| Autor |
Zpráva |
Tinta76
|
# Zasláno: 16 Led 2009 17:39
- Nahlásit
kachna_
díky! jdu to dát na NO v nouzi
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 17:42
- Nahlásit
Tinta76
Díky moc, když už jsem se dokopala k tomu rozdělení fotek, tak to jdu vložit na ifaunu a do nalezenců
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 17:46
- Nahlásit
Tak děcka, co tu máte za pjěkný pejsky? Už mám hotovou práci, sem dneska mrtvej čék, už se to na nás zase valí jako lopatou na hnůj, zase tu budu vysedávat večera a noci.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 17:46
- Nahlásit
kachna_
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 17:50
- Nahlásit
davidkova renata
Co jsem provedla?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 16 Led 2009 17:50
- Nahlásit
Lidííí jedou vám tyhle stránky, nebo je chyba na mém přijímači??? http://ovcak-v-nouzi.wz.cz/
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 17:55
- Nahlásit
Tinta76
nejedou
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 17:56
- Nahlásit
kachna_
ty jo, to je síla, to si vždycky říkám, dostat tak do ruky toho ha*zla, co je tam nechal....
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 17:58
- Nahlásit
Tinta76
mě jo, já je vidim normálně....
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:00
- Nahlásit
Tinta76
Tak změna, jen titulní strana, v obsahu se nejde pohybovat, hlásí to chybu.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 16 Led 2009 18:02
- Nahlásit
Gwen a Dinulka
Gerda
no mě se teď po dlouhý chvíli zobrazily, ale nejde mi přihlášení, kurňa! zkusim to později
|
Tinta76
|
# Zasláno: 16 Led 2009 18:03
- Nahlásit
Gerda
no jo, starej vobsah se mi zobrazil, takže to prostě nejede
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:09
- Nahlásit
Tinta76
tak jsem to pro jistotu vyzkoušela ještě v IE (normálně jedu ve FF) a nic
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:10
- Nahlásit
Gwen a Dinulka
ty jo, to je síla, to si vždycky říkám, dostat tak do ruky toho ha*zla, co je tam nechal....
JJ, mě to taky hlava nebere, jak se může někdo měsíc koukat na štěňátka, živit je a pak je odvézt do lesa s vědomím, že chípnou. To je vo těžkým srabáctví a neunesení zodpovědnosti
|
Tinta76
|
# Zasláno: 16 Led 2009 18:15
- Nahlásit
Gwen a Dinulka
též mám ff, vyzkoušet to v jinym prohlížeči mě ještě nenapadlo, jdu zkusit konqueror ... výsledek: Vypršení časového limitu na serveru, čili chyba je u nich ...
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:16
- Nahlásit
Fifi
Nasi nam jednou poridili na leto odrostlyho kralika Ferdu (vesnickej mix), bydlel v kralikarne na chate
My to takhle měli každé léto, cca tři roky za sebou. A to jsem ještě jako nejstarší držela babičce všechny při kuchání. Nějak mi to nepřišlo a nevadí mi to dodnes, i když bych asi měla problém toho králíka přímo picnout. Obecně mě nevadí jíst zvířata, ale co mě vadí je, když ta " konzumní" zvířata nemají zajištěna stejný komfort chovu jako " miláčci" a když jsou před smrtí zbytečně týrána a stresována. Pmatuji si, jak se zabíjelo a prasata byla doposlední chvíle naprosto v klidu- uvázala se smyčka okolo zadní nohy, prase samo vylezlo, jen se jemně a pomalu dostrkalo na místo určení.Do poslední vteřiny si při cestě v klidu oštipovalo travičku.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 16 Led 2009 18:23
- Nahlásit
Hyena
My to takhle měli každé léto, cca tři roky za sebou. A to jsem ještě jako nejstarší držela babičce všechny při kuchání. Nějak mi to nepřišlo a nevadí mi to dodnes, i když bych asi měla problém toho králíka přímo picnout.
Taky mi to jako děcku nevadilo, dneska je mi i jenom při pomyšlení na to blivno ...
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:25
- Nahlásit
Nj, já su děvče z velkoměsta, pro mě je maso balíček v mražáku a s živým zvířetem to nemá nic společnýho nooo, to troška přeháním, ale zabít zvíře by mě asi donutil až hooodně velký hlad.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:28
- Nahlásit
davidkova renata
já taky nejim koníícíí,králícííí,telátka,zajícííí,srnkýýýý,bažan tííí,holoubata a vůbec ty divný věci.Jim akorát ,bohužel,kuřata,kachny(kachna _promine),husy a hovězí nebo vepřový.Ale mám u toho dycky provinilej pocit a vomluvim se jim,sem sračka bo nejrači bysem nežrala maso vůbec,ale nedokážu to...tak aspon v malý míře se snažim..
jsem ráda, že v tom nejedu sama.
Nicméně i chápu, že to někomu připadá divný a nenahlížím na to s nijakým názorem. Ten můj je takový jaký je a přesně jak píšete - kdybych nebyla sračka, nejím to maso vůbec, ale zrovna u mě se od velmi, velmí útlého věku vyvinul návyk na flákotu -ještě když jsem byla takový to robě ve tvaru ztěžka sedícího pytle písku v kočárku, přikšírovaná postrojem, tak jsem mámě vyrabovala nákup, který do kočárku dala nic zlého netuše. Našla mě přiškrcenou v postroji, se šťastným výrazem a kabanosem vmezeřeným mezi bezzubé dásně. To se pak těžko flákotě odolává s tímdle genetickým základem Odnášej to kuřata, krávy a prasátka. Nikdo jiný. vše v dospělé formě.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:31
- Nahlásit
Hyena
JJ, mě to taky hlava nebere, jak se může někdo měsíc koukat na štěňátka, živit je a pak je odvézt do lesa s vědomím, že chípnou. To je vo těžkým srabáctví a neunesení zodpovědnosti
jsou to všechno takový s*áči nebetyčný, že to není ani možný. Vždycky si říkám, že dozvědět se o někom, že něco takovýho udělal, budu mít posléze asi problém
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:32
- Nahlásit
Hyena
Obecně mě nevadí jíst zvířata, ale co mě vadí je, když ta " konzumní" zvířata nemají zajištěna stejný komfort chovu jako " miláčci" a když jsou před smrtí zbytečně týrána a stresována.
tohle je na tý konzumaci masa to naprosto nejhorší
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:33
- Nahlásit
Hyena
U nás nikdy dospělý nenapadlo, že bychom z toho jako haranti mohli mít trauma, když nás nutili u těch zabijaček být. Nikdo nechápal, proč sme tak hysterický, když stejně to maso pak budeme jíst taky. A tak sme museli po picnutí míchat prasečí krev, muselo se pumpovat nohou, aby z krku furt tekla....jako to sem docela nechápala. Na druhou stranu rodičkové nebyli ani příliš bázliví, když ještě nebyly žádný mobily, jen na vesnicích pár rozbitejch budek s founem, pouštěli nás samotný do stájí ke koním, o kterých sme ani nic nevěděli, nikde žádnej dohled a my to tahali ven na ohláfkách porůznu, pak sme na nich jezdili, bez jakýchkoli jezdeckých potřeb, když někdo buchnul, styděl se, že se neudržel, tak ani nehlásil bolení hlav a tak...jediný, co nám od rodičů hrozilo, že bude držková, jestli ty zahnojený hadry neslíknem ještě před bytem a opovážíme se to dát s normálnim prádlem do pračky. Jen jednou máma chtěla vidět, kam to jezdíme každej víkend v pět ráno, tak se domluvila s mámama od kamarádek, jely s náma, když viděly ty hajtry veliký okovaný, řekly, že to radši nechtěj vidět, bo by nás už nikdy nepustily. A jak sem furt padala, tak už se koňouchů bojim, bo s nima mám bolavý zkušenostě. Chtěla bych, aby mě někdo zase trošku rozjezdil, abych se nebála. Sem to už 2x zkoušela, ale naskočil tak děsnej strach, že aji ta kobyla z toho byla na nervy a plašila se mi.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:37 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
PetraK
Dospělý kuře? jak to vypadá ?
Třeba se časem dostane do krámů víc ekologicky vyrobenýho masa. Vždycky si připadám jak ekovyvrhel, když kupuju maso pro tolik psů, společný nákupy u nás vypadaj tak, že chodim od regálu k regálu a vybírám - tohle neni český, tohle je vyrobený pro supermarket, tohle neni vejce z podestýlky, to má v sobě konzervanty. Michal jenom nechápavě kouká co si všechno navymejšlim .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:37
- Nahlásit
Gerda
Chtěla bych, aby mě někdo zase trošku rozjezdil, abych se nebála. Sem to už 2x zkoušela, ale naskočil tak děsnej strach, že aji ta kobyla z toho byla na nervy a plašila se mi
hááá mám to naprosto stejně!! Sem na sebe načtvatá, že se tak bojím. Podle mě bych už na koně ani neuměla nasednout bojím se od té doby, co kamarádka skončila blbou shodou náhod pádem a následně šroub v noze a drát v klíční kosti (nebo obráceně) a známej spadnul ¨na poli tak blbě, že kdyby to bylo o pět cenťáků vedle nestalo se nic, takhle spadnul na kámen a je doživotně mrzák. vozíčkář, který se pouze silou vůle dopracoval částečně k berlím. .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:40
- Nahlásit
kachna_
Dospělý kuře? jak to vypadá
heh, tak ne kuře dospělý není, to je fakt Ekologický maso- joj, kdybych měla prachy, tak neváhám a jdu do toho i pro čoklida, protože to ustájení a manipulace s těma zvířatama mě fakt moc vadí. Říkala jsem, že jestli jednou bude ten domek, tak bude-li to možný, udělám si tam prostor a budu vykupovat striptýzky - to jsou ty chudinky holý slepice z velkochovů, takový ty vynešený. Tak ty si koupim, budu jim sekat trávu, voni se vopeřej a dojedou si u mě důchod.
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:40
- Nahlásit
Tinta76
též mám ff, vyzkoušet to v jinym prohlížeči mě ještě nenapadlo, jdu zkusit konqueror ... výsledek: Vypršení časového limitu na serveru, čili chyba je u nich ...
teď jsem se snažila dostat na jiný stránky, co jsou taky na wz a nic, takže asi nejede celý wz
|
Tinta76
|
# Zasláno: 16 Led 2009 18:46
- Nahlásit
Gwen a Dinulka
ha! tak tady je zakopanej pes!
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:47
- Nahlásit
Gerda
U nás nikdy dospělý nenapadlo, že bychom z toho jako haranti mohli mít trauma, když nás nutili u těch zabijaček být.
No u nás to měla na triku babička a tak tomu měla poměrně rozumný a zdravý vesnický přístup. Tak že žádné trápení, pravidelná prvotřídní péč (když jste chtěli králíky, tak marš každý ráno na trávu ) a pak rychlé bezbolestné utracení. Tím že tam nikde nebylo trpící zvíře, tak nám to nevadilo. A nějak tak to mám dodnes- tak že taky vybírám vajíčka od slepic z chovu na podestýlce, když můžu, tak i maso, kde je označení odkud je. Vcelku se dá bezproblémů zjistit, kde mají odchov na pastvinách a kde je to " po staru". Uzeniny mi duši nervou, bo to je stejně až na vyjímky obarvená soja.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 16 Led 2009 18:51
- Nahlásit
Hyena
vajíčka od slepic z chovu na podestýlce
tudle mi kamarádka vysvětlovala, že to jsou i ty, co maj v klecích podestýlku
jenže lidem je to stejně jedno, ty koukaj jenom na cenu mě nejni líto vyplajznout prachy za biovajíčka, a když na ně nemám, tak je holt nežeru vůbec
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 19:02
- Nahlásit
PetraK
hááá mám to naprosto stejně!! Sem na sebe načtvatá, že se tak bojím. Podle mě bych už na koně ani neuměla nasednout
tak si řeknem Hyjeně, ať nás sveze na ňáký hajtře na vodítku, když zaručí, že s náma nebude koník utikat, ani se jinak rychleji pohybovat. U můdr sem se koukala na koňáčky jen přes plot a dyš sme byly v ohradě, tak sem stála schválně co nejblíž u můdr bo ta se nebojí. Jednou už sem měla veliký dilemátko, bo u kamarátky ve stáji byla moc smutná kobylka, pán na ní byl zlej, já za ní jezdila, hladila, česala, chtěla sem jí koupit, že na ní nebudu jezdit, jen že prostě nebude muset bejt u něj, ale fakt sem se bála a vona už byla chuděra taková ponervená celá, že na to moje strachování reagovala tou svou nervozitou, bo nevěděla, jesi na ní taky budu zlá, nebo co to teda ze mě divnýho cejtí. Takže sem chtěla koupit zvíře, kerýho sem se bála a vono se bálo mě. Naštěstí se našel hodný člověk, co si Darinku vzal na pastviny, je pod kontrolou té kamarátky, nikoho se už nemusí bát
|