| Autor |
Zpráva |
Erin
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 15:51
- Nahlásit
Ebony
mně naopak vadí, že se jich zbavuješ a jsi stejná, jako všichni, kdo si neuváženě pořídí psa, na kterýho nemají a ještě ho rozmnoží, to je úplně normální sprostá nezodpovědnost. A za naprostý pokrytectví považuju, psy na jedný straně od nezodpovědných zachraňovat a pak se svých zbavovat.
Děkuji, líp bych to nenapsala.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 15:52 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit
Ebony
...proč tedy nemůže setr, který není vázaný na pána a je vyšlechtěn pro pobyt v psinci, bydlet u tebe v kotci? u myslivce by tam bydlela stoprocentně.
To se zeptej jí. Nechce tam být. Řve jak pitomá, snaží se to přeskočit, podhrabat, jakkoukoliv cestou zdrhnout . Když ji dám doma do klece tak je klidnější. Taky to není to pravé ořechové, ale je klidnější. Naopak když jdu na zahradu tak ji musím dát do kotce, tak aby na mě viděla, jinak zase řve doma v kleci. Mě je jasný proč to dělá, je mi jasné co chce. Ale jak to mám kurňa udělat? To bych fakt musela dát pryč všechny ostatní psy. Přijeď sem a podívej se, zase tak daleko to nemáš. Nemluvím o tom, že občas zavrčí na jiného psa, mluvím o tom, že se vrhne na kohokoliv a snaží se ho zabít. Ne občas, pořád!! A je to pořád horší a horší, s každým dnem se to zhoršuje. Myslíš, že mi dělá radost dávat ji pryč? Jo, asi myslíš, jsem přece ta děsná množitelka co se zbavuje psů, kteří už nenesou.
Víš co ti ještě povím? Od včerejška už má přes tu klec dokonce přehozenou deku, aby na ty ostatní neviděla. Protože celý den v jednom kuse vrčela. Je to k zešílení. Pro mě, pro ni, pro ostatní psy. Ale jinak máš naprostou pravdu. Je mi k ničemu, akorát tu zbytečně žere, tak si vymyslíme nějakou srdceryvnou historku a psa vykopnem jak to trefně nazvala Cilka
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 15:59 - Změnil/a: Erin
- Nahlásit
Biluška
jen tak na okraj..
Lilátko jsi si vzala ze slovenska ačkoliv byl o ni zájem,následně přejetá autem.
Arman pořízen na hlídání,v reálu akorát šu*al ,proto jsi ho nechala vykastrovat(určitě tě za to zbožňuje)
Mia,nakrytá Armanem,vzatá od množitelky aby nemusela rodit!!!
Šagyna anglická setřice z útulku Brno-Komín,následně nakrytá a nyní nabízená jako nesnášenlivá fena.
Opravdu si ještě myslíš,že to se psy umíš?
P.S. nechtěla bych v reálu vidět ten tvůj psí hotel.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:00
- Nahlásit
Biluška
A je to pořád horší a horší, s každým dnem se to zhoršuje
Že by Akéla v bleděmodrým??
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:06
- Nahlásit
Erin
ačkoliv byl o ni zájem
Myslíš ty děti, které ji dali jako dárek mamince co ji druhý den dovedla zpátky na veterinu s tím, že děkuje, ale psa opravdu nechce? Nebo kdo jiný o ni měl ještě zájem? Myslím to vážně, dost často na tohle narážím a vážně mě zajímá kdo ten další zájemce je? Momentálně totiž vím o několika dalších šarpejích v útulku (tady i na Slovensku) a v Bratislavě o dvou štěňatech, které majitel nemůže umístit. Třeba by onen zájemce o Lilátko chtěl pomoci jiným.
Arman pořízen na hlídání,v reálu akorát šu*al ,proto jsi ho nechala vykastrovat(určitě tě za to zbožňuje)
Mia,nakrytá Armanem,vzatá od množitelky aby nemusela rodit!!!
Jistě jsem jediná na světě, která někdy neuhlídala háravou fenku. Vůbec o tom nepochybuju, čekám se sbaleným kartáčkem kdy mě kvůli tomu přijdou zatknout.
