Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 1026 . 1027 . 1028 . 1029 . 1030 . 1031 . 1032 . 1033 . 1034 . 1035 . 1036 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 13:41
- Nahlásit

Mucholabka
Mám teď strach vzít psy na stopu.
Já už budu mít doživotně strach pustit je alespoň vyčůrat na zahradu. Dneska ještě nebyli venku. Ani jedna. Nařídila jsem jim, ať čůrají v chodbě . Na zahradu je nepustím 100%, venku musím najít nějakou louku, u které se nestříkalo. Vím, že ten degen když to zabalil u nás jel na nějaké další pole. Alespoň podle souseda. Netuším kde všude to je. Když nic nenajdu tak budu chodit venčit na náves před obecní úřad

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 13:42
- Nahlásit

Biluška
Ale Puma je na tom bledě
To třeba bude dobrý.Ale ještě jednu otázku: osprchovala jsi ji?Aby to neměla ještě někde na kůži a nevstřebávala to dál.

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 13:50
- Nahlásit

Neessi
osprchovala jsi ji
Ne, to mě nenapadlo. Myslíš, že bych měla? V tom stavu v jakém teď je?

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 13:50
- Nahlásit

Biluška
Na zahradu je nepustím 100%, venku musím najít nějakou louku, u které se nestříkalo.

Jestli Mášenek stihl odebrat vzorky a laborka ti to potvrdí,tak rovnou podej žalobu za kontaminaci pozemku .A jestli ten zemědělec nemá papíry na to,že absolvoval školení a kurs na aplikaci insekticid a hnojiv,tak bude v pěkným průseru a může to fakt rovnou zabalit.Dneska nesmí nikdo užívat postřiky na zeměděskou půdu,pokud ty papíry na to nemá.

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 13:53
- Nahlásit

Biluška
Myslíš, že bych měla? V tom stavu v jakém teď je?

Klidně ji osprchuj-ta vodní masáž jí neuškodí a jestli to má někde v chlupech,tak ji toho svinstva zbavíš.Nedávej moc teplou vodu,spíš vlažnější.

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 13:56
- Nahlásit

Neessi
A jestli ten zemědělec nemá papíry na to,že absolvoval školení a kurs na aplikaci insekticid a hnojiv,tak bude v pěkným průseru a může to fakt rovnou zabalit.Dneska nesmí nikdo užívat postřiky na zeměděskou půdu,pokud ty papíry na to nemá.
Musí ty papíry mít majitel té firmy, nebo ten chlap co tady jezdil na traktoru?

Vzorky máme tři - přímo z toho pole. Pak z našeho "kompostu" což ve skutečnosti je hromada bordelu naházená za Wandiným kotcem, hned vedle toho pole. A třetí je přímo ze zahrady, hned za plotem. Podle mě se na tom hnoji nakazila Mia. Ona na zahradu prakticky nechodí, tam není co zbufnout. Vždycky když otevřu dveře tak běží napřed k venkovním psům, zkontrolovat jim misky. Pak na to hnojiště, jestli jsem náhodou nevyhodila něco, co by mohla ještě upotřebit a vzápětí se pokusí zdrhnout do vesnice, aby prošla lidem popelnice. Na zahradu jde jenom pokud ji tam cíleně zavolám, nebo tam má někdo jídlo. Podle mě se musela nakazit na tom hnojišti, které je sice za plotem (zídkou), ale pořád ještě na našem pozemku. Vlastně všechno až po okraj pole je naše, ale už to nepoužíváme. Zarůstá to plevelem a jednou tam snad budu chovat slepice. Pokud tam teda nebudu mít karbofuran Jedu na tu policii, tak mi držte palce ať vědí co to bylo za jed, nebo spáchám útok na veřejného čumitele.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 13:58
- Nahlásit

dejavu
posledni dobou jsou kolem nej skandaly s otravama ptaku a psu
jo,nedávno to zrovna řikali v telce...ale nelze se prý absolutně dopátrat komu se to prodalo bo systém je nerozpletitelnej.To ale neni tendle případ,když ho Biluše viděla a nahlásila

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 13:58 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

Neessi
Klidně ji osprchuj-ta vodní masáž jí neuškodí a jestli to má někde v chlupech,tak ji toho svinstva zbavíš.Nedávej moc teplou vodu,spíš vlažnější.
No jo, jenže ona nemůže stát na nohách a ležet nevydrží. Akorát když je v pelechu, zakrytá mým županem a hladím ji dokud neusne. Když ji dám do té vany tak začne skákat. I na té veterině jsem ji nemohla udržet na stole. Ne, že by nechtěla, prostě si její nohy dělají co chtějí. Zkusím to tak, že si vlezu do vany s ní, budu ji držet v náručí a Tomáš ji osprchuje. Snad to tak klapne.

Edit - puma je pořád studená a klepe se. Je zabalená v županu a přímo u ní je el.přímotop. Stejně je jí zima

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 14:07
- Nahlásit

Biluška
Do prdele.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 14:11
- Nahlásit

Biluškajezisi kriste,to snad ne?je mi desne lito tech tvejch psu,tomu hajzlovy bych ten sajrajt nalila primo do krku!!!

Saita
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 14:17 - Změnil/a: Saita
- Nahlásit

Biluška Teď jsem dočetla co se stalo. Všichni moc moc držíme palce ať se z toho všichni pejsani vylížou. Bele držíme pěsti dvojnásobně nesmí to vzdát a doufám že ten debil bude za to opravdu pořádně pikat.

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 14:19
- Nahlásit

Biluška
Musí ty papíry mít majitel té firmy, nebo ten chlap co tady jezdil na traktoru?

Musí být u postřiku ten,kdo ty papíry má přímo fyzicky -je jedno,jestli jede na traktoru,nebo stojí vedle pole,ale musí tam být a kontrolovat směr větru,aby nedošlo ke kontaminaci jiného pozemku.Určitě to je na stránkách Ministerstva zemědělství v zákonech.A taky je tam povinnost hlášení,kdy a jaké pesticidy použil na jakou kulturu-to musej hlásit na příslušný Zemědělský fond.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 14:21
- Nahlásit

Neessi
Jak to děláš, že všechno víš?

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 14:59
- Nahlásit

Mucholabka
Jak to děláš, že všechno víš?

Všechno nevim,ale už jsem taky něco podobného řešila,když mi tu u koňských ohrad dělali nějaké postřiky.Okamžitě jsem na ně vlítla,stoupla si před traktor,dokud nezastavil a chtěla jsem vidět papíry:1.jestli má oprávnění,nebo kde je oprávněná osoba
2.název a atest toho sajrajtu,co tam stříká.
Traktorista neměl nic,houno věděl,s oprávněnou osobou se odmítal telefonicky spojit.Tak jsem mu dala na vybranou.Buď okamžitě zmizí,nebo zavolám policajty a toho,co mu tu práci nařídil a volám na Zeměděl.fond a OVS.Zmizel a už se tu neobjevil.Je fakt,že v týhle zemi musí člověk furt něco hlídat a řešit a už mne to štve.

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 15:49
- Nahlásit

Neessi
Okamžitě jsem na ně vlítla,stoupla si před traktor,dokud nezastavil
Já tam včera chtěla jít taky Ani mě nenapadlo, že se mi můžou otrávit psi, věřila jsem tomu, že je to něco proti plevelům, šlo mi akorát o ekologickou zahrádku. Jenže jsem zrovna byla rozcuchaná jak jezinka a měla jsem sukni co v ní vypadám jak vepř. Tak jsem to odložila, že až půjdu domů, udělám ze sebe člověka a toho chlapa se zajdu zeptat....no a už k tomu nějak nedošlo Ach ta ženská marnivost

K práci naší policie - jeli za panem zemědělcem, ten prohlásil "jasně, já jsem tam stříkal proti plevelům, ale to byl přípravek Mustang, ten je absolutně ekologický, nechápu z čeho se otrávili ti psi, ale z Mustangu určitě ne".Policajti poděkovali a jeli zpátky. Za třicet dní mi přijde dopis, že případ byl odložen, pachatel neznámý. Zbývá mi doufat v ty vzorky a v to, že tam na UKZUZ něco najdou.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 15:52
- Nahlásit

Biluška
Nemohl ti někdo něco někam rozhodit a psi to sežerat?

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 16:03
- Nahlásit

Mucholabka
Nemohl ti někdo něco někam rozhodit a psi to sežerat?
Taky jsem na to myslela. Ale ty psy jsem okamžitě nutila zvracet, měli prázdné žaludky. Kdyby tam byla otrávená návnada tak se třeba stráví ten jed, ale ta návnada by tam ještě byla. Shodli jsme se s vetem, že to do těla šlo přes dýchací soustavu.
Včera u souseda na zahradě něco žraly. Byla tam Puma, Bon-Bon a Kutulka. Poslala jsem tam holku, ta je vyhodila a tvrdila, že žerou nějakého zdechlého krtka. Teď jsem ho tam hledala, ale nic tam není. Každopádně, i kdyby byl otrávený ten krtek tak mi chybí otrávená Mia. Ta tam nebyla a otrava se u ní projevila první. Za druhé, nesedí to s tím faktem, že měli prázdné žaludky. Spíš to byl fakt obyč zdechlý krtek, nebo myš, nebo něco takového, některá z nich (nespíš puma) to zbufla a zbytek pak jenom šňupal jestli někde nezůstal atom něčeho, co by šlo sežrat.
Fakt nevím, uvidím co ukážou vzorky té půdy a trávy. Pokud se tím prokáže, že fakt stříkal tím Mustangem tak budu řešit kdo z mých sousedů je taková svině, že sem háže otrávené návnady. A pak tady bude pěkně dusno

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 16:20
- Nahlásit

Biluška
Tady máš bezpečnostní list-

http://www.dowagro.cz/bl/mustang.pdf

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 16:24
- Nahlásit

Biluška
Pokud se tím prokáže, že fakt stříkal tím Mustangem tak budu řešit kdo z mých sousedů je taková svině, že sem háže otrávené návnady.

Ale ten herbicid není neškodný.Hlavně jestli se u toho tvého pozemku s traktorem otáčel,tak tam mohl vylít větší množství.A ať nekecá,že je to zdraví neškodlivé!!

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 16:48
- Nahlásit

Neessi
prostudovala jsem ten bezpečnostní list. Tohle to určitě nebylo, z toho by se psi tak maximálně pozvraceli a to by to ještě někde museli vypít.

Víš co mě tak napadá? I když ty vzorky půdy prokážou, že je v nich ten karbofurát tak u soudu řeknou, že jsem si ty vzorky mohla nabrat kdekoliv.... jak prokážu, že jsou z toho pole? A z mojí zahrady? Žádala jsem na policii, že chci, aby odebrali vzorky z trysek toho postřikovače. Oni prohlásili, že to by museli zavolat technika z Bruntálu. Trvala jsem na svém a policajt řekl, že budou ten případ šetřit a že jim nemůžu nařizovat jak ho mají šetřit......... . Dám obě ruce do ohně za to, že mi za třicet dní přijde dopis "případ odložen, pachatel neznámý..."

rendik
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 17:14
- Nahlásit

Biluška
Teď jsem to tady celý přečetla a držíme palce ať to dobře dopadne... Hele a neviděl tě třeba někdo nabírat ty vzorky? Sousedi nebo tak?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 18:33
- Nahlásit

Biluška

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 18:39 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit

rendik, Biluška
Hele a neviděl tě třeba někdo nabírat ty vzorky? Sousedi nebo tak?
Jak neviděl. Jasně, že viděl. Všicí sousedi, co s nima dobře vycházíš to museli vidět. A pokud by u soudu drželi při sobě a nepřipotento se a odpřisáhli, že to viděli, musel by to soud uznat.

Biluška
Jinak na tuto téma jsem vlezla jen proto, že jsem hledala nějakýho moderátora a jako děs a hrůza. Držíme všecky pacičky a palečky doma, aby to dobře dopadlo.

Neessi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 18:42
- Nahlásit

Biluška
jak prokážu, že jsou z toho pole?

Pokud to nemáš natočené kamerou s datem,tak asi nijak,snad by to musel dokázat ten zemědělec,že má fakturu za nákup konkrétního postřiku.A hlavně na to musí mít ty papíry,že postřik může provádět.V okresním městě na Zemědělském fondu mají seznam těch,kteří to mohou provádět a musí to hlásit.Pokud na to papíry nemá,tak je nahranej.
Co Puma?

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 18:55
- Nahlásit

Biluška
no pokud ti napíšou případ odložen bych je snad nechala nějak vyměnit..to musí nějak jít ne???
moc držím pumě palce,myslíme na vás
a ty vzorky,no sežen lidi co dosvědčí kdy a kde jsi je nabrala domluv se a rovnou to tedka oznam do protokolu až ho půjdeš psát..jinýho mě ennapadá jsem v šoku od tý doby co to čtu...

brut
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 19:30
- Nahlásit

Biluška
držíme palce, ať jsou psi brzy v pořádku..... je mi zle, když to čtu

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 19:49
- Nahlásit

Se sevřeným žaludkem se ptám-co puma?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 19:53
- Nahlásit

Mucholabka
volali sme biluši asi v 6,prej furt stejný

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 19:56
- Nahlásit

Stejně je to nářez. Jako u nás jeden zemědělec stříkal louku minulej tejden. Akorát jsem chtěla jít okolo a on zastavil, vykoukl a prej ať tama radši nechodím, ať se mi psi neotrávěj. Jako jak si to můžou dovolit stříkat takový sračky? Kdybych ho minula, tak o tom ani nevím a normálně po tý louce jdu. Kuwwa drát.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2008 20:01
- Nahlásit

bullvnouzi
Jako jak si to můžou dovolit stříkat takový sračky
no to jako taky nevim...a hlavně esi se to může takhle roznýst větrem,má biluše kontaminovanej celej pozemek a aby se bála cokoli tam narostlýho sežrat!

<< 1 ... 1026 . 1027 . 1028 . 1029 . 1030 . 1031 . 1032 . 1033 . 1034 . 1035 . 1036 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání