Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 1260 . 1261 . 1262 . 1263 . 1264 . 1265 . 1266 . 1267 . 1268 . 1269 . 1270 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:06
- Nahlásit

Čus fšicííí,mám obě čubiny na antibiotikách kvůli tomu kašli,který jsme laply na cvičáku a jsem pořád děěěěsně nasr*ná.Když vet viděl,co Aisha vykašlává za pěnu,tak pravil,že tohle Nobivac nezmůže.Kromě toho jim musím přidávat Furon na odvodnění a tudíž hlídat tekutiny,co vypijou.
A to jsme chtěly s Bordžínkou jet v sobotu na závod v ZMkách a lovit figuranta přes Jizeru(přeplavat Jizeru-obě ,nebo pes plave,páník má k dispozici loďku).Takže pojedeme leda tak do p............ a budeme se léčit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:12 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Neessi

Paní dochtor to mě mrzí
ale zase! Nevíte proč to nemá být ten závod, bude bouření, Jizera se zvedne, zahumusí....dyš něco nemá být, tak to není.

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:12
- Nahlásit

Neessi
nech jim tak 14 dní, než se z toho dostanou, proboha nesnaž se to te´d očkovat, to už neotočíš.
Něco a la amoxicilin potencovanej klavulanátem, bodla bych tam i nějakej Solu-Medrol proti otoku, na odkašlávámí med, jitrocelák, a ambroxol či něco takovýho, a klidovej režim...
Odvodňuješ Aišu kvůli riziku selhání srdce? jinak já si nemyslím, že by při tý infekci měla plicní edém, lefada zánětlvej, ale že by šla do pneumonky,je to divný.

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:13
- Nahlásit

Neessi
no ty teda taky umíš žít..ale jak píše PetraK když něco nemá bejt tak to není no..tak at je líp..

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:13
- Nahlásit

Walda
Přeci jenom ještě nemá trénink.

všeho dočasu! všechno jednou přijde

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:15
- Nahlásit

PetraK

všeho dočasu!

No fšak, já vím.

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:20
- Nahlásit

Sali
Odvodňuješ Aišu kvůli riziku selhání srdce?

Vykašlává dost velké množství bílé pěny a trochu už hvízdá při inspiriu.Vet mi říkal,že se to tu u nás rozmohlo v posledních dvou týdnech v docela velkých rozměrech a snaží se všechny případy zaléčit antibiotiky.Dám jim Furon jen do odeznění toho napěněného sputa,pak to vysadím.Jinak Aisha má teplotu,i když leží v obýváku,kde je 22 stupňů.
Asi tu máme nějakou infekční vlnu,dokonce je tu teď víc případů parvovirosy.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:20
- Nahlásit

Walda
No fšak, já vím.

tak je to správne! Tak to má byt! Vždy připraven a na fše

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:22
- Nahlásit

Neessi
případů parvovirosy

Cooo? Já myslela, že na to stačí očkovat? Nestačí?

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:22
- Nahlásit

PetraK
Jizera se nezvedne a když jo,tak se v ní dá aspoň plavat.Docela mne to mrzí-on je to takový humorný závod.

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:23
- Nahlásit

PetraK
že na to stačí očkovat? Nestačí?

každý ji neočkuje a pak tu lítají takový sr*čky

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:26
- Nahlásit

Neessi
Docela mne to mrzí

já vím, znám to, když se člověk na něco těší a pak to nevyjde - špatně to nesu, páč jsem vždycky natěšená moc maximalisticky, ale je to fakt pravda, že člověk neví proč to tak nemá být. Herdek - taková čarodějka, tohle přece musíte vědít!. Bude za rok další no. A ten vyhrajete

každý ji neočkuje a pak tu lítají takový sr*čky

to jako že to takhle zapůsobí na psa, který očkovaný je? Ach jo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:36
- Nahlásit

Nenávidím trávu. Nenávidím sekání trávy. Nenávidím přerostlou trávu. Ze všechno nejvíc nenávidím sekání přerostlé trávy. Taky nenávidím sekačku co se ucpává a křoviňák co každou chvíli vaří a musí hodinu odpočívat. A nenávidím když se pak během pěti minut musím odtravnit, smýt ze sebe travní barvivo a letět do práce Chci zimu a sníh, ten nemusím sekat
Co je novýho?

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:38
- Nahlásit

PetraK
to jako že to takhle zapůsobí na psa, který očkovaný je? Ach jo

to ne,ale lidi mají třeba i štěňata a stačí,aby se k nim přimotala "nevhodná" návštěva a je to v háji.Prostě za všechno můžou lidi,jsou hnusný a nepřestanou,dokud tady všechno nezničí.Teď jsem sháněla lidi za cvičáku,kdo to tam přitáh.Jeden přiznal,že mu čubina trochu chrchlala,ale měl za to,že to má od škrcení z obojku a doma se mu pak i poblila při tom chrhclání.A měli to před týdnem.Když jsem mu vysvětlila,že se s tím na cvičák nechodí,tak mi řek:Ty s tím naděláš!
Jenže on má jednu čubinu.Já mám dvě a ještě tu denně mám labradorku do večera,která to chytla už taky.Takže teď léčím 3 čubiny a labroušku si tu nechám,aby to netrousila dál někde jinde.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:39
- Nahlásit

Biluška
každou chvíli vaří a musí hodinu odpočívat

taky musim votpočívat dyš vařim!! Tomu rozumim! A co umí uvařit?

Novýho nic zatim- počítám, že až tak k večeru, až se dostaví majitelka fóry, že se jajko novinku budem skládat na funus a kytku co vypadá jako pjoumatika, páč jí šlehne, až to uvidí, jak jsme zdatný

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 15:43
- Nahlásit

Neessi

to je vůl teda. Já když jsem si myslela, že Ešus pochrmlává tuhle, tak jsem ho okamžitě od ostatních psů separovala - dle hesla nedělej jiným to co sám nechceš, aby dělali tobě. To je radost v tomhle horku - tři čubiny s tímhle. hele mě hodně zabral takovej ten cibulovej humáč(cibule+med či cukr). Hrozně rychle se ten kašel zpacifikoval, jen pak - ale to si myslím, bylo hodně naší chybou, že jsme hned zajásali, že je lepší a povolili nějaký to proběhnutí - chytil hnusnou rýmu z toho a to na těch ATB skončil už bohužel taky. Tak jestli to do nich dostaneš, tak by se jim mělo rychle ulevit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 16:00
- Nahlásit

Gerdooooooooooooooooo, Biluškooooooooooooo

takhle se to dělá! http://www.novinky.cz/clanek/143977-mladik-objevil -na-svem-uctu-necekanych-60-milionu-korun.html

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 16:30
- Nahlásit

PetraK
takhle se to dělá!
Leda tak to, že tě navnaděj a pak jdeš do minusu. Si vem, kdyby si ten chudák kluk koupil třá barák. No, tak je v řiťce a už to nikdy nesplatí.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 16:34
- Nahlásit

tak jsme se vyspinkali

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 17:49 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

čus hajzlové
no aspon jem toho dneska mín než včera a taky Petrřek je blbje...to je dobrá zpráva,nemá manickou fázi psaní,tagže sem to tu i přelouskala
Gerda
hlášení teda podáš zejtra,no
Neessi
to je fakt k pos*ání...nenaděláš nic,voni ty lidijové kolikrát ani nevěděj,že je pes nemocnej.A parvika jo??,no eště srap a neštovice a máme to po kupě
Biluška
pani,vy ste samosebou vosvobozená!!!!myslim vod vejcucůch!stejně vám cííí navrhnout,že si my dvje založíme servr a vůbec nikoho tam nepustíme,budem tam psát jenom my a béme mít klitAnebo,jak mi navrhnul benda,vyhlásíme na každýho limit 10 příspjefkůch,ty budou zdarma a zbytek bude zpoplatněnej,to by taky šlo ne,dyš nám lííínyje moc nenesou

Jinak u rybníčka supééér,hic jak f pekle a pěkně sem si užila bo jedna kamarátka dovalila vobrofský lehátko,dyš ho nafoukla,taxem si na něj vlezla a vodplavala do půl rybníka,přivolala Nyný a vona mě zpátky táhla ,dooost dobrý

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 18:04
- Nahlásit

Neessi
Teda úaní, tak nevim ,my domarodili před měsícem - pesan taky začal chrchlat, tak supr čupr vetexpertka diagnostikovala škrkavky ve fázi migrující larvy - odčervila, nasadila antibiotika a za 3 dny dostal pesan brutus horečku, neměl skoro sílu se hýbat, nežral ...... tož sme se rozjeli šupem jinam - a na RTG plic byl nebyl zááápal plic- teda jako řeknu ti, sem měla chuť tu vetku zabít Pes 3 dny vypadal že chcípne a pak si z toho zaplaťpánbůh vyhrabal

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 18:20
- Nahlásit

Dines
vetexpertka diagnostikovala škrkavky ve fázi migrující larvy - odčervila, nasadila antibiotika a za 3 dny dostal pesan brutus horečku, neměl skoro sílu se hýbat, nežral ...... tož sme se rozjeli šupem jinam - a na RTG plic byl nebyl zááápal plic- teda jako řeknu ti, sem měla chuť tu vetku zabít

Na to bych jí asi neskočila,páč už s kotcovým kašlem nějaké zkušenosti od minulých psů mám.A hlavně vím,že se to nesmí u psa podcenit.Takže doteď jsem u veta vyplázla 4,5 tisíce za antibiotika Marbocyl ,za injekce Zylexis(oslabený Parvovirus) na podporu imunity + 1 pytel light krmiva nabouchaného vitamíny(ten byl za 400,-),Furon mám svůj.........to nemá chybu.
Jenže nebudu riskovat,že to sedne na myokard a budu mít invalidy.

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 18:34
- Nahlásit

Vykašlává dost velké množství bílé pěny a trochu už hvízdá při inspiriu.
Neessi
to je bronchitida, bronchospasmus, možná už i bronchiolitida, tohle neřeší Furon, ale bronchodilatancia a Prednison, bacha na to,
v tomhler vedru si hraj s diuretikama jen když máš jasno, že je přetížený srdce...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 18:35
- Nahlásit

Neessi
4,5 tisíce
to si snad děláš kozi kozi kozi?????
Jenže nebudu riskovat,že to sedne na myokard
no hlavně si vohlídej aby to nesedlo na myokard tobě bo tadle částka by to v pohodě zvládla a my se béme mušet zas skládat na vjenec!!!

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 18:36
- Nahlásit

Neessi
prosímtěš a Prednison v dávce střední, na takovýhle psy jak na člověka, v cirkadiálním rytmu, klidně 40 mg ráno a 20 v poledne a večer nic, a nech to tak 2-3 dny a slejzej po půlce tablety.

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 18:37
- Nahlásit

Neessi
Nojo, jenže já s tim měla zkušenosti nulový a pes byl zezačátku naprosto v pohodě, jen chrchlal - vykašlával hleny
Taky už jsem o něco chtřejší - ale hlavně si myslím že je to tím, že je muj pes magnetem na chyby vetů

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 18:40
- Nahlásit

Neessi
jinak snad u prarainfluenzy s bordettelou na myokard nic nevleze, i když život je svině a těch prodělanejch virovejch myokarditid je v populaci dost...ale už proto by ti idioti s tou čubou na cvičáku měli dostat minimálně seřváka a hrozbu, že jim to naúčtuješ, čistě aby se lekli a začali myslet...
Bože jak já to nenávidím, všude si tahám svý rukávy, pešky, činky, všude se pečlivě dívám, jak to tam vypadá, komu na to dáme kousnout, moc svý psy k cizejm nepouštím,
mám jich 4 svý, 2 od skorotchýně část týdne tady, a jednu vzácnou šlechtičnu dobrmaní na trvalém pobytu, a ta je 3. dokončený týden březí, doufám...to si piš, že se bojím, protože navočkovat jsem to nějak podcenila...

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 18:50 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit

Sali
to je bronchitida, bronchospasmus, možná už i bronchiolitida, tohle neřeší Furon, ale bronchodilatancia a Prednison, bacha na to,

Já to s vetem probírala,byl u toho i můj chlap(kardiolog),říkal,že s touhle kombinací má dobré zkušenosti.Je to virový zánět plic a ta mohutnost sputa je tam typická.Na Furonu jsme se dohodli jen na 1 tbl(40mg) dnes a pokud to sputum ustoupí,tak už nic a necháme fungovat antibiotika a ten Zylexis.Teď už Aisha teplotu nemá,Bordžínka je na tom o chlup líp a Larva(labrouška) má tu stejnou fázi,jako Aisha včera-čili hojné sputum...jeden chrchel za druhým.S Prednisonem počkám podle kliniky.
Ale jsem tak namíchnutá na ty,co na léčbu kašlou a jenom trousej viry,že si to nikdo nedokáže představit.Venku vedro,čubiny doma v obýváku jako na marodce a jen chodíme čůrat do vedra a hned zpátky.Až se večer ochladí,tak je nechám chvíli na zahradě.

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 18:51
- Nahlásit

davidkova renata
no hlavně si vohlídej aby to nesedlo na myokard tobě bo tadle částka by to v pohodě zvládla a my se béme mušet zas skládat na vjenec!!!

ještě jeden exces tohodle typu a dělej sbírku,mám dost.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 18:52
- Nahlásit

Neessi
mám dost.
jo???taxi přečti meyla a vyberem rovnou i na mne

<< 1 ... 1260 . 1261 . 1262 . 1263 . 1264 . 1265 . 1266 . 1267 . 1268 . 1269 . 1270 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání