| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 17:13
- Nahlásit
Erin
Proč??
Protože přesto, že jsem se před jeho odběrem (měl rok a půl) úchovatelů tisíckrát ptala a jak pitka kvůli tomu několikrát volala, tak přes jejich ujišťování j to pes agresivní k lidem, s přeskokovým jednáním a celkově nevyrovnaný-což jsem teda čekala, jen ta agresivita k lidem plemeni nesluší, a taťka by mu furt jen sháněl fenu, tak se tomu musela učinit přítrž.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 17:26
- Nahlásit
Erin
v přísném nadkoním denním treningu a pak šlachy povolily...
aha, tak je mi to jasný, vo tomhle opravdu nehodlám diskutovat
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 17:33
- Nahlásit
Hojda fšicí........
Dostihy paráda,atmosféra šíleně nabudila chrťáky,okamžitě by se ke koníkům přidali.Sixtin byla úžasná a vítězství si zasloužila. Klipa je mi líto,ale nic s tím nezmůžu. A rozdala sem asi 100 letáků o adopci,taxem zvědavá.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 17:39
- Nahlásit
Mucholabka
Jj tak to chápu
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 17:40
- Nahlásit
jablunka
A rozdala sem asi 100 letáků o adopci,taxem zvědavá.
Tak chtím klukům držím palce
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 17:43
- Nahlásit
Mucholabka
pes agresivní k lidem, s přeskokovým jednáním a celkově nevyrovnaný-což jsem teda čekala, jen ta agresivita k lidem plemeni nesluší, a taťka by mu furt jen sháněl fenu, tak se tomu musela učinit přítrž.
blpko ,takovej matryjál do lýnyjí a vona ho vykástruje
čus fšicííí co jim byl venku celkem hic bo si mysleli,že už je podzim a vono ne
brezen2008
Erin
Ebony
tož já nevim,su rozpolcené už léta...mě se dostihy jako takový moc líběj,dyš Železnik vyhrál po čtvrtý Pardubickou,měla sem k infarktu blíž než březen ,když doběhnou fšicíí zdraví tak dobrý,v opačným případku bysem to nejrači hned zrušila .Esi de vo koně nevim,ale byznys to je tutově..Dyby se nekonaly dostihy,nebyli by asi žádný dostiháči,akorát se nemůžu rozhodnout esi by to třá nebylo lepčí Se ale nepouštim do debat,hlavně s Ebony ,páč mám nějakou práci a nemůžu tu dřepjet furt
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 17:54
- Nahlásit
jablunka
a kde jste stáli,já vás v telce neviděla
doufám že chrtíky někoho chytnou a podaří se je umístit
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 18:30
- Nahlásit
brezen2008
Stáli sme u tribuny co je přímo proti Taxisu.Ale pochybuju,že by si nás v tý strašný spoustě lidí identifikovala(vlastně jedině podle chrtů).
Erin
Tak chtím klukům držím palce
Já už se začínám modlit,hrozně se to krátí.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 18:40
- Nahlásit
davidkova renata
paní, každá věc, které se účastní lidský faktor se může zvrhnout, ale to přeci neznamená, že ta věc je primárně špatná...co by s těma koňma jako bylo? jako strčíme plňase do zoo? se vsadim, že v tý ohradě bude túze šťastnej...byznys z toho dělají jen lidé...
a... ti agiliťáci taky musí těm čoklům taky přetěžovat tréninkem šlachy, až to nejni hezký
ale to jen tak na okraj
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 18:54
- Nahlásit
davidkova renata
,takovej matryjál do lýnyjí a vona ho vykástruje
Aspoň bude mít klidnější štěńata, to je dneska in . Nakrejem s ním Pumu, ta má přenesenou agresivitu a přeskovový jednání a navrch je to hysterka . To budou štěńata jak víno
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 18:56
- Nahlásit
Ebony
a... ti agiliťáci taky musí těm čoklům taky přetěžovat tréninkem šlachy, až to nejni hezký
jo jo, jediný správný sport je ýpeňí a nic jinýho. Koukám paní, že máte zase dneska náladu se hádat. Budete muset vystačit s Davídkovic,nebo s někým jiným, já jdu dřít
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 18:57
- Nahlásit
Psíček
tu francouzskou lavic nebo jak se to jmenuje
Ta lavice je irská,pane Psíček.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:02
- Nahlásit
Psíček
...nebo skoro kazdej, pokud neni na vrcholovy urovni...to pak jde casto jak u zvirat tak u lidi vo kejhák...
Když se to dělá správně tak ani ne. Když se to dělá špatně a pes (nebo dítě) se nutně musí dostat na vrchol během jedné sezony, aby byl psovod (rodič) spokojený tak se to většinou někde projeví
nakrej radej setrici .... muzes pak do inzeratu psat ze je to
1+10 zdarma
a to je dost cool nabídka
Jak 1+10?? že bych jako k jednomu štěněti deset darovala? To bych na tom pěkně prodělala To teda ne A krom toho pro setřici už mám vyhlídnutýho jednoho malamuta tady u nás Je taky pěkně praštěnej, k setřici bude mnohem lepší. S Drakem nakrejem Bibinku, oba dva mají přeskokový chování, to by bylo aby to u štěńat nebylo
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:04
- Nahlásit
Psíček
jojo .... dekuji, ja se vo ty hnusy moc nezajimam, tak jsem taky napsal, "nebo jak se to jmenuje" ...... nicmene irská nebo islandska, furt je to stejnej hnus....stejny jako nechat psa bojovat tri hodiny ..... je to proste BUĎ a NEBO ..... horší než ZOO s CIRKUSEM dokupy
A máš nějaké řešení????
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:21
- Nahlásit
davidkova renata
,takovej matryjál do lýnyjí a vona ho vykástruje
bude mít klidné štěňata, to přece potřebujem.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:26
- Nahlásit
Psíček
přeskokový chování
chtel bych se zeptat na tento pojem...to je to, co jste tu pred casem velkokynologicky nazyvali prenesenou agresi? popripade jakej je v tom rozdil? dik
Pokud je tento dotaz myšlen vážně, přenesená agrese je něco úplně jiného a je to vcelku i přirozené do určité míry-holt se občas u výbušnějšíh povah stane. Přeskokové chování je něco jako Jekyll a Hyde-chvilku se bojí vlastního stínu, chvilku hryže ve svém killing spree a za chvilku neví, že to udělal. A nejde to opravit, bo to má v hlavě pokažené. Leda mu udělat ještě lobotomii
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:35
- Nahlásit
Biluška
hele, ty už na mě máš alergii, co, teď jsem to zrovna myslela ironicky, proti žádnýmu sportu nic nemám, a už vůbec ne proti agility, poněvadž se na ně zrovna chystám s Rufusem. jen jsem agi psala právě kvůli tomu, že když napíšu IPo, tak tu každej druhej chytne infarkt, ale škoda mluvit...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:52 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Psíček
vzpominam na jeden pripad prave v ty diskuzi o tom, jak se ubranit psovi a tam teda termin preskok byl tusim nejednou pouzit pri popisu toho, ze pes, ktery se rve muze pohryznuuut svyho velkokynoloooga...
To bych spíš použila na tu přenesenou agresi...nebo s etaky dá říct blbá náhoda a blb kdo strká ruce mezi psy, jako třeba můj taťka když jsem jim stokrát říkala, že Bucka s Emmou se nesmí venčit spolu a nastoprvé to museli zkusit.
Jinak furt tvrdím, nikdy nic není jen tak z ničeho nic a svou příčinu to má....třeba u toho našeho debila už prvopočátek hledám ve spojení bázlivé feny a agresivního pumra...a pak něco málo přidaly životní podmínky.
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:52
- Nahlásit
Psíček
Já nevím, ale myslím že přeskok je něco trochu jiného - když na psa zatlačíš, například v aportu, tak on začne neúčelně ožírat trávu nebo koukat do dálky, bo neví, co má vlastně dělat. To je asi jako když chci po gaučákovi, aby domaloval tu koupelnu a on mi začne vykládat, jak jsem před rokem nechala zhnít ty jabka, co posbíral.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:55
- Nahlásit
Psíček
Tak jsi zpátky a jaké ,že to máš za řešení??
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:57
- Nahlásit
Andreany
jj, to ožírání trávy mi dělá fenka na obraně, třeba na kruhovce, ale to je úplně eškodná věc oproti tomu, co dělá Drak. Brácha říkal, že JEDNOU, jednou na něho Drak vyjede a nechá ho uspat, zatím jsme se dostali jenom k té kastraci, řešila jsem s vetem i medikaci, ale zavrhl to.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:59 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
davidkova renata
pani, tak tady je ta pudlička
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:01
- Nahlásit
Mucholabka
Jo, jenom že přeskok nebývá agrese, nějak to nechápu v souvislosti. Přeskok jsem viděla ožrané vlastní nohy, odřený nos o zem, ale agrese vůči majiteli, nemluvíš o přenosu?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:01
- Nahlásit
Tinta76
Co to je? To chci místo velšteriéra
Jinak, hodlám si pořídit kvaliní profi vyrobený dvojkotec, máte tip na výrobce, který mi to i doveze a složí?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:02
- Nahlásit
Andreany
Asi k tobě toho psa nakvartýruju, na chvilku. Ať se to jmenuje jak chce, máme takového už druhého a občas je to zábava.
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:05
- Nahlásit
Mucholabka
Čokloj nechci, jak mám svý přeskoky a přenesenou agresi, dík.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:16
- Nahlásit
Andreany
Čokloj nechci
Kurec, já se ho nezbavím Každopádně to jako přeskokové jednání nazval i vet, ale hádat se nechci.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:17
- Nahlásit
Mucholabka
Co to je?
toy pudl
|
Biluška
Člen |
- Nahlásit
Mucholabka
Jinak, hodlám si pořídit kvaliní profi vyrobený dvojkotec, máte tip na výrobce, který mi to i doveze a složí?
F Bruntálově jeden je. Někde mám i telefon. Kdysi jsem s ním jednala, ale pak mi přišel dost drahý. Je fakt,že vzápětí jsem zjistila, že takhle drazí jsou všichni Každopádně nabízel i dovoz a montáž na místě.
Andreany
Psíček
Nevím jestli se to vědecky jmenuje "přenesená agrese",nebo "přeskokové chování" nebo jak je to vlastně správně. Jde o to, že když se Pumice vyžhaví tak někoho napadne. Zásadně někoho slabšího a menšího, ale občas jsou i vyjímky.
Příklad - trénuju s Winky. Puma je nepříčetná, protože JEJÍ baba (to jako já) běhá na JEJÍCH překážkách (to jako na mých), dává povely co patří výhradně JÍ (jako "hop", "sem" a "tunel" ) a dokonce té malé mrše dává JEJÍ pamlsky. Je zavřená doma, ječí na nás z okna, svolává hromy a blesky na moji hlavu a černý tyfus na Winky. Vzápětí kolem ní projde Hesina. Pumice se na ni vrhne a zmlátí ji. Jenom tak, bezdůvodně. Přenese na ni svůj vztek z toho, že běhám s Winky. V tomto případě bych to spíše nazvala přenesenou agresí.
Příklad dvě - hážu Pumici ragbyč. To je nejmilovanější hračka, pro kterou by dýchala, pro kterou by skočila do ohně. V podstatě ho má místo mozku. Ona ten balon donese, strašně moc chce abych jí ho hodila znovu, ale zároveň ho nechce pustit z huby, protože má strach, že o ten poklad přijde. Tím, že je strašně rychlá a většinou její tělo reaguje rychleji než mozek to bývá dost zapeklitá situace. Ona přiběhne, dotkne se ragbyčem mojí ruky,ale nepustí ho a i s ním udělá pár skoků ode mě jako by běžela za hozeným balonkem. Vzápětí jí dojde, že ho má pořád v hubě, zase s ním přilítne, dá mi ho do ruky, ale dřív než vůbec stihnu sevřít prsty kolem balonku tak ho zase vezme do huby... dost často mě při tomto kousne. Nevidím v tom žádnou agresi, vidím v tom fakt, že pes je degen, kterému prostě tělo pracuje rychleji než mozek. Proč mi bere balon z ruky když chce, abych jí ho hodila? Přeskokové chování?
|
Mucholabka
Člen |
- Nahlásit
Tinta76
A kdo ho tak okudlal, chudáka malinkatého?
|