| Autor |
Zpráva |
Neessi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 17:09
- Nahlásit
PetraK
Nechce víc než jednoho psa
A to má bejt jako vada? Když mu stačí jen jeden pes,jeho věc.Hlavně nesmí kušnit do toho,kolik psů máš ty
nic si nepamatuje a pak se rozčiluje, že mu fšechno řikám pro jistotu 10x -no to není vada,to je přednost!Když se mu nedá večeře a řekne se mu,že už večeřel,tak je od něj klít.
Pani,vy furt píšete o přednostech Brtníkových.Napiště,jakou má vadu. Esli jen tohle,tak vyměním 1 Brtníka za 1 Gaučáka a připlatím a konečně budu používat kuchyň jen na vaření kafe
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 17:28 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
Mucholabka
Nepamatuješ si,jaxem tady před skoro dvjema měsícema šílela,že má Brůs vochrnutý zadní nohy???Z ničeho nic.Na veterině si ho nechali,jen napouštěli fízákem a po RTG bylo řečeno,že má otok na mozkomíšním kanálu,přesně mezi hrudní a berní páteří.Ještě odpoledne se postavil,sice ještě nejistě,ale postavil a druhej den byl naprosto v pohodě.Příčina neznámá.Tak snad to bude u Draka taky tak.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 17:31
- Nahlásit
tak jsme byli lítat a dasty vyštěkával Lucku bez náhubku
pak měl i chvílema odložení ve skupině
a já se pomalu učím,aby na mě i koukal,no takle obden a možná jednou......
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 17:33
- Nahlásit
PetraK
Přesně jak píše Neessi,je fuk kolik chce psůch von,gdyž jen jednoho,ať má jen jednoho,vy můžete třá štyry.
A s tím pamatování........doma mám to samý,furt tvrdí,že má krátkodobou paměť f p.deli,ale co se stalo přet deseti rokama si pamatuje do detajlů.Si mislím,že to bé spíš ten Alzhájmr,ale von by si to stejně nezapamatoval,tak mu to neříkám.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 17:45
- Nahlásit
jablunkaMucholabka
naprosto ta samá symptomatologie, a šlo to z5 do tří dnů.
nějaký virový zánět míšních obalů či co....to prý mají už definovaný, je toho prý hodně.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 17:47
- Nahlásit
jinak Bobule byla uvnitř v kotci, sice trochu rozčepýřená, ale uvnitř.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 17:59
- Nahlásit
Sali
virový zánět míšních obalů či co....to prý mají už definovaný
Nám to tenkrát nigdo nedefinoval,vet regulérně přiznal,že neví z čeho konkrétně to je.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:00
- Nahlásit
Sali
Super.
Měla jsem strach, jak to bude s Ferdíkem a kotcem, ale superně si zvykl. Karisítě mám dole zabetonované do země, nahoře střecha z dřevěných trámků, na tom pevná zakrývací plachta a nějaká okrasná lepenka, takové hezké vlnky zelené. Nejdřív měl dva dny v kotci řetěz, páč on je fakt hověz a žere dřevo, až na snězeného ježka bez konfliktů, už bez řetězu, akorát zatím nespí v boudě, asi mu je dost teplo, každé ráno najdu deku vytáhnutou ven. A moooc mu to v tom kotci sluší
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:00
- Nahlásit
jablunka
myslím tím, že tady v regionu už to veterináři mají definovaný, asi to někdo dotáh diagnosticky do konce.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:03
- Nahlásit
Mucholabka
jak proboha sebereš odvahu k tomu, nechat psa v kotci uvázanýho?
já se právě klepu, že by se mi jakýkoli zvíře natuty někde oběsilo, nebo si aspoň svázalo nohy až do poruch cirkulace, když by kolem sebe mělo sebemíň členitej terén, kde se může přes něco přehodit,
zavírám psy úplně nahý.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:03
- Nahlásit
Sali
tady v regionu už to veterináři mají definovaný, asi to někdo dotáh diagnosticky do konce.
Aspoň že tak,ono to totiž hrozně člověka vyděsí,když z naprosto zdravýho zvířete je přez noc nemohoucí chůdě.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:05 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Sali
On je na řetěze zvyklý, strávil na něm celou minulou zimu-ne u mě, občas ho nechám i uvázaného, když ho nemůžu hlídat a celkem ví, jak se chovat.
Na vodítku nebo tak bych ho nenechala, řetěz má něco do sebe, ale dlouhodobě určitě ne e.
Co vím, tak se jim na jaře jeden pes takhle n uškrtil, když šel z bytu na řetěz, Ferdík jim šel taky z bytu, odnesl to akorát omrzlinama od řetězu a zlomeným sebevědomím.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:08
- Nahlásit
Mucholabka
ach jo, já to nesleduju, to je taky nějakej tebou adoptovanej pit?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:16
- Nahlásit
Mucholabka
jinak já mám v plánu dlouhodobý dvorový přestavby ten kotec nahoře dodělat do dokonalosti, jen k tomu potřebujem ještě zbourat kůlnu vzadu, co je napůl zapuštěná do svahu, cihlama z ní navýšit okolní zdi na 250 cm, hladce vyzděný tak, aby se nedalo šplhat po výstupkách, a po obvodu zdí nahoru dát dovnitř naklopený pruhy orámovaný sítě, aby se to nedalo vzít šplhem jako bariéra, a ta vlastní zastřešená část, co má asi tak rozměr standardního 3x2 m kotce, už má teď zevnitř sítěma orámovaný strop, aby čuba nemohla vylízt do trámoví krovu, a odtud rozhodit střechu.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:20
- Nahlásit
Sali
jinak já mám v plánu dlouhodobý dvorový přestavby ten kotec nahoře dodělat do dokonalosti, jen k tomu potřebujem ještě zbourat kůlnu vzadu, co je napůl zapuštěná do svahu, cihlama z ní navýšit okolní zdi na 250 cm, hladce vyzděný tak, aby se nedalo šplhat po výstupkách, a po obvodu zdí nahoru dát dovnitř naklopený pruhy orámovaný sítě, aby se to nedalo vzít šplhem jako bariéra, a ta vlastní zastřešená část, co má asi tak rozměr standardního 3x2 m kotce, už má teď zevnitř sítěma orámovaný strop, aby čuba nemohla vylízt do trámoví krovu, a odtud rozhodit střechu.
To je jak námět na román "Jak Bobule z Alcatrazu cestu ven našla".
Ale jinak doufám,že už nenajde.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:27
- Nahlásit
Psíček
v tom by asi zkejsla na tvaroh.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:30
- Nahlásit
Sali
ach jo, já to nesleduju, to je taky nějakej tebou adoptovanej pit?
Tak nějak. Ale toho jsem moooc chtěla
Psíček
etěz je super, ale davej bacha at ti tam nezareznou srouby .... prej se to pak blbe rozdelava u opravdovejch pitu
je to dobrý, šrouby nedávám a zámek taky ne, bo bych ztratila klíče se znám
Sali
Nebo zavírat někam do sklepa, ne? Mám takovou krásnou garáž na zahradě, a odtamtud se pes nedostane-teda Ferdík jo, ten proskočil oknem, ale PES se z toho nedostane
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:37
- Nahlásit
Mucholabka
ale PES se z toho nedostane
Tak to nabízíš Sali špatně, ona taky nemá psa, ale BOBULI, to je něco jako kaprfíld a houdíny, ta by si to vokno votevřela a eště ho za sebou zavřela.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:37
- Nahlásit
Mucholabka
já jen, že jedna úniková cesta u Bobule byla krz kůlnu, začala tím, že prokousala zvenku dveře, vlezla dovnitř, po stolech a policích s nářadím vylezla pod střechu, tam rozebrala tašky, a unikla na zahradu, kde proštípala pletivo plotu a odešla na ulici.