Jinak máš naprostou pravdu, Arman mě zbožňuje. Jestli je to kvůli kastraci, nebo ne, to opravdu nevím. Nemám tachyon, takže nevím co mi povídá
P.S. nechtěla v reálu vidět ten tvůj psí hotel.
Ta věta je česky? Ale jo, budu hodná a nebudu rýpat . Můj hotel má spoustu spokojených klientů, dokonce i tady z cz-psa. To je pro mě mnohem důležitější než názor nějaké střihačky z Čech . Taky neříkám, že neumíš stříhat a že bych chtěla vidět ty zpizgřené pudly co vytváříš.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:09
- Nahlásit
Psíček
Chcete někdo LIlátko?
ja, ale prosim jiz ztazeny....posli to po segre
Chjo, víš co to vždycky nadělá bordelu? Zase budu mít od krve celou chodbu Tak dobře, ale pomůžeš mi zato s těma stránkama
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:16
- Nahlásit
Biluška
Nemluvím o tom, že občas zavrčí na jiného psa, mluvím o tom, že se vrhne na kohokoliv a snaží se ho zabít. Ne občas, pořád!! A je to pořád horší a horší, s každým dnem se to zhoršuje. Myslíš, že mi dělá radost dávat ji pryč?
A komu ji chceš dát, když je taková? normálním lidem? co když ji nezvládnou a zase poputuje o dům dál? to je řešení?, a kdo prosím tě zkušenej si veme domů takovouhle fenu? k čemu?
Ale jak to mám kurňa udělat?
Normálně, bytelnej kotec a zničit ji, mimochodem, mám tu maliňačku, proti který je tvoje Šagyna naprostej andílek, ale jednou jsem si jí pořídila, tak tu zůstane, ačkoliv z ní mám už šedivou hlavu a tiky v pravým voku. Ale holt jsem se s ní musela naučit žít a přizpůsobit se jejímu režimu. Tak jako se ostatně přizpůsobuju všem svým psům. A rozhodně ji nikdy nenakryju, protože nejsem tak naivní, abych si myslela, že se po štěňatech sklidní, a nedovedu si představit, množit takovouhle povahu.
Jenže já myslím, že tohle není cesta, kterou ty bys chtěla jít.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:16
- Nahlásit
Psíček
Probuh Bilusko se uz probud!
Chces mi jako tvrdit, ze kdyby jsi melatreba jen dva psy, tak tohle budes jednomu z nich tolerovat? Treba v dobe, kdy jsi mela jen Bellu a Hessit ........ co????
Hele, taky to nemáš daleko, přijeď se podívat. Vyzvednu tě v Krnově na nádraží, abys nemusel přesedat . Tohle fakt není o tom, že zavrčí, já na ni zavřu ať zavře klapačku a ona ztichne. Ona čučí na malého psa jak kobra, doslova ho hypnotizuje a vrčí jak motorové rogalo. Zařvu na ni. Nic. Stisknu jí čumák, dám povel "ticho". Nic. Zmlátím ji traverzou. Nic. Stříknu jí do obličeje vodu. Otřepe se a vrčí dál. Vrčela doslova furt. Jak jí to mám zakázat? Řekni mi jak? Jediné co pomohlo bylo vyhodit malé psy z místnosti. Proč je mám trestat? Oni nic neprovedli. Když nevidí jiného psa tak šlape jak hodinky. Nemám problémy s autoritou, nesnaží se dostat "nade mě". Je to normální, hodný, poslušný pes. Dokud neuvidí šeltii
Hele, stejně se bavíme o ničem, Šagu inzeruju už skoro dva měsíce, neozval se na ni jediný zájemce. Ani nevěřím tomu, že se ozve. Takže holka stejně dožije u nás v kleci a já budu šílet při představě, že ji někdy někdo blbě zavře a ona zabije některou z malých holek. No ale to je můj boj,já jsem si ji přitáhla domů.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:19
- Nahlásit
Ebony
A komu ji chceš dát, když je taková? normálním lidem? co když ji nezvládnou a zase poputuje o dům dál? to je řešení?, a kdo prosím tě zkušenej si veme domů takovouhle fenu? k čemu?
Právě jsem to napsala Psíčkovi. Neozval se na ni jediný zájemce. Asi proto, že ji inzeruju s pravým důvodem a nikoliv "z důvodu alergie dítěte". Máš pravdu, nejspíš si ji nikdy nikdo nevezme. Pak mi asi nezbyde než ji vykopnout u dálnice, aby Cilka byla spokojená, že se věci odvíjí v logice postav
proti který je tvoje Šagyna naprostej andílek
To se to kecá když jsi Šagu v akci neviděla, že?
Jenže já myslím, že tohle není cesta, kterou ty bys chtěla jít.
jasně, máme své škatulky a neměníme je
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:23
- Nahlásit
Biluška
P.S. nechtěla bych v reálu vidět ten tvůj psí hotel.
No česky to asi bude..ale jak to tak vidím ,dochází ti argumenty a kopeš na všechny strany.
Šagu inzeruju už skoro dva měsíce, neozval se na ni jediný zájemce. Ani nevěřím tomu, že se ozve. Takže holka stejně dožije u nás v kleci a já budu šílet při představě, že ji někdy někdo blbě zavře a ona zabije některou z malých holek. No ale to je můj boj,já jsem si ji přitáhla domů.Šagu inzeruju už skoro dva měsíce, neozval se na ni jediný zájemce. Ani nevěřím tomu, že se ozve. Takže holka stejně dožije u nás v kleci a já budu šílet při představě, že ji někdy někdo blbě zavře a ona zabije některou z malých holek. No ale to je můj boj,já jsem si ji přitáhla domů.
No je to tvůj boj,ale ta fena je tvou rukojmí.To je ta tragedie,že si pořád neumíš přiznat,kde máš hranice svých možností.Nechci ani domýšlet,že jsi matkou dvou malých dětí.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:27
- Nahlásit
Biluška
To se to kecá když jsi Šagu v akci neviděla, že?
promiň, ale líčíš to dost barvitě, ale nakonec se můžeš taky přijet podívat, a když vemeš Šagynu, tak máš nejrychleji po problému
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:29
- Nahlásit
Psíček
hele, zase se musím Bilušky zastat, pokud tomu psovi někdo nevymeje mozek tachyonem, tak aby po zbytek života zasněně čuměl v zahradě povalujících se psíčků v dál, tak to není zas taková prdel.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:35
- Nahlásit
Biluška
http://www.celysvet.cz/anglicky-setr.php
Asi su blbá či jakýho vejra,ale tady píšou o oupně jiným čoklovi,než máš doma na dvorku.
Se di ještě jednó čumnót,možná si hodila faleš a včil nrgómeš co máš za vořecha.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:35
- Nahlásit
Psíček
......ale jaksi tohle asi nezacla delat ze dne na den, pokud ano, asi je nemocna...a pokud ne, bylo s tim treba neo delat
Nezlob se, ale je to fakt únavné.
Nezačala ze dne na den, začala hned jak jsme ji přivezli. Paradoxně až doma. V útulku mě upozornili, že "je taková dominantní a špatně vychází s velkýma psama". Schválně jsem se paní ptala jak vychází s malýma. Velcí jsou mi jedno, velkou máme pouze Wandu a ta bydlí venku, takže tohle mi nedělá problém. Paní prohlásila, že s malýma v pohodě. Přesto jsme s sebou do útulku přivezli Bon-Bon a Miu. Na zkoušku. Šagy si jich ani nevšimla. Šla s náma na procházku a k malým ani nečichla. Totální nezájem. V útulku jsme seděli na gauči, malé na klíně, Šagu pod nohama, kecali jsme s paní, Šaga si malých nevšimla. Domů s nima jela v autě. Seděli vedle sebe v kufru. Pohoda. Přišli jsme domů, na zahradě se se všema domácíma očuchala. POhoda. Otevřela jsem dveře, psi vběhli domů a Šaga sejmula Miu, vedle které právě dvě hodiny seděla v autě. Dostala kartáč a vysvětlení, že takhle teda ne. Den byl klid. Pak sundala Winky. Od té doby se to stupňuje. Napřed šla po psech když byli o samotě (třeba jsem byla v koupelně). Vždycky jsem přiběhla a potrestala ji, nikdy jí to neprošlo jen tak. Začala přitvrzovat a napadala psy v mojí přítomnosti. Neustále jsem byla jak na drátkách, několikrát se mi ji podařilo odchytit dřív než toho psa napadla. Doslova ve chvíli kdy vyrazila. POužívala jsem různé tresty - od obyčejného ztraverzování po hluboké opovržení a zavření na samotce. Ona reagovala tím, že napadala čím dál častěji. Bez toho, aby jí ti psi dali sebemenší záminku. Napadla Hesinku, která SPALA. Čím déle je u nás, čím víc se cítí jistá v kramflecích tím víc napadá ostatní obyvatele baráku. Dřív s nimi mohla chodit ven. Ještě tak dva měsíce zpátky. Venku, na vycházce si ostatních prostě nevšímala. Teď už se rve i venku Prostě den ode dne horší.
Navíc to komplikuje Puma, která si tu šikanu nehodlá nechat líbit a chce se s ní rvát taky. Teď když Šagynu pouštím z klece na zahradu tak to znamená, že já držím Pumici za obojek, ostatní psy poveluju "lehni, zůstaň" a Tomáš odtáhne zmítající se Šagu ven. Ona se mu přímo v rukách doslova zmítá a snaží se dostat na psy, kteří plní povel "lehni" na druhé straně obýváku. Umíš si to alespoň představit? Na Šagynu v té chvíli neplatí vůbec nic. Stejně jako jsem jí nedokázala zabránit v tom vrčení. Můžeš ji bít, můžeš jí mávat před nosem šunkou, můžeš pískat hračkou, ona nic nevnímá. Vidí jen ty psy a chce na ně. Vteřinu poté co projde dveřma a ocitne se sama na zahradě tak si dá šunku, balonek i pískátko, bude si s tebou hrát, bude cvičit... Je jako Jekyll a Hyde.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:44
- Nahlásit
Ebony
promiň, ale líčíš to dost barvitě, ale nakonec se můžeš taky přijet podívat, a když vemeš Šagynu, tak máš nejrychleji po problému
Že by ji maliňačka posvačila? OK, můžu vzít i Kutýse?
Psíček
hele kde nakupuješ alkohol? ale pravdu!!
V Polsku, vychází tam levněji
Hele, ty dvě věty si vážně neodporují. Musíš míň číst a víc to prožívat v praxi
Erin
No česky to asi bude..ale jak to tak vidím ,dochází ti argumenty a kopeš na všechny strany.
Nezdá se ti to trapné a pod úroveň? Víš koho mi teď připomínáš? Jistou slečnu co na své stránky napsala, že Cailetka 31.12. závodila na coursingu. Když jsem se jí zeptala zda se jedná o tutéž Cailetku, která 4.1. porodila tak promtně změnila jméno Cailetka za Daisy a obvinila mě, že neumím číst a ještě blbě remcám
Za celý svět fakt nemůžu, ani za ty kecy co tam píšou. Je fakt, že k jiným psům bývají setři většinou snášenliví. K "domácím zvířatům" opravdu ne . Proč není Šagura snášenlivá ke psům vážně nevím. Myslím, že to bude jeden z důvodů proč skončila v útulku. Netuším čím prošla, můžu se jenom domýšlet podle jejího chování.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:44
- Nahlásit
Psíček
já jsem nikdy RH nezkoumal. Pouze si stáhl určité návody ale asi dobrej bude
Když už takhle mluvíme, vzpomínáte na jeden nick zde na poradně ? Jak jste přišel na to, že je můj ? když tedy pominu ten název toho nicku který byl celkem jasný.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:48 - Změnil/a: Benda
- Nahlásit
Psíček
chybka zde na CZ-psu ne na poradně, ten nick psal ze stejné IP jako fatdog nebo jaký nick byl tenkrát aktuální.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:50
- Nahlásit
davidkova renata
jablunka
hmmm co Benda..já fčera napsala do tématu mazání příspěfků gde je jbat a jan2 že měli ban na tejden a je to dýl..to téma tam nejni bo se mi to zdá????
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:51
- Nahlásit
sarax
nezdá,je to smazané celé
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:52
- Nahlásit
že já nedržela hubu
jdu se na něco asi optat
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:56
- Nahlásit
Psíček
ale pokud mám u psa dostatečnou autoritu a neni nemocnej, tak me poslechne ....
tohle není ta prdel ale vážně, bych to chtěla vidět
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:58
- Nahlásit
Psíček
Jak sundala? Měla koš?
Neměla. Ale v jejím případě je to celkem jedno. Jde do toho tak razantně, že malého psa by tím košem utloukla. Navíc jde i o ten stres, který šeltie prožívají. Oni mají taky nárok být tady doma,ne? A ne se pořád nervovat kdy na ně ta puntíkovaná bestie zaútočí (byť s košem).
budovala si postaveni a chtela hooodne vysoko
Kdyby to bylo takhle tak jí stačí, že se pes podřídí,nemyslíš? S vyjímkou Pumy a Gozéry se jí podřizují. Ještě jedna věc mě napadá - na Gozéru si frkla taky, asi třetí den (nebo tak nějak, prostě hned z kraje). Gozéra ji doslova převálcovala. Je asi o dvacet kilo těžší než Šagy. Tady jsem tahala z huby Šagynu Gozérce, nikoliv někoho Šagyně. Od té doby si Šaga na Gozérku nedovolí. Chodí kolem ní obloukem. Když jsme venku a mám Gozi u sebe (což mám furt, protože ji z vodítka můžu pustit leda výjimečně) a zavolám Šagu ke mě tak nepřijde. Zastaví se tak dva metry od Gozi a odmítá jít blíž. Gozéra se s ní nepere, spíš by si chtěla hrát, ale Šagura z ní má respekt, možná se jí i trochu bojí.
S Pumou se párkrát porvali (pokud se tomu dá tak říkat těch pár vteřin než doběhnu a rozervu je), síly jsou tak +- vyrovnané. Šaga si rozhodně nedovolí Pumu napadnout "bez důvodně". TAdy má pokaždé důvod - třeba se Belina blbě podívá, ale nějakou záminku má. S Lilátkem a Armanem to samé.
Ale malí psi (všechny šeltie, Mia, Texík, Kutýsek) proti ní nemají šanci a ona to ví. Dostávám se zpátky k tomu, jak jsi říkal, že si buduje postavení a chce co nejvýš. Tihle malí psi si před ní okamžitě lehnou a podřídí se. Ona napadne psa, který před ní leží na zádech. Napadla vlastní štěně když mu bylo asi pět týdnů. Natvrdo. Tohle není o tom, že chce být "nejvyšší", tohle je o tom, že chce být sama. Jenom ona a lidi.
nejspis uz tam nejsou ti psi.....ne?
Ano. Takhle se zklidní ve chvíli kdy je sama s člověkem. Eventuelně úplně sama. Stačí, že stojí Winky na okně a přes sklo se dívá. V tom případě začne Šagy skákat proti sklu a chce zabít Winky co je uvnitř.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 16:59
- Nahlásit
Biluška
ty máš dost , si zralá na léčení ...
Ebony
A za naprostý pokrytectví považuju, psy na jedný straně od nezodpovědných zachraňovat a pak se svých zbavovat.
naprostý souhlas , není co dodat ....
Psíček
trefa , jistě je nemocná , uspat ...určitě bude mentálně retardovaná ....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 17:00
- Nahlásit
Psíček
Ebony
co by jsi chtela videt? tak prosim pochop, ze jsem blbej a nerozumim Ti noo!!!
tak mi to vysvetli polopaticky, v cem se mylim? ano prosim?
Já taky nerozumím
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 17:06 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
sarax
já fčera napsala do tématu mazání příspěfků gde je jbat a jan2 že měli ban na tejden a je to dýl..to téma tam nejni bo se mi to zdá????
No a já se hned pod tebou zeptala,jestli už je konec léta a bylo to.....smazáno a já i Benda máme banána.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 17:07
- Nahlásit
jablunka
a důvod???Benda se tam si fčéra rozjel..ale v závěru se omluvil pokud sem si fšimla a za co ty?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 17:07
- Nahlásit
Psíček
mýlíš se v tom, že takovýho psa lze úplně převychovat. Psi už dávno nejsou smečková zvířata v tom smyslu, jak se to rádo prezentuje, a jak by si to lidi přáli, hlavně některá pracovní plemena jsou po staletí šlechtěna na spolupráci s člověkem, ne s jinými psy, a tím vznikají tyhle problémy, když se to nakupí, tak vznikne jedinec, který prostě nestojí o smečku, stojí jen o svého pána a o práci.
Samozřejmě nevím, jestli je to Biluščin případ, ale jen, že takový psi existujou.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 17:15
- Nahlásit
Psíček
Kdyby to bylo takhle tak jí stačí, že se pes podřídí,nemyslíš?
nemyslim, ze nutne by to muselo byt takto
A jak teda? Že ten pes co bojuje o pozici toho slabšího zabije? S tím jsem se teda ještě nesetkala... rozhodně ne pokud jde pouze o boj o pozici.
vybudovala si u ni authoritu, ma z ni respekt
Ano, má z ní respekt. Skoro bych řekla, že se jí bojí.
a jak to resis? kdyz nemuzes prece pripustit, aby neplnila tve povely, ze jo?
Nevolám ji k sobě. Pouze v krajních případech a pak počítám s tím, že ji musím "zmanipulovat", aby přišla. Podaří se to jedině když Gozérku držím pevně na jedné straně a Šagy volám k té druhé. Navádím ji přitom "za rukou" ,ona to umí z agi. A dělám to fakt jen v krajním případě, protože Šaguru to stresuje a nechce to dělat. Gozéru to stresuje taky, protože taky umí chodit za rukou a nechápe, že ten povel není pro ni, takže se mi zmítá na vodítku a nemůžu ji udržet tam kde potřebuju, aby byla... no prostě to není jednoduché. Teď už je to stejně pasé, protože Šagy už musí chodit sama, nesnese malé psy už ani venku. Max. může jít s Armanem, toho tak napůl toleruje (ale jenom venku).
to se ale taky prece stava ....ne?
ne, to jsem ještě nikdy nezažila. Ptala jsem se spousty lidí a nikdo tohle nezažil. Feny často vrčí po štěńatech (těch starších, co už je "obtěžují"), často po nich vyjedou, naznačí útok. Právě proto, aby je štěňata přestali "obtěžovat". Ale Šagy šla po tom štěněti fakt natvrdo. Kdybychom tam v tu chvíli náhodou nebyli tak by Kuty nejspíš nepřežil.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 17:25
- Nahlásit
Psíček
ja psal, ze kdyz mam u psa autoritu, poslechne ....
Neposlechne. Zvlášť ne pes, který má schopnost samostatného uvažování (nevím jak se to správně píše vědecky, třeba sem nakoukne Sali a pojmenuje to, aby nedocházelo k nějakému šumu a nemysleli jsme každý něco jiného). Kupříkladu Puma dneska chtěla zneškodňovat souseda, který šel na pokec a nesl kosu (nabroušenou, šel mi ji vrátit). Je to ten soused, se kterým nemáme plot, takže nešel brankou, ale prostě přešel z jednoho pozemku na druhý. Puma ho vyhodnotila jako nepřítele vniknuvšího na pozemek a šla po něm. Ač jsem "ke mně" a "fuj" ječela až padaly muškáty Puma na mě kašlala a "zachraňovala mi život" .
S Šagou je to podobné. Ač za normálních podmínek šlape jak švýcarské hodinky ve chvíli kdy uvidí šeltii tak vypne příjem a zabíjí.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 17:28
- Nahlásit
Psíček
udajne treba kdyz ma fena malo mleka ..pry...asi i z jinych duvodu.....do hlav jim nevidime ze jo?
Aha, už vím jak to myslíš. Ale to je v jiném věku štěńat. Fena zabije svoje NOVOROZENÉ štěńata pokud - a) štěně je retardované, nebo jinak postižené a nemohlo by přežít. B) když má málo mléka a neuživila by tolik štěńat - vybere nejslabší a zabije ho. C) když se cítí ohrožená. Než by štěńata "padla do rukou nepříteli" tak je zabije.
Neudělají to všechny feny a neudělají to pokaždé, ale stává se to.
Ale nedělají to u "velkých" štěňat, které už jsou přikrmované a podobně. Tohle se týká fakt novorozenců v prvních dnech (hodinách) života.
|