pesjci takové čanané oblečení?
Šikovná kamarádka šije.
Chodí oblíkaní líp než já.
I než já.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 18:34
- Nahlásit
jablunka
je to smutný, ale je to život, hlavně že jsou lidi, co to ohlídají.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 18:37 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit
mac1
řekla, že to je to samé
není.Čeština je trochu záludnější,než se ti zdá
zkus dokonavý a nedokonavý způsob od slovesa řešit...vyřešit a pak vytvořením adjektiva z těchto sloves je rozlišen i význam těch adjektiv.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 18:47
- Nahlásit
Mucholabka
Kde to všichni bydlíte, že u vás prší? .
tadýýý f Prazéééééé
Sali
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 18:57
- Nahlásit
Neessi
zkus dokonavý a nedokonavý způsob od slovesa řešit...vyřešit a pak vytvořením adjektiva z těchto sloves je rozlišen i význam těch adjektiv.
neblbni, víš že nemáš používat moc cizích slov, aby ti s bezlinkovým lineárním myšlením zase neměli pocit, že se vyvyšuješ
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:01
- Nahlásit
jablunka
tě zklamu,říkal že to má až v červnu nebo v červenci, ted si to nepamatuji
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:03
- Nahlásit
Neessi
zkus dokonavý a nedokonavý způsob od slovesa řešit...vyřešit jenže to je o něčem poněkud jiném, neřešitelný a nevyřešitelný nejsou slovesa , ale vlastnosti ( přídavné jméno) a dle mě je to prostě vlastnost stejná = to něco nemá řešení , prostě těžké sudoku
|
Mucholabka
Člen |
- Nahlásit
brezen2008
tě zklamu,říkal že to má až v červnu nebo v červenci, ted si to nepamatuji
Přesně, teď jsem popřála jednomu Petrovi a taky mě vypekli, že slaví až v létě.
|
Neessi
Člen |
- Nahlásit
Ebony
neblbni, víš že nemáš používat moc cizích slov, aby ti s bezlinkovým lineárním myšlením zase neměli pocit, že se vyvyšuješ
šiš,to sem to zasejc posrala,co?No tak já už rači mlčím už mlčím ................Když já jsem takovej šťoural a detailista vot přírody
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:08
- Nahlásit
mac1
dle mě je to prostě vlastnost stejná = to něco nemá řešení , prostě těžké sudoku
a co je podle tebe adjektivum?No nic.V češtině je tvarosloví dost dobře ošetřené. Ovládat mateřštinu je ,řekla bych,věc osobní cti.Takže pokud něco řeším,neznamená to,že to vyřeším.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:09
- Nahlásit
Renata Davídková
Paní, popíšu vám výrobu bábofky sem, abysme vedle nebránili slibně se rozvíjející diskuzi
Tagže napřed jsem vyrobila těsto. Mášenek ho půlku sežral a vyhodnotil, jakože těsto je gůt. Zbytek jsem nalila do formy a strčila do trouby. Kupodivu se to nepřipálilo Když se mi to zdálo hotové tak jsem do toho chvíli bodala zápalkama, vypadalo to, že je to hotové i vevnitř. Tož jsem to vyklopila. Samozřejmě, že to vevnitř hotové nebylo .
Nastala druhá výroba těsta, už jsem ho ubránila před Mášenkem a všechno nalila do formy. Upekla jsem bábofku, už nebyla syrová, ale byla mírně připálená. Velmi mírně, naprosto v normě, doma jsou zvyklý na horší . Je z hladké mouky a dusivá není ani trošku. Je ňam ňam moc dobrá. Teda byla, páč už ji zase sežrali
Tu první várku jsem přelila do pekáče, uplácala z toho kopeček (jsem chtěla hrad, ale nedrželo to ) a dopekla. Chutná to jako bábovka, jako co to vypadá raději psát nebudu
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:13 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit
Ebony
aby ti s bezlinkovým lineárním myšlením zase neměli pocit, že se vyvyšuješ neboj Neessi, takový pocit fakt nemám, přeci se nemůže vyvyšovat člověk, který říká něco špatně , ne vážně , tak řekni v čem je rozdílný význam těch dvou přídavných jmen , já tam fakt rozdíl nevidím, jestli je třeba rovnice neřešitelná nebo nevyřešitelná je fuk, nemá řešení a nikdo ji nevyřeší ať řeší jak chce ....tak to prosím vidím já češtin (jsem tedy maturovala za 1 z češtiny, ale je fakt , že už to je dávno , třeba se pletu, zkus vysvětlit, ráda se poučím
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:15
- Nahlásit
Neessi
Ovládat mateřštinu je ,řekla bych,věc osobní cti.T
tak to sem scela bes cti...co fčil? Uspokojilo by ty s linkama dybych spáchala harakiri? Jako to se dělalo dyš něgdo přišel vo tu čest nebo neměl tu čest Dyštak řekněte abych vás nějak nepobuřovala svou egzystencí třá..
Biluška
Mášenek ho půlku sežral
to dělám taky,tagže začátek dobrej
už nebyla syrová, ale byla mírně připálená
jo...to sem vám nenapsala vono se to peče hodně dlouho! Musíte na malým plamínku,pomalu a fakt dlouho.To je jediná nevýhoda,možná v jiný formě než mám já to de rychlejc,ale já to třá peču až cca 1,5 hodiny..
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:17
- Nahlásit
davidkova renata
to já asi 20 minut na 200 C
trouba elektrická
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:18
- Nahlásit
Neessi
Takže pokud něco řeším,neznamená to,že to vyřeším, no to je jasné, to se nepřu, ale na to jsem se neptala , ono když se umí česky, tak se obvykle pochopí i smysl otázky , tož když s ptám na kozu neodpovídám na vůz . Jdu pryč, tady zase vzplanou vášně , ale až se uklidníš, tak prosím odpověz na otázku : V čem se liší úloha, která je NEŘEŠITELNÁ od úlohy NEVYŘEŠITELNÉ , děkuji, já sem pak nahlédnu a třeba se poučím se a řeknu MÁŠ PRAVDU, JÁ SE MÝLILA .
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:19
- Nahlásit
davidkova renata
Uspokojilo by ty s linkama dybych spáchala harakiri?Jako to se dělalo dyš něgdo přišel vo tu čest nebo neměl tu čest
Sem na tom stejně Tag bysme se třebas mohly pobít na kordy, to se taky dělalo gdyž něgdo ztratil čest, ne? Akorát nevím kde dneska seženeme ty kordy... Ale tak při nejhorším bysme to třebas mohly nahradit klackama
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:21
- Nahlásit
Biluška
tož gratuluji k pečení
u nás se těsto jí až se vileje do formy,takže tam toho moc není
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:23
- Nahlásit
Gerda
u vás v práci se svítilo,jedna půlka ale i dole,asi uklízečky?
jinak park je místy suchej a místy louže jak přehrada ,jinak sníh byl všude,ale mokrej
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:24 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit
davidkova renata
Uspokojilo by ty s linkama dybych spáchala harakiri? zůstaň žít, je dost i těch nelinkovaných
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:25
- Nahlásit
mac1
jestli je třeba rovnice neřešitelná nebo nevyřešitelná je fuk, nemá řešení a nikdo ji nevyřeší ať řeší jak chce .
Průměrný matematik může o rovnici říci,že je něřešitelná a geniální matematik ji může vyřešit.Pokud ji vyřeší je řešitelná,pokud ji nevyřeší ani génius,tak je nevyřešitelná.
a protože je v tomhle příkladu,který jsi sama zvolila naprosto jasný rozdíl ve významu ,tak nemůžeš mezi oba tvary dát rovnítko.Sice jsem maturovala před 36 lety,přesto si pravidelně kupuji nová vydání Pravidel českého jazyka,abych v písemných projevech nebyla za blbce (teda vyjma zde v žumpě)
Už je to jasný?
|
Lola1
Člen |
- Nahlásit
Biluška
jako co to vypadá
Jako kravěnec? Měla jsem ho na Vánoce, ale trochu propletenej. Vánočka byla zrovna v toubě, když jsem omylem vypnula sporákový vypínač, který ovládá i troubu. Pak jsem to za půl hoďky zjistila (no blondýna) a dopekla. Chuť byla normální.
|
mac1
Člen |
- Nahlásit
nejsou ony nějaké velké magnetické bouře ?
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:27
- Nahlásit
Tady se něco děje?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:28
- Nahlásit
Bry vecir, bily sragory tajou, psiska se zacinaji spinit.
A pro zlepseni nalady posilam HYMNU PRO PAKOVIKUNE nebo jak se to spravne pise.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:28
- Nahlásit
Lola1
Chuť je normální
Jako kravěnec?
nooooo, tak by to mohlo vypadat gdyby nebyla kakaová
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:31
- Nahlásit
Fifi
Tady máš hymnu pro vikuňolamy - http://www.youtube.com/watch?v=TQloy4Ymg8o
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:32
- Nahlásit
Biluška
Akorát nevím kde dneska seženeme ty kordy
no hele a nestačilo by dybysme místo toho hodily šavli??? To je skoro stejný ,ne? Ofšem pak by se vo nás neřikalo,že sme pogíbly na duéle jako Půškin to to by mě mrzelo.. V nejhorčim berem ty klacky..uděláme si ražniči z nějakýho vašeho čokla co nejni pracák
Neessi
může o rovnici říci,že je něřešitelná a geniální matematik ji může vyřešit
helejte mám dotaz...proč je tam slovo může ? Znamená to automatycky že taky nemusí? Helejte a co dyš se genyjální matematyk už vůbec nevyskytne???Bé konec svjeta,to snat víte,a třá to už nestihne...tagže ta rovnice f tom přípatku bé neřešitelná či nevyřešitelná??
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:34
- Nahlásit
Biluška
Fifi
hele já si pustila vobje najednou ty voe,to je nářez
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 19:34 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
BiluškaFifi
http://www.youtube.com/watch?v=hBaUmx5s6iE&feature =PlayList&p=A20C937F6F82BDFF&playnext=1&index=4
Moje oblíbenééé
Mimo jiné se dovíme, že lamy jsou větší než žáby, mají ploutve, žijí ve velkých řekách jako je např. Amazonka a jsou hrozně nebezpečné.
|