Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2223 . 2224 . 2225 . 2226 . 2227 . 2228 . 2229 . 2230 . 2231 . 2232 . 2233 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:17
- Nahlásit

AlenaD
S tím naděláš. Nauč ho za sebou zavírat a je to!
Jak??? Otvírat umí polovina smečky, všichni, kteří dosáhnou na kliku Zavírat neumí ani jeden

brut
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:18
- Nahlásit

Dobré ráno

Biluška
zamykej dveře.... ačkoliv normálně nemáme zamčeno ani přes noc, tak teď zamykám pro jistotu i ve dne.... všichni psi si umí dveře odevřít a nejen že za sebou nezavírají, ale ještě by došlo k nepatřičnému rozmnožování

Smečka
Sali
o samečcích a jejich "nezbytně důležitých" věcičkách mi chvíli povídejte
Jednoho takovýho mám doma.... ve výsledku máme nainstalované čtyři tiskárny, máme několik telefonů na pevnou, do toho se všude válí yx ovladaček, atd. ...... navíc o zabezpečovačkách bych mohla vyprávět ( naštěstí ségra bydlí v paneláku a tam uznal, že není potřeba)

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:18
- Nahlásit

kachna_
Made in místní všeuměl Bohouš . Je tam guma a přes ni dřevo co je odklopené a kdybych to chtěla zneprůchodnit tak tam sklopím to dřevo a zamknu. Dělala jsem to jen do velikosti foxe, větší už je jenom Gozérka, ale tu do baráku nepouštím.

StaHi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:22
- Nahlásit

Biluška
Made in místní všeuměl Bohouš
cyvoe, chudak Bohous (..'made by' )

AlenaD
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:25
- Nahlásit

Biluška
Jak??? Otvírat umí polovina smečky, všichni, kteří dosáhnou na kliku Zavírat neumí ani jeden

Já ti nevím, měli jsme psa co to uměl, ale ten se tvářil jako že on nic, takže jsem ho nikdy neviděla.
Naše blpky si naštěstí neumí ani otevřít

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:29
- Nahlásit

Biluška
větší už je jenom Gozérka, ale tu do baráku nepouštím.
To neprojde (ani jako že by si třeba štěknul), protože páníček má pocit, že by to bylo vůči Cirouškovi nespravedlivý , ale takhle by se tam zase Haskyna dostala jen když tam poleze jinej pes a mám obavu, kdyby nebyla dost rychlá, že by jí to odpálkovalo zase zpátky.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:30
- Nahlásit

Dobrý den.
Včera jsem si zapomněla doma opčanku a nechtěli mi nalít ve třech hospodách nakonec mi nalili až kousek u baráku v děsném pajzlu, a pracuje tam Rampa z našeho bufetu v práci-kantína. Jsem se ptala, esi tam vařej, říkal že ne, tak jsem nechala donést pivo, chtěla jsem utopence, tak řekl že má, Marcel chtěl topinku, tak řekl že má, ptala jsem se na topinku s masem, tak řekl že má, ptala jsem se na smažák a prý taky má. A pak že nevařej...no jo, Rampa.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:30
- Nahlásit

Sali
zejtra bychom měli bejt po jedenáctý ve Strašecím, tak jestli můžeš přijet taky, tak pokoušem hromadně, jo?

Škoda, po obědě čekáme návštěvu Tak příště jestli to bude možný.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:41
- Nahlásit

kachna_
S klidem bych je udělala menší, když bude Ciroušek chtít tak se protáhne . Vem si jakou prťavou dírou v plotě dokážou zdrhnout když chtějí

All
Ještě jednou k Rudínkově knize. Nechci vyvolat nějakou megabouři, chtěla bych se jen zeptat na vaše názory. RD popisuje situaci jak mu utekl jeho NO Zuno. Ve zkratce pro ty, co nečetli - přijde na návštěvu chlap se psem, pes se prsí na Zuna (jedenáct měsíců), Zuno hrdě odkráčí středem za roh a než se Rudí vzpamatuje tak zdrhne. Rudí ho dva dny hledá a když ho konečně najde tak k němu pes nechce přijít.
Citace: "Asi za půl hodiny se Čenda objevil. Zastavil se a zpovzdálí se na mne díval, čekal, jestli se smí přiblížit, nebo zda ho vyloučím ze smečky za to, že ji opustil - jak velí prastarý vlčí rituál."

Hodně jsem nad tím přemýšlela a nevím... buď dělám něco špatně, nebo moji psi zapoměli na prastaré vlčí rituály. X krát se mi stalo, že mi pes utekl. Nebudu brát do úvahy útěk za zvěří, kdy v psovi převáží lovecký pud, to považuju za naprosto odlišnou situaci. Ale xkrát jsem zažila, že se pes prostě sebral ze zahrady a odešel na procházku. Akéla to dělala celkem pravidelně. Ať už jsem ji našla já, nebo se vrátila domů nikdy jsem nepozorovala, že by se cítila "vyloučená ze smečky". Setr Kutýsek měl taky sklony k toulání se. Rovněž on se prostě normálně vrátil domů. Mia mi cíleně utíká k sousedům do hnůj. Přesto, že ji volám se ani neohlídne a zmizí. Až se laskavě vrátí domů tak si zaštěká u dveří, aby naklusal vrátný a pustil madam domů. Malamutka dělá totéž... poměrně pestrý vzorek psů a ani jeden se necítí vyloučený ze smečky, protože ji samovolně opustil?

Osobně to vidím spíš tak, že Zuno s Rudím prostě neměl ten tolik okecávaný vztah a šel se poohlídnou po něčem lepším. Když byl nalezen tak váhal jestli se vůbec má vrátit, nebo vzít roha. Toliko můj názor. Jak to vidíte vy?

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:44
- Nahlásit

Mucholabka
máti potřebuje intronét. Jaký máte apsolutně nejlevněší intronét? nechce telefonovat, ideálně by vůbec nechtěla telefon, chce jenom intronét. Linka tam zavedená je.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:51
- Nahlásit

Biluška
net 475, linka 355=830 měsíčně s dph, nebo za 900 měs i s tv.

vlk
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:51
- Nahlásit

Biluška
vidím to přesně jako ty - obě šiby i ovčanda se občas dírou v plotě zaskočí poveselit do polí a pak se normálně vrátí a čekají až jim otevřu dveře.....zatím se ani jeden pes vyloučený necítil

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:52 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Biluška
Asi za půl hodiny se Čenda objevil. Zastavil se a zpovzdálí se na mne díval, čekal, jestli se smí přiblížit, nebo zda ho vyloučím ze smečky za to, že ji opustil - jak velí prastarý vlčí rituál."
Buca asi není vlk, když mi zdrhla, tak taky přišla čekat před dveře

A Marcel si vzpoomněl, jak Aša vždycky zdrhla z ohrádky a pak se přišla bonznout

StaHi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:52
- Nahlásit

Biluška
ze by nemel ty mantinely? karisitove, ci zdene?
('rikaji o me, ze jsem odbornik' )
..prvni pes v rodine - briard, notoricky tulak - se taky po navratu pokorne 'vnucoval' zpet do smecky (predstirane kulhani, az napadna poslusnost...) ..nevim, videla jsem v tom spis vychcanost, nez pradavne vlci ritualy..

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:54
- Nahlásit

Mucholabka
tomu houbeles rozumím. Můžou mít pouze net a nemít k tomu pevnou linku? Nebo musí mít net za 475+ pevnou za 355??

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:55
- Nahlásit

Biluška
Musí mít obojí, levnější není, a pokud ano, tak to sotva leze, třeba přes mobil, ale za měsíc to prohodí oknem a stejně si koupí adsl, jako všichni
nebo wifinu, ale konkrétně u nás je wifina taky buď na hovno, nebo stejně drahá jako ADSL a pomalejší než adsl.

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:55
- Nahlásit

Biluška
Já myslím že lidé kteří mají vlastní letité zkušenosti se psy nejsou ta správně cílená skupina čtenářů této knihy. Toť vše.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:58
- Nahlásit

Mucholabka
váhají mezi O2 a netem po drátu co u nás zabezpečují hned dvě firmy. Jenže ty drátové jsou právě neskutečně pomalé a vůbec takové nic moc... ale zase jsou podstatně levnější a máti je hodně lakomá . Ještě víc jak já . Takže nejlevnější možnost od vás je cca za 900,- ??

