Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2304 . 2305 . 2306 . 2307 . 2308 . 2309 . 2310 . 2311 . 2312 . 2313 . 2314 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
jablunka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 12:51
- Nahlásit

sarax
.jen prosim vás už doufám že ty,Biluše a Jablůnka jste si to vybraly na letošek za všechny a už ani pes nazmar teda

Problém je v tom,že když je na place víc starších a nemocných psů,nikdy nevíš kdy to přijde.Tedovi bude letos v únoru 7let,ovšem po první veterinární prohlídce prohlásil doktor,že organismus je tak o tři čtyři roky starší.Doping ,5 let dostihů a nespočet úrazů se na něm podepsalo fest.Za ten rok co je tu,se dost spravil,chrti jsou dlouhověký,ale co já vím co se zesere. A Bůca........no pořád se zvedne a chodí,ale taky to není žádnej med,obden Rimadyl,teď dokonce denně,ale jednou se třeba nezvedne.

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 12:51 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Sali
Ten pes měl neoperovaný nádory na mléčný žláze, bylo mu cca 13, veterinář přijel protože se Boja nemohla zvednout, ale máš samozřejmě pravdu.
Sakra ani nevíš jak strašně ses mě dotkla.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 12:52
- Nahlásit

Biluška
mi včera došla...akorát to řešíme pošli mi ještě číslo na sebe ti zavolám a bude klid ale třenhle tejden nevim sem chcíplá a nestíhám

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 12:55
- Nahlásit

PetraK
Na sonu se prý ale nic neukázalo.
to se nevylučuje, jde o to, jak je to sono citlivý, a jakou pdoobu by ta nádorová infiltrace měla,....
hele já už druhý den tady sedím za mikrákem a uzavírám nárazověš nekropsie, takže nedělám nic jinýho, než že dávám do vzájemnýho vztahu nálezy kliniků, nálezy z laborek, ze zobrazovacích metod, z pitevny a ze histologie,
a opravdu 100% zjistitelnost není nikdy na nikde zaručitelná, ve hře je tolik faktorů....že prostě když pak někdo napíše že idiot doktor to nepoznal, tak můžu fakt vystříknout jak knedla, protže k tomuhle výroku může být kompetentní až ten, kdo má k dospozici perfektně odvedený pitevní nález a umí odbornýho znalce v medicíně.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 12:56
- Nahlásit

jablunka
Problém je v tom,že když je na place víc starších a nemocných psů,nikdy nevíš kdy to přijde.

Jablůnko, Jablůnko- nemysli na to! Důležitý je opravdu to, že je jim u Tebe fajn!! Já si dělám výčitky jen proto, že jsem to tušila, ale stejně to nebylo nic platný.

Biluška
Člen
- Nahlásit

Sali
Nevztekej se, Kachna to myslela krapítek jinak. Každému doktorovi se může stát, že se sekne v diagnoze, ale tihle "takyveti" se sekají zatraceně často V našem okolí je jich dvanáct do tuctu, protože tady za komoušů byli megapastviny a soustředil se sem dobytek snad z celé republiky. Telata teda. Jako na zdravej, horskej odchov . Když tenhle megalomanský projekt padl tak se všichni veti fofrem přeorientovali na malá domácí zvířata. Mají mizerně vybavené ordinace (bez rtg, sona, oper. sálů....) . Bez tohoto všeho s klidem vyšetřují a NIKDY jsem od nich neslyšela "zajeďte tam a tam na RTG" Pohmatem a poslechem stanovují jakékoliv diagnozy, s klidem angličana tahají z lidí prachy za neúčinnou léčbu a pak pokrčí rameny nad mrtvým psem. Dyť je to jen zvíře, neberte si to tak paninko
Kdysi mi takhle jeden doporučoval kastraci Kazbundy. Z léčebných důvodů pochopitelně, diagnostikoval jí zánět dělohy. Upozornila jsem ho, že je jí devět let, že mi přijde dost stará na narkozu. On pokrčil rameny a doslova řekl "no a? tak si pak koupíš štěně...."
Mimochodem, po vyšetření na Jagyně se z toho zánětu dělohy vyklubala alergie na komáry
Toho stejného veta jsem před pár lety potkala v obchůdku (takový malinkatý koloniál kde mají všechno od koblih po pantofle). V zeleném operačním vběhl dovnitř (má ordinaci hned naproti), předběhl frontu lidí, řekl "omlouvám se, ale mám psa na stole", koupil rybářský vlasec (nic vhodnějšího na šití tam nebylo) a utíkal zpátky Divíš se Kachně, že takové vety nazývá idioty? Já bych volila i horší výraz

