| Autor |
Zpráva |
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 13:52
- Nahlásit
brezen2008
krmím jednou denně, syrový maso - asi 40 deka + nějakou tu přílohu (teď máme vločky, dávám necelej kelímek od granulí) + nějakou tu zeleninu (přiměřeně ) + dávám trochu oleje, buď pupalku, nebo klasický slunečnicový + "co dům dá" (kosti z kuřecího, co má malej pes, vajíčko, sýr, ovoce ....), taky dávám chondroprotektiva a občas vařím vepřový nožky.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 14:01
- Nahlásit
Nire
,ano jsem to já.
to sem ráda,že nejsu eště tak bubá a rozluštim kod.Hotovej Poiarot sem
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 14:03
- Nahlásit
davidkova renata
bestak to vůbec nezistí dyš bé mít plnou lednici
no přesně.Třá bych mohla v lednici pro jednou nechat jen zimu a třá by si fšim
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 14:09
- Nahlásit
Neessi
rozluštim kod
dyk to byla přesmyčka akorát
Třá bych mohla v lednici pro jednou nechat jen zimu a třá by si fšim
to by si fšim,ale zas by tě vzbudil!
|
petra06
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 14:49
- Nahlásit
davidkova renata
Díky moc. Já jsem právě s holkama občas brala, ale nechci brát najednou tak velké množství (navíc když není jistý, že budou mít to, co zrovna chci), tak mě zajímalo, kde to tady mají .
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 15:48
- Nahlásit
Tak jsme zpátky z venčení na Jílovišti. Přiměřeně lidí, Hasky (kříženec, 7 kg, 12 let) vyděsila jen jednoho kernteriéra, kterého paní musela zvednout do náruče . Vypadá to, že Haskyna ztrácí sluch, zkusíme přivolávat píšťalkou.
Ale jinak, dobrman byl většinou na volno a kromě toho že táhne jak kráva, tak přivolání dobrý, motivovatelnej je krásně, nejde po stopách, hlídá si smečku. Vyfotila jsem ho, aby měla kolegyně důkaz, že může chodit navolno
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 17:40
- Nahlásit
No já vzala jen Bordžínku na prochajdu,bo venku šukají psi,jak zjednaní-to si snad dali rande z celýho vokresu bo co.
Kdybych vzala ještě Aishu,tak bych asi nezvládla sundat(zkopnout)velkýho ovčouna z malé naříkající vořešice v klidu.Ovčouna jsem hnala svinským krokem až za řeku,zatím ta malá čupka zaběhla někam do dvora.Na další šukající vořechy jsme se vybodly,dokonce jsem jí u jednoho teamu udělala odložení a trénovaly jsme,zda na ně bude čumět.Nečuměla,znechuceně odvrátila hlavu a koukla na mě,že jako tohle snad stačilo.Taxem se slitovala a šly jsme to zkusit kousek od nějakého "krotitele" mladýho erdela,který pojímá procházku svého psa jako chůzi na krátkém vodítku.Docela jsem se bavila.Viděla jsem ho z dálky,jak jde naším směrem ,tak když byl blíž,tak jsem Bóbu odložila a šla směrem k nim.Chtěla jsem,aby prošli kolem ní,ale kdepak krotitel-ten se zastavil a čekal,psa vyvěšenýho a furt mlel: "Ty neumíš chodit u nohy?Já tě to naučím" Tak jsem se vrátila po chvíli k Bordžíně-sedni,vstaň,k noze a vyrazily jsme proti nim.Těsně před chlapem jsem jí dala volno,chlap zblednul,povolil vodítko,erdel radostně poskočil směrem k Bóbě a chlapem hezky trhnul,až šel k zemi. Bordžínka si v klidu "četla noviny" a nevšímala si jich,erdel obmotal chlapovi hnátu a táhnul za náma Tak jsem mu pomohla to krátký vodítko sundat,vstát ,erdel vrtěl prdelkou,že by se proběh.Krotitel vykřikoval inkoherentní povely Tak jsem mu řekla,že takhle psa prt naučí a ať ho klidně pustí.Bál se,že by mu utek,že jsou tady jen na návštěvě a pes to tu nezná.Říkám mu,že bude běhat za Bordžínkou,ať se nebojí.Tak úplně velkej vůl to nebyl a dal si říct,takže jsme nacvičovali přivolání na moje piškůtky a chlap trochu změknul,když viděl,že ho jeho pes fakt poslechnul.Tak ještě ze mě tahal rady a když odcházel s piškůtkem v ruce a pes za ním radostně běžel,tak jsem měla pocit,že je šťastnej-ten chlap.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 17:45
- Nahlásit
Neessi
A netusis, jak na psa volal?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 17:51
- Nahlásit
tak jsem měla pocit,že je šťastnej-ten chlap.
co je to za debilní hepyjent??!! .Je mi úpa fuk jaxe cejtí nějakej vadnej jedinec..rozuměj sameček furt mlel: "Ty neumíš chodit u nohy?Já tě to naučím
jo tak todle taky miluju ,mě osobně nevadí použít na čokla krapet důraznější metody .ovšem za předpokladu,že ten pes chápe co chceš a povel zná.výborný sou taky třá...cosemtiřek,nechodktomuvlčákoj,tentěsežere,no takneumíšposlouchat???Anebo...tak já du a nechám tě tady,hele,už vodcházim,mě je to jedno,já fakt du a dělej si tu co chceš Čokl velmi často poslechne tu druhou část a dělá si co chce Nebo neštěkejnatohopsa,tenbytěsežralkvečeři,ježištysešblbej,tedtiřikámneštěkejnaněj,počkejažtějednoukousne Lidi sou hovada tak nějak celkově inkoherentní
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 17:58
- Nahlásit
davidkova renata
.výborný sou taky třá...cosemtiřek,nechodktomuvlčákoj,tentěsežere,no takneumíšposlouchat??
Náhodou, na cosemtiřikala?,nebo comášdělat?,na to Brůs slyší móc dobře.
Ale upa nejlepčí byla gdysi paní na cvičáku,která gdyž se jí zvedla fena NO z odložní,vychrlila "okamžitěsevraťnatomístogdesileželapředtím,nebotězabiju"! A čuba se sebrala a šla.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 18:00
- Nahlásit
davidkova renata
Hele, ja se dneska pobavila na cvicaku, pri vysvetlovani intonace jednomu panovi. Snazil se, ale stydel, jasave psa chvalit a jasne s nim komunikovat. A pekny bylo, kdyz po hodine odchazel a pes se vytlemenej k nemu hrnul pro piskot a tesil se na pochvalu (ze zacatku ocasek dolu a nevim, co po mne vlastne chces)... Nekdy staci par zakladnich rad a lidi "procitnou", zacnou psa vic vnimat - a uz i to beru jako hepyjent!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 18:03
- Nahlásit
Lidi je tu něgdo gdo chce pětiměsíčního, nesocializovanýho, nevychovanýho šarpeje bez pépé? Paní ho NUTNĚ musí dát pryč páč
1. doma štěká a sousedi si stěžujou (u šarpeje coby původně ostrého hlídače by to fakt nigdo nečekal )
2. čůrá doma na dveře a to madam dělá akorát dvanáctky
3. venku ji vůbec, ale vůbec neposlechne, prostě je celej ňákej divnej
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 18:04
- Nahlásit
Fifi
Chválení učíme jako první bod když naklušou nováčci na plac. Nepustím je se psem na dráhu dokud neumí jásavě ječet "jooooooo pašááááááák" . nevím proč, ale spousta lidí mi na druhou lekci už nikdy nepřijde
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 18:10
- Nahlásit
Biluška
jásavě ječet "jooooooo pašááááááák" .
Presne. Si asi zpocatku myslel, ze sme paka a mame vychazky, ale kdyz videl, ze to kupodivu funga, roztal.. Teda castecne, priste snad bude jeste lip. Kdyz ma bejt ta vobleva.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 18:12
- Nahlásit
lidi jsem asi fakt magor,ale koukám asi 20 minut na film Rin Tin Tin a už tu řvu,jak je to dojemné
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 18:22
- Nahlásit
jablunka
comášdělat
jako pozor!!Comášdělat je povel kerej fachčí naprosto besproblémovje u fšech mejch psů ,akorát je háček f tom,že voni vjedí co maj dělat,akorátže se jim zrovna nechtělo ,coš maj smůlu
okamžitěsevraťnatomístogdesileželapředtím,nebotěz abiju"! A čuba se sebrala a šla.
jo,moje by šla taky
Biluška
prostě je celej ňákej divnej
to jako jo! vo tom žádná,chová se fakt nestandardně vzhledem k poměrům jak je chovanej,divnej pes se bé blbje udávat..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 18:24
- Nahlásit
Biluška
Lidi je tu něgdo gdo chce pětiměsíčního, nesocializovanýho, nevychovanýho šarpeje bez pépé? Paní ho NUTNĚ musí dát pryč páč
Radsi no comment. Nechci, neznam, ale zkus treba tohle:
http://psi.sbazar.cz/cau-cau-praha-d2210951.html
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 18:44
- Nahlásit
Ahoj lidi, taky jsme byly na vychajdě a potkaly jsme dvě bordeuxský dogy jak vláčely na vodítku asi 50kg samečka. Lilinka je hned chtěla pozdravit, tak jsem jí řekla ať rači drží hubu aby sme na sebe moc neupozorňovaly, koukla na mě a vyjímečně pochopila. Mám z ní radost konečně pochopila že mě ty záda fakt bolej, tak aportíčkuje míček s výskokem až pod nos abych se nemusela ohýbat.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 18:52
- Nahlásit
Fifi
A netusis, jak na psa volal?
Volal na něj Ari ,tak já taky,ale pes se mi nepředstavil ,údajně 8 měsíců věk,chlap z Ústí n.L.Odkud má psa nefim
Ale bylo mu řečeno,když si ho bral,že musí být důsledný hned od počátku. Akurát mu neřekli,že si taky pes -štěně musí hrát s páníkem,být veselý,kamarádit s jinejma čoklama a procházka neslouží k drezůře............atd. No snad dneska něco pochopil.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 18:53 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Něco pro radost, i když hlavně mojí. Nééé ten bordel . Z pořízené fotodokumentace vytvořím CD za cílem dokázat majitelce, že pracující Sam je zlatíčko
edit: tu záclonu zabil Cir tejden po pověšení
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 18:53
- Nahlásit
davidkova renata
co je to za debilní hepyjent??!!.Je mi úpa fuk jaxe cejtí nějakej vadnej jedinec..rozuměj sameček
mně taky,čokl byl veselej na tuty,škoda že jsem neměla s sebou míček .
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 19:20
- Nahlásit
Neessi
Volal na něj Ari ,tak já taky,ale pes se mi nepředstavil
Chybaaa, ja kdyz vidim perdela, tak brzdim v plnym provozu (nebo kamoska, co me veze) a jecim Perdeeeel, zastaaaav! A uprkem prk si perdela pomuchlat, pokecat s panickem a tak.
Ale bylo mu řečeno,když si ho bral,že musí být důsledný hned od počátku.
Jo, to vono se rado takhle rika.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 19:23
- Nahlásit
to bylo krásné,ale smutné a zároven poučné
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 19:30
- Nahlásit
kachna_
jůůů,to je pjeknej hnědáček
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 19:31
- Nahlásit
kachna_
Ten lezing na gauci mi neco silne pripomina. Akorat, ze zdejsi osazenstvo je vycuranejsi a leha si ke stene, zvolna natahuje hnaty a nenapadne vytlacuje dvounozce.
tu záclonu zabil Cir tejden po pověšení
Mu prekazela ve vyhledu, to je jasny, mi takhle cubky smetly z parapetu sukulenty. Ted uz maji vymezeny plochy na smirovani, zaclony moc nevedem, tak je klid.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 19:43
- Nahlásit
Pumice postoupila do dalšího stádia úmrtí mozkové buňky . Kousla Mášenka. Dával Orině papriku, Pumice prostě přišla a kousla ho do druhé ruky. Podotýkám, že papriku Pumice nežere, když jí něco takového nabídnem tak se pobleje
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 19:44
- Nahlásit
Teď slyším od vedle běží opět ta otřesná reportáž o týraných ovcích a koních z Litoměřicka. Majitel se bude prý o stádo starat podle svého nejlepšího svědomí tak jak to dělal dosud....
Já nevím mě tyhle věci hlava nebere, proč se s takovejma hovadama nedá nic dělat
Na takovou hrůzu ještě čerpá dotace od státu!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 19:51
- Nahlásit
Biluška
Kousla Mášenka
ty voe...
AlenaD
bude prý o stádo starat podle svého nejlepšího svědomí tak jak to dělal dosud
já to slyšela už včera,to řikal to samý,tagže sem se poblila už včera Jak takovej zm*d může vůbec mluvit vo svědomí?!
|
leila
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 20:18
- Nahlásit
Biluška
Pumice postoupila do dalšího stádia úmrtí mozkové buňky
to je s Belčou hodně blbý , vím co to je mít pumu takže tak nejak s tebou soucitim uz jste to s nekym konzultovali?
Jinak na tu pojistku ti poslu podklady pristi tyden, nasi nejak nejsou doma
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 20:52
- Nahlásit
dobrej večír ve spolek
Biluška
Pumice postoupila do dalšího stádia úmrtí mozkové buňky
to je mi líto Biluško, podařílo se Ti spojit s tou MVDr. Žertovou
Když jsme u toho čoklů chválení, tak já si taky musím Zrzavohubce pochválit. Von byl dokonce fčéra terapeutickej péf! Ukazoval - sám pan velký Poserka : D, že se ho ten vyjíždějící józefpšík vůbec nemusí bát. Józefpšík se bojí a tak dost drsně vyjíždí. Byl pak na sebe náležitě hrdej a nes se jako páf. Dneska jsme v polích potkali slečnu co má "moc poslušnýho a zvládnutýho psa", kterej jde akorát po všem co se hejbe a pochopitelně nenosí košík a vodítko slečně taky nic neříká, přesto že čokl je obludných rozměrů takže jsem si Ajšůsa dala k noze a čekala zdaliž budeme muset bojovat o holý život čili nic, protože slečna si pochopitelně hrála na machra a čokla nepřipla a pak ho musela ořvávat, odchytávat, vlát za ním a tak podobně a já byla tak pyšná na toho vola zrzavýho, že je vlastně poslušnej u tý nohy s tím PÍPO pohledem . Když jsem jí pak viděla, jak psa řízla flexinou a ječí na něj, došlo mi, že ten čokl nemůže vlastně bejt ani normální
|