| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:48
- Nahlásit
Sali
ona chtěla ten kyblíček na hraní,
a tos jí ho nemohla nechat? Chodila by s kyblikem po nemocnici, jako Ešus s konví na vodu po zahradě.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:49
- Nahlásit
transformace geneticky dané povahy na zcela opačnou mě jaksi úpa nebere
davidkova renata
každý to nazývá po svým....pokud je dotýčný výcvikář přesvědčen, že to dělá takhle, a to, co dělá, mu fakt funguje, je to jedno, jak to pojmenuje...a klienti chtějí latinu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:49
- Nahlásit
Sali
No, von nepouští ani v klidu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:51
- Nahlásit
Sali
...a klienti chtějí latinu.
tož evidentně nejsu klient a sem tomu celkem i ráda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:52
- Nahlásit
davidkova renata
ale prej to krachne na tom,že asistenční pes nemá zároven jako vedlejší pracovní poměr práci v demoliční četě
tak já nevim- třeba v Motole by byli rádi, tam teď furt něcou bouraj a budujou....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:53
- Nahlásit
Gerda
mluvíš přímo o kobřím psovi. Řeším to samý.
Lidumilce z netýkavky uděláš blbě, ale můžeš sestavovat situace tak, že kontakt bude psovi milý, a ten ho začne sám vyhledávat, neb to pro něj ponese okamžité a hmatatelné plusy. Všichni lidé prostě budou nositelé chtěné kořisti či potraviny, nebudou se vnucovat, ale budou v klidu nenásilně odměňovat psovo kontaktní projevy.
Pak záleží na tom, kolik je v tý netýkavosti strachu, pocitu ohrožení, nakolik se to zviřátko dokáže odvázat a přeskočit svůj stín. na tom jsou založený sportovní kousačky, bez kontaktu s figurantem, bez důvěry, se nehneš.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:55
- Nahlásit
PetraK
třeba v Motole by byli rádi, tam teď furt něcou bouraj a budujou....
tagže stačí hledat ,Sali místo aby se vykecávala na netu bude hledat kde sháněj firmu Bourám a stavím s.r.o.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:58
- Nahlásit
davidkova renata
už sem jí to navrhovala,ale prej to krachne na tom,že asistenční pes nemá zároven jako vedlejší pracovní poměr práci v demoliční četě
jakto že ne? Pumice to zdárně praktikuje už pět let .
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:00
- Nahlásit
Sali
můžeš sestavovat situace tak, že kontakt bude psovi milý, a ten ho začne sám vyhledávat, neb to pro něj ponese okamžité a hmatatelné plusy. Všichni lidé prostě budou nositelé chtěné kořisti či potraviny, nebudou se vnucovat, ale budou v klidu nenásilně odměňovat psovo kontaktní projevy
Tak přesně takhle to děláme, takhle se teď učíme s Mařenou "sranda revíry" a budeme se tak učit "sranda práce s figurantem" To, že můžeš ovlivnit, co už jednou k dispozici máš, je bez debat. Pokud víš, jak na to, zřejmě ovlivníš mnohem zásadněji, než když děláš amatérský chyby. Podstatu ovšem si myslim nepozměníš, byť si to budeš přát sebevíc, prostě Kobřice ti nepůjde nadšeně dělat kanisterapeuta a nebude mít radost z toho, když si jí půjdu pohladit. Ale pokud jí slíbíš, že jí dám po chvíli klidu míček, nebo kus svojí svačiny, zřejmě nějak přežije, když na ní šáhnu. A když bude mít z tý svačiny velikou radost, pak možná příště už nebudeš muset slibovat hory-doly-černý les-jáchymov, ale třeba tu chvíli klidu přežije s vidinou párku okamžitě po akci.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:03
- Nahlásit
davidkova renata
Sali místo aby se vykecávala na netu bude hledat kde sháněj firmu Bourám a stavím s.r.o.
nemusí chodit daleko - umím už zbořit auto, zeď jsem taky jednou bourala a zase stavěla. Až přijde můdr, bude vědět, jak to nahodit, takže když si k tomu vemou dvoje játra z naší firmy, můžu přimhouřit oko a přes velkou vytíženost se mohu s nářadím na bourání dostavit.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:08 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
davidkova renata
,Sali místo aby se vykecávala na netu
přesně! Dyby jen trošánek, trošánek chtěla, kde mohla dneska nebožátko Bobulka bejt? Mohla bejt třeba první psí primářka a majitelka demoliční velkofirmy v jednom! Co má tagle? Prt, jen ty procházky po kraji jak důchotce
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:08
- Nahlásit
Podstatu ovšem si myslim nepozměníš, byť si to budeš přát sebevíc, prostě Kobřice ti nepůjde nadšeně dělat kanisterapeuta a nebude mít radost z toho, když si jí půjdu pohladit.
Gerda
přesně tak, podstatu nepozměním, ale vytvořím účelový chování pro modelový situace. Ono je to strašně u tohohle chování o důvěře, když to zvíře má rádo drbání a mazlení od svých, když je ke svým kontaktní, je tam co oslovit, je na co navázat, získám si důvěru, a pak už jen prokážu, že jsem si jí nezískala nadarmo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:09
- Nahlásit
Gerda
umím už zbořit auto, zeď jsem taky jednou bourala a zase stavěla
umim zbořit bytový jádro, dybyste potřebovali výpomoc!
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:11
- Nahlásit
PetraK
jen kdyby nepovažoval jídlo za ztrátu času
Hele,to je divný,ne? Chlap a považuje jídlo za ztrátu času?To nějak nende k sobě!Každej chlap je žravej jak kyselina
takhle v bytě si furt myslím, že na to musí být dohoda dvou,no.
A co je na tom tak složitýho-ty se dohodneš sama se sebou,že chceš 2 psy a je vymalováno.Dohoda dvou je i dohoda mého já s mým já Co furt řešíš! Zrzatec by měl kámoše a byl by z něj nadšenej veselej pes jako za mlada
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:15
- Nahlásit
Gerda
bude vědět, jak to nahodit,
Co mám kde nahazovat?Kotec u Sali,jo? A Bobule mi při tom bude dejchat na záda ,bo co? Ses pominula,ne!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:20
- Nahlásit
Neessi
!Každej chlap je žravej jak kyselina
copak žravej von je, ale musí se mu to jídlo spíš připomínat, páč za á) ho to zatěžuje jíst a za bé) si i přes hlad nevzpomene,že by se měl najíst.
ty se dohodneš sama se sebou,že chceš 2 psy a je vymalováno
nojo, ale to není na férovku pro toho druhýho, navíc když je to člověk, který se se mnou o ty povinnosti a starosti tak nějak bez řečí dělí. Já se nemusím nervovat, že když se zdržím v práci, Brtník s Ešusem nedojde, nebo jen obejde blok. Vezme Ešusa a jdou cárat do polí, plavat. Ráno vstává dřív, abych já nemusela a s tím volem zrzavým dojde on - uznej, že při tomhle jeho přístupu by to ode mne nebylo fér, když nechce.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:22
- Nahlásit
Neessi
Co mám kde nahazovat?
Normálně zeď, kde pak budou kotce přišroubovaný, zabetonovaný, přivařený a nedobytně nedobytný. Můžeš tam proforma zabetonovat bobuli, stejnak do odpo přijde na to, jak z toho ven.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:23
- Nahlásit
Gerda
, stejnak do odpo přijde na to, jak z toho ven
z tý by měla italská mafie fakt radost
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:29 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Mucholabka
No, von nepouští ani v klidu
Tak nekdy prijed zkusime to uz mi par lidi rikalo ze ten pes nepousti ani na ostnac a pak mel po jednom treninku u mne skoro automat. problem byl v tom ze se pak vratily z5 na puvodni metody a uz ti psi zase nepousti..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:30
- Nahlásit
ptačí zcela O.T.
Lidi já mám takovou radost!! Kosťa už konečně asi pochopil, že když vezme kufírek do zobáku, kápne mu za to kliknutí a dobrota. Huráááá, jen jestli to do rána nezapomene
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:33
- Nahlásit
Ale že jste tu toho namastily za odpoledne:mad:
Je fakt,že si můžu vzít čubiny do ordinace bez toho,aby mi do toho někdo z vedení kecal,protože jsem sama sobě vedoucí.Je to sice malá výhoda v tomhle nablblým systému,ale aspoň nějaká.V budově se zahradou jsem se zubařkou sama a hlavně mám separé cimru,kde čubiny mohou klidně být.Horší je,že Bordžínka umí otvírat dveře a chodí na "vizity",což některé pacientky trochu děsí,zvlášť když mají otevřené kabelky a ona jim je reviduje( teda to se stalo jednou,ale stalo se:mad a taky mi šla na vizitu o patro níž k zubařce do čekárny a lidi tam prchli na WC,kde se zavřeli.Zubařka Jitka byla za hrdinu,když vylezla z ordinace a houkla na ni: "Bobino, mazej na gyndu".
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:38
- Nahlásit
Neessi
Horší je,že Bordžínka umí otvírat dveře a chodí na "vizity",což některé pacientky trochu děsí
To celkem chápu, jen mi tam neštimujou ty kabelky ))))) Na gyndě bych se psa asi lekla taky, psí vizitu bych tam nechtěla.
PetraK
Kosťa už konečně asi pochopil, že když vezme kufírek do zobáku, kápne mu za to kliknutí a dobrota
A nemohl by to naučit Pipiho? Já mám fakt toho anduláčka ňákýho hloupýho....
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:42
- Nahlásit
Tchor
pes nepousti
Dobrej obranář nepouští a nemá se to uspěchat,aby zůstala "Chuť",že jo. Já jsem s různými figuranty zkoušela podle jejich osvědčených metod kde co,kromě ostnáče a elektriky(k tomu já nikdy nepřistoupím),ale nakonec zvítězila obyčejná poslušnost.Když dám "sedni",tak pouští.Teď potřebuji dotáhnout tu poslední fázi-místo povelu "sedni" -"pusť",kvůli zkouškám.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:45
- Nahlásit
Gerda
jen mi tam neštimujou ty kabelky
co ti na tom neštimuje,proboha? Jako Nuný hlídá Renatě ledvinku,tak Bordžínka má svoji kabelku(tmavěmodrou s bílým zdobením. Na hlídání v ní má buřtíky nebo piškůtky.A dokonce ji perfektně nosí.No a pacientky choděj taky s kabelkama......
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:47
- Nahlásit
PetraK
Kosťa už konečně asi pochopil, že když vezme kufírek do zobáku, kápne mu za to kliknutí a dobrota. Huráááá, jen jestli to do rána nezapomene
ty máš clicker na ftáka,jo?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:49
- Nahlásit
Tchor
Vy dva sídlíte někde ve středních čechách, co?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:50 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Neessi
Gerda
ešče že je Bordža pes-fena a ne pes-pes. To by byl na gyndě problém
Gerda
A nemohl by to naučit Pipiho? Já mám fakt toho anduláčka ňákýho hloupýho....
nemáš. Pipi není hloupý. Vem si do ruky třeba oříšek , cvakni/mlaskni pusou a dej mu ďobnout, takhle mockrát, mockrát, několik dní za sebou. Pak mu za pár dní otevři dvířka a nastav prst,když na něj skočí -mlaskni a dej mu ďobnout a zas takhle furt dokola a on si pak rozjede ten mozeček. Kosťa huš má slušný přivolání. A dneska s tím kufírkem docela fakt fachčil Uvidíme zítra.
Já nemůžu klikat na klikr, protože by si Ešus myslel, že je to na něj, tak klikám na hubu - to je taky furt stejnej zvuk.
ještě jsem pak chtěla říct, že až ti bude na ten nastavenej prst naskakovat, tak ho při tom začneš volat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:52
- Nahlásit
Neessi
ty máš clicker na ftáka,jo
no na něj klikám "na hubu" páč by si jinak Ešus myslel, že je to pro něj, tak dělám hubou takový kliko-cvako-mlask. Oni ten princip chápou všechny zvířata. Papouši se s tím cvičí taky.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:56
- Nahlásit
PetraK
klikám "na hubu
Hele a Kosťa je tvůj nebo Brtníkovo?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 20:59