Sali
Člen
- Nahlásit

kachna_
promiň, viz výše.

sarax
Člen
- Nahlásit

jablunka
jj já vím ta Bůca mi příjde nejblbější někdy..ale snad to v létě zas rozběhá..a Ted u vás jen mládne

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:00
- Nahlásit

jablunka
u nás to čeká NO Arinu, má postupně se horšící spondylogenní myelopatii, pořád ještě chodí, ale jak dlouho ještě...je to čistej pracák, magor, jako ležák by se zbláznila, už takhle jí hrabe, že už nemůže cvičit...až dochodí, provedu euthanasii, bude jí líp.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:01
- Nahlásit

Sali
to se nevylučuje, jde o to, jak je to sono citlivý,

aha, to jsem nevěděla. No ono je to s těma vetama ale těžký, není určo málo případů, kdy to ten doktor ví, ale tahá prachy dál. Třeba Herčík mi u Murphyho, když měl druhou mrtvici, řekl mi na rovinu hned, že druhý den rozhodne, že když se pes nezlepší, trápili bychom ho. ořvala jsem to hrozivě, když na mě promluvila při "venčení" sousedka, co se mu stalo, nebyla jsem schopná vůbec mluvit. Viděla jsem, že to je konečná. Ten vůl teriérskej se dal do rána tak dohromady, že jsme se nestačili divit, když pak na Herčouna vrčel jako vždycky, tak ten radostně pravil, že tady se spát ještě nepůjde. Já osobně jsem u něj vždycky věděla, že se mnou hraje na rovinu. Kdyby nebylo toho, že propracovat se k němu je nemožný, tak nikam jinam nechodím, protože prostě moc nevěřím tomu, že všichni hrajou poctivě

jablunka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:02
- Nahlásit

PetraK
nemysli na to!
Myslet na to myslím pořád,každý vybočení z normálu je signál k pozorování,ale s tím sem smířená.Musím s tím počítat už v okamžiku,kdy si takovýho psa přivedu.Pravdou je,že odchody bolí stejně.
sarax
.ale snad to v létě zas rozběhá..
Taky doufám,teď jí na noc dávám i termofor a ona si to užívá.
a Ted u vás jen mládne
To je pravda,hlavně psychicky a to na něm vidím nejradši.

jablunka
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:03
- Nahlásit

Sali
má postupně se horšící spondylogenní myelopatii,
Bůca má to samý.
jako ležák by se zbláznila, už takhle jí hrabe,
Tak tomu velmi rozumím.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:05
- Nahlásit

PetraK
Mě se osvědčuje kopat hrob před úmrtím zvířete . Už dvakrát. Jednou to bylo s Kazbundou a podruhé s králičící Sandou. U Kazbundy to bylo uprostřed horkého léta, vedro k padnutí, já v osmém měsíci, břuch jsem mohla vozit na trakaři jak byl obrovský a pes v posledním tažení. Nařídila jsem Kotkovi vykopat hrop s tím, že vet zítra ráno přijde a utratí ji. A že do odpoledne, než přijde Kotek z práce by s ní už hýbali červi v tomhle počasí. Kotek poslušně vykopal, vet přijel... a Kazbunda nás vítala skákáním na kotec a strašlivým řevem ve stylu "co sem ten pobuda leze, ať jde pryč nebo ho sežeru" . Umřela až v říjnu a to beztak jenom proto, že KOtek odmítl vykopat druhý hrop

