Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2205 . 2206 . 2207 . 2208 . 2209 . 2210 . 2211 . 2212 . 2213 . 2214 . 2215 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 10:37
- Nahlásit

co skusit poslusnost za pritomnosti fika jenpovzdal stojiciho
BinLadin
to jsme dělali, a když se dělají i obrany na jednoum konci placu a Renata cvičí na konc i druhém, vypadá to velmi pěkně, zvládne i odchody od figuranta, pohyb bokem okolo v tak 20 m od fíka, ale není možný čubu otočit čumákem k fíkovi, to je pro ní signál ke kousání.
Funguje polohy na místě a odložení, ale nesmí dojít k pohybu k figurantovi, čili nejde jí na prověšeným dovíst pod rukáv a podsadit, ale to je jen otázka času, nebo spíš nasvalení psovoda , než půjde i tohle.

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 10:38
- Nahlásit

Biluška
a co vůbec pumice, jak to s ní vypadá?

BinLadin
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:08
- Nahlásit

Sali
Renata cvičí na konc i druhém, vypadá to velmi pěkně, zvládne i odchody od figuranta, pohyb bokem okolo v tak 20 m od fíka, ale není možný čubu otočit čumákem k fíkovi, to je pro ní signál ke kousání.
...mozna bych skusil jeste na vzdalenost aby Lada tak okolo padesati metru (hranice kde jeste Renatu vnima) pohyb lader pristupte,odstupte,ale tak aby neprekrocil tuto vzdalenost...neco podobneho delam i s Jurasem kdyz mi nevima skrz psy...nastaveni mantynelu cerna ,bila...
V pozderjsi fazi i pak pouzit korekci..ale pes uz musi vedet co ponem chci...

BinLadin
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:14
- Nahlásit

ale nesmí dojít k pohybu k figurantovi, čili nejde jí na prověšeným dovíst pod rukáv a podsadit, ale to je jen otázka času, nebo spíš nasvalení psovoda , než půjde i tohle.
Sali
....a co voditko pripnute na kos?

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:20
- Nahlásit

BinLadin
to bych radši nedělala, pohyb figuranta bych do toho zatím nedávala vůbec, pokud to není nezbytně nutné, to je strašně těžké, naopak by to čubu akorát roztáčelo eště víc, protože to je pohyb kořisti, a ten by jí správně měl lákat, doporovdy jsou až posdleední fáze.
Dělá se u těch přirozených kousáčů, co se nepotřebujou předehřívat, naopak uposlušnit,
že na jednom konci placu se dělá s nějakým zvířetem, a na druhém konci se cvičí poslušnost, jako v rušivých situacích, a za pěkně udělanou poslušnost se pak pejsek u nohy třeba obloukem dovede k figurantovi, co už stojí v klidu a čeká, tam se pejsek pochválí, dá do podsedačky, a z klidu dostane kousnout a blbnutí za odměnu,
a to je to, co jsme zkoušeli, ale to přivedení nějak nejde.

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:24
- Nahlásit

a co voditko pripnute na kos?
BinLadin
víš, cílem je pejsku uklidnit a uposlušnit, nikoliv jí roztočit ještě víc. Jednou rukou se řídí na obojku, a druhou se motivuje míčkem nebo pamlskem, jako při nácviku normální poslušnosti v rušivém prostředí, podmínkou je, aby poslušnost bez rušení fíkem byla plně hotová, a to tady je, tady jediný, co není udělaný, je kázeň v obraně, jinak je vše OK. Renata chodí po Praze s nahým psem.

BinLadin
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:28
- Nahlásit

Sali
...a systemkdy dostane za odmenu kousnout pokud udela co ma,jinak ma smulu?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:30
- Nahlásit

čus fšicííí co choděj s nahatejma psama venku i na place a fšicííí co necejtěj ruce bo maj psa kreténa
No vidíte jak vám to de nepsat dyš chcete
Sali
co ste včera pořídili? A kdy ta mrcha zas rozpletla tu sít??????