StaHi
ze by nemel ty mantinely? karisitove, ci zdene?
evidentně neměl

StaHi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 10:59
- Nahlásit

Smečka
no bat'. (a ze zvedavosti ci recese si ji koupi i mnohy zkuseny)

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 11:00
- Nahlásit

Smečka
á myslím že lidé kteří mají vlastní letité zkušenosti se psy nejsou ta správně cílená skupina čtenářů této knihy. Toť vše.
Asi jsi trefila hřebík na hlavičku . Ovšem v tom případě mi tam zase chybí spousta barevných obrázků s popiskama typu "tohle je kartáč na psa"

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 11:01
- Nahlásit

Biluška
nejlevnější ADSL za 830.
Zřízení 597 přípojka plus 599 modem plus 119 poštovné.

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 11:01
- Nahlásit

Biluška
Když byl nalezen tak váhal jestli se vůbec má vrátit, nebo vzít roha
, ale určitě bych RD nepřisuzovala, že by se o psa staral tak špatně, aby mu utek "za lepšim", to .
Což nic nemění na tom, že jsem nezažila, že by jakejkoliv z mejch psů, když zdrhnul, to bral jako vyloučení ze smečky, zejména Hasky, která cíleně zdrhne ze zahrady jakmile má příležitost.
Vyloučení ze smečky jako forma trestu po "útěku" u Vendulky naprosto zabralo a napadla mě analogie při použití špatnýho trestu - kdyby RD při nácviku přivolání používal tenhle trest, pak si dokážu představit, že by se Zuno mohl takhle chovat.

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 11:05 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit

jak velí prastarý vlčí rituál pes není vlk , mi jsou také ukradené rituály šimpanzů

StaHi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 11:06
- Nahlásit

Biluška
"tohle je kartáč na psa"
to uz je dost vosemetna vec vyssi level.. osobni konzultace nutna >.<

brut
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 11:06
- Nahlásit

Biluška
mám stejné zkušenosti jako ostatní... pes po "procházce" s úsměvem od ucha k uchu seděl u dveří a čekal na otevření

kachna_
napadla mě analogie při použití špatnýho trestu - kdyby RD při nácviku přivolání používal tenhle trest, pak si dokážu představit, že by se Zuno mohl takhle chovat.
tohle by být klidně mohlo

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 11:07
- Nahlásit

kachna_
ale určitě bych RD nepřisuzovala, že by se o psa staral tak špatně, aby mu utek "za lepšim", to .
Nemyslím špatné starání z hlediska žrádla, péče,nebo dokonce nějakého bití. To ne. Myslím to tak, že prostě psovi byl Rudík jedno. Někteří jsou nezávisláci od přírody (třebas pumi jsou takoví obecně) tak se prostě sebral a šel. No a když ho našel tak se nehnal ozlomkrk k pánečkovi, ale váhal jestli náhodou nebude lepší vzít roha a pokračovat v tom svobodném životě.

Vyloučení ze smečky jako forma trestu po "útěku" u Vendulky naprosto zabralo
Ale tos ji vyloučila ty. Tys ji potrestala. Zuno se vyloučil sám. Nebo vyloučil Rudíka, záleží na tom z jakého úhlu se na to podíváme

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 11:08
- Nahlásit

StaHi
to uz je dost vosemetna vec vyssi level.. osobni konzultace nutna >.<
Ježíš ty si trupka . Včil potřebuju tu židli jak jsi sem dávala posledně

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 11:09
- Nahlásit

Mucholabka
Můžu jim dát svůj starý modem? Mám totiž dva. Přípojka tam je, cca dva roky zpátky měli pevnou, pak ji zrušili.

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 11:11
- Nahlásit

Já bych Kačenu tudle po útěku za srnou taky ráda vyloučila ze smečky, ale ona jaksi nečekala. Přiřítila se jak vichřice, dvakrát mě udeřila zby do obličeje, podrazila mi nohy a tím považovala věc za vyřízenou. Prostě se hezky proběhla a je ráda že na ní pěkně spořádaně čekám. Nic jiného by ani neočekávala.

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 11:14
- Nahlásit

Biluška
Nebo vyloučil Rudíka, záleží na tom z jakého úhlu se na to podíváme
Tohle je mnohem lepší úhel pohledu

<< 1 ... 2223 . 2224 . 2225 . 2226 . 2227 . 2228 . 2229 . 2230 . 2231 . 2232 . 2233 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání