| Autor |
Zpráva |
jbat
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:03
- Nahlásit
PetraK
pak sem ale f průšvihu, páč budu mít v práci áčko !!!!
bóže, pani, vy ste popleta...
je jasný, že se právě udělalo krásně někde ve Španělsku
no... to nepopírám...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:05
- Nahlásit
Tinta76
no jo, zatim naštěstí nejsme tůristama tak vyhledávaná oblast
i když by to zas na druhou stranu byl pro oblast asi přínos, no. Finanční teda myslím. Ale byla by to škoda, takových koutů není moc .
Hele blbost se ptát - ale co náhoda je vůl - v Mikulášovicích asi nikoho neznáš viď? Já si teď sakra nevzpomenu na její příjmení , ale známe tam Milenu /učí /- má zlatou boxerku. Tak mi to nedalo se zeptat. Zcela zbytečně pochopitelně
|
Tinta76
|
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:09
- Nahlásit
PetraK
žemlová?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:10
- Nahlásit
Mucholabka
naprosto s tebou souhlasím. Ono to někdy trvá i třeba hodinu, kdy figurant hraje vláčnýho bez odporu, zcela pasivní prvek, simuluje toho prohranýho, a psovod psa přemlouvá, aby zkusil pustit, pak teprv že ta hra začne znova...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:11
- Nahlásit
Tinta76
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Milena Žemlová!! ty ji znáš?????????????????? Tý vole, svět je fakt malej!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:15
- Nahlásit
PetraK
je jasný, že se právě udělalo krásně někde ve Španělsku
tagže já jedu,zdarec...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:15
- Nahlásit
PetraK
no, znám, to bych ani tak neřekla, ale svět je malej, vim vo koho jde - moje kámoška má bratra a to byl tý Mileny manžel ... vím že měla boxera (takový hovado vobrovský) a že učí ... jednou jsem tu svojí kámošku k ní do Mikulek vezla ... už ale vůbec netušim, jak vypadá, ale byla to sympatická holka
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:16
- Nahlásit
davidkova renata
Bobule včera nevylezla, a dneska ještě nevím.
LMD, to je něco jiného, dneska se to nazývá syndromem minimální mozkový dysfunkce, jde o hypoxický postižení mozku, perinatální poškození, a je tam spíš ztráta soustředivosti, roztěkanost, hyperaktivita ale taková zmatečná,
a vůbec drobný poruchy hlavně cílený koncentrace,
což je přesně to, co malignám vůbec nechybí.
Mají to obecně přidušený štěňata, jedno takový máme doma, stará Arina, po těžkým porodu, a táhne se to jak červená niť celým jejím projevem,
ona je přesně ukázka tý poruchy koncentrace a tak, třeba se jí nikdy nepovedlo dostat na posunkový povely, nedokázala se je naučit dlouho naučit a pak téměř nikdy na dálku správně provést, protože neudržela pozornost na dost dlouhou dobu, aby sledovala signály a vyhodnotila je.
taky měla problémy se stopama, když se ztratila, začala zmatkařit a nedokázala se najít.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:16
- Nahlásit
davidkova renata
tagže já jedu,zdarec...
néééé, voe, nejezdi!!! já si nejsem jistá, jestli to byly španěly, kam jsem to poslala...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:18
- Nahlásit
sarax
každej takovej balonek moje čuba zabije a ukousne provaz..tak na to zas nemám já
chápu, dobrmani a maliny nemaj tak destruktivní čelisti, aby odpálili míček jako takovej, a šnůrky stejně vyměňuju standardně, tak to mě zas tolik nebolí.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:20
- Nahlásit
Dobré ráno lidé, co jim hoří sapa za prdelí, co už je to cejtit až v holešovicích a na vinohradech!
Si představte, že to, co sem včera večer pracně poslala a dnes eště ověřila, klient teď před chvilkou zrušil. Vražda přece neni tak nic strašnýho, ne?
Už vás pouštěj buldoci? Už vám choděj draci? Už vám spěj bobule? Už vám dastíci papaj élišky? Už nemáte hrtíííííííí?
Ráno mě Maryje kousla do ruky, když mě radostně vítala, když jsem šla z pošty se složenkou o nedoplatku za psa!!!!!!!!!!!!!!!!! Nevim, co se jí děje, poslední dobou mě furt kouše.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:21
- Nahlásit
davidkova renata
tagže já jedu,zdarec...
plafky a kruch si nezapomeň, nebo rukáfky, ať se neutopíš.
Tinta76
ale byla to sympatická holka
jojo, hrozně sympatická, ona krom toho učení, dělá ještě v penzionu - dva velký synátoři spolknou dost prachů - takže maká ještě tam a my tam byli ubytovaní, je hrozně fajn, když jsme teď byli v zimě v Lužkách a jeli dom, stavovali jsem se za ní, ale měli jsme smůlu, nebyla doma-přijela chvíli po našem odjezdu. Jsem si řekla, že se zeptám, jestli jí neznáš, že bych pozdravovala . Vy jste tam vůbec prima lidi (až na toho řezníka jak jsi psala, že je právě v Mikulkách). Chci jít bydlet teda do těch Lužek, jsem se rozhodla . Jo a boxeřice je fakt obří, Ešus z ní byl unešen ( i když teda, když se rozparádila, tak pak už se jí i trošánek bál, páč vono když do tebe vrazí v dělová koule v plným letu... ), lítali tam po zahradě penzionu jak urvaný vagóny po nádraží. Jéé ja chci zase zpátky.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:21
- Nahlásit
Sali
chápu, dobrmani a maliny nemaj tak destruktivní čelisti
No, to je pravda, Ferda během úvazu na pár minut, zatímco jsem uklízela, rozcupoval na miniaturní kousínky počtivý gumový granát. A podobně dopadl Kong Extreme. Ale ten ještě trošínku drží a dá se používat
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:22
- Nahlásit
Gerda
Nevim, co se jí děje, poslední dobou mě furt kouše.
taky nevim, ale vyřiď jí, že už má ucho.
dobré ráno, pani.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:22
- Nahlásit
jbat
davidkova renata
néééé, voe, nejezdi!!! já si nejsem jistá, jestli to byly španěly, kam jsem to poslala
pravda, hele přijedeš do Španěl a budeš v řiti, páč místo plavek budeš potřebovat sněhový řetězy. Možná to vem nejdřív přes severní pól - tak pro jistotu, možná si zaplaveš s čutňákama pod hřejivým sluncem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:24
- Nahlásit
Gerda
brej den pani
Vražda přece neni tak nic strašnýho, ne
pochopitelně že ne, když jim všechno poctivě řekneš, musej tě vosvobodit. BTW máš radši makový, nebo povidlový? Ty buchty.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:25
- Nahlásit
Gerda
Nevim, co se jí děje, poslední dobou mě furt kouše
je to prostě agresifní čokl, ste chtěla co máte. Nebo jak se to řiká?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:29
- Nahlásit
PetraK
jbat
tak kam mám jet,vy paka???? uš sem v letadle...
Sali
Ok,díkes za vysvětlení..mě to právě napadlo v tý souvislosti,že jsem jeden čas žila s tělocvikářem co byl zároven matikář,takže roztěkanost nebo nesoustředění tam myslim nebylo.ale byl to právě hyperaktivní magor ,furt byl musel bejt v akci,jinak byl na prášky(já těch 5let taky :lol Třá se to mj projevovalo´i tak,že by nevydržel sedět v kině a čučet na film celou dobu,nedejbože kdyby to byla třá Troja co trvá trochen dýl než normál film.Tak kakhle jsem to myslela
P.S.zajímavý ale je,ža na debilní fotbal vydržel čučet úpa v klidu celou dobu
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:33
- Nahlásit
davidkova renata
tak kam mám jet,vy paka????
no do olomouce asi, ne...
jsem si totiž skoro jistá, že tady je pjekně... a že tady znamená Olomouc...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:34
- Nahlásit
PetraK
no tak pozdravy bohužel nevyřídím
stejně mě ale pořád dokáže překvapit, jak je svět malej
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 10:39
- Nahlásit
davidkova renata
LMD, to je něco jiného, dneska se to nazývá syndromem minimální mozkový dysfunkce, jde o hypoxický postižení mozku, perinatální poškození, a je tam spíš ztráta soustředivosti, roztěkanost, hyperaktivita ale taková zmatečná,
a vůbec drobný poruchy hlavně cílený koncentrace
Ty hele, mamko, ty si pučovala Sali svůj mozeg na rozbor? Nebo abysi měla bobulas čim hrát? ty furt těm ikvé testům nevěříš, co? No, jesi cestuješ, měla sis vzít doprovod. Takhle to bdue zas vostuda, až tě budou interpólem vracet domů!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 11:40
- Nahlásit
Gerda
dastík prosím nepapá Elišky ,ale papá prosím Lucky,ty má nejraději za stromem,anebo když jí vyhledává
jinak jsem si šla hajnout,bo tu byla tma a ted už je vidět
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 11:43
- Nahlásit
Mucholabka
co po něm chcu a že když psa zklidníme, tak i pustí,
mno já stejně nebudu říkat tak ani tak..já psa zklidnila a stejně tu zaječí kůži nepustil...
rukáv a pouštění nemám jeden problémn...miluje obrany ječí jak šílená ale pouští na první povel..jen prostě u tý kůže nefungovalo nic s toho co skoro za ty 3 roky co jí mám...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 11:44
- Nahlásit
isdpch
jak bys učila pouštěčku u klasickýho aportování, kdy pes přinese, ale nepustí, neodbíhá, jen se chce potahat, což mu jako odměnu umožním, přesto potřebuju, aby po chvíli pustil, třeba na zem, abych mu to mohl hodit znova.
naprosto normální situace, řeším to dnes a denně, když magořím psa na balonek a zamykám do kořisti...a konec konců i na činku, když psa lonžuju na špagátě s činkou a vedu ho k pevnýmu klidnýmu držení, tohle přesně je Kobra a Bobule...
Prostě tomu zvířátku od mala, co rozum bere, po provedení hry a předvedení pěknýho klidnýho držení kořisti řeknu Pust, a citlivě, ale nekompromisně mu to z tlamky vyndám, pochválím a umožním zákus buď z5, nebo do odměny další v pořadí.
Od mala znamená to, že si to co říkám, taky dokážu vynutit, a ukázat co chci, a řádně odměnit, takže se vytvoří spojitost.
U staršího necvičenýho zvířete je samozřejmě ten autoritativní nástup výraznější, ale dosáhnu svýho, a vytvářím žádoucí vazbu, že po PUST nebo DEJ bude následovat další fáze hry.
Je-li cvik dokonale zažitý,a dojde-li jen u přechtivenýho zvířete k odmítnutí poslušnosti, a odmítnutí vydání kořisti, můžu se oprávněně nasrati a povel si rychle a rázně vynutit,
a v tomto bodě už to je čistě individuální na tom, který pes to je, a co na něj platí.
Zamčená Bobule je zralá na drbu na ostnáči, zamčená Kobra stačí zblízka do xichtu psychicky zatlačit, že neser a dej, zamčenej Ferda chlapovi pustí na zasyčení, mě až na hryznutí do čumáku (nedělám si prdel, fakt).
Něco jiného je ale tzv. řízená prohra kořisti u chtivení zvířete, kdy s hecováním se mu to vyklepe z huby třeba vyvěšením za kůži na lících, nebo jednou rukou zvednout zvíře za postroj/obojek a druhou za kůži ve slabině, cokoliv, co ho i zabolí a tím nasere, že kořist uniká, a hecováním se to zvíře ještě více nachtiví.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 11:46 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Sali
a šnůrky stejně vyměňuju standardně, tak to mě zas tolik nebolí.
mě by to hlavně nebavilo třikrát v tejdnu..jednou za čas to snesu
Gerda
nestěžuj si já vlastně zapomněla že se nám před Honzovou prací pokusili včera vykrást auto...a dostali se aj dovnitř...ou jé...tak se těšíme na novej zámeček..naštěstí nezničili centrál..pod kamerama!!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 11:47
- Nahlásit
Tinta76
no tak pozdravy bohužel nevyřídím
stejně mě ale pořád dokáže překvapit, jak je svět malej
to vůbec neva, však my se tam zas někdy dostanem, ale prostě jsem to zkusila se zeptat /i když jsem si říkala, že tak úplně vedle sebe nejste/ a hele, je to fakt svět je hrozně malej.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 11:50
- Nahlásit
isdpch
u klasickýho aportování, kdy pes přinese, ale nepustí, neodbíhá, jen se chce potahat, což mu jako odměnu umožním,
momentálně tohle za balonek měním když ke mně na šnůře běží házím balon..měníme aport za balon kterej donese a odevzdá
jiná fáze může bejt držení a puštění to můžeš učit odděleně když se to zadaří aport je takovej chuťovej
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 11:50
- Nahlásit
isdpch
při poslušnostech, kdy průběžně odměňuju čubu balonkem, potahat, pobojovat, a zas z5 k noze a pokračujem, prostě říkám dost, dej mi to, a nekompromisně jí to vyloupnu prstama z huby, a dá mě to, neodporuje, jednak by dostala facku, a druhak bez pouštění by ta hra nemohla pokračovat....když jí to pak nakonec hážu, tak prostě chvíli blbnem, nosí mě to, taháme se, pouštím jí to, zas mě to nosí, a pak prostě řeknu dej mi ho, a ona ho vyplivne a chystá se na další start...prostě protže ví, co bude.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 11:50 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
isdpch
pouštěčku u klasickýho aportování
Ahoj, pokud mohu k tomu něco podotknout (taky jsem to tu zpátky nečetl), pro trochu jiný případ, než píše Sali.
Jestli pes není rozenej aportér a aport se učí postupnou cestou přes přetahování, dlouhou dobu bych do aportu pouštění vůbec necpal a byl rád, že pes pořádně drží. Aport v takovém případě odebírám bez povelu lehkým stiknutím spodních pysků proti zubům a čelisti a hned zase odhazuju aport.
Postupně pak přecházím na odebírání systémem dvou míčků, aby pes o aport nepřišel, jen ho vyměnil za jiný a udržel pozornost. K pouštění na druhý míček přidávám postupně povel k puštění a až úplně na konec odbourám druhý míček a zůstane jen povel.
A připomínám: rozhodně do aportu necpi pamlsky, ve snaze přimět psa aby pustil, nebo ho tak odměňovat. Tak se rychle dojde k tomu, že bude pes pouštět aport dva metry před psovodem, ve snaze co nejrychleji dostat pamlsek.
Odměna za aport je přetahování a aport samotný.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2008 11:53
- Nahlásit
Walda
ahoj!! Mám dotaz - ještě nenám časově pořešeno, ale chci se zeptat dopředu - teď jsem skončila poslední hodinu u paní Brožový, nevím jestli si to dobře pamatuju, říkal jsi, že v neděli máš ve svém kurzu víc psů (myslím psí hošíky ), měl bys tam přípdně místo? A kdyby i jo, od kolika cvičíte?
|