| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 09:59
- Nahlásit
brut
já chci taky recept na koláčky z Apetýta
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:05
- Nahlásit
Mel
ti ho pošlu
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:09
- Nahlásit
sarax
dík.. ještě takovej dotaz, to jsou pak jako takový ty klasický koláče (placatý kulatý, co prodávaj s mákem, tvarohem a jablkama)?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:17
- Nahlásit
Mel
nene dělaj se ve velikosti svatebních koláčků..jen není těsto kynutý-dobrý na tom byly povidla a asi i marmelády a tak
abby
taky máš maila
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:20
- Nahlásit
sarax
Dík
Já dostala na přípravu kynutého těsta nějakou mísu,se kterou jen točíš.Zkoušela jsem to jednou a vrátila jsem se ke klasickému způsobu.Asi je to dobrý,ale já s tím neumím dělat.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:32
- Nahlásit
sarax
a kde jako???
sem našla Trinitku malinkou
Musíš do sekce "nejen Brutovi foto stránky" .... v horní části
Po rozklinknutí se objeví odkazy na Bruta, Bali, Denču, Spolu ( tam je Trinča s Brutem) a Sněhulku ( tam je Trinča a Vikča)
Holky, když už máte receptík na koláčky z Apetita ,nechcete ještě na šátečky? Je zrovna tak jednoduchý a moc mňam
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:37
- Nahlásit
brut
jo
mezi náma Trinča s Brutem sou moc pěkně jak se honěj
ale ten malej hamoun s balonkama je taky príma a ještě to vaše-její pískoviště brzo přijedeme
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:38
- Nahlásit
Mel
já je plním povidlama ( švestkový, jablečný), taky tvarohem a mákem ( jenže u těhle náplní je o něco víc práce s přípravou, takže ty dělám jen občas) .... fakt se dělají v mini velikosti, ale těsto se nelepí, jde krásně formovat ( uděláš kuličku a na dlani ji ukazováčkem rozmáčkneš na koláček) ..... pokud budete dělat s marmeládou, tak doporučuju před špoupnutím do trouby namočit prstík do studené vody a marmošku malinko přimáčknout a uhladit, jinak by mohla chtít vybublat ( teda já to většinou dělám se všema nápněma, pokud nepospíchám) .... mňam, mňam
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:40
- Nahlásit
sarax
Však se těšíme.... těch fotek je víc, ale já vybrala jen ty nejzajímavější.... dětičky se mi zamilovaly do Viktorky, tak budou nadšený ( jo a Míšu s Pepou vemte s sebou )
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:41
- Nahlásit
brut
já chci i na šátečky....
jinak díky, já takovýhle koláče nikdy nedělala, dělám jako buchty na celej plech nebo bábovky, ale koláče jako klasický koláčky ještě ne
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:42
- Nahlásit
sarax
brut
hezké mimčo a hezké fotky, ta "kuk" je taky hezká
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:53
- Nahlásit
brut
Jasně,sem s nima
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:55
- Nahlásit
Mel
tohle jsou koláčky pro začátečníky.....upeče je fakt každý ( i moje robátka) ..... jen se musí hlídat trouba, aby byly krásně zlatavý. Já čas u všeho jen odhaduju, takže nejsem schopná říct, jak dlouho se pečou, ale stihla jsem připravit druhý plech a ještě opláchnout nádobí
Prezidentské šátečky
250g másla ( fakt to chce klasické máslo a ne náhražku)
250g tvarohu ( používám kostku balenou jako máslo a ne odtučněný)
250 g polohrubé mouky
Uhněteme rukou v míse těsto ( dělám raději v míse než na válu, mám míň bordelu), necháme 1/4 hodiny odpočinout, pak vyválíme, rozkrájíme ( nožem nebo rádýlkem) na čtverce cca 5 x5 cm, každý naplníme lžičkou zavařeniny ( opět dělám převážně s povidly ....švestkovými, jablečnými), přehnete do tvaru trojúhelníku a spojíte okraje ( prstem přimáčknete k sobě), potřete žloutkem s trochou mléka ( na jeden žloutek cca 1lžíce). Poklademe na plech a pečeme při 200°C ( horkovzdušná jen 180°C) cca 15 min. Teplé posypat moučkovým cukrem ( jen trochu) a baštit. Nejlepší jsou vlažné nebo teplé.....pokud zbydou dají se "rozehřát" v mikrovlnce nebo troubě ( u nás ještě nezbyly). Jo a dělám z dvoj až trojnásobné dávky
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:56
- Nahlásit
AOZ
děkuju
mě se tam krom dítěte líbí ještě samo že psi...a perfektní byla Trinča,která Bruta nepustila ani na kousek do pískoviště
Mel
jako klasický koláčky ještě ne
ani já nedělám...takže jdu do toho asi ve středu
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:59
- Nahlásit
sarax
Trinča byla skvělá, jen jsem říkala Martinovi, že pískoviště musí někde být, aby psi měli kde blbnout .... koukal na mně jak na blázna ( ale asi mu došlo, že je nezbytně nutné, takže bude prý přemýšlet, kam ho dát)
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 11:02
- Nahlásit
sarax
Mel
Já teda klasický dělám,ale musím na to mít vážně náladu.Hlavně mě na nich štve,že jsou dobrý jen čerstvý.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 11:05
- Nahlásit
abby
já klasiku nedělám, i když je mám moc ráda... nějak nezvládnu udělat těsto ( bych potřebovala náhradní záda a ruce) , takže hledám alternativu ( a tyhle koláčky vydrží vláčné...jen u nás ne, protože se hned snědí)
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 11:29
- Nahlásit
brut
Já peču,protože musím (ale naštěstí mě to baví).Ty svoje chlapy jsem si pěkně rozmazlila.Zdenda má rád buchtu na snídani.Naštěstí ho můžu někdy odbýt kupovaným biskupským chlebíčkem.Můj taťka je diebetik,takže tam toho moc nekoupíš.Když jsme s nima bydlela,tak byl zvyklej,že jsem mu něco upekla,uvařila (moje mamka tyhle činnosti nevyhledává) a teď už to došlo tak daleko,že když přijedu,tak mi automaticky leze do kabely,co že mu to vezu za dobrůtku (podotýkám,že když mu peču,tak peču vlastně 2x, jednu pro Zdendu a jednu dia pro taťuldu).Nejvíc mě na tom štve,že ty dia věci jsou třeba dobrý,ale ten cukr má divnou konzistenci,takže nevypadají tak dobře jako klasiký.Člověk z toho prostě nemá takovou radost.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 11:45
- Nahlásit
abby
Já peču taky ráda, děti jsou zvyklý na něco dobrého ke snídani ( od koláčků přes bábovky až po pudink s ovocem). Hodně dávám místo cukru med ( nebo alespoň část nahrazuju). Jednak ho máme strašně moc a nestíháme ho spotřebovat, ale je i zdravější. Taky jsem si rodinku pěkně rozmazlila.....jak bylo vedro, tak jsem dělala "jen" nepečené dobrůtky, už si stěžovali a chtěli upéct alespoň obyč. bábovku.
Sbírám receptíky a pak zkouším, upravuju a různě experimentuju...a to nejen u buchet, ale třeba takové rychlovky z kuřecího nebo krůtího masa miluju
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 12:02
- Nahlásit
brut
Já taky peču ráda, ale ne moc složitý. protože já to upeču, večer vyndám z trouby a ráno na mě koukají 1-2 štráfky z celého plechu. Tak mě nebaví se s tím mazat a pak si to neužít, ale ty šátečky zkusím, vypadá to jednoduše.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 12:10
- Nahlásit
AOZ
jsou jednoduchý
Na mně kolikrát nezbyde ani ten kousek, ale už jsem si zvykla
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 12:21
- Nahlásit
My tedy taky pečem
MASO
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 12:25
- Nahlásit
fromeli
To my taky , ale ke snídani by mně u dětí neprošlo
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 12:25 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
brut
AOZ
Já si vemu jen kousek na ochutnání,když to udělám a pak to už nejím.U nás je zatím opačnej problém,aby to Zdenda stihnul za ten týden sníst
Taky ráda experimentuju,ale v pečení si to nedovolím.Tam všechno přesně odvažuju.
A ty experimenty jsou hodně ošemetný v tom,že si nikdy nezapíšu a nezapamatuju,co jsem tam dávala a znova už to nedokážu udělat.Takže občas slyším,udělej tamto ... a já nevím co
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 12:29 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
ale ke snídani by mně u dětí neprošlo
no zrovna včera muž snídal než šel do práce řízek s bramborem
Já na sladký moc nejsem a muž od doby co dělá v pekárně nechce sladký ani vidět, tak jen mně občas přinese domů "makáčka" a nebo ráno ještě čerstvou mandlovku (to je z těsta jako loupák, jen jsou na vrchu mandle a má to tvar velký housky)
Ale dřív jsem pekla - naházet do mísy, pustit mixér a vylít do nádoby na pečení a fertig
|
abby
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 12:35
- Nahlásit
fromeli
je fakt,že ruční mixér je u nás hodně využitá pomůcka.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 12:52
- Nahlásit
abby
brut
pro mě je nejhorší, že na tu buchtu nemám chuť hned jak jí upeču, ale až potom, to bych si klidně dala kousků třeba 5, ale potom ...už nic není
fromeli
Ale dřív jsem pekla - naházet do mísy, pustit mixér a vylít do nádoby na pečení a fertigto je přesně můj oblíbený postup, a když je to na hrnky, tak to je úplně paráda
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:07
- Nahlásit
U nás peče... tchýně
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:13
- Nahlásit
fromeli
já snídám jen sladké. Potřebuju nastartovat a bez toho to nejde děti jsou na tom podobně, jen přítel má raději maso a nevadí mu i ke snídani
Taky používám mixer, na ruční míchání už nemám
AOZ
přesně takhle to funguje i u nás
Terri
tchýni nemám, takže mám smůlu a musím péct já, ale zdárně se mi daří vychovávat nástupce, takže spoustu věcí už pečou děti ( pod mým dohledem...teda já hlídám jen troubu)
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:17 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
brut
taky jsem vcera pekla, sekanou pro Fredyho
ale Tvoje kefikova buchta ma obrovsky uspech vsude kamji donesu a i nas doma je velmi oblibena, sup s tim do jedne misy a pak sup s tim na plech
|