| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 12:44
- Nahlásit
PetraK
My je s Ešusem taky voblibujem - jako sváča dobrý.
Bléééé rybičky - blééééééééééé ))) My svačíme chleba s marmeládou. Mňáááááám. Z rybiček jen volejofky a tuňáky ve šťávje a lososa sake no amijaki - mňááááááááám.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 12:44
- Nahlásit
PetraK
jak daleko má vod PC na WC
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 12:45
- Nahlásit
Gerda
na uzený šproty jsem rozčuchala Bobuli, nepravidelně rozmístěný šproty ve stopě jí stály za to tu trasu projít.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 12:48
- Nahlásit
Sali
Až přijedem s mamkou na to bránění, ukážeš mi, jak začít dělat stopu? A správně ten pachovej čtverec? Myslim, že s vidinou hledání žrádla by se Maryje mohla aspon nějakej minimální základ čuchání naučit ještě i ve svym věku....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 12:50
- Nahlásit
PetraK
záleží jak daleko má vod PC na WC
no mám to kousek,ale rači si PC přisunu blíš směrem k WC čistě pro sichr
Sali
na uzený šproty jsem rozčuchala Bobuli
což vo to,týdle by stálo za to vyrazit i za tikťakem ,ale na šproty bysem to dělat nemohla,musela byem mít asi kladeče šprotůch bo nevim kam by sem je umístila než bysem došla na místo určení a stejnak bysem smrděla tak,žy by Nyný myslela,že stopa sem já a nehnula by se vode mě už vůbec
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 12:59
- Nahlásit
Gerda
lososa sake no amijaki -
tak my můžem fšecky rybičky, takže lososa amijaky taky
slatký já jen vobčas a něco - takže třeba obří kremroli co tady prodávaj nosim Brtnikovi domů neporušenou, ale Išlový dortíčky od mámy - ty dycky skovám - to je totiž vánoční specijalitka- těsto s mletejma mandlema a citronovou šťávou, je tak akurát navinulý (a se může i jíst syrový, páč tam neni vejce- fčera sem sežrala půlku dáfky na pečivo, moc dobře mi bylo), dyš se to upeče, namaže se to pikantní marmelátkou , slepí, namočí v hořký čekuládě a prdne se na to buď madnle a nebo nahatej vořech. Nahatej vořech je lepčí. Je to to nejlepčí cukroví co znám. Na tom celý vánoce sedim a odmítám se dělit.
davidkova renata
no mám to kousek,ale rači si PC přisunu blíš směrem k WC čistě pro sichr
jakože, kdyby Pemprzy povolily,jo? No já bych to nechala tak jak to je, aspoň to rychlejš vybjeháte.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:00
- Nahlásit
prodam cistokrevna stenata bigla bez pp, cena 3tisice per kus. Jsou krasna a maji dobry rodokmen zn. Specha, kadi a moci po celem byte a me nebavi to uklizet.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:01
- Nahlásit
Gerda
A správně ten pachovej čtverec?
myslim, že momentálně by vám pachovej čtverec asi nejlíp předvedla Lenina Davídkojc , sice neni uplně čtverhranná, ale určo páchne jak loď s nákladem herynkůch
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:02
- Nahlásit
Benda
prodam cistokrevna stenata bigla bez pp,
vy ešče furt spíte?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:09 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
Gerda
Já umím perfektní tvarohový knedlíky z Knemixu. To už totiž koupíš jenom tvaroh a dáš trochu másla.
Uhňácáš malé roztomilé knedlíčky, prázdné!! a ty když hodíš do vařící vody, tak za minutku vyplavou a sou vařený.
Jahůdky dávám čerstvý rozmačkaný NA knedlíčky. I cukříček a rozpuštěný máslo a můžeš i šlehačku a to je teprve mňááám.
Gdyž jachůdky nacpeš do knedlů, tak je ouplně zabiješ Voni sou potom jak vyvařený fusky bléé.
Do knedlů dávám jenom švestky a meruny. Borufky a Jachůdky patřej navrch, trochu pomačkaný, ale čestvoučký.
Tak pani , tak to je.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:15
- Nahlásit
Jimmi
a meruny.
tááák to nevim,Meruna je malina vod Sali ,jak jí zabalíš do toho těsta?????????????????
PetraK
určo páchne jak loď s nákladem herynkůch
možná ešce víc ,mám vobavu aby se ke mě nesbíhali psi až pudu venčit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:18
- Nahlásit
davidkova renata
možná ešce víc,mám vobavu aby se ke mě nesbíhali psi až pudu venčit
tak si to tentokrát s Nuný prohodíte, ty vokovaný botky si vezme vona a bude kopat, dyš vás budou čokli vobtěžovat
Včera jsem měla možnost vozkoušet si Ešusa vodvolat vod hárafky, můžu to zkusit dneska s vodvoláním vod mobilní krabičky volejovek? Že by ste mi dělala návnadu. Včera to klaplo dobře, byl hooodnej, tak třeba by to dneska taky vyšlo.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:19
- Nahlásit
Jimmi
To si musíš přece vyklohnit sama to těsto, ne? A taky těsto na normál knedle se musí klohnit domácí, ne? kamarátka si děla domácí těstoviny, bo harantííí sou tak rozmazlený vot babičky, kerá je kuchařskej bůch, že by jí normál těstoviny nežrali. A babička jaký dělá luksusní cigánský jídla, je s tim děsná piplačka, ale je to mooooc dobrý.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:21
- Nahlásit
davidkova renata
Meruna je malina vod Sali,jak jí zabalíš do toho těsta?????????????????
necham si poradit od Gerdy, jak se zachází s gilotinou a nasekám těch knedlů trochu víc no...a možná že nebude s cukrem, ale se zelim
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:23
- Nahlásit
Jimmi
jak se zachází s gilotinou a nasekám těch knedlů trochu víc no
mohla by si z meruny dělat srnčí hřbety....bo sekat jí a pak vinout do kuličky...se mi zdá eště horší, než dělat domácí halušky.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:23
- Nahlásit
PetraK
Že by ste mi dělala návnadu
ale jo ..akorát se asi nanacpu do krabičky vot volejovek,neva??
Jimmi
a možná že nebude s cukrem, ale se zelim
to je taky gůt
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:24
- Nahlásit
Gerda
Co to plácáš o domácích knedlech?
Koupim pytlík Knemixu, vysypu do misky, přidám vodu a tvaroh a trochu másla, dle návodu uvedeného na obalu. Zamíchám a trochu zplácám, potom nadělám malé kouličky. Trvá to asi 15 min a mám tvarohové knedlíky.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:26
- Nahlásit
Jimmi
Co se čílíš?????!!!!!!! Neznam Knemix, ne?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:27
- Nahlásit
Ty knedlíky jsou jenom nutná vycpáfka k těm jachůdkám, nebo borůfkám, tak knedlům velkou péči nevjenuju ani náhodou.
Na druhou stranu je fakt, že blbounů umím čtyry druhy
tak jestli mi jednou doma naštvou, tak jim tu oblíbenou přílohu trochu prohodim
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:29
- Nahlásit
Gerda
se nečílím, sem se lekla, že chceš dělat domácí knedle
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:30
- Nahlásit
Jimmi
Trvá to asi 15 min
no ty co béme vařit večír z tvarochu trvaj možná eště mín
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:30
- Nahlásit
davidkova renata
akorát se asi nanacpu do krabičky vot volejovek,neva
to neva, můžete předstírat, že ste ten vobsach, co z krabičky vypad.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:31
- Nahlásit
davidkova renata
no ty co béme vařit večír z tvarochu trvaj možná eště mín
toooo nevim, tim bych si nebyla tak jistá. Vzpmeňte, jak dlouho Gerda předpřipravovala květák na ten mozek. Esli to vezme zas vod podlahy, skončíte tak kolem půlnoci. Možná i pozdějš.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:33
- Nahlásit
davidkova renata
prosímtě, tvaroh se rozmíchá s trochou vody do granulí, přidá nastrouhaná mrkev a lžíce olivováho oleje, to se dá na zem psovi,
mouka se nechá tam kde je, a udělá se z ovoce a cukru a šlehačky dezert zastudena, jen se k tomu musí dokoupit sáček jakohovýhio želé v prášku,
vovoc se naaranžuje do vhodný misky bábovičky, zaleje tím želé, ztuhne, vychladí, vyklopí, nazdobí šlehačkou a kouskem zmrzliny, poleje rumem a sežere.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:36
- Nahlásit
jo, dobrej nápat - jak se montujou ty nepečený dorty? Konkrétně slatký tvarohový?
Jimmi
že chceš dělat domácí knedle
No jako bramborový k červenýmu zelí jo.......
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:39
- Nahlásit
Gerda
Tvarochovej nevim, ale umim nepečenej z piškotůch, kkompotovanýho vovoce a kysaný smotany, která se vosladí a střídaj se vrstvy píškotůch, vovoce, smotany. Je to dobrý, dá se to dělat i třebas z povařenejch jablek s cukrem, skořicí a hřebíčkem, pak se to rozsráguruje vydličkou do kejdy, dává se to na piškoty, na to smotana, piškoty, srágora, smotana..... naposled už jen piškoty a smotana. Rychlý slatký a dobrý.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:40
- Nahlásit
to na mě sedly chutě, a na jednu blízkou neděli plánuju na večer v zapíkací míse pečený krůtí prso s krůtíma biskupama, to prso bude podrobeno hlubokejm incizím a následně zadrénovaný hranolkama slaniny, aby nebylo suchý a vonělo, do sósu eště nevím co dám na vůni, ale něco vymyslím, asi mražený fragmentovaný hříbečky, zlehka posolím, pár kuliček pepře, divokýho koření, šplouch červenýho vína, pokladu to po povrchu anglickou slaninou a upeču stylem 2/3 zaklopený a 1/3 odkrytý a dotažený grilem.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:42
- Nahlásit
Gerda
bramborový ty sou nejhorší, ty dělam strašně nerada
raději ufňukám maminku , aby je udělala
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:44
- Nahlásit
PetraK
to je vono, to budu dělat taky dnes!
Sali
joooo, vy šikovný vařiči si holt umíte splnit chutě, no.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:44
- Nahlásit
PetraK
smotana, piškoty, srágora, smotana..... naposled už jen piškoty a smotana. Rychlý slatký a dobrý.
tak to jsem viděla před nedávnem redcept na kyblíčkovej plážovej dort, nekecám, bylo to zhruba to co píšeš, vylepšený o drcený sušenky na povrchu, kde imitovaly ten písek, a do něj byly apartně částečně zanořený pralinky "mořské plody".
celý to bylo v plastovým sytě modrým kyblíčku s sytě žlutým uchem, vychlazený a pěkně nafocený.
|