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:08
- Nahlásit

není určo málo případů, kdy to ten doktor ví, ale tahá prachy dál.
PetraK
Může být. To, že já to neznám, že jsem se s tím nesetkala, neznamená, že to neexistuje, taky kdo by si to troufnul na patologa, že.
Druhá věc je, co spíš na veterině vídám, tak neskutečná primitivnost a hlupáctví majitelů psů, že jim ani nejde nijak vysvětlit, jak se věci mají, aby se zodpovědně rozhodli.
Lidi se taky neutrácejí, taky se bojuje do poslední minuty, tak proč pes, že, ale pak ty peníze za to ex post majitelům vaděj.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:09
- Nahlásit

Biluška
, že KOtek odmítl vykopat druhý hrop
furt to řikám, že za spoustou problémů je dycky chlap!

Mě se osvědčuje kopat hrob před úmrtím zvířete
tohle není špatnej nápad -zahrada je veliká, takže to by šlo.

jablunka
Musím s tím počítat už v okamžiku,kdy si takovýho psa přivedu.Pravdou je,že odchody bolí stejně

já vím, že to nejde, ale podporovat Tě v tom nemůžu, to chápeš, žejo?

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:11
- Nahlásit

Sali
, ale pak ty peníze za to ex post majitelům vaděj.

já to mám tak, že když budu vědět, že to tomu čoklovi pomůže a že mu pak bude líp, tak na prachy kašlu. Ale potíž je v tom, že ne každej doktor taky právě jedná čestně. Nechci aby se zvíře zbytečně trápilo, ale když budu vědět, že se přes počáteční obtíže dá dohromady tak, aby se mu na světě líbilo, tak do toho půjdu. Otázka je ta, kde najít rovnýho doktora.

Sali
Člen
- Nahlásit

Musím s tím počítat už v okamžiku,kdy si takovýho psa přivedu.Pravdou je,že odchody bolí stejně

já vím, že to nejde, ale podporovat Tě v tom nemůžu, to chápeš, žejo?

PetraK
tak to já zas nemůžu podporovat Tebe,
je nutný vidět život a smrt pragmaticky a neděsit se těch situací, ale brát je splavně, život dal, život vzal, žijeme prográdně, a pokud se dělá servis starým a potřebným, tak prostě a na rovinu na dožití ui s tím vědomím, že smrt přijde, až na ní bude její čas a emoce lidí toto nezmění.

sarax
Člen
- Nahlásit

Sali
taky kdo by si to troufnul na patologa, že.
velmi pádnej argument

i když já za komančů s otrávenou čubinou jedem na krysy zažila blbce...3 dny jí léčil že se vylíže a já mu chtěla věřit..je to spousta let a dodnes mě sere že jí neuspal hnedka..krev z ní lila dva dny..no lila..odtékala..ale on jí dal dvakrát denně infuze že...

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:14
- Nahlásit

PetraK
když budu vědět, že se přes počáteční obtíže dá dohromady tak, aby se mu na světě líbilo, tak do toho půjdu. Otázka je ta, kde najít rovnýho doktora.
voe, otázka je, kde nají Děda Vševěda, jak si vůbec můžeš myslet, že tohle se dá vždy předpovědět?

sarax
s otrávenou čubinou jedem na krysy zažila blbce...3 dny jí léčil že se vylíže a já mu chtěla věřit
akorát, že kdyby se ten organismus posnažil, vylízal by se, stačilo by doplnit Vitamín K, krev a tekutiny, a podporovat orgánový funkce,....a buď by to vyšlo, nebo nevyšlo...

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:16
- Nahlásit

PetraK
ty seš tak bezbřehá emotivní naivka, ve fšem, co sleduju, že to nemá pro mě obdoby, dát tě do rámeščku a vystavovat jako exponát ze zašlých věků,
to já jsem proti tobě zlá stará zkažená do dna skepsí prohnilá čarodějnice.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:17
- Nahlásit

Sali
no dneska jsem přesvědčená že 7 kilová čubina neměla šance..složilo to tu i křížence NO co měl asi 30 kil takže se obávám že fakt jen trpěla..a viděla jsem jí že..ležela naprosto apatickyneschopná ničeho...no fakt tohle už nechci zažít...

brut
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:17
- Nahlásit

Sali
Může být. To, že já to neznám, že jsem se s tím nesetkala, neznamená, že to neexistuje, taky kdo by si to troufnul na patologa, že.
u nás je najdeš... je to tu jeden jako druhý blbec
A to většinou vím co přesně chci a s čím tam jdu ..... teda teď už ne, jezdím za super vetem do Práglu

brut
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:19
- Nahlásit

Sali
ty seš tak bezbřehá emotivní naivka, ve fšem, co sleduju, že to nemá pro mě obdoby
jenže svět by bez těhle lidí byl o moc ochuzený... oni mají ten krásnej, nezkaženej pohled na svět a stále věří v lidské dobro .... sem ráda, že znám alespoň někoho tak jedinečnýho

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:22
- Nahlásit

Sali
že jsem se s tím nesetkala, neznamená, že to neexistuje
no tos řekla moc pěkně bych mohla posloužit skutečně hafem případů,třá jeden jak léčil želvu co dle něj měla angínu atb,vono to nezabralo taxe šlo k jinýmu,ten se prokysličil a parvil,že želva potřebuje zazimovat(taky že jo§ )Ten samej expert "dal šanci" činčile co se v noci protáhla nějak pletivem,v zásadě jí to přepůlilo a byla napůl mrtvá když tam kámoška dorazila na utracení,páč i debilovi bylo jasný,že je konec.ale odporovat panu dochtorovi si netroufla,takže činčila zdechla v noci asi ne příjemně A třá co ten co dle amerického vzoru doporučuje kastrace ještě před prvním háráním a když řekneš NE,zachází s tebou jak se zpátečníkem a tyranem zvířat? A co tn samej co navrhne lidem s 13letou kokřicí s nádorem na slinivce(slezině,ted nevim),že operace jo?!Vona samo zdechne za dva dny,sice sou hodně krušný,ale prachy sou doma? a co ten co 14letý dobrmance co už dlouho padá na zadek a má srdce f prdeli klidně udělá operaci torze místo aby jí utratil,k čemuž druhej den stejně dojde,ale eště předtim jí majitelka slyší řvát i přes telefon když tam volá a pan dochtor praví,že je asi nějaká komplikace a ža bude lepší když...9 litrů ale doma,že.Ano,je to chyba těch majitelů často,já bych mu dala pěstí říct mi tohle,ale ti lidi si asi myslej,že dyš to pan dochtor řekne,tak je to pravda,jistě už zachránil mnoho pejsků...chápeš..to je ta magie bílejch pláštů!Můžeš se stavit,ti všichni jsou z blízkého okolí..uvidíš cos neviděla,uslyšíš cos neslyšela

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:28
- Nahlásit

PetraK
já to mám tak, že když budu vědět, že to tomu čoklovi pomůže a že mu pak bude líp, tak na prachy kašlu. Ale potíž je v tom, že ne každej doktor taky právě jedná čestně
potíž je f tom,že chceš nemožný!!!! Vůbec nejde vo prachy,přece!NIKDO NIKDY ti tohle neřekne a jediný co tě může vést je tvoje intuice a srdce,ale takovýhle sentimentální kydy rozhodně teda ne,víš,že to tak nemyslim ,ale říct ti to mušim bo právě z tohodle postoje se stalo už moc zvířatům ze života peklo..v tom nejlepším úmyslu,já vim..

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:33
- Nahlásit

davidkova renata
jistě, ale je tady ještě jeden pohled, doktora, který by se ke všemu stavěj tak pragmaticky, jak já u svých zvířat chci, by lid obecný utlouk.
S těma torsema, to je vošajstlich, láme se to s pokročilostí hemoragický infarsace, a máš tam moment, kdy to je 50/50,
akorát těch blbejch 50% pak uhyne na sepsi při peritonitýdě.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:33
- Nahlásit

Sali
tak to já zas nemůžu podporovat Tebe

tak to bezpochyby , ale to jsem já, věčnej řešič , řeším furt co by kdyby..

pokud se dělá servis starým a potřebným, tak prostě a na rovinu na dožití ui s tím vědomím, že smrt přijde, až na ní bude její čas a emoce lidí toto nezmění

no tak tohle by u mě byl právě problém, moc bych jednou chtěla tohle dokázat, pomoct právě těm starým co to nejvíc potřebujou jako Jablůnka, nebo ten pán co si furt chodil do útulku jen a jen pro ty starý pejsky, pejsa dožil, tak šel pro dalšího. Jenže mě by to sežralo.

ty seš tak bezbřehá emotivní naivka

naivka asi ne, ale emotivní moc a od maličkata. S tím nic nenadělám
kde nají Děda Vševěda, jak si vůbec můžeš myslet, že tohle se dá vždy předpovědět

předpovědět ne, ale chtělo by to aby ty veterináři hráli na férovku. Splést se může, ale ne aby do toho šel s vědomím, tady si vydělám! Tahle hrabivost KDYBY NEBYLA, jenže to se nepodaří.
davidkova renata,
to je takovej humus, že to se nedá popsat.

Hyena
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:34
- Nahlásit

Je fakt, že už jsem se za těch roků různých patálií se zvířaty naučila za 1. trvat na podrobném a mě přiměřeném výkladu obtíží, důvodů zvolené léčby i podoby léčby včetně jejích výhod a nevýhod.Za 2. ověřovat si fakta i jinde a nezatracovat zdravý selský, i když laický rozum a za 3. nebát se poslet do kélu i kapacitu, před ketrou je většina lidí v pokleku, páč zvíře je moje, já za něj nesu zodpovědnost, já si s ním prožiju všeechny případné "omyly" a já to platím. Zatím se se mnou kupodivu dost kvalitních vetů i baví
Fakt je, že když jsem objednávala biopsii nádoru u králíka, abych se rozhodla, zda ho nechám či nenechám operovat, tak se na mě vetka koukala trošku jako na někoho, kdo neví c s penězi, ale odebrala jí a poslala.

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:35
- Nahlásit

Hyena

brut
Člen
# Zasláno: 6 Led 2009 13:38
- Nahlásit

davidkova renata
Když jsme si přivezli Bruta a potřeboval očkování, tak jsme na doporučení známej jeli na jednu nejmenovanou kliniku. Faktem je, že jsme nečekali, bylo tam totiž prázdno. Očkování a čip nás vyšel na nějakých 1500,- , pak bylo potřeba další očkování a nakonec v lednu Brut dostal první a poslední ( teda doufám) zápal plic.... bez nějakého poučení a vysvětlení dostal dvě inijekce a tabletky atb. Večer začal čůrat... v pravidelných intervalech cca půl hoďky se počůrával ( louže jako hrom), tolik vody nevypil a začal být dehydrovaný. tAkže jsem v noci volala na kliniku v Praze s tím, že netuším, co dostal za inijekci ( protože na výpisu uvedená nebyla ani jedna.... to jsem ovšem zjistila až večer doma). Naštěstí tam byl nějaký starší doktor a ten už měl s něčím podobným zkušenost, takže mi poradil, co dělat dál. Musím říct, že noc ve studené chodbě se psem,který se neustále počůrává udělala své a hned ráno jsem volala nasraná vetovi. To co jsem mu řekla, si za rámeček nedal ..... kontrola proběhla úspěšně, ale jinde
Tenhle doktor u mně skončil ..... zjišťoval jsem dodatečně ceny léků a práce, abych mohla porovnávat.... u něj bylo navýšení téměř 100%

<< 1 ... 2304 . 2305 . 2306 . 2307 . 2308 . 2309 . 2310 . 2311 . 2312 . 2313 . 2314 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání