| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 21:04
- Nahlásit
Martina
Takže je fakt ještě čas.
hele já tu píše že většině žen se mimčo otočí v 30 týdnu..je lepší vědět co by kdyby a jasně doufat že se to spraví......
ale obecně moc času není...v 36 týdnu se i rodí....
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 21:28
- Nahlásit
on porod koncem pánevním nic mnoho
já právě vím
Tak uvidím za těch 14 dní...a pak se zeptám ještě dochtora co a jak, jestli ten císař nebude lepší a jít třeba přímo k němu (on pracuje i v nemocnici - jen dál než jsem chtěla jet).
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 21:30
- Nahlásit
Martina
A jaké jsou ty obracecí cviky, máš někde bližší návod?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 22:18
- Nahlásit
Terri
To bohužel nemám, bylo jí řečeno, cviky na všech čtyřech, kočičí hřbety apod., ale to jí radily kamarádky. Když se ptala por. asistentek a doktorů tak jí na rovinu řekli, že cviky většinou nikomu nepomůžou. Že se mimčo buď otočí nebo ne. Ukazovala mi, kde cítí hlavičku, někde pod žebrama a doktor jí to potvrdil, na další prohlídce jí řekl, že už je hlavička níž a na další, že už je mimi otočené úplně. Takže se neotočilo najednou, ale během 14 dnů ta hlavička sestupovala. A hlavně jí řekl, že je v případě, že se neotočí pro císař (jak psala sarax), že se musí dělat když je PKP velký nástřih hráze, pak že to třeba stejně nejde a přistupuje se k císaři. Tak z toho byla švagrová paf, protože říkala, že to je teda dobrý, že jí rozšmiknou dole a pak ještě břicho. Tak je teď ráda, že je otočené.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 22:23
- Nahlásit
Martina
že to je teda dobrý, že jí rozšmiknou dole a pak ještě břicho
to je drsný...
to bych si toho císaře vydupala..zvlášt jako prvorodička...
a nenechala bych si nakecat že další by muselo bejt taky císařem..kamarádka měla první císařem a druhý šlo normálně...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 22:27
- Nahlásit
sarax
nenechala bych si nakecat
přesně tak, jenomže to je doktor od doktora jinej. Jeden Ti řekne to a druhej zase to. Toho se děsím já, už jen ty porodní asistentky, narazíš na nějakou, která vylezla prdelí nahoru a dokáže Ti porod tak znepříjemnit, že na něj jen tak nezapomeneš. Známá tady rodila, měla po operaci zad, při porodu měla křížové bolesti, jen si dovolila říct PA, že jí hrozně ta záda bolí, že je po opreraci, že to nevydrží, ať jí něco dají a co myslíš, že jí ta "píp" řekla. "To jste snad věděla, že jdete rodit, že to asi bude bolet néééé?" Zabít je málo.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 22:30
- Nahlásit
Nestrašte
No ono je naležato (hlavička u pupku, nohy pod žebrama)... tak se třeba točí
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 22:33
- Nahlásit
Terri
Nestrašíme, to je prostě realita.
Buď v pohodě, to je pro mimčo nejlepší co teď můžeš udělat. Určitě se otočí, musíš mu domluvit.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 22:35
- Nahlásit
Určitě se otočí, musíš mu domluvit
Prej jestli je po mně, tak se nenechá
Proč já nejsem lední medvěd..
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 00:41
- Nahlásit
Terri
(hlavička u pupku, nohy pod žebrama)... tak se třeba točí
hele pokud by se netočilo a bylo na ležato musí císařem....
Martina
"To jste snad věděla, že jdete rodit, že to asi bude bolet néééé?" Zabít je málo.
tě upozornuju že tohle by mi řekla a pak by se moooc divila...za tohle bych jí zavařila až na půdu...doby kdy si to ženský musely nechat líbit jsou pryč...jen to těm píp je nutný připomenout....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 08:40
- Nahlásit
doby kdy si to ženský musely nechat líbit jsou pryč
no to by taky jela. Já myslím, že často zkoušej, co si můžou dovolit a jak se člověk nedá, je to hned o něčem jiném. Čímž netvrdím, že by to tak mělo být, člověk by měl být pocit, že jsou tam pro něj třeba se jednou dočkáme
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 09:12
- Nahlásit
Terri
No ono je naležato (hlavička u pupku, nohy pod žebrama)... tak se třeba točí
tohle vážně vypadá, že se mimčo točí....hlavně buď v klidu a nepanikař. Tím jen uškodíš sobě i miminku.
Když se neotočí, tak je lepší císař...většinou se poloha ví dostatečně včas a dá se na císaři domluvit s porodníkem dopředu.
Teď si užívej posledních týdnů s bříškem, cvič a odpočívej. Však ono bude dobře
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 09:43
- Nahlásit
brut
cvič a odpočívej. V
tyhle věci se u nás vylučovaly sem byla ráda že funím
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:03
- Nahlásit
Nazdar
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:10
- Nahlásit
abby
nazdar holko...jak se máš????
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:16
- Nahlásit
sarax
Ani se neptej.Zdenda mě zásobuje jednou jobovkou za druhou.Včera už toho na mě bylo trochu moc,tak jsem si trochu poplakala.Ale už je to dobrý.Jen je to všechno nějak složitější a složitější a já to musím vstřebat.
A jak se máte vy?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:49
- Nahlásit
abby
co se děje, že jsi musela dát průchod slzičkám?
Já už se mám skvěle...z ko od doktora jsem se vrátila napůl uvařená domů, takže momentálně nabírám sílu na přípravu oběda
sarax
no jo, ale ty jsi byla skoroby se dalo říct extrém
Nezapomněli jste a zítra doufám dorazíte? Jsem donutila děti trochu uklidit
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:54
- Nahlásit
abby
ale celkem to jde...jen je Vikinka protivná z vedra..a včéra se na obranách..teda cestou z nich tak pěkně posrala že sem prala i autosedačku
brut
mno s tím zatím počítám..pošlete na maila nějaký plán,jak vás v Berouně najít..nespoléhej že si to pamatuju
no jo, ale ty jsi byla skoroby se dalo říct extrém
tak v tomhle nemyslím..spousta těhulí opravdu necvičí..se psem jsem chodila ještě v listopadu na obrany a v prosinci ven....a většině cvičících co znám se rodilo hůř....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 13:08
- Nahlásit
sarax
Vůbec se jí nedivím.Taky jsem protivná
brut
Prostě jsme měli nějaké plány a představy o našem budoucím životě a kvůli té ordinaci se to musí přesunout.A najednou toho na mě bylo moc.Ale neboj,já se s tím poperu
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 13:39
- Nahlásit
abby
tak to moc a moc držím palečky....hlavně se tím nenech převálcovat
sarax
Mapu? tak to budu muset počkat, až se Martin vrátí z práce, já ti tak max. můžu poslat popis cesty
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 13:53
- Nahlásit
brut
počkáme
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 13:53
- Nahlásit
brut
hlavně se tím nenech převálcovat To určitě ne.Jen mě mrzelo, že některé věci,na které jsem se těšila nebudou.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 13:57
- Nahlásit
sarax
ono to k nám není zase až tak složité, jen se musí správně odbočit....horší bych tom měla já, kdybych navigovala Martina k vám
abby
Já vím, tohle taky znám... , ale zase bude dobře, vydrž
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 13:59
- Nahlásit
brut
To byla jen chvilková indispozice.Teď už jsem zase svému muži oporou
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 14:14
- Nahlásit
abby
ona je ta chvilková indispozice občas hrozně důležitá, člověk se pak cítí líp a nedělá tolik kopanců kdybys potřebovala, tak jsem tu ( teda dost daleko od Brna,ale i to se dá nějak zvládnout)
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 14:15
- Nahlásit
abby
že některé věci,na které jsem se těšila nebudou.
hele beruško ..pokud do tohoto nespadá mimčo tak všechno přebolí..mimi je bezva náplast
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 14:16 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
brut
Jsi hrozně moc hodná.Už takhle mi pomáháte
Sarax
některé nebudou,některé se jen posunou (a mluvím o důležitých životních krocích a ne blbinách).
Miminko se naštěstí jen přesouvá.A reálně je to nejblíže ze všeho
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 14:23
- Nahlásit
abby
A reálně je to nejblíže ze všeho
pak opravdu myslím že spoustu věcí oželíš s úsměvem... ..hlavně doufám že tě Zdenda utěšil esli ne tak že mu vzkazuju že mu stratím nožík
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 14:27
- Nahlásit
sarax
Však jo,dneska je to už v poho.Jen včera to na mě nějak dolehlo.
Utěšil,byl zlatíčko.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 14:38
- Nahlásit
Jen včera to na mě nějak dolehlo
no v takových chvílích je nejlepší si říct, hlavně, že jsme zdraví to ostatní se nějak udělá
|