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:30
- Nahlásit

vodítkama za košíky si já osobně pomáhám, když vedu duo K+K do lesa přes kusek vesnice, když nejedu autem, prostě jim dám pomalu a připnu za koše, aby si do toho nechtěly lehat...
abych je nabušený nemusela buzerovat u nohy po zlým, když vím, že toho prostě v tu chvíli pro přemíru energie nejsou schopný, a na place mě tančej, Kira má obrany dle obranáře jedničky navolno, a Kobra to, co chci po Renatě, zhruba taky...
ale na place bych do tohohle nešla, tam je to o něčem jiným, tam je to sport a pes tam jde zahřátej, vypáděnej a jde tam poslouchat za odměnu.

BinLadin
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:31
- Nahlásit

Sali
víš, cílem je pejsku uklidnit a uposlušnit, nikoliv jí roztočit ještě víc.
....mysleno pouze na rychlou korekci,nasledovano pochvalou jakmile mi aspon naznakem udela co chci.Uznavam ze ne vzdy muze fungovat a jak Ty pises muze psa jeste vice vytocit....
P.S: ...a pokud bi se jen pohazovalo rukavem nebo peskem predpokladam ze pes pujde hned do otacek?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:33
- Nahlásit

BinLadin
NEVNÍMÁ!!!! je jí úpa fuk co my tu vymejšlíme,páč vona prostě jede!

Sali
Člen
- Nahlásit

co ste včera pořídili?
davidkova renata
prosímtě k tý základné desce a procesoru eště placatej monitor, abych měla dole taky pořádnej komp, ne jen noťas, co je pomalej, a má pidiklávesnici...a hlavně se furt balí a vybaluje, neb se furt někam tahá...

BinLadin
Člen
- Nahlásit

Sali
Popchopil jsem..osobne mam skusenost ze tohle muze psa hodne spenit,takze chapu ze hodne opatrne...

BinLadin
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:34
- Nahlásit

davidkova renata
NEVNÍMÁ!!!! je jí úpa fuk co my tu vymejšlíme,páč vona prostě jede
....a co vyhladit jak testo do klidu?

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:35
- Nahlásit

BinLadin
tome, jak ti to mám říct, abych zas oprávněně nevytočila Biluši, ty totiž vůbec nevíš, o čem je řeč, takovýhle zvíře jsi eště ani neviděl!!!! piš si klidně co chceš, ale jsou to cinty o ničem z hlediska tý čuby. Jediný, co to udělaá, je, že ti vysvětlíme, proč to podle tvejch rad nedělat, a to se ti možná někdy hodí.

BinLadin
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:35
- Nahlásit

Jestly chapu spravne situaci fena chce za kazdou cenu kousat a to ze nemuze ji bere do preskoku?

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:37
- Nahlásit

kdy ta mrcha zas rozpletla tu sít
davidkova renata
v pátek, já myslela, že ti to chlap ukazoval, kde, jak prolejzá tou škvírkou, nestih to opravit, tak jí mám v práci i na zejtra, že to musí za denního světla dělat a to nějak v sobotu i včera došlo dřív než my dom.

BinLadin
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:39 - Změnil/a: BinLadin
- Nahlásit

Podivej ja resim ne zrovna tohle na obrane,ale paralelu s Jurasem kdyz vidi psy,natoz fenu.oKAMZITE JAK MILE VIDI PSA CHCE ZANIM A NEVIMA a z fen je jeste vic mimo...takze mne tohle i zajima jako mozne vychodisko na muj problem.....
Nejake pokroky jsem uz udelal..ale neni to uplne ono.

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:40
- Nahlásit

Jestly chapu spravne situaci fena chce za kazdou cenu kousat a to ze nemuze ji bere do preskoku?
BinLadin
do přeskoku to vůbnec není, je to do absolutního zatmění, jak se otočí čumákem k figurantovi, je vymalováno, a nevnímá.
Ta čuba není přeskoková, ta to má naopak pěkně srovnaný, co chce a jak toho došáhne, a vydrží skoro cokoli, teda od Renaty cokoli, a na tu kořist si počká.

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:47
- Nahlásit

paralelu s Jurasem kdyz vidi psy,natoz fenu.oKAMZITE JAK MILE VIDI PSA CHCE ZANIM A NEVIMA a z fen je jeste vic mimo
BinLadin
hele já netuším, jak jsi tohohle došáhnul,
ale tady prostě ta bombová chtivá odolná akční čuba, jinde plně ovladatelná, byla vedená v obraně jak pro tvou tervičku nebo pro Merunu, , jak vlažný měkký zvíře, co potřebuje jen točit a jen kousat, a pak, když už bude v únosným drajvu, se zavelí a z přirozený měkkosti se zvíře samo umravní,
jenže tahle čuba je druhá Bobule křížnutá s Kirou...
Čili ona Nýný ve třech a kus letech vůbec nezná, že by s okem upřeným na fíka musela dělat něco jinýho, než se na něj vyřítit, eště je ochotná vyštěkat, ale dost si u toho poroučí, kdy už chce odměnit....a my jí te´d v tomhle terénu zamčení v kořisti učíme, že K noze se dělá i tady...a ona, jak je zamčená, tak nám na to sere.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:51
- Nahlásit

Sali
pátek, já myslela, že ti to chlap ukazoval
jj,to ukazoval,já myslela,že má další úspěšnej pokus za sebou
tak nám na to sere.

tak todle ,pani,je naprosto přesnej popis situace

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:55
- Nahlásit

davidkova renata
Čili ona Nýný ve třech a kus letech vůbec nezná, že by s okem upřeným na fíka musela dělat něco jinýho, než se na něj vyřítit
No, kdyby to asi nebylo vo hubu, tak by jí to člověk i přál
Michal včera dostal s sebou na cvičák i Máju. Myšlim, že má deprézi

BinLadin
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:58
- Nahlásit

Sali
hele já netuším, jak jsi tohohle došáhnul,
Nijak...zacal dospivat a k uzasu staci i Tervice a nevnima...
Proste delam poslusnost ze bude i tady delat co chci.Ale spis pres pochvaly a natazeni na sebe.Jinak nic nevima.Pokud zatlacim psa znervim takze spi do klidu,pohody a sklidnit...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:04
- Nahlásit

kachna_
No, kdyby to asi nebylo vo hubu
no vono je to spíš vo nervy
Michal včera dostal s sebou na cvičák i Máju

BinLadin
Nijak...zacal dospivat a k uzasu staci i Tervice a nevnima...
Proste delam poslusnost ze bude i tady delat co chci.Ale spis pres pochvaly a natazeni na sebe.Jinak nic nevima.Pokud zatlacim psa znervim takze spi do klidu,pohody a sklidnit...

hele musel bys to vidět do pohody a klidu spíš dostaneš psa co je v prostředním stadiu fstekliny

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:07
- Nahlásit

davidkova renata
tak tak.

Sali
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:09
- Nahlásit

davidkova renata
i když teda, tak vypatlaná jako Kiruna, to ta tvoje Nána není, eště by mohlo bejt hůř.

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:17
- Nahlásit

davidkova renata
vono je to spíš vo nervy
Jasně potřebuješ trénink, půjčím ti Hasky .
Do toho psa by to ale fakt nikdo neřek, takový zviřátko klidný. Njn, u Cira se zase dlouhodobě odstraňuje strach z nápřahu (se kterym ho Michal už v půlroce koupil).

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:22
- Nahlásit

Sali
když teda, tak vypatlaná jako Kiruna, to ta tvoje Nána není, eště by mohlo bejt hůř.
jak jako hůř???????????????? si asi děláš ze mne kozy ,ne?!
kachna_
půjčím ti Hasky

dyk byla celkem hodná,krom toho že předstírala hluchotu
Njn, u Cira se zase dlouhodobě odstraňuje strach z nápřahu (se kterym ho Michal už v půlroce koupil
fakt jo? To je teda pech..moje svině má taky reakci na nápřah,ale jen ten můj

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:23
- Nahlásit

kachna_
u Cira se zase dlouhodobě odstraňuje strach z nápřahu (se kterym ho Michal už v půlroce koupil).
Mě se s tímhle vrátil Brůs z veteriny a docela sme z něj kvůlivá tomu na nervy......vypadá opčas jak dlouhodobě tejranej pes.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 12:26
- Nahlásit

jablunka
vrátil Brůs z veteriny
jak byl vochrnutej jo?

<< 1 ... 2205 . 2206 . 2207 . 2208 . 2209 . 2210 . 2211 . 2212 . 2213 . 2214 . 2215 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání