Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2394 . 2395 . 2396 . 2397 . 2398 . 2399 . 2400 . 2401 . 2402 . 2403 . 2404 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 11:59
- Nahlásit

janika
brezen2008
teda želva, nevím, proč nejdeš s brut, ale co vím, tak taková pomoc se neodmítá a nezlob se na mne, ještě sem napíšeš, že jdeš s kámoškou, promiň, ale to mi přijde trochu hloupý a vůči brut docela no řekněme netaktický. To nemluvím ani o tobě, že ti brut mohla být skutečně dost užitečná.

myslím si naprosto to samý! Březne, ještě jednou si to rozvaž. Děláš dle mě velkou chybu.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:01
- Nahlásit

PetraK
páč už u nich to svý stavebko jedu od 1999,
Ježíš ani mi to neříkej, nebo mi rupne céfka. Finanční gramotnost našeho národa je tak nízká, že aj něgde v Bangladéši jsou na tom líp jak my Finančnictví by se mělo povinně vyučovat od základní školy, stejně jako fyzika a chémije

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:01
- Nahlásit

Mluvila jsem s mamčou. Kavalírka pouštěli vylítat se v relativně uzavřeném vnitrobloku. Bohužel se za rohem zrovna objevila její dcera a protože pejsek vidí dál než na deset metrů, všimnul si jí dřív než ta kolegyně.
Vyšetření - pouze rentgen.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:03
- Nahlásit

kachna_
protože pejsek vidí dál než na deset metrů,
Co to mají za mutanta proboha? On fakt vidí dál jak na deset metrů? Dyť to není možný Vyřiď jim, ať si laskavě přestanou honit triko, jo?

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:03
- Nahlásit

isdpch
prosímtě, ad to odstupné, mě nedává smysl Tvá věta
Jsi v nájmu a ten byt není tvůj, tudíž majitel bytu nemá žádnou povinnost ti dávat jakékoli odstupné. To že se to dělalo je věc jedna, jenže dneska se situace začíná měnit, vzhledem ke stoupajícímu nájmu se byty začínají uvolňovat a ochota dávat jakékoli odstupné ze strany majitelů klesá.
Za byt v osobním vlastnictví by přece majitel pak už jen zbytku domu/ostatních bytů musel nabízet tržní cenu/chtít ho odkoupit, ne?
Odstupné je dohodnutá částka, za kterou nájemce "prodá" svou smlouvu zpět majiteli, odstoupí za úplatu od smlouvy, a tato částka by se měla pohybovat v reálné hodnotě umožnění odchodu z bytu, který je zřejmě možné pronajmout i jinak, výhodněji, myslím, že na Žižkově je tržní nájemné přece jen o něco vyšší....a že smlouva, kterou želvička má, je ještě s nájmem regulovaným, ta stará přetrvávající po babičce, nebo se mýlím?
Dále se domnívám, že pokud se nepodaří želvičce přišít hrubé porušování dobrých mravů, což se opravdu touto formou jen těžko může podařit,
je snad jakýkoli jiný pokud o její vystěhování podmíněn pak alternativami z paragrafu s nutností soudu, a tuším že i s nutností náhradního ubytování, takže dohoda s odstupným tak 3x vyšším než navrhovaná částka by byla přiměřená, nebo ne?
Rozumím sice právu a nájmům zhruba stejně jako fyzice plazmatu, ale tohle je moje úvaha založená na aproximaci z omezených dostupných dat, ráda bych se dozvěděla, jak to chodí v reálnu.

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:07
- Nahlásit

janika
viz dotaz na isdipicha, pravděpodobně mi to dokážeš vysvětlit ty, jak vidno, jsi z oboru.vzhledem k tomu, že postupné uvolňování je už dané, on ví, že jednoho dne tam tržní bude tak jako tak a tudíž by musel být idiot chtít vyplatit na odstupném víc jak sto litrů.
rozumím tomu dobře tak, že dřív nebo později by se stejně ta želviččí smlouva musela předělat ve prospěch současného tržního nájemného? já měla za to, že tyto smlouvy dobíhají do konce tak, jak jsou nastaveny při podpisu...
Říkám, že problematiku znám neodborně a velmi povrchně.

StaHi
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:09
- Nahlásit

Biluška
Paní, já mám taky alibi páč jsem byla přece na té canisce s Nýnou a Bonou ne?
no, esi vam to jako neuniklo uz pred caniskou
Krom toho bez peprz nedám ani ránu
ale tak asi ne, no.. jak je na tom s alibi Masenek?

brut
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:10
- Nahlásit

Sali
ale želva nemá byt v osobním vlastnictví... je v nájmu na dobu neurčitou, takže se na ní nevztahují všeobecně platné "normy"... nehledě na to, že za svůj byt nemusí dostat ani kačku, pokud si Mádl najme někoho s vyšší kvalifikací, který ten jeho blábol převede do správné řeči a ona nezačne používat hlavu na myšlení .... oni ty její potíže jsou v pravidelných intervalech a ač želvě pár lidí radilo, jak má postupovat, tak se tím neřídí ..

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:10
- Nahlásit

Biluška
co je na tom špatně že to jedu od 1999?
Hele já mám na todle buňky asi jako Gerda

brut
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:12
- Nahlásit

Sali
rozumím tomu dobře tak, že dřív nebo později by se stejně ta želviččí smlouva musela předělat ve prospěch současného tržního nájemného? já měla za to, že tyto smlouvy dobíhají do konce tak, jak jsou nastaveny při podpisu...
teta bydlí na Vinodhradech a smlouvu jí budou s jistotou předělávat... minimálně kvůli výši nájemného ... zatím stále platí dost málo na to, jakej byt má, ovšem majitel je předem písemně upozornil, že hodlá nájemné zvyšovat tak, jak je státem stvrzeno a že díky tomu budou úpravy smluv

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:12
- Nahlásit

StaHi
jak je na tom s alibi Masenek

esi to byl von, tak toudle dobou už asi špatně

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:26
- Nahlásit

janika
Aha, taky sem si myslela, že starý smlouvy na dobu neurčitou pojedou do smrti toho nájemníka podle dohod ve smlouvě. Znamená to, že když je možné ty smlouvy upravovat, ale chce to jen jedna strana - majitel - úplně v pohodě to upravit může, i když s tim nájemník vůbec nesouhlasí? Samozřejmě že kdyby to udělat nemohl, bylo by ještě větším "oserem" být majitelem činžáku, než je to teď. A majitele jako takovýho chápu, že chce vydělat co nejvíc peněz, jen jak se pak pohybuje nějaká ta ochrana nájemníka? Přece i majitelé baráků si stěžovali, že ochrana nájemníka je tak děsná, že se jim z domů nedaří vykýblovávat mnohem podvratnější živly než je jeden psovitej březen.

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:26
- Nahlásit

janika
co kde čtu?
Isdipich o kus dřív rozebíral, jaká je situace a doslova psal citaci,
Jsi v nájmu a ten byt není tvůj, tudíž majitel bytu nemá žádnou povinnost ti dávat jakékoli odstupné.
proto jsem se ptala,
když by totiž platila premisa byt tvůj-majitel povinnost má, byt v nájmu-majitel povinnost nemá, pak by neexistovala možnost, jak odkoupit smlouvu/odejít nájemníka dohodou.
Řekni mi prosímtě JAK dostane majitel z svého bytu nájemníka, kterého tam ze svých důvodů už nechce, když na něj nic právnického nemá, aby ho vyhodil pro porušení nájemního vztahu uvedeného v Občanském zákoníku,
jinak, než že mu za to dobrovolné odstěhování se dobře zaplatí, nebo mu zajistí náhradní ubytování (což jak z dříve psaného plyne, nehodlá udělat, nemá na to prý čas)

Chce želvičku skutečně dostat z bytu ze spekulativních účelů, nebo prostě jen řeší ty psy?

Alexa
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:27
- Nahlásit

Krásné poledne
ad Březen jestli to trvá už delší dobu a nenechá si holčina poradit tak je to neřešitelná situace.
Potřebuju poradit budu kupovat nový auto a vybírám mezi Renaultem Twingo nebo Clio Storia, Fordem Fiestou a VW Polo, srovnatelná výbava, ale poslední 2 cca o 30tisíc dražší. Tak honem sem se zkušenostmi. Fiesta je 5ti dvéřové což mi moc nevyhovuje, páč ci 3dveře.

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:28
- Nahlásit

brut
ale želva nemá byt v osobním vlastnictví... je v nájmu na dobu neurčitou, takže se na ní nevztahují všeobecně platné "normy".
blbě se čteme, já to vím, ale nevím, co se na ní nevztahuje z norem pro nájemce bytů, které tady v OZ čtu.

Tinta76
# Zasláno: 12 Led 2009 12:29
- Nahlásit

Sali
když by totiž platila premisa byt tvůj-majitel povinnost má, byt v nájmu-majitel povinnost nemá, pak by neexistovala možnost, jak odkoupit smlouvu/odejít nájemníka dohodou.
přeci když je byt můj, tak jsem majitel já, ne? dle mého isdpch větou "a ten byt není tvůj" zdůrazňuje ten nájemní vztah ...

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:31
- Nahlásit

Tinta76
xakru vůbec si nerozumíme!!!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:34
- Nahlásit

janika
haloooo,vnímáš mě?Odstupný samosebou dát nemusí,ve státním by ho také nedostala a byla taktéž v podnájmu vlastně,ale proč ho nabízí???????Jako z dobroty duše? si děláš kozy ne? Píšu to už podruhý a neba mě to ,takže...jak jí může legálně! vystěhovat pokud platí řádně nájem? Pouze soudně ne? A záleží pouze na verdiktu soudu,zda určí,že musí sehnat želvě náhradní byt či ubytování (pozor,to je velký rozdíl) či půjde -li bez náhrady.mám to za sebou,takže nekecám z hladu..Pokud jí bude muset sehnat kvartýr,bude ho to stát více než těch 100 a proto je nabízí,neni blbej Otázak je zda si želva polepčí když jí ten byt bude muset sehnat..smlouva bude možná už na rok jak je ted zvykem,ale možná taky ne,tohle už ted nevím,já to měla před 6 lety tak,že jsem musela sehnat tu samou smlouvu pro ex..tedy na neurčito.ale od té doby se zákony stran nájmů asi změnili,nicméně třá v tomhle ne,nevim.a třetí byt po odmítnutí?To neplatilo moc ani tenkrát(já jsem byla vlastně v pozici toho Mádla).Pokud by odmítl třetí,mohla jsem podat návrh na exekuci a byl by tam exekučně vystěhován(dloooouhá doba uběhne) a taky záleželo na verdiktu soudu..pokud zněl ODPOVÍDAJÍCÍ,moh by se na tom točit docela hodně.

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:34
- Nahlásit

Alexa
Fiesta je 5ti dvéřové což mi moc nevyhovuje, páč ci 3dveře.
Pani, já už bych do třídvířka nešla. Ale to je na samozřejmě na každym. Nad těmahle prckama sem taky uvažovala, dyš sem auto vybírala. VW platíte opravdu hodně za značku, jsou to podle mě jedny z nejdražších ojetin. A dobře se kradou. S Fiestou sem byla moc spokojená, to, co mi nevyhovovalo, byl fakt dost malej prostor a hodně tenký kola, kvůli kterejm sem vyopadávala na silnici z kolejí vyjetejch náklaďákama, prostě ta fiesta lítala kolejema víc než jiný auto, možná tim, jak je úzká, nebo jak neumim řídit, nebo tak něco. Twingo nemá skoro žádnej kufr, nejvíc z vašeho výběru se mi zamlouvá Clio. Hlavně pozor na to, že auta starší 10 let, pokud to sem taháte z ciziny, musíte přihlašovat pod nějakým poplatkem 10 000 Kč nebo tak něco.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:35
- Nahlásit

Sali
Chce želvičku skutečně dostat z bytu ze spekulativních účelů, nebo prostě jen řeší ty psy?
myslím, že chce želvu dostat pryč a psy jsou pouze záminka.... jenže problém je v tom, že mu holka řádně nahrává svým postojem

Řekni mi prosímtě JAK dostane majitel z svého bytu nájemníka, kterého tam ze svých důvodů už nechce, když na něj nic právnického nemá, aby ho vyhodil pro porušení nájemního vztahu uvedeného v Občanském zákoníku,
jinak, než že mu za to dobrovolné odstěhování se dobře zaplatí, nebo mu zajistí náhradní ubytování (což jak z dříve psaného plyne, nehodlá udělat, nemá na to prý čas)

on je s tím docela problém, protože na většinu nájemníků si majitel nedovolí jinak než náhradním bytem nebo odstupným.... myslím, že tohle padá nebo brzy padne a majitel bude mít nárok člověka vystěhovat, pokud ten daný bude porušovat nějaká ustanovení.....ale nechtěj po mně, abych to hledala, četla jsem to v nějakém článku o bydlení a smlouvách

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:36
- Nahlásit

Sali
Řekni mi prosímtě JAK dostane majitel z svého bytu nájemníka
soudem,kurwa! anebo toudle "dohodou" anebo násilím..

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:36 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

Alexa
Renault Twingo máme my! je to šumka, po 6 letech vlastnicví se všechno sype na maděru, jinak na ježdění s dvěma psy a dvěma lidmi super.

Dodatek, abys tam mohla mít psy, musíš mít sklopené zadní sedačky.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:36
- Nahlásit

PetraK
co je na tom špatně že to jedu od 1999?
Fšechno, úplně fšechno je na tom špatně Něgdy až se sejdem a budem na to mít čas tak ti to vysvětlím, tady na to není prostor a asi bys to stejně nepochopila. F reálu ti k tomu namaluju obrásky, jako komiks to pochopí většinou každej (nebo to aspoň tvrdí, abych už přestala malovat )

Jo a Mášenek říká, že on to taky nebyl . A když říká, že on to nebyl tak to musíme vzít jako fakt, páč policajti to tak taky berou

Tinta76
# Zasláno: 12 Led 2009 12:37
- Nahlásit

Sali
ale rozumíme ... odstupný je jediná cesta jak se zbavit nájemníka jako je Březen, pokud má smlouvu na dobu neurčitou a žádnej jinej důvod (§ 710, 711 a 711a) neexistuje ... si myslim teda

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:38
- Nahlásit

brut
.... myslím, že tohle padá nebo brzy padne a majitel bude mít nárok člověka vystěhovat, pokud ten daný bude porušovat nějaká ustanovení..
tohle jsem právě taky slyšela,ale nevím esi je to už v běhu,páč to sou pak nahraný úpa fšicí bez možnosti se bránit

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:38
- Nahlásit

Nájemník přece musí mít nějakou právní jistotu, že když si pronajme byt, řádně podepíše smlopuvu, řádně platí nájem, chová se v souladu s platnými zákony této země, a tak,
že ho majitel činžáku svévolně nevykopne bez náhrady za zinscenované situace kdykoli,, kdy se mu bude hodit pronajmout byt lépe.
Od toho mají dnes smlouvy dobu určitou, aby se to dalo řešit v historicky krátkém horizontu a oznámit s předstihem, že smlouva nebude prodloužena.
Je-li byt osazen nájemníkem se starým typem slouvy na neurčito, s užívacím právem až do smrti nájemníka, jak mi tvrdila želvička že má,
pak legálním krokem by snad mělo být něco jiného, než výstražný dopis coby předzvěst výpovědi podle zinscenovaného scénáře "psi jsou hrubé porušení dobrých mravů",
tím, že majitel byt pronajme, se snad zavazuje chovat k nájemníkovi dle pravidel hry "pronájem nemovitosti" a nemůže si jen tak vymyslet, že to vlastně nechtěl, když už to jednou udělal...
Musí být nějaký legální krok, který umožní majiteli domu disponovat se svým majetkem tak, aby naplnil své potřeby, a přitom neublížil svým nájemcům.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:40
- Nahlásit

Sali
Nájemník přece musí mít nějakou právní jistotu, že když si pronajme byt, řádně podepíše smlopuvu, řádně platí nájem, chová se v souladu s platnými zákony této země, a tak,
že ho majitel činžáku svévolně nevykopne bez náhrady za zinscenované situace kdykoli,, kdy se mu bude hodit pronajmout byt lépe.

Žiješ v tomhle světě?

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:47
- Nahlásit

Biluška
Žiješ v tomhle světě?
Myslíš, že je to tak absurdistánský?????

brut
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:47
- Nahlásit

davidkova renata
tohle jsem právě taky slyšela,ale nevím esi je to už v běhu,páč to sou pak nahraný úpa fšicí bez možnosti se brán
já to právě taky nevím.... sem to četla někdy na podzim, ale vůbec netuším kde.... teda předpkládám, že to bylo v nějakejch novinách, lae kdy a v kterejch nemám tucha

Sali

jo, jenže teď podepisuješ na dobu určitou a co vím třeba u nás, tak je to jen na 6 měsíců .... pak se smlouva buď na dalších 6 obnoví nebo vypoví. S předstihem ti nikdo nic neoznámí, prostě s tebou "jen" smlouvu znovu nepodepíší

Hele, ani jeden z nás do vztahu majitele baráku a želvy nevidí... ona už od něj několikrát dostala slovně upozorněno na z jeho strany problémy, dostala od lidí radu, jak ty potíže minimalizovat a co dělat, aby na ní nijak nemohl.....a jak jsi četla, tak minimálně radu, aby Dastyho po baráku vodila na vodítku a s košem naprosto ignorovala.

Legální krok v téhle džungli prostě nebude... tam je to většinou kdo s koho a hlavně, jak vychytralý bude majitel. Moje teta má naštěstí velmi slušného majitele, ale jak už jsem psala, i oni budou mít nové smlouvy a dá se očekávat, že tam bude doba určitá místo neurčitý

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:48
- Nahlásit

Biluška
ano, žiju v právním státě, a mám před sebou otevřený Občanský zákoník v platném znění, a čtu si v něm.
Sice jsem jen blbej doktor medicíny, co funguje jinak než právo,
ale ty jistoty tam jaxi vidím.
I ten legální krok: zaplatit. Koupit si odchod. Koupit si uvolnění bytu, nevhodně/nedobře pronajatého, za smluvní odstupné.

Pokud nevznikne něco, jako zákonem daný datum, odkdy se automaticky všechny ještě běžící smlouvy na byt na dobu neurčitou převedou na určitou dobu dejme tomu 5 let,

může pak vzniknout jen něco, jako že se zákonem k nějakému datu zruší regulace nájemného a všechny smlouvy od toho dne poběží v nájemném tržním, budou se obnovovat postupně v nějakém časovém intervalu na nájemné obecně uznávané v dané lokalitě a přiměřené k velikosti a stavu bytu...
a tam se to pak může legálně lámat, kdo nebude akceptiovat majitelskou změnu parametrů, může si klidně odejít s nahou prdelí, neb bude odcházet z vlastní vůle.
Toť můj osobní pohled na věc.

<< 1 ... 2394 . 2395 . 2396 . 2397 . 2398 . 2399 . 2400 . 2401 . 2402 . 2403 . 2404 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání