| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:09
- Nahlásit
sarax
Vikinka je moooooc šikovná, už se na ní těším
abby
Myslím, že se vejdeš s kočárkem do těch 25 tisíc. Ono to je vážně o tom, jestli kupuješ značkové oblečení nebo ne.
Jestli budeš chtít, tak ti klidně věcičky půjčím a ty si dokoupíš jen takové ty navíc
Anu
do doby než začne samo chodit
ještě chvíli potom....ale jen do doby než začne mít svůj rozum a udělá si obrázek o rodičích ( kdyby jsi slyšela, co se občas od miláčků dozvím )
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:11
- Nahlásit
Já žádnou kamarádku s miminem nemám a v rodině taky nikoho
Velmi podobne sme na tom...
hmm, to já zase mám spoustu kamarádek, kterým už ty děti pomalu začnou chodit do školy... jsem asi nějak zaspala dobu
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:12
- Nahlásit
abby
Co všechno musíš na to dítě mít?
tipla bych dělohu a kozy
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:14
- Nahlásit
sterilizátor? hele na co to vlastně je? sem naposled rodila v 95 - to je doba bronzová...asi...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:16
- Nahlásit
abby
aby som to ja nepoziciavala tebe
Jimmi
tipla bych dělohu a kozy
|
Mel
Člen |
- Nahlásit
sarax
jo, tak to Vikče gratuluju a doufám, že mi to taky brzy ukáže (dneska na cvičáku???)
|
Jimmi
Člen |
- Nahlásit
abby
příprava na miminko stojí 50 tis.
Ano, pokud jsou to Kanárské ostrovy letecky s plnou penzí, tak stopro
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:18
- Nahlásit
Jimmi
zapoměla jsi napsat taky nějaké spermie,bez toho taky nejde (záměrně nepíši chlapa)
brut
ještě chvíli potom....ale jen do doby než začne mít svůj rozum a udělá si obrázek o rodičích
no právě ,jenže na ně pak nemůžeš použít elektriku,nene já zůstanu u psa
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:20
- Nahlásit
Anu
bohužel jsou taky nezbytné, aspoň tedy ta jedna
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:21
- Nahlásit
Jimmi
bohužel?????proč bohužel?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:24
- Nahlásit
Anu
Elektriku sice ne, ale zase na druhou stranu jsou i jiné možnosti
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:25
- Nahlásit
abby
já si tě tady dobírám, ale jenom z legrace, jinak to dobře chápu, že to není pokaždý jednoduchý
ALE SRANDA MUSÍ BEJT
Anu
čekám až vyvinou umělou spermii, to zase budou fronty, že obtočí Kotvu
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:41
- Nahlásit
Já si Vám tady stěžuju,protože doma to říct nesmím.Zdenda je celej špatnej z toho,že jsem se už těšila na miminko a on mi to takhle "kazí" (i když on se snad těší víc než já).Takže jsem mu řekla,že jste mi stejně rozmluvili stěhování s pupkem a tak...
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:52
- Nahlásit
sarax
Viktorka je šikulka a na tu odsávačku jsem koukala, je to fakt zajímavý, mě by to v životě nenapadlo.
abby
Nic si z toho nedělej, půl roku uteče jak nic.
a teď soukromý dotaz Jseš to ty kdo máš zkušenosti s podlahovou krytinou?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:56
- Nahlásit
AOZ
Zkušenosti nemám,ale souvisí to trochu s mojí prací,tak mám trošku přehled.Cos potřebovala vědět?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:58
- Nahlásit
Sarax
Podobný typ kočárku to je
Jinak taky si myslím, že do 20-25 tis. to jde (bude hůř až půjde na VŠ )
Můžu se zeptat - máte nějakou zkušenost s polohou mimča v břichu? Jsem 32+1 a zatím to prý vypadá, že chce aby svět nejdřív viděl jeho prdel Je ještě šance, že se otočí? Mám trochu strach...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:07
- Nahlásit
hmm, to já zase mám spoustu kamarádek, kterým už ty děti pomalu začnou chodit do školy... jsem asi nějak zaspala dobu
no co bych měla říkat já, když moje spolužačky řeší, kam s dítětem po maturitě v lepším případě, kam na střední Jsem nějaká opožděná.
Jinak hadříky - ségra jich má plnou postel, tedy úložný prostor, tak mi je tam schraňuje a já si plánuju lozit po sekyho buticích. Moje tchýně je seky maniak, tak už ji vidím, jak se vyžívá
Takže podle mýho to nebude tak děsný - kočár (pořídí babička, tedy zaplatí), tak postýlku, chůvičku, vaničku..... Naštěstí máme malej byt, tak se nemůžu moc rozjíždět
Tedy pokud se jednou zadaří
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:13
- Nahlásit
abby
Přemýšlíme o podlaze, jsem proti plovoucí, protože mám pocit, že když tam bude pes chodit tak to bude moc klapat, klouzat a tak. Přítel jí chce. Takže sháním info proti. Už jsem ho trochu nalomila na to marmoleum. Jenže jsem koukala na stránky nějaké firmy a tam nabízeli i korkovou podlahu. a teď nevím co je lepší jestli korková nebo marmoleum, které je taky částečně z korku.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:15
- Nahlásit
abby
Než se Zdendovi rozběhne ordinace, tak se v klidu přestěhujete, dozařídíte co bude potřeba a pak budete žít ve větším klidu, takže i na mimčo se budeš víc těšit a hlavně budeš v pohodě, což se odrazí na miminku.
Terri
Mně se holka začala otáčet až v 34 týdnu, tak buď v klidu
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:16 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
AOZ
Máme plovoučku - klape to (záleží jak ti to moc vadí). Klouže to, pes si ale obratně zvykl - spíš pro štěňátko je to záhul na klouby a tak. Korkovou - no stejně jak u plovoučky - řešit čůrání štěněte bych na tom nechtěla...
Brut
Dík ... Tak budu doufat.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:20
- Nahlásit
Terri
není zač....hlavně se nenervuj zbytečně, škodí to jak tobě, tak mimču.
AOZ
My máme skoro všude dlažbu, ale ségra má plovoučku....klape to, ovšem psi si zvykli hned. Taky má korek a Balinky občasné čůrání je hrozně znát - už se nafukuje
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:22 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Ségra má marmoleum, korek, dlažbu, dlažbu s vytápěním a s plovoučkou máme zkušenosti u šváry - hlasuju pro kvalitní marmoleum
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:25
- Nahlásit
Terri
brut
no, tak díky, takže asi marmoleum, na lino které bude levnější ho nepřekecám. To klapání nevadí zas až tak mě, ale přítel je cholerik a když spí, tak mu vadí i šustnutí, takže já spíš kvůli němu , pro klid v rodině. A klouzání, Ozzyho občas chytne rapl a lítá doma, jak zběsilej, tak aby si něco neudělal. Ta dlažba si myslím, že studí, a na podlahové vytápění nemáme.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:26
- Nahlásit
brut
Vidíš,to mě nenapadlo,že se třeba budu stresovat kvůli práci,stěhování,.... a mohlo by se to odrazit na miminku.
Já logicky vím,že je lepší počkat,protože nejsme tak staří a půlrok nás nezabije.Ale ta Viktorka mi dala
AOZ
Já to teď taky řeším a přemýšlím,co dát do bytečku.Do ložnic dám určitě laminát a do obýváku bych dala nejradši to marmoleum.
Dneska se marmoleum-lino hodně řeší jako plovoučka (to jen technická info).
Laminát:
+levná záležitost,veliký výběr v odstínech i odolnosti,rychlá pokládka,pes ti ho jen tak nepoškrábe,dobře se udržuje
- hlučný (určitě koupit kvalitní podkladový materiál s kročejovým útlumem),statický,chladný,klouže,hodně záleží na výběru barvy (u světlých více vynikne zanášení spár),nesmí se ti tam nic vylít
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:27
- Nahlásit
fromeli
Takže taky pro marmoleum. Co to je kvalitní? koukala jsem na ceny od cca 500 kč do 1.400 kč za metr čtvereční
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:28 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
AOZ
Marmoleum:
vlastnosti má hodně podobné jako lamino (levnější je PVC).
+ je to přírodní materiál,neklape,je teplejší
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:29
- Nahlásit
Co to je kvalitní
no pečlivě vybrat firmu - dodavatele a nejlíp nechat odborně položit. Asi bych se pídila po referencích.
Sestra mají něco co vypadá skoro jako dřevo a maj to i tak zalištovaný a nádhera.
Kamarádka má zase něco co vypadá jako kámen ve starých domech a taky super, nádhera. Mně se to moc líbí.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:30 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Brut
Budu se snažit (nevyšilovat) a sugestivně působit na Mimčo, aby dalo hlavu dolů, jak se k 96% novorozenců patří
AOZ
Pes má nejraději stejně koberec ... ale právě díky plovoučce se naučil nelítat tak zběsile...resp. moc to nejde a já ho hned klidním, tak to vzdává. Dlažbu máme v chodbě kde má pelech (a v kuchyni) - ideální zas na údržbu (a pro štěníka). Podlahové topení jsme zvažovali a nakonec nedali ne kvůli penězům, ale proto, že to nemusí dělat nohám vůbec dobře. Ovšem musíme nosit někteří papuče Pes se na dlažbě v létě rád chladí.
S korkem zkušenosti nemám, ale čůrat na korek nebo plovoučku - to je asi stejně naprd (alá štěně). Stejnak tak tam něco opakovaně vylít atd.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:30
- Nahlásit
abby
půlrok zase až tak moc dlouhá doba není, když je pak v sázce klid a pohoda spojená s chutí si užít těhotenství a mimčo
zkrátka a dobře příští rok budeme čekat, že ohlásíš přípravy na dalšího mini člena cz-psa
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:31
- Nahlásit
abby
Ale ta Viktorka mi dalato znám, vloni jsem byla za známou v nemocni podívat se na čerstvě narozené mimčo. Normálně jsem se nad ní rozbrečela a skoro týden jsem byla docela v čudu.
Do ložnice já dám klidně koberec, ale obývák, chodba a kuchyň jsem nevěděla. Takže marmoleum vítězí.a díky
|