| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:11
- Nahlásit
davidkova renata
mám 58 kilo
Si přibrala vo tři kila, viď?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:11
- Nahlásit
Sali
mac1
to je kříženec s mamutem ?
no já osobně bych si typla,že je to vodněkud ze zemí,kde zítra již znamená fčera podle těch xichtů těch samečků
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:12
- Nahlásit
Kdybychom od toho štěnda postupovaly jako v případě Bobule a lovení tak bysme nebyly tam kde sme...f pr*eli Čili by ten ostnáč jako korekce nedošel vůbec použití.ale už se f tom ztrácim ,čili jedu na kuřecí žalutky gapaj negapaj,rotace nerotace,struny nestruny,klikr neklikr a fšecky vostatní vyfikundace bez kterejch nelze výcvik vůbec kvalifikovaně dělat
davidkova renata
to je přesně ono, čekala jsem na přihrávku, je to tak , o tom to celý je,
nezbláznit to zvíře tak, aby přestalo vnímat, udělat si ovladatelnost v terénu, a pak ho uřídíš na place snadno tím, že to složíš do kupy.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:13
- Nahlásit
Alexa
okamžitě pochopil a mohl jít ven
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:13
- Nahlásit
davidkova renata
že je to vodněkud ze zemí,kde zítra již znamená fčera
Myslíš jako třá s kanady, tam maj eště úterý, ne?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:15
- Nahlásit
davidkova renata
by ses divila, kde všude se vyskytují takoví samečkové
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:20
- Nahlásit
davidkova renata
rozumíš, vtip je v tom, že když to správně naučíš, tak splnění tý ovladatelnosti je právě ten prvek, kterým se vyslouží ta odměna, čili čím dřív se pes zařadí k noze, tím dřív dostane znova kousnout, čím dřív oběhá plenty, tím dřív bude u fíka, čím líp půjde u nohy, tím dřív bude kousnutí...to samý, co máme v pouštění, že čím dřív se po póze pustí, tím dřív se zas kousne, udělat ve všem...
jenže ti výkonový lidi se bojej, že tím pes ztratí tu šťávu, tu chtivost, to, co dělá na place potlesk, ....tak radši jedou na vyšroubovaný točky a k nim adekvátně vyšroubovaný korekce, i Bobule jim připadá v kousání vlažná, že je moc uposlušněná, neroztočená....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:20
- Nahlásit
Alexa
a vnímal potom?
to je přece fuk...skvrny sice zůstanou,ale vám se uleví!!!
Sali
a ty na tohle máš čas
já nedělám vopičky z cirgusu, ani v topm nevidím smysl psí realisace, to pro mě fakt není.
počki,ale to přece může to samý říct petrak tobě.Ty děláš co ti vyhovuje a baví a ona taky,nemyslím,že by to bylo v tom co kdo dělá ,ale že vůbec spolu něco dělaj,jako dohromady..Pro mě je vopičárna z cirgusu vrcholový ííípo nad kterým spousta lidí uchcává...mě se chce blejt.Si myslim,že je důležitej ten kontakt mezi nima a tedlencten fstach.Sem byla zaujatá jak kráva proti dogdancingu..píčovina,kravina,blbost,vopičárna ,já starej svazarmovec sem to nechápala.Paxem tam jednou ze zoufalství začla s kámoškou,bylo to na Letný.Vodcházela jsem v slzách a úpa hotová,naprosto nadšená a unešená.Bylo to skvělý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Měly sme kliku na skvělý dvojice,ti psi byli naprosto úžasní jak to jen psi dovedou..ta radost,nadšení,potěšení ze spolupráce s páníkem.Byla tam všechna možná plemena i ty maliny,ty byly taky super.Takže sem rychle a ráda přehodnotila svoje pohrdání takovejma kravinama jako je tanec se psem
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:21
- Nahlásit
mac1
jala vysvětlovat po druhé a během vysvětlování jsem mrkla na synka a on čuměl z okan, protože tam měl kamarády, použila jsem silnější podnět, praštila jsem ho učebnicí po hlavě
moje holka všude vykládá, jak jsem jí v první třídě vysvětlovala matiku. Byla nemocná a měli se učit počítat do dvanácti. Jenže už mi nikdo neřekl, že se učí počítat stylem ... nejdřív do desíti, pak od jedenácti do dvacíti a nakonec tzv. přechod přes desítku, kdy se obě metody propojí. Mladá stále nechápala, proč musí počítat devět plus dvě, když se to neučí a já myslela, že jí roztrhnu jak hada. Sice to netrvalo dlouho, ale i ta chvilka stačila k tomu, abych vyhlásila konec jakéhokoliv učení s dětma a od tý doby mají oba smolíkof
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:22
- Nahlásit
Gerda
Myslíš jako třá s kanady, tam maj eště úterý, ne?
ne úplně...
mac1
kde všude se vyskytují takoví samečkové
njn... ,ale tydle mi přídou typický...tady taky poznáš UKáčko na dálku..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:23
- Nahlásit
Sali
a ty na tohle máš čas
Sali tohle byl trik na kterým jsem psovi ukazovala, jak to pracuje, víš
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:24
- Nahlásit
Si myslim,že je důležitej ten kontakt mezi nima a tedlencten fstach.Sem byla zaujatá jak kráva proti dogdancingu..píčovina,kravina,blbost,vopičárna ,já starej svazarmovec sem to nechápala
ale jo, to si můžem říct všechny navzájem, a nic na věci to nemění, spíš to jen dokresluje, proč máme ty filosofie takový, jaký máme, co máme za hodnotový pořadí, a proč děláme věci tak, jak je děláme....ale je to přísně individuální, a vsechno má stejnou hodnotu, když je tam ten fstach.
To je bez urážky, pro mě je to vopičárna, ale je to jen moje věc, nikomu to neberu, neodsuzuju, jen já tohle za sebe neé.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:25
- Nahlásit
Sali
jenže ti výkonový lidi se bojej, že tím pes ztratí tu šťávu, tu chtivost, to, co dělá na place potlesk, ....tak radši jedou na vyšroubovaný točky a k nim adekvátně vyšroubovaný korekce, i Bobule jim připadá v kousání vlažná, že je moc uposlušněná, neroztočená
no jo,tak at dou do prdele,pro mě oni nejsou žádná norma a vzorec do kterýho bych se měla rovnat,nevim proč.Pojedu si po svým jako dycky a narozdíl vod nich budu s čubou bez obojku a s rukama f kapce chodit po čase nejen v normál provozu jako ted,ale i na tý slavný vobraně A kdyby náááhodou ne taxe ale neposeru
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:29
- Nahlásit
Sali
promiň, ale radši budu dělat s čoklem vopičárnu mýho tipu a budu v klidu, že ho nedostanu někam, kde se pak budu muset bát, esli mi nekousne právě průchozího dědu, protože jsem někde něco podělala. Když podělám vopičárnu, tak jednak se nic neděje a druhak při tý vopičárně na psa netlačím, bavíme se oba a já vím, že když mi něco spadne třeba na zem, tak si pro to toho čokla blbýho můžu poslat a on mi to přinese a rád ai když to je třeba kovový. A přinese mi to pokaždý. myslím, že je naprosto jedno co ten čokl dělá, hlavně když ho to baví a hlavně když se baví u toho učení. To je pro mě podstatná věc. Kvůli němu.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:29
- Nahlásit
davidkova renata
ne úplně...
Ježiš ty taky nechápeš legrandu! Takže matematik fakt nebuď ))))
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:32
- Nahlásit
Sali
Hele příklad - já jako vysvětlení použila to, že chci, aby mi Ešus vyskočil a chytil kruh zavěšený na větvi. Tak jsme šli pod větev, dali si sedni a jakmile Ešus hodil voko na kruh, huž se kliklo. Odhaduju, že jsem klikla desetkrát, než přišel na to,čím to ze mě vypáčí.
a ty na tohle máš čas??????????????? já teda ne....to bude asi taky velkej rozdíl, tohle já považuju za nesmyslný kraviny, a vůbec se neobtěžuju něco takovýho byť i jen vymyslet, natož nacvičovat
ale vždyť to samý si může říct Petra o tobě s tím, že ty vezmeš psy na haldy.... ty na to všechno koukáš skrz svý psy, který to co děláš baví, jsou to pracáci a chtěj to dělat... ber to tak, že jsou psi, kteří dělají jiné pro tebe "praštěné" věci a cití se při tom stejně dobře jak ti tvoji na haldách
Víš, možná, že napíšu něco, co vyzní blbě, ale myslím to s úsměvem.... stále opakuješ jedno a to samý, aniž by jsi se zamyslela nad tím, že ne každý má takové psy ( a vybírá si takové) jako ty. On ten Ešus u toho kruhu taky musel přemýšlet... jinak než ti tvoji, ale makovici použít holt musel a o tom to celý je.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:33
- Nahlásit
Gerda
ne úplně...
Ježiš ty taky nechápeš legrandu! Takže matematik fakt nebuď
k - vypadlo jí tam určitě písmenko K, nepsala ne úplně, ale ne úplněk, sem si tim jistá
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:35
- Nahlásit
davidkova renata
hezkýýý, si byla rychlejší... se omlouvám, ale až sem k tobě jsem nedočetla
Tanec se psem se mi taky líbí a snažila jsem se Bruta něco naučit, jenže on je jak medvěd Brtník a tak z toho vždycky vyšel nějaký paskvil , i když stále opakujeme a občas něco přidáme, aby měl panáček co dělat
Alu je zatím moc hrrrr
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:36
- Nahlásit
PetraK
ne úplněk, sem si tim jistá
Myslíte, že to znamená tajnej kód? Nebo prostě jenom informaci, že v noci, az svitu luny, se nechodí na kance? Bivoj šel na kance taky ve dne. A dyš ho pak nesl a seděl s nim na vjetvi (to jak Lumča rozezvučil loutnu), vařila mu Kazi zrovínka večeři...... Mamka ale vařit neumí, takže to bude spíš ten tajnej kód.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:43
- Nahlásit
PetraK
viz odpvěď renatě,
já bych prostě nenašla v tomhle učení zábavu. Tím to nesnižuju, jen si prostě už to málo času, co mimo práci mám, trávím už jen po svým, ale to asi i vysvětlí, proč vidím věci tak, jak je vidím.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:46
- Nahlásit
Bodré odpoledne ,esli se tu ještě kliká,tak příjdu až ¨se tu bude žumpit
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:48
- Nahlásit
Neessi
Ahoooooj můůůůůdrrrrrrrrrr, řešíme tajný kódy na vjenci plnym peněs.......Hele jak to, že ajšena zase hárá, dyš hárala, jak sme u vás byly s mamkou a s melody????
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:48
- Nahlásit
Neessi
Ahoj, tak něco rozžumpi
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:50
- Nahlásit
brut
taky musím pracovat, a nestíhám odpovídat...nic nikomu neberu a ensnižuju, ale jsem taková, jaká jsem, vybírám si psy takový, jaký si vybírám, dělám s nima podle toho, na co jsme postavený, a jen vysvětluju, proč volím metodiky, jaký volím, a proč mám filosofii takovou, jako mám,
nebudu volit klikr, ani pro experiment, právě pro to, že to, co se s ním hlavně dělá, je čistě po mě zbytečná vopičárna, vysvětlovat psovi princip klikru tímhle, to bych se posmála....
Tím nikomu neříkám, že dělá něco blbě, ale jen to, že mě by to neba ani minutku. Nestíhám,a fakt už dělám jen to, co mě baví, v tom málo čase, co mám, ale aspoň to chci dělat k uspokojení sebe u těch psů, a jsem starej svazarmovec, to taky nezapírám.
Tak mě za to nebijte.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:50
- Nahlásit
Biluška
koukej, co sem našla... pořiď si k Lilátku ještě jednoho šarpeje.. modrého
http://hobby.idnes.cz/modry-sarpej-rarita-pro-fajn smekry-du8-/hobby-mazlicci.asp?c=A081209_184407_ho bby-mazlicci_lud
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:51
- Nahlásit
Gerda
Hele jak to, že ajšena zase hárá, dyš hárala, jak sme u vás byly s mamkou a s melody????
Páč vona hárá po 4 měsících a Bordžínka po 7 -teď se sešly,nány háravý
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:52
- Nahlásit
brut
jenže on je jak medvěd Brtník
v tom případě je na tom dost bledě,páč Brtnik by do Stárdenc rozhodně nemoch
Gerda
Myslíte, že to znamená tajnej kód?
No možná čéče i jo! Třeba je to ten tajnej kód Navalho. Budem ji mučit, aby to vyzradila. Budem do ní rvát žrádlo- to vona nerada, takže dlouho nevydrží. Neni žádnej Julda Fulda.
Sali
mám ráda život pestrej a veselej, tak se stejnej snažím udělat svýmu psovi. Humor je koření život a jsem ráda, že mám čokla šaška do slova a do písmene, kterej sdílí ten samej názor. Psa kterej dokáže vytvořit sám od sebe neuvěřitelný "hovadiny", kterejma dostane z deprese klidně i mojí mámu. Kdyby takovej nebyl, budu nešťastná, proto jsem tady před časem řešila dočasnou "ztrátu" jeho krávovin. Byla v plánu canisterapie, což bohužel nejde. Tohle mě mrzí, ne že nebudu mít chůzi tip-ťop, ale že tu jeho radost, nemůžu předat třeba dětem v nemocnici. Můj život je prostě někde jinde.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:53
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Ahoj, tak něco rozžumpi
No ty seš dobrá,teda -tak to mám zase rozseknout já,jo? Koukej taky něco kloudnýho vymyslet !
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:54
- Nahlásit
Neessi
tak příjdu až ¨se tu bude žumpit
jasně, a mezitím se mi tady stav pomoct uzavřít asi 10 nekropsií, co ze mě lezou jkak z chlupatý deky,
asi potřebuju naklikat, abych to uazvírala svižnějc.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 14:54
- Nahlásit
Sali
vím, že musíš všechno odečíst nebo tam budeš přespávat
Vždyť sem ti psala to samý, co píšeš opět ty mně .... jen říkám navíc, že málo koukáš okolo sebe, to je vše
Nikdo z nás ti nebere tvůj přístup ke svým psům, to co s nima dělaš atd. jen pro někoho to zrovna tak při nedostatku času můžou být opičky.... chápeš jak to myslím?
|