| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 20:04
- Nahlásit
M8m alespoň částečně dobrý zprávy.
Kutulka je doma, řádí jak černá ruka, evidentně je naprosto zdravý . Je to nejzdravější setr na světě. Ukradl mi svetr, zašlápl Metulku a pokusil se urvat záclonu. Teď štěká na Šagynu a provokuje ji, aby si šla hrát.
Puma furt stejný, možná i horší . Má nějaký termoregulační šok, nebo jak se ta věc jmenuje. Pořád se klepe. V místnosti je snad 25 stupňů, přímo na ni svítí přímotop, je zabalená do froté županu a klepe se jak drahý pes. Na omak je absolutně studená. Rvu do ní ostrostřepec a glukopur, ale nic moc do ní nedostanu.
Od veta jsem dostala radu odvézt Puminy zvratky na toxikologický rozbor. Dělají to v Olomouci. Oproti tomu rozbory půdy se dělají v Opavě. Takže si zítra dáme okružní jízdu po Moravě
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 20:12
- Nahlásit
Biluška
Kutulka je doma, řádí jak černá ruka
pani ale v šest měl šanci nula nula nic ,ale tentokrát vám vodpustim,že ste mi lhala
Puma furt stejný, možná i horší
budu doufat,že to vezme taky takovej rychlej vobrat k lepšímu jako u těch zbylejch.Večír eště písněte jak to vypadá!
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 20:14
- Nahlásit
Biluška
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 20:18
- Nahlásit
Biluška
ty jo chudina pumice...fakt budu věřit na zázrak že se to vobrátí taky k lepšímu vokamžitě podávaj infa páč třá jablunka nejni na netu a mám jí posílat smsky....tak doufám že zprávy budou pozitivní
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 20:59
- Nahlásit
Jako já bych vážně moc ráda, kdyby tuty a podobný věci měli pokračování... Sím, sím...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 21:17
- Nahlásit
davidkova renata
pani ale v šest měl šanci nula nula nic,ale tentokrát vám vodpustim,že ste mi lhala
Naposled jsem mluvila s vetem o půl jedné, to jsme tam byli s pumou na injekce. Kutulka byl napůl v bezvědomí. V sedm jsme vyjížděli pro něj, neboť devastoval ordinaci, v kleci brečel, že je zoufale sám a dožadoval se svojí hrací rolničky
Puma furt stejný
Zítra k nám jede Nova natáčet. Už jsem kvůli nim vytřela podlahu. Myslíte, že mám přemydlit i fleky na koberci??
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 21:24
- Nahlásit
Biluška
Zítra k nám jede Nova natáčet. Už jsem kvůli nim vytřela podlahu. Myslíte, že mám přemydlit i fleky na koberci??
Jen ať to viděj všechno.
Ty ve to je dobře, že to bude na Nově rozmáznutý. Aspoň se z toho policajti jen tak nevykroutěj.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 21:26
- Nahlásit
Biluška
V sedm jsme vyjížděli pro něj, neboť devastoval ordinaci, v kleci brečel, že je zoufale sám a dožadoval se svojí hrací rolničky
ale do lííínijí se nehodí,je moc životaschopnej
Myslíte, že mám přemydlit i fleky na koberci??
bych to nepřeháněla,akorát si sundejte tu sukni co v ní vypadáte jako vepř
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 21:36
- Nahlásit
davidkova renata
bych to nepřeháněla,akorát si sundejte tu sukni co v ní vypadáte jako vepř
Neboj, vezmu si hodobóžové rifle co v nich vypadám jako prasnice
ale do lííínijí se nehodí,je moc životaschopnej
Sem se zrovna chtěla pochlubit, že jako vedlejší následek léčby mu sestouply obě varlátka, které ještě včera neměl
bullvnouzi
Aspoň se z toho policajti jen tak nevykroutěj.
Proto to celé dělám. Doufám v to
V tom šíleném infernu jsem absolutně zapoměla, že Pumička měla včera narozeniny. Ona si holt umí zařídit oslavu
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 21:44
- Nahlásit
Biluška
v tom atestu máš telefonní číslo ,na kterém získáš veškeré informace o příslušném herbicidu ,tak by ti mohli sdělit co a jak.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 21:47
- Nahlásit
Puma žere a žere sama . Ale pořád se třepe jak ratlík a neudrží se na nohách
Neessi
v tom atestu máš telefonní číslo ,na kterém získáš veškeré informace o příslušném herbicidu ,tak by ti mohli sdělit co a jak.
Zítra to odvezu na ty rozbory a pak uvidíme co a jak dál. Akorát se modlím, aby mě s tím nevyhodili, protože je to jen tak naházené v igeliťácích. Nevlastním žádné jejich speciální lahvičky a tak
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 21:57
- Nahlásit
Biluška
že jako vedlejší následek léčby mu sestouply obě varlátka, které ještě včera neměl
okamžitě zjistěte co mu píchnul!!!Zařídíme si kliniku na seksuální choroby a konečně se napakujem!!!!!!!!
Puma žere a žere sama
panebože,tak snad....Du ,ale budu na vás myslet,přeci by nežrala dyby chtěla zdechnout
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 22:03
- Nahlásit
davidkova renata
přeci by nežrala dyby chtěla zdechnout
Obávám se, že tohle přežije, ale nepřežije ty následky, které to přinese . Zatím pořád čekáme co se z toho vyvrbí. Naslibovala jsem jí hory doly, černej les a všechny ragbyče na světě. Abych pomalu začla šetřit
|
Triniti
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 22:11
- Nahlásit
Biluš,
držím i s Jájou a malým šedým zmetečkem Sally fšecky končetiny co máme, aby Pumičce zabylo uš dobře!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 22:46
- Nahlásit
Biluška
Čau. Furt držíme ty palce a tlapky a rádi sledujeme pokroky.
Prosím tě, kdybys o tom hnusu Mustang potřebovala cokoli zjistit, mám přímé napojení na Státní zdravotní ústav, kde to museli testovat (teda pokud to atest má), tak v případě potřeby písni.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 22:49
- Nahlásit
Walda
teda pokud to atest má),
má-odkaz máš na předchozí stránce.Ještě je otázka,zda má dotyčný oprávnění k postřiku a jestli nekecal o tom,že to byl Mustang.Jak znám šetřivé zemědělce,tak stříkají zbytkovými sajrajty a klidně dva v jednom.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 23:01
- Nahlásit
Neessi
má-odkaz máš na předchozí stránce
To je odkaz na bezpečnostní list, což je vlastně dobrozdání výrobce, bez udání pramenů.
Navíc i podle toho, co se v tom dokumentu píše, by psi neměli mít takovéhle příšerné reakce, teda pokud toho nevychlastali kýbl. Tak nevím.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 00:40
- Nahlásit
Biluška
Neessi
Helejte, o toxikologii nic nevím, ale byl jsem teď venku se psem a došlo mi, že to vidím takhle:
Podle toho bezpečnostního listu by Mustang takovouhle otravu vyvolat neměl. Takže buď to nebyl on, nebo bezpečnostní list kecá.
Na druhou stranu, už pár měsíců mi chodí do mailu upozornění na nové případy otrav Karbofuranem (neb se toho bojím jak čert kříže). Z toho by mi vycházelo, že by to mohlo vypadat jako lehké zasažení tímhle hnusem, třeba hodně ředěný aerosol snesený větrem. Protože kdyby bylo silnější, psi by neměli vůbec žádnou šanci. Podle mě by na to ukazoval i různý nástup příznaků a odlišný průběh u jednotlivých psů.
A další možnost je samozřejmě ta, že to byl doopravdy Mustang a otrava pochází odjinud.
Tož tak. Jen mě to napadlo.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 06:40
- Nahlásit
Walda
Takže buď to nebyl on, nebo bezpečnostní list kecá.
Spíš si myslím,že kecá zemědělec a měly by to ukázat ty vzorky,co biluška odebrala a hodlá je nechat dát na rozbor.Jinak máš recht,že ten neurotoxický účinek ukazuje spíš na Furandan.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 07:10
- Nahlásit
Dobré ráno fšem
Tak puma sice přežila další noc, ale bez jakéhokoliv zlepšení. Víceméně je napůl v komatu. Leju do ní vodu horem dolem, aby se to svinstvo ředilo, ale asi jí leju málo. Ona zvládne naráz tak 10 stříkaček (2 ml) a pak to přestane polykat. Pohybuje se pořád stejně - přískokem vpřed. V podstaně může jenom ležet a otáčet hlavu a i to s obtížemi. Odmítla žrát i pít. Ani když jí to maso položím na jazyk. Prostě leží s vyplazeným jazykem, dýchá, ale nespolkne to. Mám dojem, že se jí zvětšuje břicho, asi už přestávají pracovat ledviny . Sice se počůrává pod sebe (respektive včera se dvakrát počůrala), ale neodpovídá to množství vody, které jsem do ní dostala.
Asi vyrazím na návštěvu za panem zemědělcem. Upozorňuju, že buchty mám ráda povidlové.
Jdu venčit. Domluvila jsem se se sousedkou co chová koně a jdu do jejího výběhu než tam pustí ty koníky. Tam snad nic stříkané není, koně tam včera byli a bez následků.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 08:17
- Nahlásit
Biluška
Držim palce!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 08:25
- Nahlásit
dobré ráno všem
biluško - držím palečky
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 09:26
- Nahlásit
Biluška
Leju do ní vodu horem dolem, aby se to svinstvo ředilo, ale asi jí leju málo. Ona zvládne naráz tak 10 stříkaček (2 ml) a pak to přestane polykat
To už by chtělo spíš kapačky ...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 09:40
- Nahlásit
Biluška
Líbo ,Pumice to zvládne,uvidíš!!!!!!!!
Zemědělec je hovado a jak kynutý nepeču,tobě bych je nosila denně!!!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 10:24
- Nahlásit
co děláte?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 10:24
- Nahlásit
Dobré ráno všem a zejména Bilušce!
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 11:56
- Nahlásit
Biluško, moc držím palce Pumě i tobě. Moc nepeču, ale zapejkanej pilník bych zvládla... kdyby něco...
Vzpoměla jsem si, ale raději to konzultuj s vetem – než byl Piškot na podzim operovanej, bylo mu hodně blbě a nepil a nejedl.
Dostala jsem na veterině iontový nápoj, aby se obnovila elektrolytická rovnováha (ztráta minerálů), omlouvám se, asi to neříkám přesně... Roztok jsem do něj dostávala stříkačkou, přidávala jsem tam i trošku medu... trochu ho postavil před operací na nohy.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 12:15
- Nahlásit
Biluška
Upozorňuju, že buchty mám ráda povidlové
Já ti je upeču.
Je něco novýho???
Jinak eště k tomu nápoji od maixnerový...bud to myslím prodávaj na veterině anebo jsem čubě dávala po operaci lidskej,pytlík v lékárně cca 50kč,pokreje to v daným nmožství denní dávku potřebnýho,jsou různý příchutě,vypadá to jak ochucený mlíko.Není tam toho moc,možná bys to stříkačkou do ní naprala
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 13:58
- Nahlásit
Díky všem za podporu
Dneska tady natáčela televize, bude to ve zprávách v pět. Na Nově.
S pumou je to trošku lepší, alespoň vizuálně. Reaguje na mě, otáčí se a snaží se ke mě dostat. Pochopitelně přískokem vpřed. Jaterní a ledvinové testy jsou v normě. Čekáme na hematolku a zda se projeví nějaké poškození mozku. Prognoza tak půl na půl.
Mluvila jsem s tím zemědělcem. Je to takové mladé ucho, jestli je mu dvacet tak je to hodně. Samozřejmě všechno popírá, přísahá, že používal jen ten mustang a nic jiného. Je vidět, že je mu hodně líto co se stalo, sám má psa a dokáže mě pochopit. Myslím, že on v tom prsty nemá. Ale ve středu jsem mluvila po telefonu s nějakým starým páprdou. Patrně s otcem tohoto. Krom toho otce se tam vyskytují dva takový týposi. Děsně nesympatičtí. Velcí frajeři, co sežrali všechnu moudrost světa. Nevím jestli tam strašili jen tak, jako že na návštěvě, nebo jestli k té farmě patří. Pokud patří tak je mi jasné odkud ten jed je.
Nevím kam mám poslat na rozbor vzorky té půdy, nikde mi je nechtějí vzít. Státní rostlinolékařská zpráva zahájila vlastní šetření, které bude spočívat v tom, že zkontrolují papíry onoho maníka. Použijí pesticidů se prý nikam hlásit nemusí, pouze pokud se jedná o jedovatou látku. Pokud by to byl skutečně jen ten Mustang tak to nemusí ani oznamovat. Zda má to osvědčení jak psala Neessi mi rostlinolékaři sdělí až v pondělí.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 14:07
- Nahlásit
Biluška
no aspon že je Belince líp,hele možná to tu bylo a možná je to blbost ale co se nějako spojit s myslivcema???Pokud to udělalo tohle se psama co to udělá se zvěří???třeba by měli větší páky???
|