Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2223 . 2224 . 2225 . 2226 . 2227 . 2228 . 2229 . 2230 . 2231 . 2232 . 2233 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 20:48
- Nahlásit

Biluška
Mno jo, ale kamarád kulhá, pes nemůže z mechaniky pohybu nic vyčíst, prostě nemůže vycukat, u haltiny bych se bála toho samého. Na druhou stranu, pes neni magor

argosek
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 20:48
- Nahlásit

Biluška

Žádný z nich taky není zcela "neorganizovaný". Musí mít nějakou formu existence (obč.sdružení, nebo co já vím jiného), může na ně dosáhnout kontrola z veteriny, z městského úřadu, z finančáku..... čím je RD tak výjimečný, že jeho se toto netýká?

takze vam na nem vadi to, ze je neorganizovany?
a jak s organizovanosti nebo neorganizovanosti souvisi vyjimecnost?

Pane argosku. Ruda má spoustu psů "svých". Těch co nejsou určení k adopci. Namátkou mě napadá Saťák, Romyna, Snowe (nevím jak se to píše), Fred, Bad... kdo sponzoruje krmení, očkování, odčervování a podobně těchto psů?

dostava preci penize za rady, ktere dava lidem, kteri za nim prijedou. druha vec je, ze se na jeho vlastni psy muzete divat jako na "pracovni nastroj" - pomahaji mu v tom, co dela (aespon nekteri z nich). ale o tomhle je zbytecne debatovat - pro me je dulezite jedno - kdyz mu nekdo neco dat chce, tak je to jen jeho vec. uprimne - nektere rudovy pateticke vyroky me serou prevelice, ale kazdy ma pravo rikat, co chce.

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 20:50
- Nahlásit

kachna_
já je nepoužívala ale známá jo ,nicméně za slabiny se dá pesan vodit na vodítku..ale nedělám to používám to co psala Sali obojek,košík a vodítko a funguje to báječně..používám to na coursingu kde mi jinak čuba rve ruce z ramen a takhle je jak panenka...
StaHi
nooo taky řešení ale tady to nestačí

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 20:51
- Nahlásit

argosek
tak jste si tu docela rozumely.
jste tu dlouho nebyl

ze se snazi vyvazovat tam, kde citi, ze jest nevyvazeno
no právě, ale člověk by neměl měnit názory jen proto, že je někde nevyváženo...
ale o tom by jsme mohli psát do alelujá, a na to já nemám čas

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 20:52
- Nahlásit

kachna_
hele když jsem udělala protihací kšíry z vodítka čubka mi tahala stejně..jen po dvou...vodění za koš jediný tady v tom pomohlo netřeba cukat..při zátáhnutí si navalí sama dost.)

argosek
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 20:56
- Nahlásit

StaHi

jo o tehle vymozenosti jsem ale vazne premyslel, ale diky praktickym zkusenostem (letos jsem tu mel cca 10-15 harani) se ze me stal takovy maly sexuolog-psu a naucil jsem se pomoci panu kidovi uvolnit tlak - abych tak rapidne snizil riziko rakoviny prostaty. neverila byste, jak pes, ktery tak rikajic vystrilel vsechnu munici - stava se v male mistnosti plne divek touzebne ocekavajicich vasnivy vecer netecnym ba az primo - umerne svemu veku - nevrlym. "dejte mi pokoj, divky nadrzene! jsem muz cistych mravu a sex mne nezaujima!" tak pravil k nim ten unaveny pes a usnul.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:00
- Nahlásit

argosek
takze vam na nem vadi to, ze je neorganizovany?
Takhle doslovně ne. Vadí mi to, že dělá z lidí voly, že pořád vykřikuje "nechci peníze", ale přitom stojí s napřaženou dlaní (pardon, pošle Dzedzi s pokladničkou). Vadí mi, že vykřikuje "utekl jsem od lidí, chci žít jenom s vlkem, učit se od vlků, bla bla bla ", ale přitom neustále dělá rozhovory s novináři, tel. štáby a podobně. Vadí mi, že káže vodu, ale pije víno.
Asi by mi vadil trochu míň, kdyby se alespoň dokázal zachovat jako chlap, kdyby to své "podnikání" udělal oficiálně.

dostava preci penize za rady, ktere dava lidem, kteri za nim prijedou.
Dostával by je, kdyby měl ofiko výcvikovou školu, nebo něco podobného. Takhle dostává milodary.
S tím dost úzce souvisí i ta jeho "sekta", nebo jak je nazvat, které jak slepice sedí na všech možných i nemožných forech a nahánějí potencionální klienty co budou přisypávat do kasičky ("okamžitě sbal psa a padej na Vlčáry").

Prostě kdyby to, co dělá dělal oficiálně tak bych řekla "no, o psech neví víc než každý lepší výcvikář (chovatel, veterinář....), ale je dobrý obchodník". Pro dobré obchodníky mám slabost. Nemusí vždycky jednat úplně košer, chápu, že mají ostré lokty. Ale alespoň nějaká etika tam být musí. To, že ze sebe udělal boha, který jediný ví mi vadí. Ještě víc mi vadí, že lže. Víš něco o kauze Tarzan? Víš o Rudově lži o převozu Bada? Nebo co třeba ten Zuno odchovaný na Grabštejně, kde se psi neodchovávají?
Dokážu zavřít oko když tyhle kecy o "psovi koupeným od vojáků" bude žvanit někde u piva. Ale psát je do knížky?

argosek
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:02
- Nahlásit

Ebony

no právě, ale člověk by neměl měnit názory jen proto, že je někde nevyváženo...
ale o tom by jsme mohli psát do alelujá, a na to já nemám čas

ale to neni o zmene nazoru - jde spis o to, ze nazor jisteho cloveka nachazi se na nazorove ose v bode X

--------------------------- X ---------------------------

uvazujme nyni osobu A majici nazor, nachazejici se na nazorove ose v body P

------------------P----------X-------------------- -------

a osobu B majici nazor, nachazejici se na nazorove ose v bode W

------------------P----------X---------W---------- -------

pak samozrejme pri debate s osobou A, jevi se osoba, o niz je rec, nazorove spirznena s osobou B majici nazor W. pri debate s osobou W jevi se pak osova, o niz je rec, nazrove spriznena s osobou P.

vse samozrejme jen priblizne - a hlavne zjednodusene, jelikoz pro precizni vyjadreni nazorove polohy diskutujici osoby zapotrebi jest ctyrrozmerny vektor, jehoz graficke znazorneni bych nezvladl nejen v textove podobe, ale ani v programu start->prislusesntvi->malovani

argosek
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:05
- Nahlásit

Biluška

vetsina veci, co ti vadi, mi vadi taky - hodne to kazi obraz, ktery o rudovi mam - a ktomu treba i nektere jine veci. rozdil je ovsem v tom, ze jsem ho nejdriv poznal osobne a a jako osobu osobni ho mam rad, takze tato virtualni realita kolem vytvorena mu sice v mych ocich ubira, ale porad je to v plusu.

Neessi
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:10
- Nahlásit

kachna_
na nějakého psa protitahací kšíry?

jj,na tu bláznivou Aishu.Funguje to.Jenže jsem je půjčila na cvičáku klukovi,co mu pes tahal na stopě a nějak je nevrátil.Dík,že jsi mi to připoměla.Hned zítra ho upomenu.
Musí se pořádně nastavit tak,aby všude bylo volno na dva prsty-neutahovat,to pak nemá smysl.

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:12
- Nahlásit

argosek

pane, nic proti vašim grafům, ale neměl by jste se taky naučit uvolnit tlak sám sobě?

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:13
- Nahlásit

argosek
Mě toho taky vadí víc, ale to už je v té rovině, do které dneska nechci sklouznout. Přece jenom jsou Vánoce .
Na rovinu, ty lži mi asi vadí ze všeho nejvíc . Jdu to zalomit a koukat na Princeznu, tak dobrou s kobrou (nebo s jiným zvířátkem, to je jedno )

AlenaD
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:15
- Nahlásit

sarax
hele když jsem udělala protihací kšíry z vodítka čubka mi tahala stejně..

Jak se to dělá?? Štěně mi tahá jak malamut

argosek
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:19
- Nahlásit

Ebony

pane, nic proti vašim grafům, ale neměl by jste se taky naučit uvolnit tlak sám sobě?

to je pokrocila kynologie, tam se teprv chystam.

Biluška

tak dobrou, slecno fin. poradkyne, ja jdu pracovati, abychom tu neumreli hlady,

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:19
- Nahlásit

AlenaD
Jak se to dělá?? Štěně mi tahá jak malamut
Vezmeš dlouhé vodítko, připneš za obojek, pak omotáš kolem "pasu", nahoře zauzlíš a vedeš psa de facto za kyčle.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:20
- Nahlásit

argosek
ja jdu pracovati, abychom tu neumreli hlady,
No jo, to jsou ti chudáci OSVČ co jim nikdo nic nepošle a pak to odnášejí jejich psi (sorry, mě to nedalo )

AlenaD
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:21
- Nahlásit

Biluška
Aha, tak to už dělám, je to teda malinko lepší, ale stejně tahá

Právě jsem už přemýšlela koupit ty protitahací kšíry, ale nevím esli je to pro štěně vhodný??

