| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 22:30
- Nahlásit
Terri
já jsem si sterilizátor koupila...od firmy Hartig a Helling...ale už přesně nevím kde.. stál kolem 1400,- a celkem to využívám..ob den tak asi...
koš na plíny nemám..neb je házím do tašky na balkon a vynášíme to ob den...myslím že ty koše užiješ pokud nemáš možnost pleny vystčit z bytu....
ještě bych ti fakt poradila odsávačku na nudle..BABY VAC stojí kolem 300 asi,připojuje se na vysavač a je fakt dobrá
Lola1
von ti ten kohout v tom vedru nestojí
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2007 22:34 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Terri
http://www.bejbycentrum.cz/?item=344
mám tenhle a tady ho mají a celkem levně
|
abby
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 09:47 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
LIdi,to jsou věci,odsávač na nudle,co se dává na vysavač.Nestačím se divit.
Tak si představte,že v práci dělám na jednom projektu už půl roku.Pomalu se to blíží ke konci a oni mi řeknou,všechno špatně,špatná domluva ..... musí se to předělat.Já si snad do práce už pořídím postel nebo co.Včera jsem z toho byla úplně na prášky a vážně jsem uvažovala,že si to dítě pořídím hned,abych mohla jít na mateřskou a nemusela to řešit.Nevíte,kde se dá koupit miminko
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:28
- Nahlásit
sarax
tak jsem si prohlídla ty stránky a už dítě nechci.... takovejch prachů za to, to je dražší než ten můj pes!!!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:33
- Nahlásit
abby
koupit? to ne, na něm se musí začít pracovat
sarax
odsávačka na nudle je výborná věc. Zvláště pokud je dítě marod od narození. Nemůžu si jí vynachválit
Terri
CHtěla jsem se vás ještě zeptat - v knihách píšou o sterilizačních přístrojích a takových...máte to??
A dvou koších na plínky - se sterilizačním roztokem...
sterilizátor je dobrá věc, která se ti neztratí. Ale ty koše mi přijdou trochu zbytečné. Pokud budeš používat papírové pleny, tak to můžeš dělat jako sarax, popř. je rovnou vyhazovat do odpadků. No a látkové stejně min. osprchuješ a pak ti stačí kyblík s vodou a práškem na praní. Prát budeš denně....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:33
- Nahlásit
abby
a vážně jsem uvažovala,že si to dítě pořídím hned,abych mohla jít na mateřskou a nemusela to řeši
ja v poslednej dobe uvazujem presne o tom istom...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:35
- Nahlásit
brut
než se to narodí,tak to budu mít v práci vyřešené.
pigie
Já vím,hnedka jsem si na tebe vzpomněla
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:35
- Nahlásit
Mel
tak jsem si prohlídla ty stránky a už dítě nechci.... takovejch prachů za to, to je dražší než ten můj pes!!!
to je jen prvotní investice, pak už na další děti používáš to samé.... ( ale fakt nemusíš mít všechno, co jsi viděla )
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:38
- Nahlásit
abby
to nééééé, jakmile otěhotníš, tak si musíš nechat napsat neschopenku, pak to bude muset řešit někdo jiný
pigie
ja v poslednej dobe uvazujem presne o tom istom...
jestli ti v tom překáží jen kuchyně, tak se neboj...na poprve to většinou stejně nevyjde ( i když já jsem měla stejné štěstí jako sarax a otěhotněla jsem pokaždý hned), takže kuchyni včas stihnete
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:40 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
brut
ako poznam svoje stastie. mam to zajedno. Bud teraz a otehotniem hned. Alebo po kuchyni a budem cakat roky Ani jedno mi nevyhovuje
|
abby
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:40
- Nahlásit
brut
Já na to koukala taky a je to děs.Nevím,co je z toho potřeba a jestli se to nedá sehnat i levněji,ale vypadá to hrozně.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:45
- Nahlásit
pigie
ako poznam svoje stastie. mam to zajedno
musíš riskovat, jinak nezjistíš nic
Já bych riskovala a zkusila, jestli jsem ta "chytlavá" nebo ne. .... a kuchyň zvládnete do porodu určitě taky, takže chutě do toho a půl je hotovo
abby
ne všechno je nezbytně nutný a určitě se dá spousta věcí sehnat levněji nebo i dráž, ale to záleží hodně na kvalitě, firmě a taky na zkušenostech ostatních. Neboj, nezbytně nutná je jen základní výbavička, to ostatní je nad ( ale spousta věciček usnadňuje život)
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:47
- Nahlásit
brut
a kuchyň zvládnete do porodu určitě taky
to urcite. Ibaze ja som ten typ, co musi to robit spolu s chlapmi. Zdvihat skrinky, vrtat a tak. Psychicky by som to neprezila Oni by to bezo mna odflakli, to viem naisto a to si nemozem dovolit
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 10:50
- Nahlásit
pigie
Jsi zdravá, takže se neboj, že by jsi jim nemohla pomáhat a do všeho "kecat" i přes těhotenství
Já bych riskovala a pak si vychutnala "dušení" chlapů, ale ne každý má stejnou náturu
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:13
- Nahlásit
brut
ale fakt nemusíš mít všechno, co jsi viděla
jo, uvažuju o tom, že kočárek je na nic, budu si dítě balit na prsa do šátku... a pak už bude chodit po svých...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:15
- Nahlásit
Mel
no a nudle mu muzes odsavat brckem, takze taky usetris .....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:23
- Nahlásit
Mel
mno, znám pár lidiček, co nemají kočárek.... mrně spí venku v košíku, na procházku ho nosí v šátku popř. v sedačce...takže zase až tak mimo to není
Jirikovo
dřív byla odsávačka ...brčko.... takže taky žádná novinka
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:23
- Nahlásit
Jirikovo
no, ta odsávačka stojí tři kila, to mě nepooží... ale kočárky jsou celkem slušný palety
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:24
- Nahlásit
Jirikovo
no a nudle mu muzes odsavat brckem, takze taky usetris .....
mi nerob, som v praci. Oni tazko znasaju tie moje vybuchy smiechu do ticha.... To potom sa tazko veri, ze pracujem...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:25
- Nahlásit
brut
no, jako já o tom vážně uvažuju... takovej ten kočárek pro úplně malý mimi bych prostě vynechala a místo něj nasadila šátek
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:26
- Nahlásit
Mel
ale zase ho budeš mít pro víc dětí a prodat ( teda pod cenou) se pak dá taky, takže to ber jako auto
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:26
- Nahlásit
To su kocariky roznych velkosti? Ja ze len jeden bude stacit...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:31
- Nahlásit
brut
takže to ber jako auto
no, já mám auto do konce jeho života
pigie
taky jsem si to bláhově myslela, jenže malý miminko nemůže sedět, takže pro mimi musíš mít hluboký kočárek a když je dítě starší, tak ti zase bude těžko v tom kočárku ležet, takže to chce takový ten "sedací". Na tom webu jsem našla třeba pěkný kočárek od Chicca - trojkombinaci - autosedačku, která se dá namontovat na podvozek, pak hluboký koš a tu část na sezení, jenže to je kočát za 16 tisíc... Kč
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:32
- Nahlásit
Mel
Mám známou, která takhle odchovala ( odnosila) obě holčičky - jsou naprosto zdravé, bez problémů s dýcháním a páteří. V době, kdy holky byly mimina, tak pobývala s manželem v Albánii, kde se nedalo s kočárkem jezdit. Takže se přizpůsobila místním zvykům a od té doby nedá na tento způsob dopustit
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:33
- Nahlásit
Mel
No, taky som mala na mysli. Ze staci jeden... Ta cena este ujde... to je taka porizovaci cena psa
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:34
- Nahlásit
Mel
Jsou dvoj a trojkombinace i levnější. Fakt záleží na tom, kolik peněz chceš investovat a od jaké firmy si kočárek koupíš
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:37 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
brut
jj, aj ja si myslim. Nemoze to byt az take strasne Inak by sa deti nerodili
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:40
- Nahlásit
pigie
teda ceny jsou dost děsné, ale jen pokud musíš mít mermomocí značkový, jinak se pohybují okolo 10tisíc, což už jde ( před 18 lety stál 3.500,-, takže to gfakt vzhledem k tehdejším platům a dnešním není tak hrozný)
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:43
- Nahlásit
brut
jj, aj ja to tak beriem Okrem toho si viem predstavit, ako dychtivo kociar budu chciet kupovat stari rodicia
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 11:45
- Nahlásit
pigie
to je pravda ...jen se musí správně nasměrovat, aby třeba nekoupili růžový pro chlapečka
|