| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:13
- Nahlásit
Gerda
Dejte jí pohraničníkům
dyk už nejsou...
Sali
už sem to krapet vopravila
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:13 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
Dejte jí pohraničníkům na samostatný průzkumy a pořiď si jiného, tentokrát už normálního, psa. Třeba lymfatickýho ovčáka, ten kolikrát přes den i spí.
Gerda: eek:
měla jsem tady No, která jen jsme vytáhli paty, otevřela lednici, a posloužila si, dokázala to i přes petlici se zámkem, prostě ty dveře dole ohnula...
to Bobule naštěstí nejeví zájem o potraviny.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:15
- Nahlásit
davidkova renata
ano, to vypadá zajímavě. Klec na bazilišku bude něco podobného.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:16
- Nahlásit
Neessi
Když se mu nedá večeře a řekne se mu,že už večeřel,tak je od něj klít
to by se dalo využít todleto, jen kdyby nepovažoval jídlo za ztrátu času
Neessi
jablunka
Když mu stačí jen jeden pes,jeho věc.Hlavně nesmí kušnit do toho,kolik psů máš ty
Kdyby byl domek tak to půjde, ale takhle v bytě si furt myslím, že na to musí být dohoda dvou,no.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:17
- Nahlásit
Sali
Spíš by se klinici dívali na to pucle o tisíci kouskách a těžce nechápali.
Detailisto. Prostě do papírů něco napíšeš, dyť je ten člověk stejně mrtvej tak už mu to může být jedno, ne? Tlustý chlapy necháš umřít na infarkt, tlustý baby na rakovinu střeva, hubený lidi obojího pohlaví na anorexii, páč stejně nic jinýho nejsou
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:17
- Nahlásit
PetraK
věř mi, že do bytu bych po víc než jednom psu takly nešáhla, a tady na baráku jsem přesvědčená, že dva na osobu je absolutní strop.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:21
- Nahlásit
Biluška
no, naši klinici jsou poněkud zvídavější, než je v kraji zvykem, zvykli si na to, že jsem ve všem detailista...
Společenská Bobule by ale mohla být ozdobou klin-pat seminářů, ještě kdyby se naučila nosit lidem místo balonku nebo půlky křesla spíš to kafe...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:21
- Nahlásit
Sali
ano, to vypadá zajímavě
sem věděla,že tě to vosloví
hele dyš tu si....co ty si myslíš vo tomdle..narodí se pes,asi s nějakou genetickou výbavou ne?Nemyslím ted vlohy po generace podporované a šlechtěné,třá k pasení stáda a tak,ale dejme tomu povahovými. Může se pes už narodit jako třá melancholik či cholerik či sangvinik či flegmatik?Nevim esi to řikám jasně,ale dvě štěnda stejnýho vrhu ..jsou podle tebe identická právě v té povaze?a lze podle tebe změnit ony dané povahové vlastnosti výchovou či socializací? lhostejno ted v jakém časovém úseku .Může se tou výchovou a pod. státi z melancholika sangvinik třá?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:23
- Nahlásit
Biluška
jinak Bobulku coby asistentku v práci jsem zavrhla už dávno, neb mě z nějakýho důvodu začala z laboratoře z materiálových rezerv stěhovat do pracovny plastový kýble s tkáněma ve formolu, a jeden, s resekátem tlustýho střeva, vylila na schodech...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:25
- Nahlásit
davidkova renata
běžně u pracáků jsou ve vrzích povahové mozaiky, zvl. když se nechová úzká příbuzenská, většinou si nesou všechny společně nějaký ty sledovaný drajvy, ale síla nervový soustavy tam může být v celým spektru.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:26
- Nahlásit
Sali
jinak Bobulku coby asistentku v práci jsem zavrhla už dávno
Chyba. Ty si jí nedala atributy asistenta v práci, proto to nebrala vážně, ale zvrhla ti střeva. Kdybys jí dala plášť a stetoskop a vlastní kyblík s formaldehydem, bylo by jí jasný, že to myslíš s tou pomocí vážně.
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
Sali
já jen, že jedna úniková cesta u Bobule byla krz kůlnu, začala tím, že prokousala zvenku dveře, vlezla dovnitř, po stolech a policích s nářadím vylezla pod střechu, tam rozebrala tašky, a unikla na zahradu, kde proštípala pletivo plotu a odešla na ulici.
no nažďár teda! Aspoň že dneska - sice načuřená, ale byla doma
|
Mucholabka
Člen |
- Nahlásit
Jé, víte co mi dneska Ferdík udělal? Nachcal do mražáku :-D jsem ho nechala otevřený, páč se mi to tam nějak přimrzlo a Ferdík prostě šel kolem a nachcal si na žrádlo-ho seru, ať si to teď sežere aji s těma chcánkama, debil!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:27
- Nahlásit
davidkova renata
a povahu nepředěláš, jen když to umíš, naladíš psovi netodiku na triko, a spolu s tzv. bezchybnou výchovou z něj vytáhneš naprostý maximum, stačí, když tam je silnej tah na kořist, a přes zamčení v tý kořisti uděláš ipáka i ze srágory, je to jen o tom, jak se mu nazvedá sebedůvěra, a jak moc se naučí pro kořist vydržet tlaky.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:28
- Nahlásit
Sali
běžně u pracáků jsou ve vrzích povahové mozaiky, zvl. když se nechová úzká příbuzenská
jasně,ale ani sem neměla na mysli pracáky,prostě normál obyč. psa.Předěláš melancholika na sangvinika?Lze předělat vrozené vlastnosti?Nemyslím korigovat jejich projevy,prostě předělat.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:29
- Nahlásit
Gerda
plášť jsem jí dala na křeslo, stetoskop na patologii nepotřebuje, a pokjud vím, ona chtěla ten kyblíček na hraní,
obsah nepotřebovala, ten tam byl pro ní zbytečnej.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:30
- Nahlásit
Gerda
Kdybys jí dala plášť a stetoskop a vlastní kyblík s formaldehydem, bylo by jí jasný, že to myslíš s tou pomocí vážně.
jako vůbec se Bobuli nedivim,že ja nas*aná!Sali jí vůbec nedá důvěru! jak se ten pes pak má cejtit????
Mucholabka
Ferdík udělal? Nachcal do mražáku
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:31
- Nahlásit
davidkova renata
já si ani nemyslím, že tyhle kategorie existujou, a síla nervový soustavy a poměr vzruch-útlum se předělat nedá. Dá se to jen ladit.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:32
- Nahlásit
MucholabkaJé, víte co mi dneska Ferdík udělal? Nachcal do mražáku
tvůj Ferdík a TchořovoFerdopes jsou z jednoho těsta.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:33
- Nahlásit
Sali
věř mi, že do bytu bych po víc než jednom psu takly nešáhla
no právě. teda takhle kdychom to chtěli oba, tak není co řešit, ale kdyby pak vznikly nějaký komplikace a ten druhý z toho měl být otrávený, tak to není fér. Takhle je to tolerance z obou stran - já ho udolala na psa - a je s ním dneska spokojený, ale abych to lámala přes koleno a přivedla domů dalšího psa bez souhlasu druhý strany, to by nebylo na férovku.
Společenská Bobule by ale mohla být ozdobou klin-pat seminářů, ještě kdyby se naučila nosit lidem místo balonku nebo půlky křesla spíš to kafe...0
a máš to vychytaný!! Jako asistenční pes bude mít do nemocnice přístup a zabaví se tím, že bude roznášet kafíčko. A kdyš to vylepšíš soudkem s rumem.... nikdo nebude proti
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:34
- Nahlásit
Sali
já si ani nemyslím, že tyhle kategorie existujou
no běžně se to tak označuje,asi nuance budou,ale pro nějakou představu asi..
síla nervový soustavy a poměr vzruch-útlum se předělat nedá. Dá se to jen ladit.
Tak dík.Já jen že vedle to zas jde ,možná přes ty tachyony,no mě moc nepřesvědčili,můj názor je,že se to dá korigovat či ladit jak říkáš,ale víc nic.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:35
- Nahlásit
PetraK
přečti si o kus výše, jak si Bobule představuje pracovní den na patolce, všechno, co píšu, už UDĚLALA.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:36
- Nahlásit
PetraK
Jako asistenční pes bude mít do nemocnice přístup
už sem jí to navrhovala,ale prej to krachne na tom,že asistenční pes nemá zároven jako vedlejší pracovní poměr práci v demoliční četě
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:38
- Nahlásit
davidkova renata
můžeš mi napsat vo co gou,už se tu nevyznávám
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:38
- Nahlásit
davidkova renata
nevěř všemu, co se píše, v kynologii platí jen ukázaná, a kecy patřej do hospody nebo k vohni, tam maj svý nezastupitelný místo.
Výsledek je ta ukázaná, a jak to kdo nazve, zda psa naladil, přeladil, přeformátoval, překopal mu soft,.....to je úplně jedno.
Tak jako tak je to na klobouk dolů, když někdo vyladí srágoru tak, že to zviřátko pak prochází světem s úsměvem a ocasem nahoru.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:40
- Nahlásit
davidkova renata
taky je to na nakopání do koulí, když se dá slabýmu nevyrovnanýmu zvířeti do ruky šéfovská pravomoc, a to zviřátko si s tím poradí jen po svém, že začne buzeračkou druhých narůstat.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:44
- Nahlásit
Sali
Joo, Ferdíka je škoda, akorát s ním nedělám obranu, páč je debil a když cítí protitah, tak nepouští.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:45
- Nahlásit
brezen2008
už se tu nevyznávám
to nigdo ,tak bud f klidu
Sali
nevěř všemu, co se píše
no já tomu právě jaksi nevěřim ,vůbec nejsem odbornik,ale nějakýho toho čokla sem už za ty léta viděla.Mě akorát sejří ta aureola božství
Tak jako tak je to na klobouk dolů, když někdo vyladí srágoru tak, že to zviřátko pak prochází světem s úsměvem a ocasem nahoru
jako vo tom ale žádná ,pokud se to napíše takhle,klidně klobouk smeknu(až si ho pořídim ),ale transformace geneticky dané povahy na zcela opačnou mě jaksi úpa nebere
Tož se du svalit,nepište zas furt!!!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:46
- Nahlásit
Mucholabka
a proš má pouštět v protitahu???? to je dobře, že drží.
Pouštěčka je předávačka v úplným klidu.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2008 19:47
- Nahlásit
Sali
No ono to původně v těhlech dimenzích nebylo - ta diskuse. Celkově šlo o to, jestli z psa, kterej moc nemusí lidi, nevyhledává kontakt s cizíma, jestli z něj uděláš vítacího psa. Někdo psal, že jo, že je potřeba se dobře a správně naladit, že pak to tak bude brát i ten pes, že pokud chceš, aby ten pes vítací byl, že se k tomu dopracovat můžeš. A já psala, že myslim, že ne, že to bude mít co do činění s vrozenou povahou, že můžeš psa naučit, co chceš, aby dělal, ale že tu základní výbavu nepředěláš. Tudíž že ti návštěvu asi neuvítá, ale že jí taky nemusí sežrat, když bude vědět, co má dělat jinýho. Třeba ti v klidu bude sedět u nohy. Tím se dostaneš někam napůl cesty toho, co bys chtěla. Nevim, blbě se to popisuje. Pak se to nějak zvrhlo k temperamentům a vrozeným dispozicím. takžev základu šlo jen o konkrétní otázku, jestli z netykafky uděláš lidumilce. Nějak si pořád myslim, že ne.
|