Můžu jí nechat zavřenou v domě, ale tam se jaxi nemůže venčit...a běžně jsme z domova 10-11 hodin.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:39
- Nahlásit
Gerda
ano, přesně tak, Bobule není pes, to je BAZILIŠKA.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:54
- Nahlásit
Sali
Mohla bys jí každý ráno dávat puzzle s tisícem kousků, aby to do večera složila. To by jí mohlo zaměstnat. Čoveče to je peklo takovej čokl.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 18:57
- Nahlásit
Sali
Četla jsi Robina od Frýbové? Když tak vřele doporučuju, někde v polovině knížky je popis jak pes vnikl do kůlny, prohryzal se stěnou ven, zdrhnul a za ním se sesypaly nějaké dřevěné trámy, čímž se ukryla ta díra, kterou zdrhnul . Rozhodně zabraň Bobuli, aby četla podobnou literaturu
Mucholabka
Arman ještě nespal v boudě jednu jedinou noc. Maximálně v předsíňce když hodně prší. Jinak tahá ven matračky a deky, nosí si to na schodiště a spí na schodišti. I v dešti a v mraze. Když ho chci vzít domů tak je tady pár minut, pak si otevře a jde na to schodiště
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:01 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Sali
abych neskončila s obří klecí jak na bojovnýho papoucha velikosti maligny...
heled a co něco takovýdleho??
[imgs]https://www.rodneyfox.com.au/images/zoom/NOW QWW/andrew_uw_27-07--06_019_550_copy.jpg[/imgs]
Pochopitelně by ty mezery musely bejt zadrátovaný taky!!!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:02 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
aha,tak vono to nende
tamto bylo lepčí,ale je to proti žralokům,tak snad..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:04
- Nahlásit
Gerda
spíš bych jí mohla dávat ráno celou deku, a požádat jí, aby z toho do večera udělala pucle z tisíce kousků, to myslím, že by bylo průchodnější,
podle toho, co stihla v práci udělat s dekou z pravý ovčí vlny, kterpou jsem měla na primářským kanapi, než jsem odpitvala,
a to na to měla asi hodinku, kdy se zjevně nudila.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:05
- Nahlásit
davidkova renata
aha,tak vono to nende
Mě by se líbila ta mlékárenská cisterna jak navrhoval Psíček .
Nebo by ji mohli držet ve vyschlé studni . Nahoru by se dali takové ty betonové desky......
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:07
- Nahlásit
Sali
podle toho, co stihla v práci udělat s dekou z pravý ovčí vlny, kterpou jsem měla na primářským kanapi, než jsem odpitvala,
V tom je ten háček Děláš to špatně . TY seď na kanapi s ovčí dekou a BOBULI nech pitvat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:07
- Nahlásit
davidkova renata
nende to.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:09
- Nahlásit
Sali
spíš bych jí mohla dávat ráno celou deku, a požádat jí, aby z toho do večera udělala pucle z tisíce kousků, to myslím, že by bylo průchodnější,
kdybyschtěla pro ní kurzy pečvorku, mám kamarádku, co to dělá. Tady bych se ale bála, že by se ta čůza čtyřnohá naučila klidně i manipulovat se šicim strojem!!!! Co je to za psa, když se nedá unavit! Dejte jí pohraničníkům na samostatný průzkumy a pořiď si jiného, tentokrát už normálního, psa. Třeba lymfatickýho ovčáka, ten kolikrát přes den i spí.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:10
- Nahlásit
Biluška
tak to by dopadlo zajímavě, neříkám, že by to nezvládla, ale už si nejsem jistá, jestli by pak někomu dokázala ten nález popsat, a ještě předvést. Spíš by se klinici dívali na to pucle o tisíci kouskách a těžce nechápali.
|