| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 10:25
- Nahlásit
Gerda
tý brďo!!!!!!! ta je!!! Hele a já bych tam radši vůbec nevařila. aby to zůstalo tagle pjehný! . je fakt skvělá.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 10:26
- Nahlásit
isdpch
co uděláš s tím klikrem, když překousne, čéče já kliker celkem beru, ale tady tak úplně nevím, to je mi trochu složitý na jedno kliknutí, tak jsem zvědav co zkušení klikraříííí
no hele já nevim..prostě to zatim dělám tak,že pokud překusuje(zatim v předsednutí) tak nekliknu dokud na chvíli nepřestane a pak hned jo.Třá se časem ty chvíle prodloužej...já vycházim z toho,že horší to bejt nemůže,což ty znáš Dále si myslim,že to asi stejně nedělám úpa dobře podle toho jak je psaný,jenže já spoustu jinejch věcí dělám úpa jinak než je psaný a podle sebe a funguje mi to celej život.Osobně si spíš myslím,že pokud to zabere,což zatim netušim, (třá se už nikam neposunu,třá to zvostane jen u toho daleko většího nadšení,což taky neni vůbec marný) tak klííkr vnímám jako nějakou komunikační berličku jak Nýný sdělit co mě udělá radost,páč postupy popsaný na ní prostě mě nezabíraj.možná je dělám blbě,nevim,ale nezabraly a já jsem neschopná a neumim jí nijak sdělit,že překus je chyba..třá to kliknutí voni vnímaj prostě jinak než já,třá to pro ně je z nějakýho důvodu srozumitelnější,já fakt nevim,ale proč to nezkusit.Nicméně nejsem schopná v tomhle komukoli radit bo to vnímám tak,že to je jakýsi druh komunikace mezi mnou a mým psem...což je nepřenosný.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 10:30
- Nahlásit
malinka
tak, sem se i si mi inšpirovala, a rači ci choďáka, toho sem ešče neměla.
OK,nejni problém...chcete vystavit PP na psa či na fenu??
PetraK
Aby si zvykla to mít v kušně a nic s tím nedělat
no jo...já to vzala prostě hopem .Problém je v taky v tom,že já v zásadě nebazíruju na nějakým ípáckým aportu...já totiž vím,že když ona aportí a běží,tak si to nadhazuje a vím,že je to tím,že má prostě jako radost a nemám sílu jí šlápnout do úsměvu,páč ta radost je pro mne osobně víc,než celej posranej dokonalej ípáckej aport..
du ven,nepište!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 10:31
- Nahlásit
davidkova renata
tak,že to je jakýsi druh komunikace mezi mnou a mým psem...
no to je. Líp se tak tomu psovi vysvětlí ten moment - jde jen o to správně se trefit s tím kliknutím.
isdpch
a co uděláš s tím klikrem, když překousne, čéče já kliker celkem beru, ale tady tak úplně nevím, to je mi trochu složitý na jedno kliknutí, tak jsem zvědav co zkušení klikraříííí
no nekliknu mu a hotofson. Musí se jít ale opravdu po pidipidipidi krůčkách, měla jsem v ruce činku, řekla vezmi, vzal, podržel a než stačil to držkou švenknout, tak jsem klikla. Takhle několikrát, několikrát, až jsem to jednou zkusila nekliknout hned a říct si v duchu jednadvacet a páč to vyšlo, bylo klik. Pak jsem řekla jednadvacetjednadvacet a zas to vyšlo, tak byl klik a takhle jsme se propočítali dál a dál.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 10:32
- Nahlásit
davidkova renata
já totiž vím,že když ona aportí a běží,tak si to nadhazuje a vím,že je to tím,že má prostě jako radost a nemám sílu jí šlápnout do úsměvu,páč ta radost je pro mne osobně víc,než celej posranej dokonalej ípáckej aport..
no tohle si právě myslím, že by jí do úsměvu šlápnout nemělo, páč to bude dělat zcela dobrovolně a bez jakýhokoliv nátlaku. Ale určitě bych to oddělila, jestli to chceš zkusit odstranit.
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 10:32
- Nahlásit
davidkova renata
no na psa , to je jasnýý.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 10:36
- Nahlásit
isdpch
kdy bude biftek ?
biftek neumim, uvařim vašim psům masáko, vy budete mít kuřecí teryaki a ty máš u mě eště výpečkový voučr. Moc času ti nezbývá, abys to projed do konce roku. Až přijede jébat, vemte jí na oběd do beruny, ať aspoň uvidim.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 10:38
- Nahlásit
PetraK
Já jsem pro PetraK povel drž. U nás platí, že je jednodušší naučit cvik znovu, než ho opravit.
davidkova renata
Jakej máte aport? S Gappayím (velké "bočnice) se Cirovi překusuje mnohem hůř.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 10:39
- Nahlásit
isdpch
eh, ale já myslím, že když to právě oddělíš -a dostatečně pořádně se to natrénuje a až pak se to spojí dohromady, tak překusovat nebude - prostě pojedeš nejdřív to držení a až ti bude držet libovolně dlouho bez překousnutí v sedu, tak mu to necháš podat ze země, řekneš vezmi - on vezme, chvilinku ho to necháš podržet, odstoupíš o kousíček dozadu a řekneš přines (já předpokládám, že aport Čert umí, jako u nás, takže se řeší jen to překusování- odhaduju dobře?) a on ten kousek tu činku poponese, nebude mít prostor k překousnutí - takže klikneš, pak půjdeš o fous dál.... kdykoliv začne překusovat, vrátíš se o krok zpět. Nevím jestli to říkám nějak srozumitelně a taky- upozorňuju na to, že jsem laik! Nám to takhle zafungovalo, tak to třeba zafunguje i jinde.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 10:54
- Nahlásit
isdpch
no máš to jako víc cviků dohromady - tak musíš postupně. Asi to připodobním k sedni-lehni-vstaň - taky budeš každej kousek cvičit zvlášť a až to bude umět pospojuješ to dohromady. Nesmíš bejt zbrkloň jako já a moc spěchat
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 11:10
- Nahlásit
Gerda
mno i biftek by tam šel ale zas radši bych něco koupenýho hotovýho a tak
isdpch
hele hospoda klidně u Anny by šla
add.aport..cvičíme na 2 fáze..venku vyběhnutí a uchopení a pak třá běhání s aportem a doma drž a pust...sice to ne vždy vezme do huby sama,ale to nevadí
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 11:26 - Změnil/a: brezen2008
- Nahlásit
prosím můžete mi
poslat někdo telefon na MUCHOLApku?
děkuji
dobrý už ho mám
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 11:54
- Nahlásit
čau ýpaři a klíkaři. Se vám divím, že se s tím zatěžujete.. dyť je to jasný jak facka. Pes to udělá správně, kliknu. Neudělá to správě, zmlátím ho traverzou. Hledáte složitosti tam, gde nejsou
Sme byli zasejc terapeutit. Dneska sme vyfasovali ty nejmentálnější mentály ze všech mentálů. Byli tam nějací dauni (ne že by lehali s hlavou na packách, ale měli Downův syndrom). Ti byli zlatí páč ti furt jenom seděli a smáli se. Pak tam byl jeden autista, ten byl taky v pohodě páč furt čučel z okna, kymácel se a nejspíš o nás vůbec nevěděl. I když Oru hladil, teda nechal si vzít ruku a jezdit s ní Orince po zádech. Jestli věděl o tom, že hladí psa, to fakt nevím. Zbytek poskakoval kolem stolu, kymácel se, dělal příšerné pazvuky a chrčel. Jeden furt brečel a dožadoval se ode mě ujištění, že ho má jeho maminka ráda a myslí na něj. Teda fakt nevím jestli mi tohlencto stojí za ty prachy. Asi zvednu ceny Zlatí důchodci, ti jsou alespoň z části při smyslech Nakonec to vypadalo, že canisterapii vyměníme za autoterapii. Kluci se totiž s pejskama furt nemohli rozloučit, takže půl ústavu nás vyprovázelo až k bráně. Schody jsme scházeli asi tak půl hodiny, páč na každém schodu se někdo vrhnul na psy a muchlal je. Venku zjistili, že mám auto a dokonce polepené obrázkama . Tak se mi všichni chtěli nakvartýrovat do auta a povozit se. Naštěstí jim to zatrhla vychna, páč venku prší . Dělám si poznámku, že příště musím zaparkovat za rohem
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:06
- Nahlásit
A abychom nezapomněli, dnes má svátek PetraK, odborná výcucářka: Šecko nejlepčejšíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí ííííííííííííííííí! Tady máš dort:
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:11
- Nahlásit
Gerda
jéééééééééééééééééééééééééééé no joooooooooooooo mám svátek!!!!!!! A k tomu krásnej dort!!!! Kdo si dá? Du postavit na kafe! Děkuju za gratulírn a dortýrn!
Brůtová - můžeš na chvilku z psotele - deme na dort.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:13
- Nahlásit
Biluška
Dělám si poznámku, že příště musím zaparkovat za rohem
Lidi našla sem krásnej dům, ale má dvě vady-malou zahradu a neni moc blízko u Prahé
http://www.sreality.cz/chaty-a-rekreacni-objekty-p rodej-palec-1975457218
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:16
- Nahlásit
PetraK
vše nej
ale to stačí na chvilku pro psy,ale zas kde bych pěstovala zeleninku a kde bych měla překážky na agility a kde místo pro morčata?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:18
- Nahlásit
PetraK
a tydy jedna písnička,bez toho líbání,bo jsi na kluky .-)
http://www.youtube.com/watch?v=M4Czr92MGMo&NR=1
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:19
- Nahlásit
PetraK
Nebuď smutná, okolo Zlonic nejsou navíc skoro žádný lesové.
Estli nám to vyjde, tak se stěhujeme na kokořínsko, 4 km od hradu kokořín, 150 m od lesa, 2 300m2 pozemek. hospoda 200 m. Barák má tušim asi 80m2.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:22
- Nahlásit
brezen2008
vše nej
ale to stačí na chvilku pro psy,ale zas kde bych pěstovala zeleninku a kde bych měla překážky na agility a kde místo pro morčata?
dík za gratulírn a písnírn
No právě, že by to bylo tak akorát pro morčátka. Čoklidi by moc prostoru neměli a člověk na to zelený taky ne, ale ten dům se mi moc líbí. Mám ráda starý domy (Biluško, přestaň si ťukat na čelo,jo ), který teda krom vlhkosti, chybějících základů a jiných nepodstatností mají svýho ducha. To novej dům nemá. A často nemá ani velkou zahradu, což je pro mě podmínka. Potřebuju latifundie, abych mohla mít spoustu čoklidů.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:24
- Nahlásit
kachna_
PetraK
Nebuď smutná, okolo Zlonic nejsou navíc skoro žádný lesové.
Estli nám to vyjde, tak se stěhujeme na kokořínsko, 4 km od hradu kokořín, 150 m od lesa, 2 300m2 pozemek. hospoda 200 m. Barák má tušim asi 80m2.
cooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!! tak to je teda chnusný!! Tam to miluju- kam, kam by to bylo? Jezdila jsem do Mšena jako malej prdík, je tam nádherně.
Ale na dojíždění do Prahé to moc není, takže pro mě, když nemám volný zaměstnání ..... . budeš pracovat tam?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:27
- Nahlásit
PetraK
mě by stačila zahrada kde bych měla překážky na agility,na stěny na obrany,pískoviště,bo moji psy děsně rádi hrabou v písku na pískovištích a se v tom děsně rádi i válí,trávu pro morčata,políčka pro zeleninku
a možná i pro dalšího malého psiska,kterej by to moc potřeboval
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:27
- Nahlásit
PetraK
mají svýho ducha
nechtěla bych barák s duchem. Sou hlučný a neplatěj nájem.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:29
- Nahlásit
PetraK
Bosyně (Vysoká), 8 km od Mělníka. Pracovat budu zatim v Prahé.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:30
- Nahlásit
kachna_
se stěhujeme na kokořínsko, 4 km od hradu kokořín, 150 m od lesa, 2 300m2 pozemek. hospoda 200 m. Barák má tušim asi 80m2
kdoooo se všecko stěhuje taky ke kachně do domku se zahradouu???? Pojďte všichni, kdo nemáte zahrady, ale chtěli byste je mít ))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:30
- Nahlásit
kachna_
nechtěla bych barák s duchem. Sou hlučný a neplatěj nájem.
a ty Biluščiný ešče navíc močej v síni
sem nemyslela zrovinka tydle- i když na chalupě jednoho máme a je hodnej, psi než si zvyknou tak na něj regálujou, pak už vpoho. Celkem slušně to tam hlídá, tak doufám, že tak bude činit i nadále.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:31
- Nahlásit
kachna_
Bosyně, Bosyně , něco mi to říká, nevím přesně co-jdu číhnout do mapy. Budeš dojíždět, tý jo, ale není to daleko?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:33
- Nahlásit
kachna_
No jo není to daleko od Mšena, tak proto mi to něco říkalo. Jej to Ti přeju, je tam nádherně a ta velká zahrada... Je to domek, nebo se podařilo uzmout poloroubenku? Tam jsou občas moc pěkný k vidění.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:34
- Nahlásit
Gerda
Pojďte všichni, kdo nemáte zahrady, ale chtěli byste je mít
tak dem! Venku je ešče celkem přijatelně, dyš vezmem vaťáky, dáme i bárbejkjů.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 12:35
- Nahlásit
PetraK
jsem umyla vfokna a i vyprala záclonu
|