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:29
- Nahlásit

AlenaD
Právě jsem už přemýšlela koupit ty protitahací kšíry, ale nevím esli je to pro štěně vhodný??
Tak to netuším, na malamutku používám haltinu, ale začala jsem s tím až v jejich dvou a půl letech, takže vliv na vývin kostry jsem nezkoumala

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:30
- Nahlásit

AlenaD
koupit ty protitahací kšíry, ale nevím esli je to pro štěně vhodný??
Mno, já to tuhle tady řešila, ale žádného kloudného výsledku jsem se nedopátrala. Každopádně půlročnímu dobrmanovi, na kterého to kolegyně kupovala, přestaly kšíry po čase fungovat. Ale to je možná proto, že je kolegyně je trupka (obyčejná, ne kouzelná)

jablunka
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:35
- Nahlásit

kachna_
Biluška
Protitahací kšíry jsme používali,jsou bezva fungá to,ale bez nich pes tahá dál.
Neessi
popřát jablunkovic Štěpánkovi
Děkujem,vyřídím až zítra.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:44
- Nahlásit

kachna_
No já jsem to taky zjišťovala, ale porád nevím, jenom si myslím si že když je nebude mít bude stejně tahat tak nevím, jestli jí rači nemám zabít.

verunicicka
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:47
- Nahlásit

k těm kšírům. mě vetka doporučila protitahací obzvlášť pro štěndo. obojek je pro ně prej nebezpečnej.

jablunka
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:54
- Nahlásit

AlenaD

Nevím o žádný nevhodnosti,ale jestli si nejseš jistá a půjdeš 28 na venčení,můžem je přivéz a půjčit ti je na ozkoušení na delší dobu,návratnost můžem domluvit.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 22:02
- Nahlásit

jablunka
Chtěla bych jít, tak doufám že do toho nic nevleze, když nám je půjčíš budu moc ráda

AlenaD
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 22:03
- Nahlásit

verunicicka
No právě, taky si říkám že to není na ten krk dobrý

jablunka
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 22:03
- Nahlásit

AlenaD
bezva,sbalím je sebou.

Tchor
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 22:31 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

brut
kolik zůstane Rudovi těch "sponzorů" a kamarádů, až zestárne natolik, že ty psy nezvládne...

Pri jeho zpusobu zivota je pomerne pravdepodobne ze se toho nedozie, ale i kdyby uz na to nemel fyzicky bude na to mit hlavou coz je 90% toho co dela. Ty zkusenosti ktery ma mu nikdo neveme.

A tech lidi kteri mu pomahaji je dost na to aby mezi nima byli i taci kteri ho na dno padnout nenechaji.

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 22:37
- Nahlásit

Ebony
podívej, celkem pěkně to tady vystihnul Argosek, mě vadí na hodně lidech strašná spousta věcí, ale v zájmu rovnováhy nehodlám sklouznout k čenobílému postoji, a nenechám jim přišít něco, co neudělali, nebo co je proti nim nefér, a stejně se postavím za Tebe, jako za Rudu, ač mi bezbřeze serete obá občas stejně. Takže ještě jednou pěkný poslední zblitky Vánoc, a pokud chceš vidět svět jen černobíle, bez osobní znalosti a bez zvažování plusů a mínusů, a polehčujících okolností, , když už chceš soudit, tak je to tvoje věc, ale taky tvoje velké mínus.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 22:42
- Nahlásit

Tchor
Pri jeho zpusobu zivota je pomerne pravdepodobne ze se toho nedozie

Proč myslíš? Co může být zdraví prospěšnější než když člověk dělá to co ho baví a ještě k tomu celý den na čerstvém vzduchu bez stresů a zbytečných nervů?

Sali
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 22:44
- Nahlásit

AlenaD
ty kšíry jsou jen berlička, abys dokázala naučit význam slova POMALU, a nemusela tomu zviřátku uškubat krk.
Problém Ti zmizí v momentě, kdy psíčice rozliší, kdy si může lehnout do voďáku, a kdy má jít na prověšeným, a to se dá odlišit výstrojí a povelem,
já na rozdíl od Tchoře nezakazuju psům tahat i na obyčejném obojku, ale odliším to verbálně, ev. si pomůžu připnutím za čumáček v košíčku, a on ten úpovel POMALU se vypracuje cvelmi rychle, neboj, ale není to o mechanickém omezení, ale o povelu pro typ chůze.
Dneska mám pinzety ve stabvu, že mi choděj jako dvojka navolno u nohy přes vesnici, neb mi nebaví se tahat s vodítkama, ale musela jsem chtít to udělat, a nasral mi Tchoř, když jemu to s jeho psy šlo, a já za svejma vlála....tak jsem se nasrala a za 14 dní to mám taky.

<< 1 ... 2223 . 2224 . 2225 . 2226 . 2227 . 2228 . 2229 . 2230 . 2231 . 2232 . 2233 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání