| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 12:50
- Nahlásit
Gerda
Myslíš, že je to tak absurdistánský?????
ještě víc než to
Biluška
on se s tímhle člověk zrovna často nesetkává .... zaplaťpánbu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 12:51
- Nahlásit
janika
nééé sem nevolala,sme se zas nepochopily
počki,mušim ted vodejít..ale prostě se snažim říct,že jí nemůže vyhodit bez soudu,kterej teprf určí esi pude s holou nebo ne
JABLŮŮŮNKA
je f Troji
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 12:52
- Nahlásit
Biluška
to pochopí většinou každej
Každej ne, každej ne. Brtnik by moch vyprávět . Můj šéf ostatně třeba taky, páč po mě chtěl vědět výši osobního ohodnocení a nejen že to jaksi naprosto netuším, ale když jsem se koukala na výplatní pásku, TAK JSEM NAPROSTO NETUŠILA CO TAM PÍŠOU a kde mám co hledat. Tak jen abys byla v obraze
A když říká, že on to nebyl tak to musíme vzít jako fakt, páč policajti to tak taky berou
Ty voe, už si na to zavolala poliše? To se budou už sousedi úpa hroutit, dyš necháš ty čoklidy vyšetrovat PČR
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 12:55
- Nahlásit
Sali
ty jako doktor medicíny máš jasně danou strukturu a nemůžeš k ní mít víc výkladů.... bohužel takhle právo nefunguje... pokud vím, tak tam i z jedné věty dokáže pět právníků vysmolit něco naprosto odlišnýho. A to je i s tím OZ.
Želva má šanci, ale musí určité věci opravdu udělat a vychytat ..... ovšem zároveň musí počítat s tím, že se mádlovi dřív nebo později povede vše dotáhnout do zdárného konce a ona o byt přijde. Teď je jen na ní, jak se s tím vším popasuje a jestli bude ochotná pro to, aby zůstala, popř. dostala nějakou šanci na náhradu nebo odstupný ( vyšší) , udělat maximum
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 12:56 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Sali
ano, žiju v právním státě
jak se jmenuje?
Jsi si jistá, že v právním státě se vše točí kolem obálek s penězi na stole (máme za sebou rok prodávání pozemku a třičtvrtě roku kupování domu z exekuce přes realitku), nejednou jsem měla pocit, že by vše bylo rychlejší. Ten barák ještě nemáme.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 12:57
- Nahlásit
Gerda
co. Twingo nemá skoro žádnej kufr, nejvíc z vašeho výběru se mi zamlouvá Clio. Hlavně pozor na to, že auta starší 10 let, pokud to sem taháte z ciziny, musíte přihlašovat pod nějakým poplatkem 10 000 Kč nebo tak něco.
budu kupovat funglovku.mám teď 3dveře fiestu a jsem spokojená, ale právě že mi několik lidí řeklo že ty nový už nejsou to pravý vořechový
Lucie Kratochvílová
Renault Twingo máme my! je to šumka, po 6 letech vlastnicví se všechno sype na maděru, jinak na ježdění s dvěma psy a dvěma lidmi super.
Mám v plánu vyhodit zadní sedačky a mít celej zadek pro psy, tak to moc dlouho nevydrží
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 12:58
- Nahlásit
Sali
ano, žiju v právním státě, a mám před sebou otevřený Občanský zákoník v platném znění, a čtu si v něm.
No to si klidně čti, to můžeš. I když osobně bych sáhla spíš po nějakém historickém románu, ale proti gustu..
Ale realita je někde úplně jinde než v občanském zákoníku Potkávám se s tím docela často, k pojišťovnictví to má hodně blízko. Bohužel
A krom toho jsem vyškolená pěti lety sousedství s tím nejhorším hajzlem jakého si jenom umíš představit ZAPOMEŇ NA OBČANSKÝ ZÁKONÍK, ZAPOMEŇ NA PRÁVO. V našem státě tohle existuje jenom na papíře
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 12:58
- Nahlásit
Gerda
vau, dorazim ke kompu a tam dortík....mňam
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:02
- Nahlásit
PetraK
Dobrá, nebudu se s tebou zdržovat a vysvětlím to přímo Brtníkovi
Připomínáš mi jednu moji klientku, které každý, opravdu každý pojištovák napsal nějakou smlouvu. Ona je prostě nedokázala odmítnout, každému všechno podepsala. Pak ke mě přišla naprosto zničená, donesla BANÁNOVKU smluv. FAkt plnou. A říkala "nevím co z toho platím, něco je asi zrušené, ale nevím co. Něco platím měsíčně, něco ročně a něco čtvrtletně. Nevím co. Prostě mám na všechno inkaso a oni si ty peníze stahují. Nevím kolik přesně platím,ale hodně, protože mi z výplaty skoro nic nezbyde. Prosím vás pomožte mi, dál už to takhle platit nemůžu"
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:05
- Nahlásit
Alexa
Jestli to auto plánuješ na nějakou dobu, tak twingo neber, my ho měli opravdu jenom do začátku, abychom byli pojízdný, teď už taky budem pořizovat jiný vozítko
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:08
- Nahlásit
Davídkojc
sem našla odkaz na to, co jsem četla.... jen v těch HN už to prostě není k nalezení
http://ekonomika.idnes.cz/hn-vystehovat-najemnika- bude-jednodussi-fdy-/ekonomika.asp?c=A071005_08113 7_ekonomika_vem
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:09
- Nahlásit
janika
díky, to mám před sebou už dávno otřevřený a pročítám všechny alternativy i kdy se k nim přistupuje,
akorát nevidím příliš mnoho možností,
jak ze spekulativních důvodů dostat pryč nájemníka, aniž by musel pak pronajímatel s bytem naložit zhruba podle avizovaného záměru a hlavně splnit tohleto:
z důvodů podle § 711a odst. 1 písm. a), b), c) a d), má nájemce právo na náhradní byt, který je podle místních podmínek zásadně rovnocenný bytu, který má vyklidit (přiměřený náhradní byt). Soud může na návrh pronajímatele z důvodů zvláštního zřetele hodných rozhodnout, že nájemce má právo na náhradní byt o menší podlahové ploše než vyklizovaný byt.
Když by se pronajímatel točil na paragrafu 711, pak to musí prokázat(což je přesně to, co asi nemůže), a hlavně taky musí tohle: Skončí-li nájemní poměr vypovědí pronajímatele podle § 711 odst. 2 písm. a), b), c) a d), stačí při vyklizení poskytnout přístřeší. Přístřeším se rozumí provizorium do doby, než si nájemce opatří řádné ubytování a prostor k uskladnění jeho bytového zařízení a ostatních věcí domácí a osobní potřeby; v těchto případech může být bytová náhrada poskytnuta i mimo obec, v níž je vyklizovaný byt.
Poslední možnost je dohoda s odstupným od smlouvy, ale já osobně si fakt myslím, že odstupné je otázkou spočítání si z obou stran, kam až mohou zajít, a co by obnášelo to soudní martýrium,
a že želvička má morální právo říct ano, vyhovím vám ráda, když mi umožníte jít do skromného svého, jinak soudy a s mým právníkem pak uvidíme, jaký byt mi nakonec budete zajišťovat.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:12
- Nahlásit
janika
já bych si myslela, že kombinace obého...
taky myslím .....
Davídkojc
a tady je druhá část
http://zpravy.idnes.cz/novy-obcansky-zakonik-umozn i-vypoved-z-bytu-i-bez-duvodu-pzs-/domaci.asp?c=A0 80610_081234_domaci_jan
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:17
- Nahlásit
isdpch
naproto chápu, i když mi odpovídáš na něco trochu jiného, než jsem se ptala,
ale otázka zní teď asi takhle:
proč by měla želvička dobrovolně ihned odcházet za naprosto stupidní pro ní nedostačující odstupné, proč by neměla říct ano, ale kupte mi třeba ten zahradní domeček nebo tak...
Oba sice můžou počkat kdo z koho, až se nájemné přestane i ve starých smlouvách regulovat, ale zase, počítejk se mnou, tu garsonku bez oprav jak píšešrekonstrukce garsonky tak, aby mohl tržní nájemné požadovat je cca. 230.000 Kč těžko může mádle okouřit plným neregulovaným nájmem,
čili zas by jí musel vypexpedovat s náhradním bytem dle 711a.
je to celý bejkárna, tuším, že by měla to teď uhrát do ztracena a pak pomalu ale jistě hledat kam se vrtne, protože dřív nebo pozdějí vyleze, co v tom skutečně je.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:18
- Nahlásit
isdpch
posílám ti sovu
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:20
- Nahlásit
Sali
je to celý bejkárna, tuším, že by měla to teď uhrát do ztracena a pak pomalu ale jistě hledat kam se vrtne, protože dřív nebo pozdějí vyleze, co v tom skutečně je.
to jí tu od rána píše jak isdpch, tak janika i já ... teď to uhrát přes právníkovu odpověď a počítat s tím, že se to opět nějak rozvíří... zkrátka, neupozorňovat zbytečně na sebe a postupně hledat, kam se vrtnout ... jen získat ten moc důležitej čas
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:22
- Nahlásit
Stručně řečeno dostal jsem zpátky svůj majetek (majetek mé rodiny), ve kterém někdo uzavřel nájemní smlouvy, které se mi nelíbí, nemám žádnou možnost je změnit, tudíž to těm nájemníkům trochu vosolím, nepřijde mi to až tak nelogické.
isdpch
naprosto ti rozumím, akorát v pozici oběti jsou trochu obě strany, a já jsem víc na straně majitelů, mám pro to své důvody, říkám vždy řádně vokouřit hajzly, tam do toho dát všechny možný páky,
ale ne jednoduchý chudáky se psama, který by to vodsrali taky...ač pravičák, mám slušný sociální cítění.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:26
- Nahlásit
janika
Copak 400tisíc stačí na náhradní bydlení???
to bylo nadhozenio jako vhodná částka, kdyby želvička chtěla jít ven z Prahy, do malýho zahradního třeba buňkovýho domku s přiměřeným pozemkem, aby mohla mít psy na výběhu, a mohla se v přilehlým městě živit třeba jako sanitárka nebo bezpečačka nebo tak,
aby to za to koupila (cca 250-300K) a za zbytek doplnila celoroční obyvatelnost a bezpečný oplocení.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:27
- Nahlásit
Biluška
Prosím vás pomožte mi, dál už to takhle platit nemůžu
tak ale já jsem zas opačnej extrémek. Já všecky co chtěj, abych něco podepsala spíš vyhodím. Kupříkladu pojistku mám jen jednu u ČP a to od roku 1989 stále stejnou- platím 90,- Káč, oni mě furt uhánějí, že jako změníme smlouvu,leč jsem nedobytná jak trezór. Sice tvrděj, že kdyby se mi něco stalo, nedostanu nic, ale to je jak jsem tak koukala na Gerdu úplně a naprosto jedno. Taky nedostala nic. A to že si tím pádem i spořím na důchod málo (je to nějaký strarobní pojištění, či jak se to menuje, prostě až bych jako měla někdy bejt v důchodku, dostanu nějakou závratnou částku asi 200,- káčé měsíčně), tak to je mi taky fučík, páč v tomdle státě se důchodu stejnak nedožiju- scípnu jako stará bába ve frontě na pracáku, dyš tak furt ten důchod prodlužujou . Stavební spořka mám dvě- tohle starý odkud jsem ještě před změnou převedla státní podporu na nový stavebko který jsem stihla uzavřít ještě za starých podmínek na st. podporu. To starý jedu dál prostě jako spoření.Mít něco navíc by už pro mě bylo moc informací najednou . I tohle je naprosto vyčerpávající a když přijdou papíry od baňky, dám je Brtnikovi na hraní
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:29 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
janika
promiň, ale to už fakt nejde...PROČ BY TO TEN ČLOVĚK DĚLAL?????
vycházím z toho, že jí chtěl dostat z bytu teď a hned,
že nechtěl čekat dva a více roků, kdyby chtěl, tak proč to te´d rozvrtal????
Spočítej, na kolik by ho taková sranda vyšla, včetně času a voseru vokolo...to je snad lepší počkat na tržní nájemný...
mě to je jasný, prot nechápu, proč to chce řešit te´d,
to to jen zkouší??? tak a=t to želva zkusí taky!!!!
dáte? nedáte, tak já se nehnu, potřebuju čas, ten budu tím pádem mít tak jako tak, dokud to uplatím, sedím na prdeli, a hledám co pak.
Rozumíš?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:30
- Nahlásit
zkrátka, neupozorňovat zbytečně na sebe a postupně hledat, kam se vrtnout ... jen získat ten moc důležitej čas
No s tím jen souhlasím, s tím, že bych sekala latinu, otočila bych a tichá voda břehy mele, takže bez jeho vědomí bych si začla osnovat plán, jak a kam vypadnout, zajišťovat, ale u toho SEKAT latinu. a ve chvíli, kdy bych to měla jistý, bych mu připomněla slib odstupného...
janika
ideální řešení
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:32
- Nahlásit
Sali
vycházím z toho, že jí chtěl dostat z bytu teď a hned,
že nechtěl čekat dva a více roků, kdyby chtěl, tak proč to te´d rozvrtal????
když si přečeteš dnešní isdpchův první příspěvek, tak tam píše, že to zkouší v celkem pravidelných intervalech... tzn., že sice ne písemně, ale ústně už o těhle problémech březen ví dost dlouho
dáte? nedáte, tak já se nehnu, potřebuju čas, ten budu tím pádem mít tak jako tak, dokud to uplatím, sedím na prdeli, a hnedám co pak.
Rozumíš?
jenže to by jsi udělal ty nebo já, ale asi ne želvička... prostě na to nemá náturu .... navíc si myslím, že on by v tomhle případě přišel s těžším kalibrem
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:36
- Nahlásit
PetraK
Ty seš fakt neskutečnej případ. Bohužel lidí přesně takhle smýšlejících - mám stavebko, penzijko a tak to má přece být je asi 90% našeho národa Mě to rve žíly, ale nemůžu veřejně napsat proč, páč bych nerada přišla o licenci . Pošli mi sovu, ti tak nějak stručně vysvětlím co máš udělat abys někdy něco měla a TY TO DÁŠ PŘEČÍST BRTNÍKOVI. Hlavně se to nesnaž pochopit a nedejbože sama změnit smlouvy
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:39
- Nahlásit
brut
něco padlo i ústně, že majitel domu chronicky prudí kvůli psům, že do bytu pes nepatří,
ale pro toto jeho tvrzení není žádná zákonná opora a ve smlouvě si nestanovil zákaz chovu/držení psa ve svém domě (a ani by tuším nemohl), a smlouvu uzavíral on s dosud žijící babičkou, když tam želvičku přihlašovala a domlouvala to, a není to tuším nějak extrémně dávno, pár let z5, co želva říkala, to není "restituce s želvou a psama z r. 1993"...
je to celý divný.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:39
- Nahlásit
brut
udělal ty nebo já, ale asi ne želvička... prostě na to nemá náturu .... [/i]
no tohle bude ten největší problém a navíc, nevím, jak a zda Březen ty všechny rady (ať už tady odtud, či z poradny) uvede do praxe
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:41
- Nahlásit
Biluška
pošli mi taky takovou sovu, jak někdy něco mít, pls.
Nějakou laickou představu mám, ale nakupuju u odborníků.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:44
- Nahlásit
Sali
je to celý divný.
to je a podle všeho se to táhne už nějakej čas .... jen jí většinou dá trochu oddechu.
PetraK
no tohle bude ten největší problém a navíc, nevím, jak a zda Březen ty všechny rady (ať už tady odtud, či z poradny) uvede do praxe
nechci být skeptikem, ale obávám se že blbě .... březen je příliš dobrosrdečná a nejistá na to, aby sama byla schopná tohle vyřešit...a co si budeme povídat, tak Jenda jí nepomůže, spíš bude jak kámen na jejím krku
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:46
- Nahlásit
Biluška
ti pošlu sovu.... mám tu jednu smlouvu a potřebuju u ní něco zjistit....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:52
- Nahlásit
isdpch
vidím, ze to je problém chronický a neřešitelný,
já měla opravdu za to, že toto je poprvé, co bylo skutečně veřejně vystoupeno proti želvičce a psům,
že dote´d šlo o prkotinky.
Želvička hlavně musí vědět, CO od života zhruba chce,
A NA CO SVEJMA SCHOPNOSTMA MÁ,
kdyby cílevědomně chtěla být sama na svém a ve svém, s odstupným by se to právě dalo, ve zdravotnictví by se uživila, sanitáře shánějí všude, u nás zoufale sháníme SPOLEHLOVOU sanitářku na COS, kolem městeček s rozumně velkým špitálem jsou vždy zahrádkové kolonie, bydlet se takhle dá, do práce na kole nebo místním busem, všichni tady takhle jezděj, z vesnic kolem........
jinak sama na svém nebude nikdy.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 13:54
- Nahlásit
brut
Pošli, není problém
Sali
Za chvíli valím na canisku, k večeru ti to namailím.
|