| Autor |
Zpráva |
ketty
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 14:29
- Nahlásit
Biluška
mam radost ze se ti lepsi pejsek drzim taky palecky a mi psici tez ...na novu juknu nevlezeli mi neco do planu sarax
tak bibinku si jeste necha ze si ji veme manzel a zkusi cvicak atd
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 14:30
- Nahlásit
Biluška
Hele já se zkusím zeptat koňařů, jestli s tím nemaj třá zkušenosti. Jak to řešit nebo tak..
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 14:34
- Nahlásit
ketty
sem to četla...no stejně je mi to podivný stejně jako radce...
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 14:40
- Nahlásit
sarax
no todle uz z ni divne kdyz rika ze ji necha manzelovi snad zijou spou ne??? nevim neznam .........
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 14:55 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Biluška
Nevím kam mám poslat na rozbor vzorky té půdy, nikde mi je nechtějí vzít
hele tak se zeptej tady
http://www.vupt.cz/sluzby-a-obchod
eště sem našla dotaz na nějakým fotu kam dát rozbor vlastní půdy,ale nějak mi ten odkaz nefachá
http://www.vodnizdroje.cz/odpady.htm#2
http://www.empla.cz/akreditovane-ekologicke-labora tore/?utm_source=PPC&utm_medium=Sklik
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 15:00
- Nahlásit
davidkova renata
nevím ulici nebo na mapu kde je váš cvičák?
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 15:02
- Nahlásit
Biluška
Zkusila si volat na hygienu aby ti poradili kam s těma vzorkama půdy? to je rada od kamarádka, víc netuším, držte se a pumo zaber
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 17:20
- Nahlásit
tak to tam nebylo
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 17:20
- Nahlásit
Biluška
Dyk tam nic nebylo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 17:21
- Nahlásit
taky jsem s napětím tajně sledovala v práci TV a nic..
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 17:41
- Nahlásit
Tak zatím aspoň toto - viz příspěvek od Horsany. O tom Brně je druhá, kdo mi to poradil...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 17:47
- Nahlásit
Biluška
jsem ráda, že je pumě o fousek líp...držím palce dál.
Vzorky půdy by ti měli vzít na hygieně a pokud ne, tak by měli minimálně poradit kam s nima. Nebo bych zkusila zkontaktovat ochranáře, ti většinou vědí o těhle věcech nejvíc
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 18:45
- Nahlásit
Biluška
tedy Bilu to je hrozný, je mi to moc líto , jak je pumičce?
S těma myslivcema, bych to vzala vážně a práskla bych jim to, přeci si nemůžou dovolit přijít o všechny zajíce a srnčata, který tak urputně bráněj pro čoklům a zemědělec jim to pozabíjí jediným postřikem .
Příště vem traverzu a trakoristu preventivně sejmi Nech ho ochutnat vlastní srágoru
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 18:58
- Nahlásit
Nevím proč to tam nebylo, já jsem ty zprávy vůbec nestihla. Když tak zkuste ty večerní, anebo to bude zítra. Od nás odjížděli dost pozdě, tak to třeba nestihli sestříhat a tak.
Pumu mám doma z veteriny. Žádný pokrok.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 19:31
- Nahlásit
Jimmi
S těma myslivcema, bych to vzala vážně a práskla bych jim to, přeci si nemůžou dovolit přijít o všechny zajíce a srnčata
nejen je, oni vyhubili všechno živý široko daleko a nabourali celej ekosystém.... je otázka, co je to za svinstvo a jestli se to rozloží a za jak dlouho, jestli otrávili půdu a spodní vodu, tak za jak dlouho to bude v normálu nebo jestli je ta kontaminace taková, že bude nutná odborná sanace.... fakt umlátit železnou tyčí, sráče podělaný
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 20:20
- Nahlásit
Biluška
Pumu mám doma z veteriny. Žádný pokrok.
A co do ní cpe vet? Pere do ní aspoň nějaký béčka?Kdyby jí selhávaly ledviny,tak je to v laborce už vidět.A kolik těch atropinů už dostala?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 20:47
- Nahlásit
Biluška
rozbory půdy - [url=www.ovocnarska-unie.cz/web/web-sispo/pdf/rozb ory.pdf][/url] a myslím, že by ti měli poradi ti na hygienické stanici . Je to děs,lidi jsou úplně totálně blbí, to není jen o psech ( i když chápu, že to se Tě dotýká nejvíc, nakonec mě také) , ale včely a vůbec veškerý hmyz, malí zajíčci nemají šanci to přežít, teď se rodí srnčata ......prostě lidi a příroda, to je děs. A snad trochu naděje, když se mi otrávilo půlroční štěndo, bylo to téměř beznadějné - podle veta, je to už přes 20 let a také byl ajiná úroveň veterinární péče, chtěl ho uspat . Vzala jsem si dovolenou a byla s ním doma, sama jsme mu píchala injekce ( něco na povzbuzení srdeční činnosti) a jinak to v podstatě bylo jen na něm. Vývar jsem do něj cpala injekční stříkačkou , 3 dny jen ležel a na nic neregoval, třásl s e, no děs, měla jsme ho v posteli, přikrytý dekami ...trvalo to 3 dny , pak trošku zvednul hlavičku a koukal na mě ...pak už to šlo fofrem k lepšímu, vet také říkal, že poškozené srdce a játra, že stejně dlouho nedožije a bude mít problémy. Umřel, když mu bylo skoro 17 a k vetovi jsme chodili jen na očkování , takže ať to má puma také tak. Držím palce.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 21:08
- Nahlásit
Neessi
Netuším co všechno dostala. Něco přidával do těch infuzí (fýzáku), ale fakt nevím. Já mu věřím, je tady široko daleko nejlepší. Sice má otřesný přístup k lidem, něco jako Rudánek, ale umí.
mac1
S těmi rozbory už to našla Dejavu. Akorát, že to stojí 15.000,- na to prostě fakt nemám. Takže jsem vzorky dneska předala policii a teď budu honit je.
To nejzajímavější nakonec. Onen zemědělec mi předal nálepku z barelu, kterým to stříkal. Je to skutečně ten Mustang (pokud ho tedy fakt nalil do nádrže v postřikovači). Údaje odpovídají tomu, co sem včera dávala Neessi. Je tam podrobně rozepsané na co a jakým způsobem to působí. Má to zabíjet dvouděložné plevele (což je vpodstatě každá rostlina). Šli jsme s Tomem na to pole a pečlivě ho prošli. Je plné dvouděložných plevelů - pampelišek, kopřiv, pcháčů, kostivalu a spousty, které nedokážu identifikovat. Žádná z těch rostlin nejeví sebemenší příznaky poškození. Že by třeba usychala, žloutla, nebo něco takového. Naopak, všem se výborně daří a je tam spousta malinkých, čerstvě vyklíčených rostlinek, které jsou ve stadiu dvou děložních lístků. Když to srovnám kupříkladu s ředkvičkou na záhonku tak jsou to rostlinky staré tak jeden-dva dny. Podle mého názoru to rozhodně neodpovídá faktu, že před 48 hodinami tady byl rozprášen herbicid, který je má zabít. Přivolala jsem policii a donutila je to zdokumentovat. Remcali, ale provedli to.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 21:11
- Nahlásit
Biluška
drž se, co k tomu říct dalšího....drž se, a snad to Puma přežije.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 21:18
- Nahlásit
Biluška
to rozhodně neodpovídá faktu, že před 48 hodinami tady byl rozprášen herbicid, který je má zabít.
Ono se to ke kořenům dostává asi těch 48 h až týden a scípne to až po 14 dnech.Teď je důležité,aby se Pumice z toho vyhrabala.
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 21:23
- Nahlásit
Biluška
je mi to líto ..drž se!
Bude to dobrý .. musí
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 21:48
- Nahlásit
Neessi
Ono se to ke kořenům dostává asi těch 48 h až týden a scípne to až po 14 dnech.Teď je důležité,aby se Pumice z toho vyhrabala.
V tom letáku píšou, že první příznaky se objeví po 1-2 dnech a k úplné likvidaci dochází po 2-3 týdnech. Tam každopádně nejsou vidět ty první příznaky.
Díky všem za podporu.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 21:58
- Nahlásit
Biluška
Akorát, že to stojí 15.000,- na to prostě fakt nemám. Takže jsem vzorky dneska předala policii a teď budu honit je.
Já vím, že teď máš spoustu práce a hlavu plnou starostí o Pumu, ale nestálo by za to jěště kontaktovat i Obecní úřad - Odbor životního prostředí a hygienika?
Belíškovi posílám velikánskou pusu na čumák a nepřestávám držet všechny palce...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 22:21
- Nahlásit
maixnerova
Starosta o tom ví. Obecní úřad tady tvoří on a úřednice co vede papíry. Další úřady budu otravovat v pondělí, přes víkend stejně nikoho nikde neseženu
Dobrou s kobrou.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 22:27
- Nahlásit
Biluška
Drzim vsechny palce at se z toho dostanou.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 22:32
- Nahlásit
Bibinka zavrčela na štěně
Lidi, nikdy bych nevěřila, že z jejího napadání štěňat budu mít takovou radost
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 22:40
- Nahlásit
Biluška
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 22:43
- Nahlásit
no nám,začala téct voda jak v kuchyni tak i v koupelně,takže za ukrajinou,správcem a on mi povídá že to neumí a kdo to má umět,tak aspon vypnul teplou vodu a zítra se na to pojede podívat domácí
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 07:31
- Nahlásit
teď je jen jedna otázka, pro ostatní JAK se stopama?
Obecně jsem měla představu, že dva tři dny po stříkání pole proti dvouděložným plevelům je vše OK,
jako blbýmu patologovi mi acetylcholinesteráza a její blokace moc neříkají, dokud mě nekopnou mezi oči, nejlíp na pitevně, že...
Žila jsem v klidu, že selektivní herbicidy psům maximálně poškodí krátkodobě nosní sliznice a poblejou je...
Pokud jste tu problematiku už prostudovali, což asi ano, máte náskok pár dnů, kam byste ted v období odplevelování chodili na stopy, na čistě hnědý a na louky, nebo jen na louky?
Viděla jsem teď Agro Kačcice stříkat už takovýto hnědohnědý s zeleným nádechem, takže už ani hnědým si nejsem jistá, a na tom poli to pak není po pár hodinách vůbec poznat, že tam byli...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 07:34
- Nahlásit
Biluška
snad to Puma prodejchá, mohla by, pokud se drží laborka, jaterky a ledviny, tak to snad dopadne, a matně tuším že CNS by to odsrati nemusel, že to je o přenosu na nervosvalové ploténce.
|